גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בני משפחה ניהלו את עמינח במשך 50 שנה עד שסכסוך ביניהם שינה את התמונה. מה קבע ביהמ"ש?

בני משפחת שוורץ נקלעו לסכסוך משפטי בחברה, כשבמוקד השאלה מי ינהל את עמינח ● ביה"ד הארצי לעבודה הכריע החודש ואישר את פיטורי המנכ"ל המשותף, וכעת השדרה הניהולית כולה תוחלף

מימין: רוני ואמנון שוורץ / איור: גיל ג'יבלי
מימין: רוני ואמנון שוורץ / איור: גיל ג'יבלי

מחלוקת משפחתית יצרית סביב פיטורי מנכ"ל עמינח הגיעה לסיומה: בית הדין הארצי לעבודה קבע כי ההחלטה להדיח את רוני שוורץ מתפקיד מנכ"ל משותף, תעמוד בעינה. בכך נדחה הערעור שהגיש האחרון נגד שני אחיו ודודו, המשמש כמנכ"ל משותף בחברה. כעת נפתח המרוץ למינוי המנהל הבא של עמינח. 

290 מיליון דולר שגויסו במרמה ועבירות מין: חקירת פרשת ההונאה של משה חוגג הסתיימה 
התקדים של שטראוס: האם התיק יסתיים בכתב אישום והרשעה? 
"מכת מוות": פסק הדין שמטלטל את ענף ראיית החשבון 

הסיפור החל ביולי 2020, אז החליטו בני משפחתו של רוני שוורץ, אמנון (הדוד), המשמש כמנכ"ל משותף בחברה, יחד עם וזיו ושירי (האחים), על שינוי המבנה הניהולי בעמינח. בכך ביקשו השלושה להפסיק את עבודת בני המשפחה בחברה, ולהחליף אותם באנשי מקצוע. הדירקטוריון אישר את פיטוריו של רוני שוורץ, ובמקביל קבע כי תסתיים כהונת יתר בני המשפחה, אולם הם ימשיכו לכהן בדירקטוריון.

בתגובה, רוני שוורץ יצא למאבק משפטי וטען כי רק האסיפה הכללית, בה הוא מחזיק בזכות וטו, מוסמכת לפטרו. לדבריו, הדחתו נעשה בעקבות סכסוך בין בעלי מניות, שעתיד להיפתר בשנה הקרובה בהליך היפרדות המתנהל בבית המשפט הכלכלי. בית הדין קבע כי רוני ביקש להמשיך בתפקידו, כדי לשפר את מעמדו לקראת הליך התמחרות בין הצדדים.

הטענות לא עולות בקנה אחד עם דיני עבודה

השופטים רועי פוליאק, סיגל דוידוב מוטולה וחני אופק גנדלר קבעו כי הדירקטוריון מוסמך לסיים את העסקתו של רוני כבעל תפקיד. השופטים פסקו כי טענתו של רוני, לפיה מוקנית לו זכות להמשיך לשמש כמנכ"ל כל עוד הוא חפץ בכך, ואין לדירקטוריון כוח משפטי לפטרו בכל נסיבות שיהיו, אינה עולה בקנה אחד עם הנחות יסוד של דיני העבודה במקרה הזה.

השופטים קבעו כי הסמכות של האסיפה הכללית לסיים העסקת כהונת דירקטור כמנהל עסקים היא סמכות מקבילה לסמכות הדירקטוריון, זאת בהתאם לכלל לפיו גוף שמינה אדם לתפקיד מוסמך לסיים את העסקתו.

משבר אמון הדדי שפוגע בניהול החברה

עוד הוסיפו השופטים כי הסכסוך בין רוני שוורץ לבין דודו אמנון הוא סיבה מוצדקת לפיטורים, בשל פגיעתו בניהול החברה. בפסק הדין מתוארת מערכת היחסים בין הצדדים כ"איבה של ממש" וכ"טעונה". בין היתר, נכתב כי "השניים לא קיימו ישיבות ביניהם, לדירקטוריון היה קושי לפקח על התנהלותם, הם נמנעו מלדון בנושאים חשובים לחברה, והחברה הייתה בשבר עמוק ומערכת היחסים עכורה, בלשון המעטה".

השופטים הדגישו כי לא ניתן לכפות את המשך העסקתו של רוני כמנכ"ל, גם אם פיטוריו עומדים בניגוד לחוזה העבודה עם החברה. זאת נוכח "משבר אמון קיצוני הדדי" בין הצדדים, כאשר החברה הגיעה למבוי סתום בחינה ניהולית.

בית הדין שב והבהיר כי מערכת יחסים כזו פוגעת בטובת החברה, לאחר שהוכח כי לא מתקיימת סינרגיה בין תחום הייצור, עליו אחראי אמנון, לבין תחום השיווק, שבאחריות רוני. כך, לטענת השופטים, שני הענפים מתנהלים כיחידות נפרדות, ללא שיתוף-פעולה מתבקש.

השופטים חייבו את רוני לשלם 35 אלף שקל הוצאות משפט לאמנון ולשני אחיו, זיו ושירי.

המרוץ למינוי המנכ"ל הבא החל

עמינח היא חברה פרטית לייצור מזרנים, אשר הוקמה בשנת 1970 על-ידי האחים אברהם ואמנון שוורץ שניהלו אותה במשותף. לאחר פטירתם של אברהם ורעייתו ניבה, קיבלו שלושת ילדיו - רוני, זיו ושירי - שישית מהמניות (16.7%). רוני מונה למנכ"ל בשנת 2000 יחד עם דודו אמנון, המחזיק ב־50% ממניות החברה, ולאחר שבע שנים מונה גם לדירקטור.

בימים אלה מתנהל הליך נוסף בבית המשפט לענייני משפחה בעניין הסכם ההצבעה בדירקטוריון בין זיו ושירי לאמנון.

רוני שוורץ יוצג על-ידי עורכי הדין צבי בר-נתן, עופר רביד ומאיה נוסבאום-רפפורט ממשרד גולדפרב גרוס זליגמן. חברת עמינח יוצגה על-ידי עורכי הדין אביתר קנולר וענת שדה ממשרד קנולר, ישינובסקי, קינן. אמנון שוורץ יוצג על-ידי עורכי הדין יוסי אשכנזי ומשה יעקב ממשרד הרצוג. זיו ושירי שוורץ יוצגו על-ידי משרד לוכטנשטיין, לוי, בן שטרית.

מטעמו של רוני שוורץ לא נמסרה תגובה. 

עוד כתבות

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; טסלה מזנקת ב-10% במסחר המוקדם

עליות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76
שקלים ● פיליפס מזנקת ב-37% ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

כמה מדינות אירופיות צפויות להכיר במדינה פלסטינית עד סוף חודש מאי

צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • שר החוץ של האיחוד האירופי: "כמה מדינות באיחוד צפויות להכיר במדינה פלסטינית עד סוף מאי" • עדכונים בולטים

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"