גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היא הייתה הבטחה והפכה לאחת המניות הגרועות של השנה בבורסה

גם בשנה קשה לשוק המניות המקומי, שסבל מביצועי חסר והעברות כספים למדדי וול סטריט, מספר מניות בו הניבו רווחים של עשרות ואף מאות אחוזים ● בלטו חברות הפועלות בתחומי האנרגיה המסורתית, הביטחון והשבבים ● שיאניות התשואה — מניות נקסט ויז'ן וקמטק ● אבל לא הכול ורוד: קנאביט, אחת ההבטחות הגדולות של גל חברות הקנאביס הרפואי, ירדה ב-84% בתשפ"ג

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

שנת תשפ"ג לא היטיבה עם המשקיעים בשוק המניות של תל אביב. היא התאפיינה בעלייה חדה של הריבית ובמאבקים סביב קידום הרפורמה המשפטית, שהובילו לחוסר ודאות ולנטישה מסיבית של כספים את זירת המסחר התל אביבית. רבים מהמשקיעים מעדיפים להשקיע כיום את כספם באפיקים סולידיים המניבים תשואה שלא נראתה שנים רבות כמו אג"ח ממשלתיות, קרנות כספיות או אפילו פיקדונות בבנקים. ואם כבר מניות - הרי שהטרנד בחודשים האחרונים הוא הסטת כספים לשוק המניות האמריקאי, בדגש על מוצרים העוקבים אחר מדד S&P 500.

הקרנות המסורתיות מניבות תשואה גבוהה מהכספיות. אז למה הציבור בורח? 
המוצר שמניב תשואה של 11% ולא נמצא בקרן הנאמנות שלכם 

ובכל זאת, מי שהשקיע בשנה החולפת את כספו במניות "הנכונות", ראה תשואה פנומנלית גם בזירת המסחר החבוטה של ת"א. בדיקת גלובס את המניות המצטיינות והגרועות בשני מדדים עיקריים - ת"א 125 (מניות החברות הגדולות ביותר) ות"א All-Share (הכולל את רוב המניות הנסחרות בבורסה), מלמדת כי חברות הפועלות בתחומי שבבים, תעשיות ביטחוניות והאנרגיה המסורתית הניבו תשואות חלומיות, לעיתים תלת ספרתיות. לעומתן בולטות מניות של חברות הפועלת בתחומי האנרגיה המתחדשת כמי שהציגו תשואות מאכזבות בשנה האחרונה.

מדד ת"א 125 עצמו רשם תשואה חלשה למדי בסיכומה של תשפ"ג, מינוס 9.6% - תמונת מראה ל-S&P 500 שעלה באותו פרק זמן ב-10.3%. מניות השורה השנייה והשלישית דרדרו את ביצועי מדד ת"א All Share לירידה של כ-17%.

 

מבט אל מצטיינות התשואה בת"א 125 מגלה כי העניין של המשקיעים חזר למניות ההייטק, לאחר שנה קשה ב־2022 (תשפ"ב), בדומה למתרחש בוול סטריט שם זינק מדד הנאסד"ק בשנה החולפת ב-14.9%. לכן אין זה מפתיע שבראש שיאניות התשואה של המדד עומדת חברת שבבים - קמטק המייצרת מערכות בדיקה לתהליכי הייצור של שבבים, שמנייתה עלתה ב-139%. אחריה מככבות שתי חברות תוכנה: פריון נטוורק שמפתחת תוכנות ושירותים דיגיטליים לענף הפרסום (עלייה של 83%), וסאפיינס שמוכרת תוכנה לענף הפיננסים (62%).

קמטק. תשואת מניה בתשפ''ג +139% / צילום: יח''צ

דניאל זילברשטיין, מנהל השקעות בקרנות הנאמנות של מגדל שוקי הון, מציין בהקשר של ענף השבבים כי "למרות חולשה מסוימת בדוחות הכספיים שהציגו החברות עד כה, המניות בענף, בדגש על קמטק, נהנו מעליות שערים בולטות, בשל צפי לעלייה משמעותית בהזמנות למוצרי החברות בשנים הקרובות". לדבריו, "בתחום הפרסום, חברת פריון נטוורק פרסמה דוחות כספיים מצוינים, בהם הציגה צמיחה חדה בכל הפרמטרים ושיפור ברווחיות. נוסף לכך, פריון עובדת באמצעות מנוע החיפוש בינג של חברת מיקרוסופט, שכידוע רכשה את חברת open AI (מייצרת תוכנת הבינה המלאכותית chat GPT, ש' ח' ו'), מה שתרם גם כן לביצועי המניה".

במקום הרביעי במונחי תשואה במדד ת"א 125 ניצבת מניית חברת כרטיסי האשראי הגדולה במשק, ישראכרט. המשקיעים בחברה סיכמו שנה פנטסטית שבה זינקה מנייתה ב-53%, על רקע מאבק בין שתי קבוצות ביטוח על רכישתה, שהסתיים ב"ניצחון" של קבוצת הראל שבשליטת משפחת המבורגר. עסקת הרכישה שאושרה בסוף חודש מרץ נעשתה לפי שווי של 3.3 מיליארד שקל - גבוה במעל ל-50% משווייה של ישראכרט ערב ההצעה הראשונית לרכישתה, בחודש ינואר.

 

תקופה טובה לתעשיות הביטחוניות

עוד בצמרת התשואות של ת"א 125 ניתן למצוא את מניות ניו-מד אנרג'י (לשעבר דלק קידוחים) שבשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה. מניית השותפות, המחזיקה בנתח משדה הגז לוויתן, עלתה ב-34% בשנה החולפת והיא אחראית מרכזית לדרמה לא קטנה במדד המצטיין של תשפ"ג - מדד ת"א נפט וגז (ראו מסגרת).

המניה המצטיינת בבורסה במונחי תשואה היא זו של חברת נקסט ויז'ן הנכללת במדד ת"א All Share, שרשמה תשואה של 161% בתוך שנה. החברה בניהולו של מיכאל גרוסמן מייצרת, ופיתחה מנוע ייצוב תמונה ייחודי עם "ביצועים מהטובים בעולם" לטענתה. היא רשמה עלייה חדה בהזמנות, שאת חלקן היא מספקת לענקית הביטחונית אלביט מערכות.

ברקע ישנה המלחמה באוקראינה שמגבירה מאוד את הצריכה של המערכות הללו. נקסט ויז'ן הונפקה בבורסה של ת"א בגל הנפקות הטכנולוגיה המושמץ של השנים 2020-2021, אך בניגוד לעשרות חברות חלום שהכזיבו את המשקיעים בהנפקותיהן וגרמו לאובדן של רוב כספם, במקרה שלה מדובר בהצלחה מסחררת. מאז ההנפקה ביוני 2021 הניבה מניית החברה תשואה של 320%, והיא נסחרת כיום בשווי של 1.8 מיליארד שקל.

נקסט ויז'ן, לדברי זילברשטיין ממגדל שוקי הון, "הצליחה לעמוד בתחזיות המרשימות שנתנה והציגה בדוחותיה הכספיים צמיחה משמעותית בהכנסות וברווח". עוד מניה בולטת בצמרת התשואות היא זו של החברה הביטחונית הוותיקה ארית תעשיות, שקפצה ב־108% בתוך שנה. החברה שבשליטת צבי לוי ובניהולו של חיים שטפלר, מספקת מרעומים לפגזים ומוצרי אלקטרוניקה צבאיים. נראה כי המשקיעים סבורים שהפעילות שלה לקראת צמיחה משמעותית, לנוכח ההתפתחויות בתחום הביטחוני ברחבי העולם.

בהקשר זה אומר זילברשטיין כי "על רקע המלחמה הנמשכת באוקראינה ומתיחויות גיאו־פוליטיות בזירות נוספות, ממשלות בעולם העלו בצורה ניכרת את תקציבי הביטחון שלהן. הדבר לא פסח על התעשייה המקומית, ובא לידי ביטוי בעלייה משמעותית בצבר ההזמנות של החברות הביטחוניות, כמו גם במסירות בפועל של ציוד שהוזמן בעסקאות שכבר נחתמו, בהיקפים כספיים משמעותיים מאוד".

אנרגיות מתחדשות ומיחזור לא צומחים

המקום השלישי במונחי תשואה במדד ת"א All Share שייך ליוניטרוניקס, חברת אלקטרוניקה ותיקה הנשלטת כיום על ידי קרן פימי ומנוהלת בידי עמית הררי. מניית החברה עלתה ב-81% בשנה החולפת. המוצרים של יוניטרוניקס מיועדים למערכות אזרחיות בתחומי תעשייה, אנרגיה, מזון ומשקאות, רפואה ועוד. יש לציין כי במרץ 2019 פוצלה מיוניטרוניקס חברת יוטרון, המתמקדת בהקמת חניונים אוטומטיים. חברה זו לא הסבה נחת למשקיעים בשנה האחרונה, עם תשואה שלילית של 59%.

יוניטרוניקס. תשואת מניה בתשפ''ג +81% / צילום: אתר החברה

המקום הרביעי במדד All Share שייך למניית יוזרוואי, מפתחת תוכנה שמפעילה אתרי אינטרנט וגם פועלת בתחום הבינה המלאכותית. מניית החברה, שהונפקה ב-2022, בשלהי גל הנפקות הטכנולוגיה, ומנוהלת על ידי בעל המניות העיקרי - אלון מסון, עלתה ב-63% בשנה האחרונה ונסחרת בשווי של 176 מיליון שקל.

במקום החמישי (ב־All Share) נמצאת תמר פטרוליום, שבשליטת אלי עזור ואהרון פרנקל, המחזיקה בנתח ממאגרי הגז תמר ודלית. מניית החברה עלתה בשנה האחרונה ב-55% לשווי של 1.37 מיליארד שקל.

תמר פטרוליום. תשואת מניה בתשפ''ג +55% / צילום: יח''צ

מי שנדחקו לתחתית מדד ת"א 125 במונחי תשואה הן מניות אפולו פאוור, יצרנית פאנלים סולאריים בצורה של יריעות גמישות. זו נפלה ב־67% לשווי שוק של פחות מ-580 מיליון שקל, יחד עם התפכחות הציבור מחלומות הטכנולוגיה הירוקה.

עוד בולטת בתחתית ת"א 125 מניית נטו מלינדה, חברת המזון שמשווקת מוצרי בשר קפוא וטרי, דגים, גבינות ועוד. החברה שבשליטת נטו אחזקות של דודי עזרא ודוד מצסה, רשמה הרעה בביצועים בשנה החולפת, כולל ירידה ברווח הנקי, ומנייתה ירדה ב-64% בסיכום תשפ"ג - התשואה השנייה הכי גרועה במדד.

אחריה נמצאת לייבפרסון, חברת תוכנות שירות הלקוחות שמנייתה איבדה 62% מערכה בשנה החולפת. לייבפרסון נסחרת כיום בשווי שוק של 1.1 מיליארד שקל - צל דהוי ביחס לשיא של מעל ל-15 מיליארד שקל בימי השיא של כלל סקטור הטכנולוגיה, בראשית 2021.

מאכזבת גדולה נוספת היא חברת המחזור והתשתיות ורידיס, שבשליטת דלק רכב של גיל אגמון. מנייתה ירדה ב-55% בסיכום השנה החולפת, שבה השלימה החברה עסקת ענק לכישת חברת נייר חדרה (אינפיניה) מידי קרן פימי תמורת 2.4 מיליארד שקל במזומן. לנוכח הרעה בעסקי החברה הנרכשת, נראה כעת כי ורידיס שילמה מחיר יקר שהפך לדומה לשווייה של ורידיס עצמה לאחר הירידות (2.7 מיליארד שקל).

בתחתית - מניות קנאביס ואשראי חוץ־בנקאי

את התשואה הגרועה ביותר במדד ת"א All-Share רשמה מניית חברת האשראי החוץ־בנקאי בול מסחר, שבשליטת רונן בכור. החברה הודיעה במפתיע בקיץ האחרון על תחילת מגעים להסדר חוב מול מחזיקי האג"ח לאחר הרעה חדה בעסקיה, המשקפת את הקשיים הגוברים בענף לנוכח הזינוק החד בריבית שמקשה על הלווים. מניית בול מסחר התרסקה ב-93% והחברה נסחרת בשווי שוק סביב 10 מיליון שקל.

מיד אחריה - מניית אקוואריוס הנסחרת במדד ת"א All Share שנחתכה ב-91% לשווי שוק של פחות מ־30 מיליון שקל, קמצוץ משווי שיא של מעל ל-1.7 מיליארד שקל שאליו הגיעה בפברואר 2021 - שלושה חודשים בלבד לאחר הנפקתה. אקוואריוס מפתחת מנוע ליניארי מיוחד שנועד להיות יעיל אנרגטית.

שנה גרועה במיוחד חוו משקיעי חברת תיקון עולם קנאביט, אחת ההבטחות הגדולות של גל חברות הקנאביס הרפואי שהתנפץ בשנה האחרונה. מניית החברה ירדה ב-84% בתשפ"ג ואת המחצית הראשונה של השנה האזרחית היא חתמה עם הערת "עסק חי", המעלה ספק על יכולתה להמשיך להתקיים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן שוקע ושוקע, הריבית עולה ועולה והקשר בין מסים ל-SIM

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה