גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את המהנדס החרדי שעומד מאחורי המוצר המהפכני החדש של מיקרוסופט

מיקרוסופט השיקה לאחרונה מוצר מהפכני לשוק הדאטה הארגוני ● אחד ממובילי הפיתוח היה יצחק קסלמן, המהנדס החרדי הבכיר ביותר בענקית הטכנולוגיה ● בראיון לגלובס הוא מספר על שילוב חרדים בהייטק, השפעת הילדות בשכונה מעורבת ברמלה, ולמה בינה מלאכותית היא התשובה לעתיד טוב יותר

יצחק קסלמן / צילום: Anders Krusberg
יצחק קסלמן / צילום: Anders Krusberg

 

"אף פעם לא ראיתי דיסוננס בין העבודה שלי לבין האמונה שלי", אומר יצחק קסלמן, סגן נשיא Messaging and Real-time Analytics Platform במיקרוסופט והמהנדס החרדי הבכיר ביותר בחברה, שבינו לבין המנכ"ל מפרידים שני אנשים בשרשרת הניהול. "יש סיבה שיש לנו גוף גשמי, יש לנו מטרה - לעשות חסד בעולם. כל פעם שאנחנו בונים טכנולוגיות שמצליחות באמת לעזור לבני אדם אני מתמלא בתחושה של משמעות".

חצי שעה של השראה | "גדלתי בתנאים לא פשוטים. זה יצר אצלי אקסטרה דרייב"
ראיון | המנכ"לית שעברה מביטוח לתיירות ומרגישה כמו ילדה בחנות ממתקים
למה שווה לסעודים לשלם יותר מ-300 מיליון אירו על ניימאר?

קסלמן הוא מהעובדים החרדים הראשונים במיקרוסופט ישראל וממובילי שילוב החברה החרדית בה. הוא הצטרף לענקית התוכנה לראשונה לפני כעשור וכיום מנהל חטיבה של 400 עובדות ועובדים מכל רחבי העולם. הוא עומד מאחורי פיתוח יכולת ניתוח נתונים בזמן אמת ב־Microsoft Fabric, מוצר ניהול וניתוח נתונים מקצה לקצה, שמאפשר גם לעובדים בתפקידים לא טכניים לייצר תובנות משמעותיות מכמויות נתונים עצומות. "המוצר הזה הוא מה שלפי דעתי יתדלק את הדור הבא של שירותי בינה מלאכותית", הצהיר מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה כשהציג את המוצר בכנס השנתי של החברה במאי.

צילום: Associated Press

"הבינה המלאכותית תופסת חלק מרכזי בכל המוצרים בחברה", אומר קסלמן. מיקרוסופט היא גם זו שהשקיעה משאבים רבים בחברת OpenAI, ויחד הן חשפו את Chat-GPT, צ'אטבוט שמדמה שיח עם בינה מלאכותית ומאפשר טקסטים מותאמים אישית לפי המשתמש. לדברי קסלמן, החברה לוקחת בכובד ראש את השימוש ביכולות הבינה המלאכותית ואת ההשפעות שיש לכך - ומוודאת שהעתיד יהיה בטוח.

על השאלה לאן הבינה המלאכותית תיקח הוא עונה: "כמו כל קפיצה טכנולוגית זה יפתור הרבה בעיות וייתר כלים שישנם כיום, ויביא אתגרים חדשים ואפשריות חדשות. בנימה אישית כחסיד חב"ד, הרבי מלובביץ', שהיה גם מהנדס חשמל במקצועו, התייחס לתגליות החדשניות של המדע כחלק מהכנת העולם לעולם טוב ומתוקן יותר. בלא מעט שיחות במרוצת השנים הרבי התייחס לנושאים מדעיים או טכנולוגיים תוך שהוא לומד מהם לקח והוראה בעבודת ה'. בתופעה זו יש לראות בהחלט הכרה בחשיבות המדע בחיים ואפילו בחיים היהודיים".

בבוקר חדו"א ומבני נתונים ובערב גמרא

קסלמן, בן 39, נשוי ואב לחמישה, נולד בריגה, לטביה. בגיל 6 עלה לישראל עם הוריו, שלשניהם השכלה אקדמית, אמו עוסקת בביו־רפואה ואביו בפנסיה. הוא גדל ברמלה ומספר שהמשיכה לטכנולוגיה התחילה בגיל צעיר והוא אהב מחשבים ותוכנה עוד בבית הספר היסודי. את החזרה בתשובה התחיל בסוף שנות העשרה בתיכון בתל אביב, שלאחריו המשיך לעתודה. "בבקרים למדתי חדו"א ומבני נתונים באוניברסיטת תל אביב, ובערבים למדתי מסכת ברכות וחסידות בישיבה". לאחר שהשלים תואר ראשון במדעי המחשב, שירת כקצין ביחידת המחשוב של חיל המודיעין.

בימים אלה ממש קסלמן גם מסיים הסמכה אורתודוקסית לרבנות בארה"ב. "אלו לימודים אינטנסיביים של שנה שלמה שבהם מעמיקים בנושאים רלוונטיים לחיי היום יום היהודים. בתוכנית שאני עושה ישנם שבעה מבחנים שכל אחד מהם הינו בעל פה ובכתב, בשביל להצליח נדרש לגלות ידע בנושא בנושא בכל השתלשלות הדין החל מדברי הטור עד לפוסקים האחרונים. זה משהו שרציתי לעשות הרבה שנים".

בתחילת הקריירה היה קסלמן מנהל פיתוח בריטליקס (חברת מערכות מידע לקמעונאים), שם ניהל צוות גדול יחסית ולאחר מכן הצטרף למיקרוסופט ב־2013 כמנהל מוצר. הוא עזב את החברה באוקטובר 2021, לתפקיד Director of Monitoring בגוגל ובמאי השנה חזר למיקרוסופט לתפקיד סגן נשיא. "על אף המקום המצוין שאני נמצא בו היום, חשוב לי להדגיש כי הדרך המקצועית שלי, ובייחוד בהתחלה, לוותה גם בקשיים והתמודדות עם סטיגמות. בשנים הראשונות, לפני מיקרוסופט, עבדתי בחברות שונות גם בישראל וגם בעולם, והיה משפט שחזר על עצמו - 'אם רק כל הדתיים היו כמוך', ואני מודה שלמרות שזה היה ניסיון להחמיא, אני אף פעם לא הרגשתי איתו בנוח. אני לא חושב שאני כזה מיוחד, כמו שאני כן מאמין שככל שאנשים שונים יותר יכירו ויחשפו לשונה מהם, ככה תגדל ההבנה שבסופו של דבר כולנו דומים".

 

במיקרוסופט הוא מספר, "המדיניות בתחום הגיוון וההכלה היא חלק מהדי־אן־איי של החברה, ויש כאן תחושה שיש הכל מהכל. אף אחד מעולם לא ציפה ממני לוותר על משהו מעצמי כדי להתקדם, ואני מאמין שכשבן אדם פועל לפי העקרונות שלו, אנשים מכבדים אותו". לפני מספר שנים, הוא ומשפחתו עשו רילוקיישן לניו יורק, "כמה חודשים לאחר הרילוקיישן, במהלך ישיבת אונליין עם לקוח גדול, התבקשנו לקבוע ישיבת המשך ליום שישי. המנהל שלי שם את השיחה על מיוט, ושאלה אותי מתי נכנסת השבת - כדי שלא אצטרך להרגיש חוסר נעימות".

למרות הרילוקיישן, "חלק משמעותי מהקבוצה הנפלאה שלי נמצא במרכז הפיתוח בישראל, אז אני מגיע לארץ כמה פעמים בשנה", מספר קסלמן, שמוסיף כי יש עוד חרדים וחרדיות שהוא עובד איתם, חלקם בארצות הברית וחלקם בישראל. "כשמדברים על חרדים וחרדיות, גם בחברה חרדית יש הרבה זרמים וכמובן שלכל אחד מהם יש את הניואנסים שלהם. זה הופך את העבודה למעניינת ברמה האישית כמנהל, לעבוד עם אנשים מעשרות מדינות, וגם כמובן בחברה החרדית מהרבה זרמים".

