גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גוף השקעות בינלאומי ישקיע בקרן החדשה של קרן ריאליטי: "מאמינים בכלכלה הישראלית"

טיקאהו קפיטל, המנהל נכסים בהיקף 40 מיליארד דולר, יצטרף להשקעות בקרן החמישית של ריאליטי הישראלית ● גוף ההשקעות האירופי לא הצהיר על סכומים מסוימים שישקיע בקרן, אך עד כה גויסו עבורה 1.7 שקל מתוך 2 מיליארד ● אסף גרמן, מנכ"ל משותף של טיקאהו בישראל: "אוהבים לחבור לשחקנים המקומיים בשווקים שבהם אנחנו עובדים"

רודי נויהוף ואסף גרמן, שותפים בטיקאהו קפיטל / צילום: דרור סיתכהל
רודי נויהוף ואסף גרמן, שותפים בטיקאהו קפיטל / צילום: דרור סיתכהל

גוף ההשקעות הבינלאומי טיקאהו קפיטל (Tikehau Capital), המנהל נכסים בהיקף של כ־40 מיליארד דולר בשוק ההשקעות האלטרנטיביות, הודיע לאחרונה על שיתוף־פעולה עם קבוצת ריאליטי הישראלית.

הצרות של חברות הנדל"ן הזרות בתל אביב: האם אנחנו לקראת גל של הסדרי חוב? | בדיקת גלובס
ההפרשות גדלו, הציבור בורח מהעו"ש ובנק הפועלים מזהיר: "הגידול המהיר בהכנסות מריבית מוצה" | ניתוח

ההודעה של טיקאהו עומדת בניגוד להצהרות ההפוכות הנשמעות מפי גורמים בישראל, על הוצאת כספים ובריחת משקיעים, על רקע המצב הפוליטי השברירי ואי־הוודאות בארץ. גוף ההשקעות האירופי לא הצהיר על סכומים מסוימים שישקיע בקרן החמישית של ריאליטי, אך מאחר שעד כה גויסו לקרן 1.7 מיליארד שקל מתוך 2 מיליארד, אפשר להעריך את היקף ההשקעה.

מבחינת אסף גרמן ורודי נויהוף, שותפים בטיקאהו קפיטל ומנכ"לים משותפים של פעילות טיקאהו בישראל, הרציונל שמאחורי ההשקעה ברור. "כגוף השקעות, אנחנו מסתכלים לטווח הארוך", אומר גרמן. "אנחנו מאמינים בכלכלה הישראלית, והצעד שעשינו הוא חלק מה־DNA שלנו - להשקיע במקומות שבהם יש לנו משרדים קיימים ושאנחנו גם מגייסים כסף בהם, ממשקיעים מקומיים".

"להיכנס לשוק במחירים אטרקטיביים"

לדברי גרמן, "הנדל"ן הוא סגמנט מעניין מאוד, בכל העולם, ודווקא עכשיו. בכל העולם אנחנו רואים את ההשפעה של עליית הריבית, רואים את הפערים בין ביקוש להיצע, בפרט במגורים ולא רק בישראל, ואוהבים לחבור לשחקנים המקומיים בשוק המקומי שבו אנחנו עובדים".

אוהד רוזן, שותף מייסד קרן ריאליטי / צילום: טל גבעוני

"בנדל"ן יהיו הרבה מאוד הזדמנויות בשנים הקרובות, וזו התפיסה שלנו", מוסיף נויהוף. "זו קרן שתשקיע לאורך כל השנים הבאות בישראל, ויש לנו אמונה בכלכלה המקומית. לתפיסתנו, השנים 2024־2026 יהיו טובות מאוד לנדל"ן, ובמיוחד למשקיעי הנדל"ן, ויהוו נקודות כניסה מצוינות מבחינת מחיר".

הצעד נעשה דווקא עכשיו, בגלל ההזדמנויות שיוצרת הריבית הגבוהה שמרחיקה מהשוק שחקנים אחרים או מכניסה לשוק נכסים שחייבים להימכר?
"הכניסה כשותפים לא מתוזמנת לנקודה ספציפית", אומר גרמן. "לא מדובר ברכישה של מניה, שאתה קונה כאן ועכשיו. האסטרטגיה אחרת. אנחנו קונים נכסים ספציפיים בצורה ממוקדת מאוד. נכסים עם פוטנציאל השבחה, ש'עליהם' נוספים גם עניין הריבית וסביבת המאקרו הקיימת, שמאפשרים להיכנס לשוק במחירים אטרקטיביים יותר ממה שהיו בעבר".

"כולם מבינים שעליית הריבית וכלל הגורמים בשוק של היום יְיַצרו תשתית ותנאים נוחים יותר למשקיעי הנדל"ן", ממשיך נויהוף. "אבל אף אחד לא יודע אם זה יקרה בחצי השנה הקרובה או בשנה הקרובה. יש כאן חלון זמן של ארבע־חמש שנים, שיהיה אחד מהטובים ביותר להיחשף ולהשקיע בנדל"ן בישראל ובחו"ל. ה'בציר' הקרוב, ארבע שנים קדימה, יהיה בציר מצוין. זה הרקע לצעד שעשינו".

"החיבור שלנו לריאליטי הוא חיבור טבעי"

שיתוף־הפעולה כולל השקעה של טיקאהו בקרן החמישית של ריאליטי, אשר מטרתה לרכוש ולהשביח פרויקטים לטובת עירוב שימושים, בדגש על מגורים, ובפיזור גיאוגרפי רחב. הצד השני של שיתוף־הפעולה הוא הצטרפות של השותפים המנהלים של ריאליטי כמשקיעים בפעילות של טיקהאו קפיטל באירופה, באופן שיאפשר לריאליטי לחזק את השקעותיה בשוק האירופי, ואת הפעילות הקיימת שלה בגרמניה.

מתחם הפלך במבואות יפו. בבעלות קרן ריאלטי ומקודם עם חברת קרדן נדל''ן / הדמיה: יסדי אדריכלים

"קרן הנדל"ן שלנו באירופה מבצעת, למעשה, בדיוק את מה שריאליטי עושים בישראל", אומר גרמן, "אך כמובן בקנה מידה גדול יותר. אנחנו עושים את זה עוד מ־2004: קונים נכסים במקומות מרכזיים שלא בשימוש הנכון, ועושים להם שינוי ייעוד - בשנים האחרונות בעיקר למגורים - מבצעים את ההשבחה ומוכרים ליזם הבא, שיקים את הפרויקט בפועל. כך שיש כאן סינרגיה, ומאוד טבעי מבחינתנו להבין מה ריאליטי עושה בשוק המקומי. בחו"ל אנחנו עובדים עם הצוותים שלנו, אבל בישראל יש מומחה מקומי - ואנחנו לא מתיימרים לשכפל את היכולות שלו. הוא השחקן המוביל כאן, לטעמנו, ואליו אנחנו חוברים".

"יש עוד רבדים לשיתוף־הפעולה הזה, בטווח הארוך", מוסיף נויהוף. "בחרנו את ריאליטי כשותף מקומי כדי לבחון בעתיד גם הזדמנויות השקעה נוספות, בתחומים משיקים ובאסטרטגיות משיקות, סביב תחום הנדל"ן בישראל. החיבור שלנו לריאליטי הוא חיבור טבעי, שיאפשר לנו לבחון את ההזדמנויות הללו לשנים הבאות".

אוהד רוזן, מייסד ושותף מנהל בקבוצת ריאליטי, מסביר את הרציונל מבחינתו: "כחלק מהתפתחות הקבוצה לסגמנטים ולטריטוריות נוספות מצאנו בטיקהאו קפיטל ובזרוע הנדל"ן שלה שותף בעל DNA וערכים דומים, בגישה הפרו אקטיבית להשקעות, בחתירה להובלה ולמצוינות ובהתייחסות לאחריות תאגידית ולאימפקט כחלק אינטגרלי מהפעילות העסקית. אנחנו מודים על האמון של טיקהאו קפיטל בנו ושמחים על הפוטנציאל של שיתוף־הפעולה והחיבור ההדוק שנוצר בין הצדדים, ובטוחים ששיתוף־פעולה זה יוסיף ערך רב לשני הגופים".

איך בעצם מחליטים להוציא צעד כזה לפועל?
"אלו מהלכים שאורכים הרבה מאוד זמן", אומר גרמן. "אנחנו מכירים את הקבוצה תקופה ארוכה, ונמצאים איתה בדיאלוג חודשים. בזמן הזה עושים בדיקת נאותות, מכירים את הצוותים, לומדים את היכולות ועוד. הרעיון הוא ליצור שיתוף־פעולה בין אנשים, ליצור דיאלוג ולהוביל למהלכים חדשים בטווח הארוך".

עוד כתבות

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל