גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהגביע של ארגנטינה ועד הפשטות של בריטיש: ההברקות הפרסומיות בקאן

פסטיבל "אריות קאן" נחשב לאוסקר של ענף הפרסום העולמי, ומדי שנה מתנקזות אליו אלפי עבודות ● בכירי הקריאייטיב בארץ בוחרים את המהלכים החזקים ביותר בעיניהם מבין אלה שהוצגו השנה בתחרות

קמפיין גביע המונדיאל של פדידוסיה / צילום: יוטיוב
קמפיין גביע המונדיאל של פדידוסיה / צילום: יוטיוב

מדי שנה מתנקזות אל פסטיבל "אריות קאן", הנחשב לאוסקר של ענף הפרסום העולמי, אלפי עבודות שמתיימרות להציג מצוינות קריאייטיבית לצד מהלכים שנועדו להשפיע לטובה על החברה.

המכללה למינהל משקיעה מיליוני שקלים בקמפיין ה־AI הטלוויזיוני הראשון בארץ
לשכת הפרסום הממשלתית רושמת שנת שיא, אבל לא כולם נהנים מההשקעה

גם משרדי הפרסום הישראלים שולחים עבודות לתחרות, והשנה זכו שניים: מקאן ת"א קיבל ששה פרסים - שני זהב וארבעה ברונזה על המהלך "זיכרון בסלון". בלאנקו קיבל פרס ברונזה על המהלך "ישראל היום, רוסיה מחר?".

ביקשנו מבכירי הקריאייטיב ממשרדי הפרסום הגדולים בארץ לבחור את העבודות והמהלכים הגלובליים החזקים בעיניהם מבין אלה שהוצגו בפסטיבל, אשר התקיים בחודש החולף.

הגביע שלך בדרך

אחד המהלכים שזכו השנה בגראנד פרי שייך לחברת משלוחי המזון הארגנטינאית PedidosYa. "מדובר במהלך שהפשטות והמדיה שלו היו מדויקים למוצר מצד אחד, ומחוברים לתרבות ולרגע מצד שני", מסביר יגאל עזרא, סמנכ"ל קריאייטיב בבאומן-בר-ריבנאי.

"החברה הצליחה לתפוס את תשומת-לבם של הארגנטינאים ביום הכי מרגש שלהם מאז 1986: היום שבו הגביע העולמי עושה את דרכו חזרה אליהם, אחרי כל כך הרבה שנים. התקציב: 0 דולר. המדיה: הודעת פוש אחת פשוטה. ומשם הכול התפוצץ.

"בשנייה שהגביע העולמי המריא מאדמת קטאר לכיוון בואנוס איירס, כל לקוחות החברה קיבלו הודעת פוש באפליקציה שמבשרת שהמשלוח שלהם בדרך. בלחיצה על הודעת הפוש הם הועברו למפה המוכרת של האפליקציה, שם יכלו לעקוב בלייב אחרי הטיסה של הגביע עד שנחת בארגנטינה. כמובן שלאחר הנחיתה, התקבלה הודעה נוספת: 'המשלוח שלך הגיע'. מושלם".

"המהלך מאפשר ל־PedidosYa להתבסס כמותג בעל משמעות סימבולית ותפקיד תרבותי בזירה שבה הוא פועל - ארגנטינה", מחדדת שרון שלו לבצור, שותפת אסטרטגיה, מנצ'.

"הודעת הפייק שנשלחה מהחברה עוררה סערה, וגרמה לרבים שכלל לא הזמינו משלוח לדאוג שמא החשבון שלהם נפרץ. הזעם הפך להתרגשות עצומה כשהמשתמשים פתחו את ההודעה, וגילו שהמשלוח הוא הגביע.

"מרגע זה, פדידוסיה אפשרו למיליוני אוהדים לעקוב בזמן אמת אחר מסלול טיסת נבחרת הכדורגל. ואם מעקב שגרתי אחר מסלול ההגעה של ההמבורגר עד לפתח הבית מייצר כמעט אצל כל אחד התרגשות, רק דמיינו את עוצמת האקסטזה הלאומית שעורר המעקב אחר 'הגביע הקדוש'.

"כמה אקסטזה? עד כדי כך שפדידוסיה והמעקב אחר הגביע זכו ליותר אזכורים ממסי והנבחרת גם יחד. וכל זאת ללא השקעה של פסו אחד במדיה".

למה עולים על מטוס

בחברת התעופה בריטיש איירווייז בחרו לשים דגש על הסיבות שמביאות אנשים לעלות על מטוסים, חוץ מהשתיים הקבועות - ביזנס או לייז'ר - וגם הם קיבלו גראנד פרי על המהלך.

"על המהלך הזה אחראית סוכנות uncommon - משרד מאוד צעיר של אנשים שעזבו סוכנויות גדולות, הלכו אול אין, והצליחו להעביר אליהם תקציבים מכובדים, וביניהם בריטיש איירווייז, שהיה במשך שנים רבות של אוגילבי לונדון" מספר עידן רגב, סמנכ"ל קריאייטיב ושותף ב־LEAD.

קמפיין בריטיש איירווייז / צילום: יוטיוב

"הם הלכו על שילוט קלאסי ונקי שחי בעולם הטיסות, עם תובנה מבריקה - למה אנשים (במיוחד אנגלים) באמת טסים. עשרות משפטים חדים, שילוט בכל מקום אפשרי בלונדון. קמפיין סופר בריטי למותג בריטי, וככה עושים את זה".

"שוק הטיסות הוא שוק רווי, והתחרות של המותגים הוותיקים היא טיסות הלואו קוסט", מוסיף קורן ווייס, מנהל הקריאייטיב הראשי ביהושע TBWA, שבחר גם הוא במהלך. יצירת העדפה למותג שדורש פרמיה גבוהה משמעותית מהמתחרים היא עבודה יוצאת מן הכלל, שמגדירה את האפקטיביות של קריאייטיב טוב".

משמרים את השפה

סיגל עבודי, מנהלת הקריאייטיב הראשית במקאן תל אביב, שכאמור זכה בשני פרסים, מסבה את תשומת-הלב לכך שהשנה הפסטיבל היווה במה לסיפורים לוקאליים רבים. "מותגים היום מבינים את הכוח של סיפור לוקאלי ממקד", היא מסבירה. "אחד הפרויקטים המרגשים הוא AdLam, שזכה בטיטניום, גראנד פרי וזהב.

"מדובר בפרויקט של מייקרוסופט, שכבר שנים עוזרת לעולם להיות טכנולוגי יותר. הפעם היא עזרה לשמר את ה־Pulaar, שפה קדומה של שבט Fulani בדרום אפריקה. במייקרוסופט פרמטו אותה, יצרו לה א"ב שמתאים לתוכנות של מייקרוסופט, והפכו אותה לשימושית בכל פלטפורמה דיגיטלית עבור 40 מיליון אנשים שדוברים את השפה.

"פרויקט לוקאלי נוסף של מותג גלובלי היה Where to settle של מאסטרקארד, שטיפל בבעיית המהגרים מאוקראינה, שבעקבות המלחמה הגיעו בהמוניהם לשכנה פולין. הם התמקמו בעיקר במרכז פולין, היכן ששוק העבודה והדירות היה צפוף במיוחד, ומאסטרקארד יצרה בעזרת דאטה שקיבלה מהמדינה ומהתושבים המקומיים כלי שמאפשר להסתכל רחוק יותר ולמצוא את העבודה והבית הכי מתאימים בעיירות הרחוקות יותר מהמרכז. עד היום 1.5 מיליון מהגרים נעזרו בכלי הזה.

פרויקט Where to settle של מאסטרכארד / צילום: יוטיוב

"גם אנחנו זכינו בששה אריות כשייצגנו בעיה לוקאלית של בני הנוער בישראל, שמתרחקים מאוד מסיפורי השואה, והנגשנו להם את סיפורי שורדי השואה בעזרת אחד המשחקים הכי פופולריים בעולם".

להחצין את התביעות

"כדי שאוכל להעריך מהלך, הוא חייב להתכתב עם הערכים שלי. כשנתקלתי במהלך Not milk, הבנתי שיש לי את זה", מספר מיכאל קוטקס, סמנכ"ל קריאייטיב באדלר-חומסקי. "בתור 3/4 טבעוני המעריך פרובוקציה טובה, ראיתי שיש במהלך הזה כל מה שצריך - אומץ, חוצפה ובולטות, וכל זה בלי שהקופירייטר יצטרך להתאמץ.

קמפיין NOT MILK / צילום: יוטיוב

"מדובר במוצר שהוא תחליף חלב, שבחר בשם 'נוט מילק'. השם גרר כתבי תביעה מעורכי הדין של חברות החלב. לטענתם השימוש במילה חלב אינו אתי, מטעה את הצרכן, ומשתמש ביוקרה של חלב כדי להגדיר את התחליף.

"משרד הפרסום לא התבלבל, והחליט לפרסם על גבי שילוט קטעים עסיסיים מכתבי התביעה השונים. התוצאה: 92% תגובות חיוביות לקמפיין, והמוצר נחטף מהמדפים. כצפוי, אף אחד לא מחבב עורכי דין. השימוש המדויק בשם, בכתבי התביעות ובשילוט, יצר מהלך חד, מקורי ובולט".

שירי הייסר, משנה למנכ"ל ראובני-פרידן, בחרה במהלך של איקאה. "מדובר בחברה שהיא שם נרדף למוצרים המספקים פתרונות חכמים ומעוצבים לחיי היומיום, אבל לא תמיד זה נכון. בחברה הבינו שיש דברים שקשה להתחרות בהם. למשל, הקשר המיוחד בין הורים לילדים.

"בסדרת סרטונים ומודעות מבריקה, איקאה הציגה סיטואציות שכל הורה לילדים קטנים מכיר ומזדהה איתן: הקטנטנים מעדיפים לשבת על אבא במקום על כיסא האוכל, או לטפס לכיור על אימא במקום על ספסל הפלסטיק. והמוצרים של איקאה? נשארים בצד, ללא שימוש.

"הסלוגן שליווה את הקמפיין הוא Proudly second best. משפט מקסים שמפרגן ומחמיא להורים, אבל גם ממצב את איקאה כמותג ווינרי - כזה שמכיר בחולשותיו, ולא רק מספר על יתרונותיו. בעידן שבו מותגים תמיד מנסים להראות במה ולמה הם הכי טובים ומשקיעים בהפקות ענק, איקאה הצליחה לפנות לקהל מזווית אחרת, מחברת ומעוררת הזדהות".

זה לא כמו שזה נראה

אחד המהלכים המרגשים שהוצגו בפסטיבל עוסק בהעלאת המודעות לאובדנות, ונקרא The last photo. "בסרטון עוצמתי בן 90 שניות הוצגה התובנה הכי חזקה ומשמעותית: אנשים אובדניים לא תמיד נראים כאלה כלפי חוץ", מסביר אבנר רסל, קופי בכיר בגליקמן-שמיר-סמסונוב.

"בסרטון (ובתערוכה שליוותה אותו) נראים אנשים שונים ברגעים שמחים, אך מתברר שהמצולמים היו אובדניים, ושאלו התיעודים האחרונים שלהם לפני שהחליטו ליטול את חייהם.

קמפיין The last photo / צילום: יוטיוב

"הקמפיין הזה בעט לי חזק מאוד בבטן, וחיזק אצלי את ההבנה שחובה כל הזמן לפתוח עיניים לגבי החברים והמשפחה בהקשר האובדני. ככה עושים שינוי, ומייצרים פרסום שבאמת תורם לאנושות".

מהלך מרגש נוסף שייך למותג דאב. "כאב לשתי בנות, הסרט The Cost of Beauty של Dove טלטל את עולמי", מציין דניאל בניה, מנהל קריאייטיב ראשי בבלאנקו, שכאמור גם הוא זכה בפרס בקאן השנה.

"מדובר בסרט בן שלוש דקות המבוסס על סרטי וידאו ביתיים של ילדה מקסימה שגדלה לנו מול העיניים, ובגיל ההתבגרות מפתחת הפרעת אכילה. סרט קשה, ששני שוטים מתוכו נחרטו לי בלב. האחד, הילדה מקבלת את האייפון הראשון שלה. זהו למעשה רגע הלפני/אחרי של חייה, אבל הוא שם בצורה כמעט אגבית. בשני, הילדה (כבר נערה) במחלקה להפרעות אכילה, מצלמת את עצמה ושפתה התחתונה רועדת. אין מילים. רק רגשות.

"האותנטיות, הפשטות והמסר הכל כך חשוב נגד תרבות הסושיאל מדיה כבשו וריגשו אותי (אולי אפילו דמעתי), וגרמו לי להיות גאה בדרך שענף הפרסום עשה ועושה".

עוד כתבות

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מסמכי אפשטיין

מסמכי אפשטיין: תיבת הפנדורה שמרעידה את העולם העסקי

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי