גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיע הזה מביס את השוק כבר 30 שנה - אלה העצות שלו

אחרי יותר מ-30 שנה, ג'ואל טילינגהאסט צפוי לפרוש מניהול קרן Fidelity Low-Priced Stock, שהשיגה תשואה שנתית ממוצעת של 13% בממוצע - יותר מהתשואה של מדדי ראסל 2000 ו-S&P 500 בתקופה המקבילה ● בראיון פרישה שהעניק ל-CNBC אמר טילינגהאסט: "אני משווה מחיר ותמורה כל הזמן. הרבה משקיעים לא באמת עושים את זה"

המשקיע שמביס את השוק כבר 30 שנה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
המשקיע שמביס את השוק כבר 30 שנה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

אין היכל תהילה למנהלי קרנות, אבל אם היה אחד כזה, ג'ואל טילינגהאסט כנראה היה נמצא בו. מאז שהשיק את הקרן שלו, Fidelity Low-Priced Stock, אי שם בדצמבר 1989, המשקיעים נהנו מתשואה שנתית ממוצעת של 13%. יותר מ-9% שהניב מדד ראסל 2000, הבנצמ'רק של הקרן, שעוקב אחרי ביצועים של חברות קטנות. הקרן של טילינגהאסט גם ניצחה את מדד S&P 500, שהשיג באותה תקופה תשואה שנתית ממוצעת של 10%.

וורן באפט מוכר מניות. מה הוא יודע על השוק שאנחנו לא
כמה כסף אתם צריכים כדי להיות מאושרים? לזוכה פרס נובל יש תשובה

לפי נתונים מ-Morningstar Direct, אם אדם השקיע 1,000 דולר ביומה הראשון של קרן Fidelity Low-Priced Stock, היום, 34 שנים אחרי, כבר היו לו יותר מ-57,000 דולר. אותה השקעה בקרן מחקה של S&P 500 תהיה שווה היום רק כ-25,000 דולר.

טילינגהאסט בחר שלושה מנהלים משותפים לקרן ב-2016 וב-2017, ושניים מהם, מורגן פק וסם צ'מוביץ' יקחו לידיהם את המושכות כשטילינגהאסט יפרוש מתפקידו בסוף השנה. לפי הדיווח ב-CNBC, השניים ימשיכו באסטרטגיה שלו ויבחרו להשקיע בחברות קטנות ובינוניות שלדעתם יוכלו להניב תשואות גדולות בטווח הארוך.

בין ההמלצות: "כל דבר שמתעלמים ממנו מספיק בשביל שימעיטו בערכו"

טילינגהאסט הסביר בראיון ל-CNBC את האסטרטגיה שלו: "אנחנו מחפשים מניות שנסחרות בהנחה ביחס לערך הפנימי שלהן. אנחנו נוטים לחפש במקומות שרחוקים מהעין הציבורית, כך שהם כנראה לא מה שמרכיב את הסיפורים הראשיים ב-CNBC או בוול סטריט ג'ורנל. הם מוסתרים בדפים האחוריים".

לדבריו, מדובר ב"מניות קטנות ובינוניות, מקומיות וגלובליות. כל דבר שמתעלמים ממנו מספיק בשביל שימעיטו בערכו".

כשנשאל איך הוא מגדיר מניות ערך, ענה טילינגהאסט כי "בעולם מושלם, מה שאני מחפש זה חברות בהן הרווחים הופכים למזומן שניתן להחזירו לבעלי המניות, או חברות בהן לא מסוכן או מגוחך לחשוב על הרווחים בעוד חמש או 10 שנים. הקרן ממוקדת לטווח הארוך, כי הערך מגיע בטווח הארוך".

טילינגהאסט נתן במסגרת הראיון כמה עצות למשקיעים:

1 היו מודעים לעצמכם
"תחשבו על האופי שלכם ומה עובד עבורכם. הסבלנות שלי היא נכס עבורי, אבל היא תהיה בעיה עבור משקיע מומנטום. לחלק מהאנשים יש כל כך הרבה לחץ ודאגה, שהשקעה בקרן מחקה תהיה הגישה הטובה ביותר עבורם", פירט.

2 תחשבו על העתיד הרחוק
"כדי להשקיע כמוני, צריך להסתכל לטווח הארוך", אמר. "תחשבו מה יהיו הרווחים בעוד חמש שנים. קחו זמן לשקול את האפשרויות שלכם. אם יש משהו שיהיה פנטסטי לטווח הארוך ושהוא באמת מוערך בחסר, תגדילו את האחזקה בו - לא בהכרח 20% מהפורטפוליו, אבל טוב להפוך את האחזקה למשמעותית אם אתם חושבים שזה משהו גדול".

3 הקדישו תשומת לב והיו סבלניים
"אני משווה מחיר ותמורה כל הזמן. אני חושב שהרבה משקיעים לא באמת עושים את זה. צריך לדעת איך להיות סבלני, ולהיות עם סבלנות גבוהה מהממוצע אם חושבים שמשהו טוב קורה", סיכם טילינגהאסט.

4בצעו את המחקר הנדרש
"אני מחפש מניות ששוויין די נמוך, בתקווה שהן לא מוערכות בחסר רק ב-10%. אני רוצה הערכה הרבה יותר נמוכה מזה - במיוחד במלוא הזמן, כשאתה מסתכל חמש שנים לאחור ואומר לעצמך 'אוי, זה באמת היה שווה הרבה יותר ממה ששילמת'".

"מי שלא משתנה מפספס את הנקודה"

ומה בעצם ההבדל בין Fidelity Low-Priced Stock ובין קרנות אחרות, שרבות מהן נצמדות למדד ראסל 2000? לפי טילינגהאסט, הקרן שלו פחות ממוקדת בארה"ב. "אם נדבר על מדד ראסל 2000, אנחנו שונים בכך שיש לנו 'זנב ארוך' של מניות בינוניות, ואפילו כמה מניות גדולות מאוד. אחד המאפיינים הבולטים ביותר הוא שיש לנו גם הרבה אחזקות בינלאומיות. יפן היא תחום עניין מסוים, וסם צ'מוביץ', שהוא חצי מהצוות שישתלט על הקרן, בילה בה כמה שנים. לכן יש לנו יתרון של תשומת לב רבה יותר לחברות יפניות קטנות, שברוקרים, או כל אחד לצורך העניין, לא עוקבים אחריהן היטב".

טילינגהאסט עומד בראש הקרן שהקים לפני כבר יותר מ-30 שנה, ולאורך הזמן הזה הגישה שלו בנוגע להשקעות התפתחה. "אני חושב שמי שלא משתנה מפספס את הנקודה", הסביר. "הדבר המהנה בהשקעות הוא שאתה לומד כל הזמן - לפעמים בגלל הפסד כספים, ולפעמים על ידי רווחים שלא ציפית להם. הרגעים שבהם הפסדת כסף נוטים להישאר איתך".

"יש כל כך הרבה יותר מידע דרך וול סטריט והתקשורת החדשותית. אני חושב שזה דבר טוב שכל המידע הזה נמצא בחוץ, אבל החדשות הרעות הן שאנשים מקבלים כל כך הרבה מידע לטווח הקצר, כל כך הרבה נתונים, עד שהם מוסחים מהעבודה הנדרשת של חשיבה על איכות העסק. הם משקיעים פחות זמן בחשיבה על חסמי הכניסה, איכות הניהול, והאם העסק עושה משהו שהלקוחות שלו חושבים שהוא מיוחד", אמר טילינגהאסט.

"השינוי הגדול הנוסף שהוא שיותר מודלים עסקיים נעלמים - אם לא ידעת על האינטרנט, היית עדיין חושב שבכל בית מתורבת יש אינציקלופדיה ופסנתר בבית. היום, אין להם לא את זה ולא את זה. המחשב עושה הכל בשבילם. המודלים העסקיים משתנים בגלל הטכנולוגיה, אז מי שמנסה להסתכל חמש שנים קדימה צריך להתעסק בזה".

"כדי להשקיע כמוני, צריך להסתכל לטווח הארוך"

וורן באפט, אולי המשקיע המפורסם ביותר בעולם, אומר למשקיעים קמעונאיים להיצמד לקרנות מחקות. טילינגהאסט מסכים איתו: "צריך לחשוב איפה יש לך יתרון ומה אתה מנסה לעשות בשוק. אם אין לך יתרון בהערכת ערך, או בלבדוק אם הדברים טובים יותר ממה שאנשים חושבים, ואם אתה לא טוב כל כך בלדמיין איך תיראה הצמיחה בעוד שלוש או חמש שנים, קרן פסיבית מחקה מתאימה עבורך. גם משקיעים אקטיביים צריכים לחשוב מה הם עושים שמוסיף להם ערך מעבר למדד".

ואיך בוחרים מנהל קרן? "אתה צריך לחפש אחד שמנסח בבהירות את מה שהוא עושה שהוא מיוחד. אם אני למשל מדבר עם וויל דנוף (מנהל קרן Contrafund), הוא אומר לי 'אני רוצה את הטובים ביותר בתעשיות צומחות'. הוא רוצה רשימה קצרה מאוד של צוותי הניהול הטובים ביותר הממוקמים בצורה הטובה ביותר בענף התעשיות הצומחות. אם הם אומרים 'אני עושה קצת מזה, קצת מזה' - לא. שים אותם בקרן מחקה או שתמצא מנהל טוב יותר".

עוד כתבות

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"