גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מעריכי השווי לא מרחמים על אלוני חץ: תפחית עוד 560 מיליון שקל משווי נכסיה

בתוך שלושה רבעונים הפחיתה חברת הנדל"ן המניב כ־1.4 מיליארד שקל משווי הנכסים המניבים בהם היא מחזיקה בארה"ב ובבריטניה ● גורם בענף: "השמאים לוחצים להעלות את שיעורי ההיוון; הם חוששים שהבנקים יקבלו המון נכסים, ימהרו למכור אותם ויפילו את שוויים"

נכס בארה''ב של חברת קאר מקבוצת אלוני חץ / צילום: מתוך מצגת החברה
נכס בארה''ב של חברת קאר מקבוצת אלוני חץ / צילום: מתוך מצגת החברה

הטלטלה הפוקדת את ענף הנדל"ן המניב, בדגש על תחום המשרדים מעבר לים, מגיעה רבעון השלישי ברציפות לדוחות הכספיים של אלוני חץ בדמות הפסדי ענק של מאות מיליוני שקלים. חברת הנכסים המניבים הפועלת בישראל ובחו"ל, עידכנה על קבלת אינדיקציות שליליות מחברות ההשקעה בנדל"ן בהן היא מחזיקה בבריטניה ובארה"ב, שכתוצאה מהן יירשמו לה ברבעון השני הפסדים של 560 מיליון שקל.

מכרו דירה ואחרי פחות משבוע התחרטו. מה קבע ביהמ"ש?
האסטרטגיה של ההסתדרות, מתווה הפשרה והסעיף שבלב המחלוקת
שבעה יורשים קיבלו דירת גן בגבעתיים. בכמה הם מכרו אותה?

זאת כתוצאה מהתאמות שליליות בשווי נכסי החברות הכלולות בעקבות עליית שיעורי ההיוון של תזרימי המזומנים החזויים. עיקר ההשפעה מבחינת השיערוכים השליליים של אלוני חץ (70%) מגיעה ככל הידוע מפעילותה בארה"ב, והיתרה בבריטניה. בשלושת הרבעונים האחרונים מגיעים הפסדי השיערוך של אלוני חץ לכ־1.4 מיליארד שקל.

שיעור ההיוון הוא שיעור התשואה שבאמצעותו מהוונים סדרה של תשלומים עתידיים לערך נוכחי יחיד, שהוא שווי הנכס. ככל ששיעור ההיוון גבוה יותר, כך יורד ערכם הנוכחי של התשלומים העתידיים, ובהתאם יורד גם שווי הנכס. על פי ההערכות, השמאים בארה"ב לוחצים כיום על חברות הנדל"ן המניב להעלות את שיעורי ההיוון בשל הזינוק בריבית.

גורם בענף המכיר את פעילות אלוני חץ מציין כי מדובר בתהליך מתמשך של הפחתות שווי שהחל לפני שנתיים. "בשנה האחרונה הם חוו לחץ מצד השמאים בארה"ב ובבריטניה. בהתחלה בעקבות הקורונה - אמרו להם שיש בעיה עם חזרה של עובדים למשרדים, מה שמצריך הורדת שווי של המבנים כי העולם עובר לעבודה היברידית. אחר כך, הגיעה בשנה שעברה עליית הריבית, אז אמרו שהמשקיעים בענף הנדל"ן המניב ידרשו פיצוי גדול יותר ולכן שיעורי ההיוון שם צריכים לטפס".

הוא מוסיף כי "בחודשים האחרונים החל טרנד חדש בקרב השמאים בארה"ב שמדבר על 'גילוי מחיר' (Price Discovery).

"הם חוששים שבגלל מחנק אשראי לחברות הנדל"ן המניב, התוצאה היא שהבנקים יקבלו לידיהם המון נכסים בטווח הזמן הנראה לעין, ימהרו למכור אותם ואז יפילו עוד יותר את שוויים. בגלל תרחיש עתידי כזה, לוחצים על חברות הנדל"ן המניב בארה"ב, להעלות את שיעורי ההיוון".

באלוני חץ, המנוהלת על ידי נתן חץ שהינו בעל המניות הגדול בחברה (14.4%) ציינו כי מדובר בהפסדי שיערוך בחברות הפרטיות בחו"ל בלבד. קרי הם אינם מתייחסים לנכסי החברה בארץ שבה מחזיקה אלוני חץ בחברת הנדל"ן המניב אמות ובחברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס.

תקופה קשה לחברה הסולידית

כאמור מדובר ברבעון נוסף של הפחתות באלוני חץ בשל הירידה בשווי נכסיה מעבר לים. בינואר האחרון, בעת הכנת הדוחות הכספיים השנתיים דיווחה החברה כי התקבלו אינדקציות לשיערוכים שליליים של 750 מיליון שקל. את שנת 2022 סיימה החברה, המציגה בדרך כלל רווחיות גבוהה, עם הפסד של קרוב למיליארד שקל מהשקעותיה בחברות הכלולות, שעיקרו נזקף לדוחות הרבעון הרביעי (662 מיליון שקל).

אותם הפסדי שיערוך גררו את אלוני חץ להציג בשורה התחתונה הפסד שנתי של 281 מיליון שקל, לאחר רווח של 1.56 מיליארד שקל בשנת 2021. ברבעון הראשון של 2023 נמשכה המגמה השלילית, ושוב הציגה אלוני חץ הפסד בגין חלקה בחברות כלולות, בסכום של 196 מיליון שקל, שהעביר אותה להפסד רבעוני של 218 מיליון שקל בשורה התחתונה.

אלוני חץ נחשבת לאחת החברות הסולידיות בשוק הישראלי. מדובר בחברת נדל"ן מניב הפועלת בעיקר בתחומי המשרדים. בארץ היא בעלת השליטה (53.8%) באמות המחזיקה במגדלי משרדים ונכסים מניבים נוספים ברחבי המדינה.

בבריטניה פועלת אלוני חץ באמצעות ברוקטון אוורלסט (83%) ומתמחה שם בהקמת בנייני מעבדות רפואיות מתקדמים. בארה"ב יש לה שתי זרועות פעילות שפועלות בתחום של הקמת והשכרת בנייני משרדים, האחת היא בוסטון איי.אייץ' הפועלת בבוסטון (55%) והשנייה היא קאר פרופרטיס הפועלת גם בוושינגטון ובטקסס (47.3%)

מניית אלוני חץ נסחרה ביום ראשון בירידה של 2.5%, כששווי השוק הנוכחי של החברה עומד על 5.7 מיליארד שקל. מהשיא שנרשם בתחילת השנה שעברה ירדה המניה ביותר מ־40%.

עוד כתבות

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

סביר שתהיה מערכה משותפת עם ישראל ורחבה מהקודמת וזה יכול להיות בקרוב מאוד ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; חברות האנרגיה בולטות, מניית הבורסה מזנקת

מדדי ת"א 35 ות"א 90 עולים בכ-1% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים