גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבחירות ללשכת עוה"ד: שיעור הצבעה גבוה, הקלפיות המרכזיות פתוחות עד 21:00

בניגוד לשנים קודמות, בהן אחוז ההצבעה היה נמוך, הפעם המצב נראה שונה, נוכח המחלוקת על החקיקה המשפטית שעברה להתנהל בזירה זו ● שיעור ההצבעה עומד על 23.6% נכון ל-14:40 ● התוצאות צפויות להתקבל כבר מחר

ארקדי אליגולאשוילי, אפי נוה, עמית בכר, דורון ברזילי, הבחירות לראשות לשכת עוה"ד / צילום: רפי קוץ, סטודיו תומאס, יח''צ, כפיר זיו
ארקדי אליגולאשוילי, אפי נוה, עמית בכר, דורון ברזילי, הבחירות לראשות לשכת עוה"ד / צילום: רפי קוץ, סטודיו תומאס, יח''צ, כפיר זיו

19:50

ועדת הבחירות הודיעה כי הקלפיות המרכזיות בכל אחד מהמחוזות ישארו פתוחות עד השעה 21:00.

19:45

מהומה בקלפי המרכזית בתל אביב עם הגעתו של אפי נוה להצביע בקלפי בתל אביב. הוא מלווה לקלפי בקריאות "בושה" לצד קריאות מתומכיו "אפי אפי".

19:24

במחוז מרכז, הקלפיות הבאות יהיו פתוחות עד השעה 20:00:
מכבים רעות, גבעת שמואל, שוהם, אבן יהודה, נתניה (בית משפט השלום), ועדת קשר נתניה ומכללת נתניה.

18:10

קלפיות משנה שהלשכה הודיעה בינתיים שיהיו פתוחות עד 20:00

מחוז ירושלים
בית המשפט העליון, בית הדין הארצי לעבודה, כל בתי המשפט במחוז, ועדת ערר מחוזית ירושלים, ועדת קשר מבשרת

מחוז דרום
לשכת קשר אשקלון, לשכת קשר אשדוד, ביה"ד הרבני אשקלון עד 18:00, כל בתי המשפט חוץ מאילת

מחוז חיפה
כל בתי המשפט במחוז

תל אביב
ביה"ד הרבני תל-אביב, לשכת הוצל"פ תל אביב, כל בתי המשפט במחוז - מחוזי תל אביב נסגר.

מחוז צפון
בתי המשפט חוץ מעפולה, קצרין, מסעדה, צפת

גבעת שמואל, אבן יהודה, חשמונאים, ב.ס.ר, עזריאלי, הבורסה לניירות ערך, בית דורון רמת גן, מוקד קריית אתא, ביהד השרעי סכנין, בית קרדן תל אביב

17:45

הנהלת בתי המשפט הודיעה כי בגלל שהחלטה על הארכת פעילות הקלפיות לבחירות לשכת עורכי הדין התקבלה חצי שעה לפני סגירתן וללא תיאום עימם ובדיקת האפשרות - הקלפיות במחוזות: אילת, עפולה, מסעדה, קצרין, צפת נסגרו. היתר יהיו פתוחות עד 20:00.

גם הקלפיות בבתי המשפט לעניינים המקומיים ברחבי הארץ, שאינם שוכנים בתוך בתי משפט השלום, נסגרו.

16:45

בשעה זו יש הקלה בתורים בחלק מהקלפיות. בירושלים עו"ד דיווח שהצביע בתוך 20 דקות. הקלפיות בבאר שבע היו פנויות ללא תורים לאורך היום.

מצביעים רבים שהמתינו בקלפיות הגיעו לבית ציוני אמריקה, הקלפי המרכזית בתל אביב, בה משך ההמתנה אורך מספר דקות עד 10 דקות. עורכת דין סיפרה כי "חיכיתי חצי שעה להצביע בעזריאלי, לקחתי אוטובוס הגעתי לכאן והצבעתי תוך כמה דקות".

בהרצליה אנשים עמדו שעות בתור מוקדם יותר. העומס נמשך גם עכשיו, לאחר שיצאו אוטובוסים לבית ציוני אמריקה מוקדם יותר.

15:52

שר המשפטים לוין האריך את פתיחת הקלפיות עד לשעה 20:00.

15:15

יו"ר ועדת הבחירות שלומי באשי פונה שוב לשר לוין שלא השיב מזה שעתיים לבקשה להאריך את פעילות הקלפיות: "מאחר שפנייתנו הקודמת מלפני כשעתיים נותרה ללא מענה, נשלחת פנייה דחופה זו על מנת שתתקבל החלטה".

באשי הוסיף "אנו מקבלים פניות רבות על עומסים כבדים בקלפיות השונות, בכל רחבי הארץ. נודה בכל לשון של בקשה לקבל את החלטתך, בהקדם ככל הניתן, על מנת שנוכל להיערך בהתאם מבחינת כוח אדם וזאת ככל ששעות ההצבעה יוארכו בקלפיות. כל החלטה היא החלטה".

14:55

נכון לשעה 14:50, שיעור ההצבעה עומד על כ-23.6% מבין כלל בעלי זכות הבחירה.

13:45

נכון לעכשיו, שיעור ההצבעה עומד על כ-20.8% מבין כלל בעלי זכות הבחירה. ניכר פער גדול בהשוואה לשנים קודמות. בבחירות בשנת 2019 בשעה 14:30 הצביעו רק 5% מעורכי הדין בישראל.

יו"ר ועדת הבחירות של לשכת עורכי הדין, עו"ד שלומי באשי, פנה לשר המשפטים יריב לוין על מנת שיסמיך את יו"ר הוועדה להאריך את שעות ההצבעה. טרם התקבלה תשובת השר. עו"ד באשי מבקש להאריך מהשעה 17:00 עד 20:00 בקלפיות המשנה.

12:10

מלשכת עורכי הדין עדכנו שנכון לשעה זו שיעור ההצבעה עומד על כ-10.8% מבין כלל בעלי זכות הבחירה. מדובר בשיעור הצבעה גבוה למדי, בבחירות הקודמות ב-2019 שיעור ההצבעה הכולל עמד על 28% בלבד.

טליה סלנט, עיתונאית ועורכת דין בארנון תדמור לוי במחלקת הלטיגיציה, היא עורכת דין כבר שנתיים וזו הפעם הראשונה שהיא מצביעה. "הגעתי להצביע כי זה הפך להיות הדבר החשוב, עם הרכב הוועדה לבחירת שופטים", היא אמרה לגלובס. "לא הרבה פעמים אתה יכול להרגיש שאתה משפיע באופן ישיר. ברגיל, הפוליטיקה הפנים ארגונית של הלשכה לא הייתה מעניינת אותי. לא הייתי חושבת להצביע".

סלנט סיפרה שעמדה תחילה בתור במגדלי עזריאלי אבל בגלל העומס היא הגיעה להצביע בקלפי בבית ציוני אמריקה. "זה מרגיש שההצבעה היא בין אנשים שרוצים להגן על המקצוע ועל המדינה לבין מי מי שרוצים להזיק לה".

הצבעה בבחירות ללשכת עורכי הדין בקלפי בבית ציוני אמריקה תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

עמית שטיינמן, אחד השותפים המנהלים של משרד ש.הורוביץ ממנו מגיע המועמד עמית בכר, הגיע לקלפי בבית ציוני אמריקה להצביע. "אני 20 שנה עו"ד, וזו פעם שנייה שאני מצביע. באתי לתמוך בעמית בכר בגלל החשיבות של הבחירות לעתיד החברה הישראלית", אמר לגלובס.

עו"ד נוספת, שהגיעה להצביע בבית ציוני אמריקה, אמרה לגלובס שהיא 15 שנים עו"ד וזו הפעם הראשונה שהיא מצביעה.

10:40

העומסים מורגשים בקלפיות ברחבי הארץ, וישנם עורכי דין שמדווחים שזמן ההמתנה הארוך גורם להם לוותר וללכת מהמקום. "הרבה נשברים מהתור והולכים. אנחנו עומדים כבר שעה ובקושי התקדמנו", מסר אחד מעורכי הדין לגלובס.

תור להצבעה לבחירות ללשכת עורכי הדיו ביגאל אלון תל אביב / צילום: תמונה פרטית

מוקדם יותר סמוך לשעה 9:30 הצביע המתמודד עמית בכר בלשכת עורכי הדין בתל אביב. נוה צפוי להצביע באותה קלפי בשעות אחר הצהריים המאוחרות. היועצת המשפטית לממשלה גלי מיארה בהרב הגיעה להצביע בקלפי בבית ציוני אמריקה בתל אביב יחד עם עוזריה, עורכי הדין חגי הרוש ויונתן קרמר.

תור להצבעה לבחירות ללשכת עורכי הדין בבסר ברמת גן / צילום: תמונה פרטית

10:05

בשעה זו ישנם תורים ארוכים להצבעה. בקלפי בהרצליה ממתינים כ-200 עורכי דין, שדיווחו על המתנה של כשעתיים. בנוסף תורים בקלפיות במגדלי ב.ס.ר ברמת גן, גבעת שמואל, כפר סבא ותל אביב.

תור להצבעה בבחירות ללשכת עורכי הדין בקלפי בבית ציוני אמריקה תל אביב / צילום: תמונה פרטית

8:00

הבוקר (ג') בשעה שמונה נפתחו הקלפיות המרכזיות בבחירות ללשכת עורכי הדין. 77,201 עורכי דין יוכלו להצביע, ולהכריע בבחירות הסוערות בהן יקבע מי יעמוד בראש הלשכה ומי יהיו הנציגים במועצה הארצית שימנו את נציגי הלשכה לוועדה לבחירת שופטים. כלומר, להצבעה השפעה משמעותית על זהות השופטים והנשיא הבא של בית המשפט העליון. בשנים קודמות אחוז ההצבעה היה נמוך ועמד על כ-30%. הפעם, על רקע המחלוקת על החקיקה המשפטית צפויים רבים מעורכי הדין לצאת ולהצביע.

ארבעת המועמדים לראשות הלשכה הם: עמית בכר ראש הלשכה הנוכחי, אפי נוה ראש הלשכה לשעבר, דורון ברזילי גם ראש הלשכה לשעבר וארקדי אליגולאשוילי. הבחירות מתקיימות כשברקע מחדשת הממשלה את הליכי החקיקה השבוע, בנוגע לעילת הסבירות, במסגרת החקיקה המשפטית.

הבחירות ללשכת עורכי הדין: לא רק הרפורמה המשפטית על הפרק | פרשנות
הגבלת עילת הסבירות תקודם ע"י הקואליציה כבר ביום רביעי הקרוב

מי המועמדים לראשות הלשכה?

ישנם ארבעה מועמדים שמתמודדים לתפקיד.

עמית בכר (47), המשמש כיו"ר הלשכה הזמני. ב־4 השנים האחרונות שימש כיו"ר מחוז תל אביב בלשכה, וכיום הוא שותף במשרד ש.הורוביץ וממובילי "מחאת הגלימות" של עורכי הדין נגד החקיקה המשפטית. עו"ד תמי אולמן, ראש מחוז חיפה, שהתמודדה מולו פרשה והצטרפה אליו על־מנת לאחד כוחות. היא תשמש כמספר 2 שלו אם יבחר.

המועמד שעורר את הסערה החריפה ביותר במרוץ לראשות הלשכה, הוא זה שכבר כיהן בתפקיד - אפי נוה. חרף הרשעתו בהברחת בת זוגו בנתב"ג, ולמרות התנהלותו בפרשת "מין תמורת מינוי", הוא בעל סיכויים להיבחר.

נוה מזוהה עם תומכי הרפורמה המשפטית, למרות שהוא אומר שהיא שגויה בחלקה. בתקופת כהונתה של איילת שקד כשרת המשפטים, שיתוף־פעולה בינה לבין אפי נוה הוא זה שאיפשר לשקד למנות שופטים שמרנים.

בנוסף מתמודדים עו"ד דורון ברזילי וארקדי אלוגלאשוילי, שההערכה היא כי סיכויים להיבחר נמוכים. ברזילי היה ראש הלשכה האחרון שהשלים קדנציה. הוא כיהן כראש לשכת עורכי הדין בשנים 2011-2015. הוא אחד ממובילי משוב השופטים בתקופת כהונתו כיו"ר הלשכה, וסבור שיש לבטל את שיטת הסיניוריטי בבית המשפט העליון.

אליגולאשוילי מזוהה עם הימין. הוא חבר ועד מחוז ירושלים ויו"ר פורום פלילי ותעבורה בלשכה עורכי הדין במחזור ירושלים. היה בין המתנגדים לראש הלשכה הקודם אבי חימי ודרש לפטרו על רקע מעורבותו במאבק נגד החקיקה המשפטית.

בימים האחרונים הופעלו עליו, לדבריו, לחצים רבים מצד גורמים מהימין להצטרף לנוה כדי לא לבזבז קולות למחנה, אך הוא הכריז שימשיך עד הסוף.

מדוע אפי נוה יכול למרות הרשעתו להתמודד בבחירות?

כללי לשכת עורכי הדין קובעים שוועדת הבחירות תוכל לפסול מועמד עם הרשעה, אם יש במעשיו קלון. התנאי לכך הוא שההרשעה חלוטה. נוה ערער על הרשעתו וערעורו נדחה. באפשרותו לפנות לבית המשפט העליון בבקשת רשות ערעור ולכן ההרשעה לא חלוטה והוועדה לא דנה אם יש קלון במעשיו. יש לציין כי סיכוייו לבטל את ההרשעה בעליון קלושים.

במידה ונוה יבחר והרשעתו תהפוך לחלוטה, האם יוכל לעמוד בראש הלשכה?

אם נוה יבחר צפויות עתירות נגד כהונתו כיו"ר הלשכה, אך אלו יתקלו בקושי מאחר שמדובר בהחלטה המבוססת על רצון הבוחר. טענה שעשויה להישמע היא כי העובדה שנוה עומד בראש הגילדה המקצועית היא פגיעה במעמד מקצוע עריכת הדין בארץ, ואין זה סביר שמי שהורשע בעבירה מסוג זה יעמוד בראש עורכי הדין, כאשר לא ניתן היה לפסול את התמודדותו.

מי הפולטיקאים שהביעו תמיכה פומבית במועמדים?

שמחה רוטמן קרא לחבריו בציונות הדתית לפעול שבכר לא יבחר ולהצביע לסיעת "יוזמה ציונית משפטית" בראשות איציק נטוביץ וערן בן ארי. אביחי בוארון מהליכוד קרא לעורכי הדין בקרב הליכוד לצאת להצביע. הוא ציין כי הוא לא מתמקד במועמד נוה אלא במועצה הארצית.

עורכי הדין במפלגת "יש עתיד" קראו אתמול להצביע לעמית בכר וסיעתו. גם לפיד עצמו התבטא כי חשוב לבחור בבכר ובסיעתו כדי שיהיו נציגים במועצה הארצית, הבוחרת את נציגי הוועדה לבחירת שופטים. גם גדעון סער הביע תמיכה בעמית בכר ולשכתו.

איפה מצביעים ומתי?

171 קלפיות נפרסו ברחבי הארץ ב-106 מקומות ב-76 ישובים. בכל בתי המשפט הוצבו קלפיות. מרבית הקלפיות יעלו בין 8-17, חלק קטן ייסגר בשעה 15:00 או 16:00, והמרכזיות, בהן לשכת עורכי הדין בתל אביב תהיינה פתוחות עד השעה 20:00. בתל אביב יש 10 מוקדי הצבעה.

מי רשאי להצביע?

כל עו"ד שרשום באתר הלשכה בספר הבוחרים. כולל מי שלא שילם בשלוש השנים האחרונות.

איך מצביעים?

ההצבעה מתקיימת בארבעה פתקים: ליו"ר הלשכה, לסיעה למועצה הארצית, ליו"ר המחוז אליו משויך עוה"ד ולסיעה למחוז. מותר לבחור פחות מ-4 פתקים. המעטפה לא תיפסל.

מתי יהיו תוצאות?

התוצאות צפויות להתקבל כבר ביום רביעי, והן יוכרזו על ידי ועדת הבחירות של לשכת עורכי הדין.

עוד כתבות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

סביר שתהיה מערכה משותפת עם ישראל ורחבה מהקודמת וזה יכול להיות בקרוב מאוד ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

חיילי המילואים חזרו מהמלחמה וגילו שההגנות מפני פיטורים לא מספיקות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים ולעתים מידע פנים קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מופיע כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר ?

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה