גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאקזיט ענק לדירוג "זבל" ופריסת חוב: מסלול ההידרדרות של כתר פלסטיק

הסכם לדחיית תשלום חובות הענק של יצרנית ריהוט הפלסטיק לבית ולגן, והעמדתה הצפויה למכירה, מהווים חותמת לכישלון עסקת הרכישה שלה מידי סמי סגול לפני שבע שנים לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר ● גורם בשוק: "קרן BC פרטנרס רכשה את כתר במחיר גבוה, העמיסה עליה חוב יקר, וכעת, כשהריבית בעולם זינקה, לך תמחזר חובות"

מפעל כתר / צילום: יח''צ כתר
מפעל כתר / צילום: יח''צ כתר

שבע שנים חלפו מאז נמכרה השליטה בחברת כתר פלסטיק לידי קרן ההשקעות הבינלאומית BC Partners, באקזיט חלומי ששיקף לה שווי של 1.7 מיליארד דולר. על רקע צמיחה שנתית דו־ספרתית שאפיינה את עסקי החברה הישראלית באותן שנים, נטען ע"י הקרן הרוכשת כי "מצאנו בכתר פלסטיק כוח נרחב של יצירתיות ותעוזה שמהוות עבורנו הזדמנות עסקית גדולה".

מדוע השמש הפסיקה לזרוח על מתקיני הגגות הסולאריים בישראל
"לא ממהרים לקנות דירות": איך מתמודדות חברות השיווק עם הקיפאון בשוק המגורים?
דסק"ש שולחת צפירת הרגעה למחזיקי האג"ח: מכרה את אחזקותיה במהדרין ב-250 מיליון שקל לקבוצת דלק

סמי סגול, שמשפחתו מכרה באותה עסקה 80% ממניות כתר, מעצמה של מוצרי פלסטיק לבית ולגן, תמורת 1.4 מיליארד דולר, סיפר כי "לפני כשנה התחלנו בדיונים עם 11 מקבוצות ההשקעה הגדולות בעולם, שכולן גילו עניין בכתר. אני משוכנע כי השותפות עם BC פרטנרס וניצול הנכסים הניהוליים והאסטרטגיים שלה יאפשרו לנו להאיץ את הפיתוח של כתר מחברה בינלאומית לחברה גלובלית במלוא מובן המילה".

 

הערכה קודמת: החברה תתקשה לשלם את החוב

אלא שה"יצירתיות" ו"התעוזה", לפחות אלה שניסו בקרן הרוכשת ליישם בהיבטים הפיננסיים של הרכישה, הובילו את כתר פלסטיק למצב שונה לגמרי. בסוף השבוע הודיעה החברה כי חתמה על הסכם לפריסת חובות עם נושיה הפיננסיים העיקריים. הללו הסכימו לדחייה בהחזר האשראי שהועמד לה, המוערך בסכום של כ־1.2 מיליארד אירו, בכפוף להעמדת החברה למכירה - קרוב לוודאי במחיר נמוך מהותית מזה שבו נרכשה ע"י BC פרטנרס.

דירקטוריון כתר, כלשון ההודעה, מאמין שתהליך המכירה הוא הדרך היעילה ביותר למקסם ערך עבור כלל בעלי העניין בחברה. תהליך המכירה צפוי להתחיל בהמשך השנה הנוכחית ולהסתיים לקראת אמצע 2024.

עוד קודם לכן, במרץ השנה, הורידה סוכנות מודי'ס את דירוג החוב של כתר בדרגה אחת ל־Caa2 - דירוג "זבל" המקביל לדירוג CCC של S&P. הצעד נבע מתשלום החוב הצפוי לחברה באוקטובר, שבמודי'ס העריכו כי כתר תתקשה לעמוד בו.

 

חמישה ימים לאחר הורדת הדירוג, פרסמה מודי'ס מסמך של חוות דעת פנימי ללקוחותיה, שבו נרשמה עדכון נרחב יחסית על הסיבות להפחתת הדירוג.

קבוצת כתר, המנוהלת על ידי אלחנדרו פנה מאז 2018, תוארה בסקירת מודי'ס כחברה בעלת "מיצוב סולידי כמובילה בשוק מוצרי הפלסטיק, עם גיוון מוצרים טוב והיסטוריה של חדשנות". לחברה, נכתב, יש גיוון גאוגרפי טוב של עסקיה והמכירות שלה בין אירופה, ארה"ב וישראל.

כמו כן, לחברה ערוצי הפצה טובים ונוכחות טובה בסחר מקוון. מנגד, מה שעמד לשלילה היו החשיפה להאטה ביקושי הצרכנים למוצריה, וגם "סיכון מוגבר לחדלות פירעון בשל התקרבות מועדי הפירעון של החוב".

דירוג החברה הושפע לרעה מסדרה של גורמים ובהם החשש להאטה בעסקיה בעת מיתון כלכלי, יחס נמוך של שיעור הרווח לפני הוצאות מימון ומסים (EBIT) לעומת תשלומי הריבית של החברה, כמו גם החשיפה המוגברת למחירי תוצרי הנפט (פוליפרופילן) על אף שהחברה משתמשת באגרסיביות בחומרי גלם ממוחזרים. בחוות הדעת העריכה מודיס כי ב־2023 צפויה החברה להציג תזרים מזומנים חופשי שלילי, ואף הביעה דאגה מהמינוף הגבוה של החברה.

עוד צויין בסקירה כי "כתר חשופה גם במידה מסויימת לתנודתיות ברווחיות שלה בשל השפעות האינפלציה, למרות יכולות החברה לייקר את מוצריה והאסטרטגיה שלה להגביר את השימוש בחומרי גלם ממוחזרים".

כתר גם זכתה לדירוג נמוך במיוחד בסולם ה־ESG (סביבה, חברה וממשל תאגידי): CIS-5, דירוג המוגדר כ"גבוהה ושלילי מאוד" והוא הנמוך ביותר בין הדירוגים (הגבוה ביותר הוא CIS-1). הסיבה היא פחות ההשפעה הסביבתית והחברתית של מוצרי הפלסטיק של החברה, ויותר בתחום הממשל התאגידי. במודי'ס ציינו כי "חשיפת כתר לסיכוני ממשל היא מאוד גבוהה ושלילית, והיא משקפת את האסטרטגיה הפיננסית האגרסיבית שלה, רמת מינוף גבוהה ובעלות ריכוזית".

 

התשקיף חשף הפסדים של כמיליארד דולר

כתר פלסטיק נוסדה ב־1948 על־ידי יוסף סגול כמפעל לייצור צעצועים ומוצרים לבית, ובשנות ה־80 הועבר הניהול בחברה לבניו סמי ויצחק סגול. ב־2016, מכרו האחים (בעיקר סמי סגול) את מניות השליטה בקבוצה (80%) לידי קרן BC פרטנרס תמורת כ־‏1.4 מיליארד דולר, בעסקה ממונפת בה הועמסה הלוואה גדולה בריבית דו־ספרתית על החברה הנרכשת.

באותה העת, לא היה מדובר במהלך חריג בקרב קרנות השקעה פרטיות שביקשו לייצר לעצמן תשואה גבוהה - רכישה במחיר יקר באמצעות חוב גדול ובהמשך הנפקה בבורסה והורדת המינוף. ניסיון להנפיק את כתר אכן נעשה ב־2021, דווקא לאחר כמה שנים קשות בעסקיה, אך הוא נחל כישלון חרוץ.

באותה הנפקה תכננה כתר לגייס בבורסת ניו יורק מאות מיליוני דולרים, לטובת הורדת החוב היקר הרובץ עליה, לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר. מנתונים שסיפק התשקיף שפרסמה לקראת ההנפקה עלה כי בשנים שלאחר רכישתה ע"י BC פרטנרס חלה הרעה בתוצאותיה, על רקע המינוף הגבוה שהוביל לעלויות פיננסיות גבוהות, העלייה במחירי חומרי הגלם, והתגברות התחרות. כתוצאה מכל אלו רשמה כתר הפסדים מצטברים של כמיליארד אירו בשנים 2018־2020.

לפי התשקיף, שפורסם בשלהי תקופת הקורונה, "הביקוש הגובר למוצרים שלנו בא לידי ביטוי בשיעור צמיחה שנתי ממוצע (CAGR) של 10.4% מאז 2018, על רקע המשך התנאים המיטיבים בשוק, פיתוח מוצלח של מוצרים חדשים, ביצועים חזקים במכירות ורכישות אסטרטגיות".

במקביל ציינה כתר כי "בתקופה זו, ההפסד הצטמצם מ־762 מיליון אירו ב־2018 ל־55.6 מיליון אירו ב־12 החודשים שהסתיימו ב־30 ביוני 2021, וה־EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) גדל מ־93.4 מיליון אירו לכ־232 מיליון אירו. לדברי החברה, העסקים התאוששו במהירות לאחר תקופה קצרה של שיבושים בשל מגפת הקורונה במרץ־אפריל 2020. עוד עלה מהתשקיף כי 54% ממכירות כתר הן למדינות אירופה, 38% לצפון אמריקה והיתר לשאר העולם. 53% מהמכירות הן מוצרים לבית ו־47% למחוץ לבית (ריהוט גינה וכדומה).

צפי לירידה בהכנסות החברה ב־2022

בסופו של דבר נאלצה כתר לגנוז את תשקיף ההנפקה, ככל הנראה לאחר שלא קיבלה את השווי המבוקש. ובדצמבר האחרון פורסם בגלובס כי לנוכח חולשת בתוצאות נבחנו צמצומים בפעילותה בישראל לאחר שעוד קודם לכן היא פיטרה 100 עובדים, רובם בארץ, על רקע המשבר הכלכלי. בכתר הגיבו ואמרו כי "אנו מבצעים התאמות במפעלינו כחלק מהתמודדות עם ירידה בביקושים למוצרינו ברחבי העולם. היות שלכתר מספר מפעלים בארץ, אנו נערכים לניוד מספר מצומצם של עובדים בין מפעלינו".

לפי אתר החברה, מעסיקה כתר פלסטיק כיום ברחבי העולם 4,900 עובדים ב־20 אתרי פעילות וייצור הממוקמים בארה"ב, אירופה וישראל.

התוצאות הכספיות של קבוצת כתר אינן גלויות כיום, אך דוח מודי'ס מלמד חלקית על תמונת המצב ואף העניק תחזיות. לפי אותם נתונים, 2022 הסתיימה לפי הערכות מוקדמות, עם הכנסות של 1.64 מיליארד אירו. עליה מתונה ביחס ל־2021.

לאחר שבשנים 2021 ו־2020 הציגה החברה רווח לפני הוצאות מימון ומסים (EBIT) חיובי בשיעור של 3.5% ו־3% מההכנסות בהתאמה, הגיעה 2022 בה עברה החברה להפסד לפני מס בשיעור של 0.6% מהכנסות. יחס החוב ל־EBITDA המריא שוב, לאחר שעמד על פי 16.6 ב־2018, כשנתיים לאחר הרכישה, וירד מאז לרמה של פי 6.8 ב־2021, הוא חזר וזינק אשתקד לרמה של פי 9.6 שנחשבת לגבוהה מאוד.

בענף החברות התעשייתיות כל רמה שהיא מעל ליחס חוב ל־EBITDA שגבוהה מפי 4־6, נחשבת למסוכנת. התחזית שנתנה מודי'ס בסוף מרץ האחרון היתה כי את השנה תסיים כתר עם יחס מינוף של פי 8.2, ואת השנה הבאה עם יחס של פי 6.9. אולם התפתחויות אלה היו כמה חודשים לפני הדחייה בתשלומי החוב שהוכרזה בסוף השבוע האחרון. הצפי הוא כי החברה תרשום ירידה השנה בהכנסות שלה של כ־10% ל־1.5 מיליארד אירו.

"BC עשתה אינטגרציה לא טובה לעסק"

"הבעיה של כתר היא כנראה ניהול לא טוב, לצד המינוף הגבוה", טוען בכיר בשוק ההון בשיחה עם גלובס. "קרן BC רכשה את החברה במחיר גבוה, העמיסה עליה חוב יקר, קנתה עוד נכסים ובסוף עשתה אינטגרציה לא מאוד טובה לעסק. ואז הריבית בעולם זינקה, ועכשיו לך תמחזר חובות".

בהנחה שתעמוד בקרוב על המדף, את מי כתר יכולה לעניין?
"בראייה של קרנות פרטיות באופן כללי, אם משפרים את הניהול וחוזרים לרווחיות, יש אפשרות לבצע 'טרנאראונד' ובהמשך הדרך להחזיר את ההנפקה לשולחן. אחרי הכל, כתר היא חברה בין־לאומית כשהמכירות שלה בארץ הן רק נתח קטן מהפעילות.

"כיום כתר פשוט לא יכולה לשרת את החוב. בגלל זה קרן BC איבדה בפועל את החברה. כרגע הם מנסים לתמחר מחדש את שווי החברה ולמצוא גורם אחר שיקנה אותה מידיהם".

המרוויח הגדול בעסקת המכירה של כתר פלסטיק ב־2016, סמי סגול, נותר להחזיק בנתח של 20% ממניות החברה, כמשקיע פיננסי, ואין לו בה כיום מעורבות. כל זמנו והונו, אומרים מקרוביו, מוקדשים לפעילות פילנטרופית, שבמרכזה הקמת מרכזים לחקר המוח באוניברסיטאות בישראל והמרכזים הרפואיים.

עוד כתבות

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון