גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עשיתי תשעה ראיונות עבודה, אפילו לא התקשרו אליי חזרה"

לאחר שנות גיוסים קדחתניים חברות בתחומים רבים, במשק האמריקאי האטו את הקצב ● המעסיקים הפכו שוב לבררנים, ומחפשי עבודה רבים מספרים על תהליכים שרק הולכים ומתמשכים

''עשיתי תשעה ריאיונות עבודה, אפילו לא התקשרו  אליי חזרה'' / צילום: Shutterstock
''עשיתי תשעה ריאיונות עבודה, אפילו לא התקשרו אליי חזרה'' / צילום: Shutterstock

 

כשמגאן בר ניסתה להתקבל מוקדם יותר השנה למשרות בשיווק, היא עשתה שמונה סבבי ריאיונות לפני שדחו את מועמדותה. חברה אחרת העבירה אותה תשעה סבבים, ואז לא ענתה לה לטלפון, להודעות או לשני מיילים.

בסביבה של פיטורים והקפאות העסקה, מעסיקים רבים האטו את המילוי של משרות משרדיות, מפקידי קבלה ועד מנהלות כספים ראשיות, כך אומרים מנהלים ומנהלי העסקה. הם מושכים את הזמן ומוסיפים דרישות חדשות, החל ביותר שנות ניסיון, דרך ציונים גבוהים יותר במבחנים טכניים ועד סבבי ריאיונות נוספים.

העסק הענק והקטלני של ההגירה הלא-חוקית לאירופה 
מחפשי עבודה מספרים על מסלול ייסורים כשהכוח שוב בידי המעסיקים | WSJ
"הייתי מכורה לאופיואידים 25 שנה. אני רוצה לצעוק: די למחדל הזה" | הצוללת

בר, בת 41, עבדה בשיווק כבר עשור וחיפשה עבודה חדשה ארבע פעמים מאז 2018. בכל פעם היא קיבלה הצעות רבות תוך כמה שבועות. אבל הפעם, המרדף אחר עבודה נמשך ארבעה חודשים, וחברות ציפו שהיא תשלים יותר מצגות וריאיונות, שבמקרים רבים נראו לה מיותרים. במקרה אחד, בר מספרת שהייתה אובדת עצות בריאיון בסבב התשיעי כשהמראיינת אמרה שהיא משוכנעת שבר מסוגלת לבצע את העבודה. ואז שאלה: "אבל מה עוד את יכולה לעשות?".

"בקלות ביליתי 20 שעות בתהליך ריאיון אחד", אמרה בר, גרושה ואם לארבעה מיוג'ין, אורגון, שפוטרה מעבודתה הקודמת בנובמבר. "מפרספקטיבה עסקית, אני לא מבינה את זה".

אחרי שנים של העסקה בקצב מסחרר בזמן הקורונה, מחפשי עבודה במשרות צווארון לבן מרגישים את מכת הנגד. כמות המשרות, מתיווך ופיננסים ועד ביטוח ופרסום ירדה בכמעט 500 אלף מאז סוף שנה שעברה, לפי נתונים פדרליים. מעסיקים שמעוניינים לאייש משרות צווארון לבן אומרים שלוקח להם בממוצע 11 שבועות להעסיק, לעומת שבעה שבועות ב־2021, לפי נתונים מחברת הגיוס Robert Half.

בזמן תהפוכות המגפה, מעסיקים ראו הרבה מחפשי עבודה שהגישו מועמדויות לתפקידים שהם לא היו באמת רציניים לגביהם, ובשוק תעסוקה הדוק, חלק מיהרו להעסיק אנשים שבסופו של דבר לא היו כל כך מתאימים, אמרה מישל רייסדורף, מנהלת מחוז מאילינוי ב־Robert Half. "כולם פועלים בזהירות יתירה", אמרה. "הרבה חברות נכוו".

בימינו, שלושה־ארבעה סבבי ריאיונות הם הנורמה מבחינת לקוחות, היא אמרה, לעומת אחד או שניים בעבר. לדברי רייסדורף, ברבע מאה בעבודה היא מעולם לא ראתה מעסיקים מתקדמים כל כך בזהירות עם מועסקים חדשים.

שוק התעסוקה האמריקאי נותר חזק בסך הכל. מעסיקים הוסיפו 253 אלף משרות באפריל, בתחומים רבים משירותי בריאות ועד אדריכלות ואירוח. ובכל זאת, הנתונים האלה מסתירים את העובדה שהרבה תעשיות צווארון לבן, כולל שירותים פיננסיים ושירותים עסקיים ומקצועיים, צמצמו העסקה ומבחינת אנשי מקצוע רבים, המעבר בין תחומים הוא לא תמיד קל - בייחוד עכשיו.

אנשים שמחפשים עבודה אומרים שבחודשים האחרונים, בייחוד כשישנם גלי פיטורים בתעשיות מטכנולוגיה ועד מוצרי צריכה ומדיה, תחושת התחרות התגברה. בנובמבר, כשרזה מולאייב פוטר ממשרה של 90 אלף דולר בשנה בחברת המזרנים Casper, המשרות שהוא הגיש להן מועמדות הראו בלינקדאין שניגשו אליהן עוד 75 או 100 מועמדים, נתון שהרשת החברתית נותנת בזמן אמת. עד האביב, הוא כבר ראה מספרים כמו 1,000 מתמודדים על כל משרה שהוא ניגש אליה, וחלק מהתפקידים משכו מאות מגישי מועמדות תוך דקות בודדות. מולאייב, שסיים לימודים באוניברסיטת ניו יורק ב־2020 ועדיין גר בעיר, אומר שבשנה בה סיים לימודים, הגיש מועמדות לשש משרות וקיבל הצעה מ־Casper תוך חודש וחצי. הפעם, הוא אומר, החיפוש היה הרבה יותר קשה.

המעסיקים הפכו שוב לבררנים / צילום: Shutterstock

בסופו של דבר מצא מולאייב משרה כמתאם הכשרת שטח בחברת הקוסמטיקה והטיפוח Lancôme באביב, לאחר שניגש ל־120 משרות ועשה 30 ריאיונות עם 19 חברות, במקרים מסוימים עד חמישה סבבי ריאיון לפני שקיבל תשובה שלילית. כמות כזאת של ריאיונות דרשה הכנות רבות, אמר. אחד המגייסים ייעץ לו להכין מספיק אנקדוטות שונות מחוויית העבודה שלו בעבר כדי שלא יצטרך לחזור על עצמו בשיחות עם מראיינים שונים מאותה חברה.

אפילו עוד לפני שנה, מעסיקים התחרו תחרות עזה על העסקת כישרונות, והציעו בונוסי חתימה בסכומים של חמש ספרות, עבודה מרחוק והטבות אחרות. במקביל, חברות רבות הקלו את הקריטריונים להעסקה כי היו נואשות להכניס עוד עובדים. זה כבר לא המצב.

מעלים את הרף

אלין לרנר, מנכ"לית interviewing.io, פלטפורמת גיוס לחברות טכנולוגיה, אומרת שחברות מעוניינות כעת רק במועמדים שבסבבי ריאיון טכניים השיגו ציון שגבוה ב־15% ביחס לרף המינימום בתחילת 2022.

ג'וני סי טיילור ג'וניור, מנכ"ל האגודה לניהול משאבי אנוש, אומר שהוא שומע באופן שגרתי מחברות שמעלות את הרף למועמדים, כולל חברת טכנולוגיה גדולה אחת שלאחרונה העלתה את רף ממוצע ציוני הקולג' ל־3.4, אחרי שבשיא המגפה הדרישה הייתה 3.2. חברות אחרות, אמר, מנסות לעשות סינון יותר מדויק כדי להבטיח התאמה טובה לתרבות הארגונית בחברה. "זה לוקסוס שלא ממש היה לך כשהיו כל כך הרבה משרות פנויות", אמר.

בתחומי המשכנתאות והנדל"ן לפני שנה וחצי, מעסיקים היו מוכנים לקבל אנשים מבטיחים עם שנה או שתיים של ניסיון, אמרה מג ריילי, סמנכ"לית בחברת ההשמה National Mortgage Staffing. כעת, עם זאת, התעשייה, שנפגעה בגלל שיעורי הריבית הגבוהים, מפטרת עובדים. אין כבר קפיצות שכר של 20 אלף דולר למשרות יועצים וחתמים, אמרה. החברות שממשיכות לגייס, מחפשות אנשים שיש להם יותר מעשר שנות ניסיון ושלא דילגו יותר מדי בין עבודות בקריירה שלהם. ריילי אמרה: "חברות ממש מחפשות את האדם שעונה על כל אחת ואחת מהדרישות".

למובטלים שמחפשים משרות צווארון לבן, חלק מהאתגר הוא פשוט להתבלט מההמונים. בחברת התקשורת AT&T למשל, מספר המועמדויות לכל משרה שהחברה מפרסמת עלה בכמעט כפליים מהתקופה המקבילה שנה שעברה, אמר אסטאד דונג'ישה, שאחראי על משיכת כישרונות לחברה. במשרות צווארון לבן, מספר המועמדים שניגשים לכל משרה עלה פי שלושה.

למנהלי ההעסקה ב־AT&T יש כעת בין שלוש לחמש בחירות אפשריות, בהשוואה לאחת או שתיים כששוק התעסוקה היה צפוף יותר, אמר. בחברה יש כ־2,500 משרות פתוחות השנה, אמר, פחות מ־5,000 המשרות שהוסיפה AT&T בכל אחת משתי השנים הקודמות. "אנחנו לא פותחים תפקידים חדשים בלי לחשוב", אמר. אנחנו מאוד נזהרים לגבי האופן בו אנו פותחים תפקידים חדשים, יש אצלנו הרבה יותר בדיקות".

בקלמזו, מישיגן, המספר הממוצע של מועמדים למשרות פתוחות ב־Stryker, חברת טכנולוגיה רפואית, כמעט הוכפל בחודשים האחרונים בהשוואה למה שהיה לפני 18 עד 24 חודשים. כשכל כך הרבה מועמדים מתחרים על כל תפקיד, אומרים מנהלי גיוס, חברות יכולות לדרוש מהם יותר.

המעסיקים כבר לא בלחץ

"יש כזו רוויה של אנשים שפוטרו ויכולים להתחיל לעבוד מיד - לעיתים אנשים ממש מוכשרים", אמרה רייצ'ל מור, בת 48 מדנבר, שהחלה לחפש עבודות חדשות בקיץ שעבר, לאחר שחברת האירועים הווירטואליים שבה עבדה פיטרה אנשים. "את מתחרה עם אנשים מפייסבוק, מטוויטר ומאמזון".

במקרה אחד, אומרת מור, חברה שהגישה אליה מועמדת שלחה הודעות דואר למועמדים בהן כתבה שזכתה לכל כך הרבה עניין שהיא מבקשת מהמועמדים להכין אסטרטגיות תוכן לקמפיין שהחברה תוכל לבחור ביניהן, אפילו לפני סינון ראשוני בטלפון. "חשבתי לעצמי, למה שאשקיע את הזמן?" אמרה מור, שבחודש מרץ קיבלה משרה בשיווק בחברה אחרת.

לחלק נמאס. לורה מייר, בת 37 מצ'טנוגה, טנסי, מספרת שבזמן חיפוש אחר עבודה השנה, אחרי סבב רביעי של ריאיונות אצל מעסיק פוטנציאלי, הוא ביקש ממנה ליצור אסטרטגיית תוכן לכל ערוצי ההפצה שלו. ציפו שהיא תציג את עבודתה לפאנל מנהלים, ותדון בה איתם לאחר המצגת. "זו הייתה דרישה גדולה מדי למטלה ללא תגמול", אמרה, והוסיפה שהיה לוקח לה לפחות 20 שעות לעשות את זה כמו שצריך. מייר נסוגה מתהליך הריאיון ובהמשך הדרך החליטה לצאת לדרך עצמאית כמשווקת עצמאית.

בשעה שמעסיקים רבים נעשים בררנים יותר, אמריקאים מובטלים נתקעים יותר ויותר זמן מחוץ למעגל העבודה. מוקדם יותר החודש, מספר האנשים שהגישו תביעות מתמשכות לדמי אבטלה היה 1.8 מיליון, עלייה של 40% ביחס לשפל של 50 שנה שנרשם בסתיו שעבר. הסימנים מצביעים על סביבה צוננת יותר במיוחד למשרות צווארון לבן. שיעור העובדים בשירותים מקצועיים ועסקיים שהתפטרו ירד במרץ ל־2.9%, ביחס ל־3.6% בתקופה המקבילה אשתקד, לפי נתונים פדרליים.

"אם יש לכם פחות הזדמנויות למצוא תפקיד חדש, אז גם יש פחות סיכוי שתתפטרו מתפקיד קיים", אמר ניק באנקר, כלכלן באתר המשרות Indeed. פרסום מודעות דרושים למשרות חדשות ב־Indeed ירד ב־11% בכל התחומים השנה.

לזלי קרואו, שותפה בקרן ההון סיכון Bain Capital Ventures שעובדת עם 200 חברות הפורטפוליו של הקרן, בעיקר בתחום הטכנולוגיה, ומגייסת כישרונות בשבילן, אומרת שבאקלים הכלכלי הנוכחי היא רואה שחברות מוסיפות דרישות חדשות. לפני שנה, כשהייתה תחרות עזה על עובדים, חברות תשתית IT שעבדה איתן היו מרוצות להעסיק מישהו עם רקע כללי בייעוץ שישמש בתפקיד ניהולי. כעת כשיש להן מאגר כישרונות גדול יותר לבחור ממנו, היא אומרת, היא רואה שחברות מתמקדות במועמדים שמכירים לעומק את התחומים הטכניים שלהן ויודעים לדבר בשפתן.

"מי שמעסיק בימינו, הרף מאוד גבוה, בגלל שלא לכולם יש מקום להרבה ראשים בצוות", אמרה. מתחילת השנה, תעשיית הטכנולוגיה קיצצה כ־198 אלף משרות, על פי layoffs.fyi, אתר שעוקב אחרי האירועים כפי שהם מופיעים בדיווחים בתקשורת והודעות לעיתונות של החברות. זאת נוסף ל־165 אלף קיצוצי משרות כאלה ב־2022. בה בעת, אמרה, חברות כבר לא חשות את אותו לחץ תחרותי לחטוף במהירות אנשים מוכשרים כפי שהיה מוקדם יותר במגפה, וזה מוביל להליך סינון ממושך.

כבר לא מפזרים בונוסים

בשיא המגיפה, UKG, ספקית תוכנה למשאבי אנוש, שירותי שכר וניהול עובדים, גייסה עובדי ם רבים כדי להמשיך לצמוח, כך אמרה סמנכ"לית אנשים בחברה, פאט וודורס. כשהחיים חזרו למסלולם, חלק מהמועסקים האלה הבינו שהם לא באמת רוצים לעבוד שם. גם החברה למדה מהתהליך, היא אמרה: "אולי אתם לא כל כך מתאימים לנו".

כיום החברה יותר מחמירה לגבי מי מקבל בונוס חתימה על חוזה, לאחר שבעבר הייתה מחלקת בונוסים כאלה בקלות כשהשוק היה שוצף, אמרה וודורס. היום גם מקפידים בחברה על נוכחות במשרד, ובמודעות דרושים כתוב מראש שהמועמדים צריכים להתגורר בקרבת מקום למשרדים. עובדים בתפקידים רבים נדרשים להיות במשרד לפחות שלושה ימים בשבוע.

קלארה ברומפילד, בת 27, מחפשת עבודה כבר שמונה חודשים. מאז שעזבה תפקיד בו פיקחה על הכשרת ופיתוח עובדים בחברת קמעונאות מלוס אנג'לס, היא מעריכה שהגישה מועמדות ל־2,000 משרות בתעשיות שונות.

חלק מההצעות לא הבשילו, אמרה, כנראה וחלק מהחברות הודיעו על הקפאות העסקה בשלבים האחרונים של הריאיונות או באמצע התהליך. חברה אחת העבירה אותה סבבים חוזרים של ריאיונות ומטלות מבחן בתקופה של ארבעה חודשים לפני שביטלה את מודעת הדרושים.

"בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה ב־2019, היה מקובל לעשות שניים, אולי שלושה סבבי ריאיונות, ואולי לעשות מטלה אחת. אבל כעת זה נראה כאילו יש לנו מטלה ממושכת, שמצריכה הרבה שעות עבודה, וארבע עד חמישה סבבי ריאיון ועדיין אין לך הבטחה שבסוף כל זה תקבל הצעה", אמרה. "כמעט נראה כאילו אנשים מפרסמים מודעות דרושים בלי כוונה באמת להעסיק אף אחד".

בזמן שחסכונותיה הולכים ואוזלים, ברומפילד הולכת ומאבדת תקווה. חלק מהחברות בהן התראיינה לפני כמה חודשים אמרו לה שהן זקוקות לזמן נוסף לפני קבלת החלטה, לאחר שבעבר אמרו לה שבכוונתן להחליט מהר. בינתיים, ברומפילד הודיעה לבעל הבית שלה שהיא תיאלץ לפנות את הדירה. היא אמרה שתגור אצל חברים בלוס אנג'לס או תחזור לטקסס ותישן אצל אמא שלה על הספה אם לא תמצא עבודה בקרוב. "בכיתי היום", אמרה.

עוד כתבות

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס ז'בזינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר