גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקיץ מנצח את יוקר המחיה: ענפי האופנה, התיירות והבילוי רושמים עלייה בביקושים

בחודש יוני נרשם גידול שני ברציפות בכמות ההזמנות בדיגיטל, מה שעשוי להצביע על כך שעליות המחירים עדיין לא מתבטאות בשינויים בהתנהגות הצרכנית ● מרבית הרכישות הן באתרי תיירות ואופנה, ונרשם ביקוש גבוה להטבות בבתי קולנוע ● דירוג אתרי האונליין המצליחים

ענפי האופנה, התיירות והבילוי רושמים הקיץ עלייה בביקושים / צילום: Shutterstock
ענפי האופנה, התיירות והבילוי רושמים הקיץ עלייה בביקושים / צילום: Shutterstock

חודש יוני 2023 מציג גידול של כ־4% בכמות ההזמנות באונליין לעומת מאי - כך עולה מהדירוג החודשי של אתרי האונליין המצליחים בארץ. זאת לאחר גידול של 3% בחודש מאי - מה שעשוי להעיד על כך שעליות המחירים בחודשים האחרונים עדיין לא מתבטאות בשינויים בהתנהגות הצרכנית.

בכירים באוצר: לא התקיים במשרד אף דיון משמעותי אחד בעקבות הדוח החריג של מודי'ס
מי ידע? מניית ביו דבש זינקה ב-90% בימים שקדמו להכרזה על מיזוגה

"יוני הוא חודש ההכנה לחופשות הקיץ, ולכן תחום התיירות בולט לצד צמיחה ברכישת פריטי אופנה", מסביר נתי יעקובי, מנכ"ל שופ אנליטיקס. "בנוסף, אתר BUYME רושם את החודש הטוב שלו מתחילת המדידה, בזכות הצעת ערך להורים המבקשים לרכוש גיפטקארד לצוותי החינוך בגני הילדים".

נתי יעקובי, מנכ''ל שופ אנליטיקס / צילום: יח''צ

מתכוננים לחופשות הקיץ

אתר בוקינג רושם עלייה קלה בדירוג אתרי האונליין ללא חנויות פיזיות, ומתמקם החודש במקום הרביעי עם כ־5%. במהלך יוני נרשמו הזמנות בתי מלון ומקומות אירוח בעיקר לחודשי יולי־אוגוסט, אם כי ניתן לראות הזמנות של הרגע האחרון. היעדים הבולטים הם באירופה - בולגריה, הונגריה, אוסטריה, איטליה, פולין ועוד.

נתונים אלה תואמים את נתוני בוקינג עצמה שפרסמנו השבוע, ולפיהם בודפשט ווינה נמצאות במקום השני והשלישי כאתרים המבוקשים ביותר על־ידי ישראלים בחודשי הקיץ, וכמעט כל העשירייה מורכבת מיעדים אירופיים. במקום הראשון של בוקינג נמצאת לונדון, אולם ייתכן כי הזמנות אלה בוצעו זמן רב יותר מראש, ולכן אינן נכללות בניטור של שופ אנליטיקס.

נציין כי מחוץ לטבלה, במקומות 11 ו־12, נמצאים אתר חברת התעופה WizzAir ואתר Airalo המציע חבילות eSim בינלאומיות. גם כאן נפח הפעילות עולה בזכות החיבה הישראלית לחופשות קיץ בחו"ל.

אתר BUYME עולה למקום החמישי בעשיריה המובילה עם כ־5% מסך ההזמנות, לעומת 1% בלבד בחודש מאי. מדובר בביצועים גבוהים, שאותם ניתן לייחס להכנות לקראת סיום שנה בגני הילדים ובתי הספר, ורכישת מתנות לגננות ולמורות. בין ההזמנות בולטים במיוחד גיפטקארדים בסכומים שונים המאפשרים מימוש במגוון רחב של רשתות.

חברות האופנה מהוות החודש 40% מהדירוג, כאשר המובילה היא שיין, ואחריה נקסט, טרמינל X ואסוס. עבור אתר האופנה הבריטי מדובר בחזרה לעשיריה המובילה אחרי היעדרות בת כמה חודשים, והוא מתמקם במקום התשיעי. רוב הזמנות הישראלים הן של ביגוד והנעלת קיץ, לצד מוצרי איפור וטיפוח.

החוזקה של וולט מרקט

בדירוג אתרי אונליין של רשתות אופליין ניתן למצוא שתי קמעונאיות מזון, שני מרקטפלייסים, שלוש רשתות אופנה ושלוש רשתות שנמצאות בקו התפר של מה שניתן לתאר כ"סגנון חיים".

שופרסל נותרת מובילת הקטגוריה הבלתי מעורערת, ונמצאת במקום הראשון עם 37% מההזמנות. במקום השלישי נמצא המרקטפלייס של KSP, עם 14% מסך ההזמנות. בשיעור גבוה, מדובר ברכישת מוצרים עונתיים, כגון שמשיות, ציליות חוף, קוטלי יתושים ועוד - לצד רכישות ממגוון רחב של קטגוריות נוספות.

אתר האופנה המצליח ביותר גם החודש הוא זארה, שנמצא במקום החמישי עם כ־8% מההזמנות. אתר קסטרו רושם עלייה, ודלתא שומר על יציבות.

סטימצקי נכנסת החודש לעשיריה המובילה, ומתמקמת במקום השישי עם כ־4% מההזמנות. זאת הן הודות לשבוע הספר שהתקיים ביוני, והן להחלטת הרשת להיכנס למכירות בתחום הספרים הדיגיטליים ולהתחרות ב"עברית" שמובילה את הקטגוריה.

נציין כי לאחרונה החלו בשופ אנליטיקס לנטר גם את הרכישות בתחום הסופרמרקטים בוולט, כחלק מפריחת תחום הקוויק קומרס - הזמנות המגיעות לבית הלקוח תוך פחות משעה. רוב הקניות הן קניות נוחות והשלמה, עם סל ממוצע של כ־120 שקל.

דירוג רשתות המזון המובילות בוולט בחודש יוני מראה כי וולט מרקט (שציינה לאחרונה שנה לפתיחתה בארץ) נמצאת במקום הראשון עם 44% מההזמנות. במקום השני ויקטורי עם 10% מההזמנות, ואחריה סופר יודה (9%), שופרסל (9%) ויילו מרקט (8%).

חיים בסרט טוב

מניתוח הטבות מועדוני הצרכנות המובילות שרכשו הישראלים בחודש יוני בכ־30 מועדוני צרכנות וכרטיסי אשראי, עולה כי בתי הקולנוע מצליחים להוות מוקד אטרקטיבי גם אל מול התחזקות שירותי הסטרימינג בישראל.

ברמה המיידית, ניתן לייחס את המגמה לחופשת הקיץ של ילדי הגנים ובתי הספר. ואולם בתמונה הרחבה יותר, נראה כי חבילות תכנים עשירות ומגוונות מתקשות להתחרות בחוויית הצפייה בסרטים על המסך הגדול.

כך, שלוש מתוך חמש ההטבות המובילות שייכות לרשתות בתי קולנוע - סינמה סיטי נמצאת במקום השני עם כ־5% מסך ההזמנות שנרכשו, הוט סינמה עם 4% במקום הרביעי (ההטבה הפופולרית ביותר היא כרטיס יחיד לכל ימות השבוע), ויס פלאנט עם 3% במקום החמישי (עם הטבה פופולרית דומה).

במקום הראשון והיציב נמצאת רשת מקדונלד'ס, שמהווה 14% מסך הזמנות ההטבות שנרכשו, כשמועדוני הצרכנות המובילים הם פיס פלוס, מועדון שלך וישראכרט. ההטבות הפופולריות הן ארוחות מק רויאל וארוחות ילדים בהנחות ניכרות.

כך נאספו הנתונים
חברת שופ אנליטיקס, בראשות נתי יעקובי, היא חברת מחקר טכנולוגי המפעילה ומתחזקת פאנל המונה 3,200 צרכנים בני 15 ומעלה הרוכשים בדיגיטל. הצרכנים נחלקים ביחס שווה בין נשים וגברים, ומייצגים שכבות גיל, קבוצות אוכלוסייה ופריסה גיאוגרפית על־פי אזורי מגורים משתנים.

החברים במאגר מאפשרים לחברת שופ אנליטיקס גישה לתיבת המייל שלהם לטובת ניתוח הזמנות האונליין שהם מבצעים, כך שכאשר מתקבל אישור להזמנה או חשבונית קנייה, החברה מקבלת את המידע במקביל - לרבות תוכן ההזמנה וסכום הרכישה. צרכני המאגר מתוגמלים על כך. באופן הזה החברה מנטרת את הזמנות הישראלים באונליין, הן מאתרים מקומיים והן מאתרים בינלאומיים.

עוד כתבות

עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

ראש מיליציית אבו שבאב: "מפעילים לחץ על חמאס, השגנו תוצאות גדולות ברפיח"

דובר הוועדה לביטחון לאומי באיראן: "סבורים שהמשטר בישראל הוא הבעיה המרכזית באזור" ● הפגנות ענק לתמיכה בעם האיראני גם בצפון אמריקה: עשרות אלפים בלוס אנג'לס, סן דייגו וטורונטו ● מוקדם יותר נערכה הפגנת ענק במינכן ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: צבא ארה"ב נערך למערכה ארוכה שתימשך שבועות באיראן

האמריקאים עשויים לתקוף גם אתרים של המשטר, ומעריכים שהאיראנים יגיבו ● לקראת סבב המו"מ: וויטקוף העביר מסרים ליועצו הבכיר של ח'אמנאי באמצעות עומאן ● דיווח: צבא ארה"ב נערך למבצע ממושך של כמה שבועות נגד איראן, אם יידרש לכך ● שר החוץ האמריקאי רוביו: "הנשיא טראמפ מעדיף להגיע לעסקה עם איראן, אך זה קשה מאוד" ● עדכונים שוטפים

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

תקלה בשירות / צילום: Shutterstock, Ken stocker

תקלה בשירותי הטלוויזיה של הוט: "התקלה מיודעת ונמצאת בטיפול"

לקוחות הוט ברחבי הארץ מדווחים הערב על תקלה בשירותי הטלוויזיה של החברה, שבגללה לא ניתן לצפות בשידורים ● לצד זאת, לקוחות מדווחים כי הם לא מצליחים ליצור קשר עם המוקד של הוט

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

טיפול בפסולת של חברת מפעת (להב) / צילום: מתוך מצגת החברה

השקעות של חצי מיליארד שקל בחודשיים - הגופים שהופכים פסולת לכסף: "אנחנו לא מושפעים מטילים או מ-AI"

ייצור האשפה לנפש בישראל הוא מהגבוהים בעולם ומניב צמיחה נאה לחברות הפועלות בתחומי האיסוף והטיפול בפסולת ● לאחרונה מושך התחום גופי השקעה גדולים, שהזרימו מאות מיליוני שקלים לחברות הפועלות בו: "זה לא שיום אחד תקום אפליקציה שתאסוף אשפה. בסוף מישהו צריך לקחת את זה, וההיקפים הולכים וגדלים"

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

התאונה הקטלנית בבתי הזיקוק אשדוד: מה בודקת המשטרה?

שלושה ימים לאחר התאונה הקטלנית בבית הזיקוק באשדוד, במשטרה עדיין חוקרים מהו החומר הקטלני שגרם למותן של שתי העובדות ● בעקבות התאונה, הציבור התבקש שלא להשתמש במכלי חמצן של חברת סלם יעקב, בהם השתמשו העובדות ● "כל המכלים חשודים כרגע, והציבור לא יכול להשתמש בהם"

אלי גליקמן, מנכ''ל צים / צילום: צים

ועד העובדים בצים הודיע על שביתה בעקבות מכירת החברה

על רקע המגעים למכירת השליטה לקרן פימי והפג לויד, ועד העובדים בצים הכריז על שביתת אזהרה והשבית את פעילות מטה החברה בישראל

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

ניר גלבוע / צילום: ערן בן ברוך

הצלף שהקים צבא למלך נפאל עומד בראש חברת שמירה שמגלגלת מיליארד שקל בשנה

"בהתחלה אבא ואני עבדנו בעצמנו​. הוא התעקש שנשמור חצי-חצי בלילות, אבל הפריע לי שהוא יוצא לשמור. התווכחנו לא מעט על העסק. אחרי שלוש שנים הוא קיבל התקף לב ומת. החלטתי להמשיך כדי להנציח" ● שיחה קצרה עם ניר גלבוע, מייסד ומנכ"ל קבוצת האבטחה צוות 3

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

למה כל כך קשה להיפרד ממטפלים / איור: Shutterstock

למה כל־כך קשה להיפרד מפסיכולוגים

כמה שנים משכתם טיפול שלא התאים לכם רק כי לא היה לכם נעים לסיים? ● מחקרים חדשים שופכים אור על הסיבות שמסבכות פרידה ממטפלים, וגם על הדרך להגיע לסוף טוב ● כך זה נראה משני צדי הכורסה

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: don-monteaux-photography

בדרך לעסקת ענק בצים: אלה הזוכות במכרז

הפג לויד הגרמנית חברה לקרן פימי, והשתיים הגישו את ההצעה שזכתה במכרז ● ההצעה של הפג לויד נחשפה לראשונה בגלובס ● העסקה הייחודית תפצל את הפעילות של חברת הספנות לישראלית וזרה ● לחברה הגרמנית יש בעלים מקטאר וערב הסעודית ● צים תימחק מהמסחר בניו יורק באמצעות מיזוג משולש הופכי ● עובדי צים הופתעו מהעסקה ועשויים לפתוח בצעדי מחאה

לעבוד בהייטק / צילום: Shutterstock, dotshock

משבר הג'וניורים כבר כאן? מעל 16 אלף מובטלים בהייטק, והשכר עולה

בדוח חדש של שירות התעסוקה עולה כי מגמת העלייה בכמות דורשי העבודה בהייטק מתייצבת ● למרות שמספר המשרות הפנויות בתחומי ההייטק הולך ועולה, הן דורשות ניסיון שאין לרבים מדורשי העבודה בתחום ● פערי השכר בהייטק לעומת האוכלוסייה הכללית התרחב בכ-20% לעומת תחילת 2022

חלב של טרה / צילום: גלובס

רשות התחרות תקנוס בכ-18 מיליון שקל את החברה המרכזית למשקאות

העיצומים פורסמו להערות הציבור לקראת ביצועם, והם יוטלו בגין הפרות שקשורות בין היתר להתערבות בקביעת מחירי המדף של מוצרי טרה, שנמצאים בשליטת החברה, וכן בשל חשד להתערבות במיקום המוצרים על המדפים ברשתות השיווק

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

ההשקעה החדשה של לאומי פרטנרס

לאומי פרטנרס ממשיכה בגל ההשקעות: רוכשת 17% מחברת הנדל"ן אבני דרך לפי שווי של 460 מיליון שקל אחרי הכסף