 

"קבלת האחר לא באה על חשבון המקצועיות"

קסלמן מצביע על כך שגיוון ליווה אותו כל חייו. "גדלתי ברמלה בשכונה בה כולם חיו יחד, יהודים וערבים, חילונים ודתיים, וגם בחתונה שלי אפשר היה למצוא יחד על רחבת הריקודים חברים מהישיבה, מהצבא, מהשכונה מהאוניברסיטה - כולם חברים שלשמחתי מלווים אותי עד היום. גם היום חשוב לי לשלב בפרקטיקה של היומיום את ערכי האהבה וקבלת האחר שמנחים אותי". זו לדבריו אחת הסיבות שבגללן המשיך למסלול ניהולי, אחרי הרבה שנים כמפתח: "בתור מנהל יכולה להיות לך השפעה עצומה על החוויה של האנשים שעובדים איתך, ואני זוכה להיות האוזן הקשבת שלהם וללוות אותם כדי שיהיה להם את כל המקום להתפתח. בשונה ממשימות טכניות, זה תהליך שלוקח הרבה זמן עד שקוצרים את הפירות שלו, אבל הוא מוביל לסיפוק אדיר".

כאמור, קסלמן היה בין מי שקידמו את שילובם של עובדים ועובדות מהחברה החרדית במיקרוסופט. "הזמנו לראיונות עבודה מועמדות ומועמדים שהנתונים היבשים שלהם לא בדיוק תאמו את התבנית הנפוצה של ההייטקיסט הממוצע - ונוכחנו לראות שאחוז גבוה מהם עברו את הראיונות והתקבלו", מספר קסלמן על הפרויקט. עם זאת, הוא מחדד, "חשוב לציין שזה לא שהורדנו את הרף, אלא רק הסרנו חלק מהחסמים שהפריעו בדרך. עם הזמן והניסיון שצברתי, למדתי שקבלת האחר לא באה על חשבון המקצועיות, אלא להיפך. אני באמת מאמין ומקווה שזו יכולה להיות נקודת הפתיחה שלנו ליצירת עולם טוב יותר".

עוד לפני שעבר לארה"ב היה מעורב אישית גם בגיוס נשים חרדיות לעבודה במיקרוסופט. "הסתכלנו איך אפשר לגוון את העובדים בחברה מבלי להתפשר על האיכות, וזה משהו שצריך לבהיר: גיוון הוא לא אפליה מתקנת, אלא הסרת חסמים בפני מועמדים ומועמדות מתאימים. היינו צריכים להסתכל מחוץ לקופסה ולבחון מועמדים ומועמדות ממוסדות לימוד שונים, למשל מוסדות להשכלה גבוהה לנשים חרדיות. במהלך הראיונות, שמעתי פידבקים מאוד חיוביים ממנהלים ומנהלות שראיינו ושמחו לראות את רמת הטאלנט הגבוהה, שלא הייתה ידועה להם בגלל חסמים מלאכותיים".

מה הטיפים שלך עבור חרדים וחרדיות שרוצים להשתלב?
"אני מאמין שכל איש ואישה מהקהילה החרדית שמעוניין להשתלב בתעשיית ההייטק יכול לעשות זאת כמו כל אדם אחר - עם עבודה קשה, סקרנות, ונכונות ללמוד ולהשתפר. הרבה חברות כבר מבינות את החשיבות שבגיוון העובדים, ואני מאמין שלאנשים יצירתיים וחכמים שעובדים קשה תמיד תהיה דרך להשתלב". עם זאת, קסלמן ממליץ גם לחפש תוכניות הכשרה ייעודיות ותוכניות מנטורינג רלוונטיות. "אלו יכולות לעזור למתמודדים לקחת את הצעד הראשון לבניית הקריירה שלהם, לסייע בהסרת חסמים ככל שהם קיימים, להפיג את החששות הראשוניים שלהם וכמובן לראות שאין תקרת זכוכית, מה שאני מקווה שגם קריאת הראיון הזה תעשה עבורם".

"המוצר הזה הולך לשנות את עולם הדאטה"

המוצר החדש של מיקרוסופט שקסלמן היה מעורב בפיתוחו מציג קפיצת מדרגה בתחום הדאטה וניתוח הנתונים של החברה - פלטפורמה אחידה שמאפשרת אחסון וניהול, תצוגה נוחה, ונגישות אל הנתונים הארגוניים השונים. אחד הפיצ'רים המרכזיים שמבדל את המוצר מהמתחרים הוא יכולת ניתוח נתונים בזמן אמת, ומי שעומד מאחוריו הוא כאמור קסלמן. לדוגמה הוא אומר, "בזמן הקורונה, חברות שילוח בארה"ב השקיעו סכומי עתק עבור פתרונות ייעודיים טכנולוגיים על מנת להבטיח שמשלוחי חיסונים יגיעו בזמן וישמרו על החום הנדרש. היום ב-Fabric כל היכולות האלו ניתנות להשגה".

חברות בימינו מוצפות בכמויות עתק של נתונים שרק הולכות וגדלות. מדובר חומר גלם יקר ערך של כל ארגון המהווה את הבסיס לפיתוח מוצרים חדשים, הבנת מגמות, הגברת מכירות ועוד. קסלמן מסביר כי "המוצר הזה משנה את כללי המשחק המוכרים לנו בניהול דאטה, ויאפשר לכל ארגון למצות את היתרונות התחרותיים ובפרט במציאות החדשה של בינה מלאכותית בה הצורך להיות חדשני, יצירתי ואפקטיבי הוא קריטי להצלחה". נוסף לפתרון הכולל של המערכת, קסלמן אומר כי התאמה אישית לפרופיל המשתמש היא מה שמייחדת אותם משאר המוצרים בשוק: "אם אתה אנליסט, חווית המוצר שלך תהיה מותאמת אליך ואם את מדענית דאטה זאת תהיה חווית שימוש שונה". המוצר החדש גם משלב את יכולות הבינה המלאכותית Copilot, כך שגם משתמשים שאינם טכניים יוכלו לקבל כלי ניתוח ברמה מתקדמת. לדוגמה, לבקש מצ'אטבוט לחולל קטעי קוד או כלי שאלות ותשובות מותאמות אישית.

קסלמן לא זר לתחום הבינה העסקית (BI). בשמונה השנים בסיבוב הראשון במיקרוסופט היה מנהל־שותף (Partner Director) בתחום הנדסת תוכנה וממייסדי ומובילי פלטפורמת Power BI, "אחת החוויות המעצבות בקריירה", לדבריו. Power BI הוא שירות תוכנה המאפשר ניתוח נתונים ומספק המחשות חזותיות אינטראקטיביות למשתמשי קצה שצריכים לעקוב אחרי מידע. "כמובן שלא התחלנו מאפס, הרבה מהטכנולוגיות פותחו שנים לפני כן במיקרוסופט וחלקים מהתשתיות של השירות בענן פותחו בארץ, בכל זאת אי אפשר בלי גאווה. ואחרי זה הכל היסטוריה, Power BI היום הוא המוצר המוביל (בה"א הידיעה) בשוק כבר מספר שנים לפי כל המדדים של האנליסטים ומשפיע על מאות אלפי ארגונים בעולם. עם המעבר לארה"ב הובלתי את כל הפלטפורמה של המוצר, שהפכה להיות הפלטפורמה של Fabric. באותה תקופה השימוש גדל בצורה אקספוננציאלית. זה מאתגר מאוד מבחינה טכנולוגית".

אני שואל את קסלמן על התחושה כשהמנכ"ל נדאלה השיק את המוצר בו הוא מעורב, והגדיר אותו כהכרזה הגדולה ביותר של מוצר דאטה של מיקרוסופט זה 30 שנה. "זה היה רגע מאוד מרגש", הוא אומר ומבקש גם להודות לאלפי המהנדסים, בישראל ובעולם, שעבדו לילות כימים כדי להגיע לרגע הזה. "זה הולך לשנות את עולם הדאטה, לפחות כמו SQL Server, שעשה מהפכה של ממש בתחום".

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח