גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המצגת שמתדלקת את מרוץ החימוש בסייבר: אלה החברות על הכוונת של פאלו אלטו

מצגת שהציגה פאלו אלטו נטוורקס בפני משקיעים ואנליסטים בדבר תוכנית הצמיחה שלה, הולידה גל רכישות בשוק הסייבר ● לפי הערכות, החברה צפויה להשקיע בעתיד בשלושה תחומים עיקריים, בהם קבלת החלטות באמצעות AI ● ואיזו חברה ישראלית היא עשויה לרכוש?

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock
משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

באמצע חודש אוגוסט, הודיעה פאלו אלטו נטוורקס כי היא דוחה את פרסום דוחותיה הרבעוניים בכמה ימים ליום שישי באותו שבוע. עבור האנליסטים והשוק ככללו - שעד אותו הרגע התפעל מהחברה האמריקאית-ישראלית ומביצועי המנייה שלה - היה זה מהלך מבשר רעות: דחיית הדיווחים לימי שישי בערב שמורה בדרך כלל לחברות שמצפות שפרסום הנתונים ייעלם בתהום הנשייה של סוף השבוע, ובדרך כלל מדובר בנתונים חלשים. אלא שהמופע שסיפק ניקש ארורה באותו יום שישי באמצע חודש אוגוסט היה מרשים: חברת הסייבר דיווחה על עלייה של 26% בהכנסות ברבעון ועל שיפור של 80% ברווח למנייה, וזו נסקה ב- 11% במסחר המאוחר באותו היום.

המכפילים בעסקאות הסייבר גבוהים במיוחד - אבל אין חדש תחת השמש
לא רק בישראל: האם במזרח התיכון מצליחים לפתח אנרגיות מתחדשות?
טיסה לניו יורק תהפוך לנסיעה לפתח תקווה: פרויקטור הוויזה מגלה את כל הסודות

תצוגת התכלית של פאלו אלטו נטוורקס הייתה חלק מקבלתה למועדון האקסלוסיבי של S&P 500, אליו נכנסה בחודש יוני, לאחר שנתיים שבהם היא נמנית על מדד נאסד"ק 100. הפעם, היא נבחנה בידי קבוצה גדולה יותר של אנליסטים, שהציפיות שלהם ממנה הרקיעו שחקים; מדובר במומחים שרגילים לנתח חברות ענק כמו אנבידיה, אפל ומיקרוסופט - אך פאלו אלטו לא אכזבה. למרות שירדה מאז הדיווח בכ-2%, פאלו אלטו נטוורקס היא אחת מהמניות המובילות בבורסה בניו יורק של השנה האחרונה, עם עלייה של קרוב ל-70% מאז תחילת השנה.

קופת המזומנים שלה, העומדת על כ-2.4 מיליארד דולר, אמנם הצטמקה בכשליש ביחס לרבעון המקביל, אך היא עדיין מאפשרת לענקית הסייבר הפועלת ברווחיות כיס עמוק מספיק וביטחון עצמי גבוה דיו כדי לבצע רכישות. על הסנוניות - שתי רכישות של שתי חברות ישראליות בהיקף כולל של כמיליארד דולר - דווח כבר בשבוע שעבר. אף על פי שהמשא ומתן נמצא בתחילת הדרך ומכתב הצהרת כוונות טרם הוגש בנושא לחברות ולמשקיעים - פאלו אלטו נטוורקס נמצאת בשלב כזה או אחר ברכישת החברות הישראליות טאלון (Talon), שעוסקת בהגנה מפני פריצה לארגון דרך דפדפנים, בעיקר דפדפני כרום; וחברת דיג סקיוריטי, המגינה על שימוש במסדרי הנתונים של הארגון.

פאלו אלטו נטוורקס, שנוסדה בידי הישראלי ניר צוק וקיבלה מימון ראשוני בין השאר מאיש הסייבר שלמה קרמר, איננה היחידה שפועלת בקצב מסחרר בשוק המיזוגים והרכישות. למעשה, כמעט כל אחת מענקיות הסייבר השלימו רכישה כזו או אחרת בחודשיים האחרונים - או שהיא נמצאת בעיצומה של עסקה כזו. צ'קפוינט רכשה שתי חברות סייבר: את פרימטר 81 ואת אטמוסק בסכום מצרפי של כחצי מיליארד דולר; ענקית הסייבר האמריקאית קראוד סטרייק רכשה את ביוניק, חברה ישראלית ב-350 מיליון דולר; סיסקו רכשה את חברת ניהול מערכות הסייבר ספלאנק (Splunk) ב-28 מיליארד דולר; ואילו סנטינל וואן מצויה כעת בשלב שבו היא מחפשת לעצמה רוכשת חדשה, אולי במטרה לבצע רכישות קטנות יותר.

היזם הישראלי ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס / צילום: טל גבעוני

אלא שפאלו אלטו נטוורקס איננה עוד חברה במסכת הרכישות הזו. במידה רבה היא אחת המחוללת שלו. מצגת ששחררה לאוויר העולם, יחד עם הדיווח שלה בחודש אוגוסט האחרון, הוא זה שתדלק לפי ההערכה את מרוץ החימוש בין חברות הסייבר, המתחרות זו עם זו ברכישת פתרונות משלימים. בחודש אוגוסט, למשל, התגאתה פאלו אלטו במוצר שפיתחה - מערכת ניהול המאפשרת לנהל את כלל אירועי הסייבר בחברות הלקוחות שלה, תחת המותג XSIAM. החברה חשפה כי בשנה האחרונה, יצר המוצר הכנסות של 200 מיליון דולר, וכי גודל העסקה הממוצע בתחום גדל ב-50% משנה לשנה. לא מן הנמנע כי היה זה אחד הגורמים המכריעים בנעילת העסקה המתחרה, בין ספלאנק האמריקאית, שפיתחה מוצר דומה, לבין סיסקו - אחת המתחרות הוותיקות של פאלו אלטו.

העתיד של פאלו אלטו

"זו מצגת שמכונה בקהילת הסייבר כ'מצגת האומה' - כלומר מצגת מכוננת שנקראת באופן יסודי על־ידי חברות סייבר, מנכ"לים וסמנכ"לי אבטחת מידע בארגונים ומשפיעה על האופן שבו הם מנהלים את תקציב הרכש להמשך הדרך", אומר לגלובס עופר סמדרי, מנכ"ל וממייסדי חברת הסייבר טורק (Torq). "יש כאן בעצם מעין 'שואו' שביקש המנכ"ל, ניקש ארורה, להוציא לפועל: המצגת מתחילה בהצדקה בדיעבד של ההשקעות הגדולות בפיתוח ושל רכישות שהחברה ביצעה בשלושה תחומים מרכזיים: אוטומציה של ניהול התרעות סייבר, הגנה על תשתיות ואפליקציות בענן, והגנה על הרשת הארגונית; והיא גם מתווה את המשך הדרך לעתיד עם אותם שלושה תחומים".

מנכ''ל טורק, עופר סמדרי / צילום: גיא חמוי

על־פי המצגת של פאלו אלטו, בין השנים 2018 ל-2023, צמחו הכנסותיה בשלושה תחומים אסטרטגיים בזכות רכישות רבות שביצעה ומערכות שפיתחה בעצמה. ההכנסות בתחום הניטור וניהול ההתרעות על אירועי סייבר עלו מ-17 ל-48 מיליארד דולר; בתחום ההגנה על תשתיות ענן, עלו מ-2 ל-11 מיליארד דולר; וההכנסות מהגנה על הרשת ההיקפית הארגונית קפצה מ-19 ל-45 מיליארד דולר. בין השאר, הצמיחה המהירה יוחסה למספר רכישות, כמו אלה של דמיסטו הישראלית, שנרכשה ב-474 מיליון דולר, לאחר שפיתחה מערכת המייעלת את התגובה לכלל ההתרעות על התקפות סייבר מכלל מערכות החברה; ורכישת קלאוד ג'ניקס האמריקאית (CloudGenix) בתמורה ל-400 מיליון דולר, המגינה על הרשת הארגונית ומתחרה בחברות כמו קייטו וסיולו בישראל.

במידה רבה, העתיד שמסמנת לעצמה פאלו אלטו מסבירה את השמועות שפורסמו בדבר הרכישות העתידיות שלה, ואף מספקות כיוונים לרכישות נוספות שלא פורסמו. דרך הפעולה של פאלו אלטו - רכישה סיטונית של חברות, על־מנת להביא ללקוחותיה מנהלי אבטחת המידע בארגונים תוכנות סייבר הנמכרות בחבילות בתמורה להנחות משמעותיות, היא אחד המאפיינים שלה.

זהו אחד מכלי הנשק שלה במלחמה מול סטארט-אפים שפעילים בתחומים החופפים לה: ללקוחות של חברת אבטחת תשתיות הענן וויז (Wiz), למשל, היא יודעת להציע שנתיים ראשונות של שירות עם מוצר מתחרה ללא תשלום - תמורת חתימה על הסכם בלעדיות לחמש שנים. הדבר מסייע לה לזכות בלקוחות, כיוון שהיא מציעה להם גלריה שלמה של מוצרים שלוויז או למתחרה שלה, אורקה, אין את היכולת להציע; אך הדבר עולה לה גם ברווחיות: פאלו אלטו היא רווחית, אך עם שיעור רווחיות נמוך הרבה יותר מהמתחרות סיסקו ופורטינט למשל - כל אחת מהן מציגה שיעור רווח נקי המתקרב ל-20%.

"פאלו אלטו מחזירה אותנו לעידן שבו מנהלי אבטחת מידע רכשו את כל או רוב מערכות הסייבר שלהם מספק אחד", אומר שי מישל, שותף מנהל בקרן מרלין ונצ'רס (Merlin Ventures). "ככה היינו רוכשים בעבר תוכנות: מספקיות כמו סימנטק או מק'אפי. אבל משהו קרה בין השנים 2012 ל-2014, שהביא את אותם המנהלים לסמוך גם על סטארט־אפים שהוכיחו שיכלו להביא פתרונות טובים יותר: כך צמחו ענקיות הסייבר של היום כמו סנטינל וואן, אקווה סקיוריטי, אורקה סקיוריטי או ארמיס ולומינייט שנרכשו. כיום, לא רק פאלו אלטו - אלא גם שאר ענקיות הסייבר - מעדיפות לרכוש חברה, נניח ב-300 מיליון דולר, כיוון שזה עדיין מחיר זול יותר ביחס לפיתוח של אותו המוצר שיעלה להן הרבה יותר ויקח להן יותר זמן. בנוסף, ליזמים יש הרבה יותר מוטיבציה לפתח מוצר טוב ויעיל, משום שהם יכולים לקחת איתם כסף גדול הביתה".

שי מישל, מנהל הפעילות בישראל של מרלין ונצ'רס / צילום: איל יצהר

על־פי המצגת של פאלו אלטו, צופה מישל כי החברה שהקים ניר צוק בחוף המערבי בארה"ב תתרחב בשלושה תחומים עיקריים: בקרת אירועי סייבר אוטומטית, שתקל על צוותי אבטחה לקבל החלטות באמצעות בינה מלאכותית שתיקח לעצמה חלק מקבלת ההחלטות - שוק שפאלו אלטו צופה שיגיע ל-90 מיליארד דולר בעוד חמש שנים; שוק ההגנה על תשתיות, מסדי נתונים ואפליקציות בענן, שפאלו אלטו צופה שיגלגל 70 מיליארד דולר ב-2028; ותחום ההגנה הסלקטיבית על הרשת הארגונית - גם למשתמשים מחוץ לארגון, המכונה SASE או Zero-Trust - שצפוי לגלגל 80 מיליארד דולר עד 2028.

אלו החברות הישראליות שעל הכוונת של פאלו אלטו

שתי העסקאות שעל הפרק - רכישת טאלון ודיג סקיוריטי הישראליות עדיין נמצאות בסימן שאלה. על־פי ההערכות, אם עסקת טאלון תיסגר, רוב הסיכויים שהדבר ייעשה במחיר נמוך יותר מזה שפורסם, העומד על 650 מיליון דולר; ובכל מקרה, בהתחשב במצגת של החברה, ניתן לשער גם לאילו חברות ישראליות היא עשויה לגשת בהמשך הדרך.

 

בתחום ניתוח אירועי הסייבר בזמן אמת והבנתן, ניתן לציין את בלינק (Blink), תמנון (Tamnoon) ואת טורק (Torq), אם כי סמדרי טוען כי החברה איננה עומדת למכירה; בתחום ההגנה על אפליקציות בענן, חברת אדפטיב שילדס (Adaptive Shields) ומתחרותיה, כגון ווינג (Wing Security) ואסטריקס (Astrix), מוזכרות בשוק כמועמדות בולטות לרכישה על ידי פאלו אלטו נטוורקס, וכך גם חברות המספקות הגנה מקיפה על מסדי נתונים בענן, כגון אבאלור (Avalor) וסייקלופס (Cyclops). בתחום ההגנה על רשתות מפני איומים חיצוניים (Zero Trust), בולטות, בנוסף לטאלון, גם המתחרות איילנד (Island) ורד אקסס (Red Access), וכן חברות נוספות המספקות גישה גמישה לעובדים ולאורחים מחוץ לארגון הרשאות לשימוש באפליקציות שונות, כגון סיולו (Cyolo).

נוסף לאלה, ישנם תחומים בפאלו אלטו שאינם נהנים מכיסוי מספיק, כמו ניהול זהויות, בו פעילות חברות ישראליות כמו Entitle או Axiom. תחום נוסף הוא ניהול הנכסים, בו בולטת החברה הישראלית אקסוניוס (Axonius). כל אחד מהשמות האלה עשוי להיות מטרה ברורה ומיידית לצוות המיזוגים והרכישות של פאלו אלטו נטוורקס.

הזמנה לביתו של המנכ"ל

צוות המיזוגים והרכישות של פאלו אלטו נטוורקס מנוהל מארה"ב בנפרד על־ידי כל אחת משלוש זרועות המוצר של החברה. הוא מנטר את פעילותן של החברות הישראליות החדשות שנולדות ועוקב אחריהן, באמצעות שיחות עם לקוחות ומיפוי החברות, תוך שימוש במקורות גלויים. הוא עשוי להפעיל את גונן פינק והצוות הישראלי שלו על מנת לבצע גישושים, אך כל ההחלטות מתקבלות בארה"ב על ידי המנכ"ל ניקש ארורה, יוצא גוגל, שניהל לפני שהצטרף לחברה את המכירות שלה במשך כעשור.

את השלב האחרון במהלך הרכישה סוגר ניקש ארורה - שמזמין את היזמים לביתו בעיר פאלו אלטו שבעמק הסיליקון לפגישות בארבע עיניים. "הוא ישב מולי וידע להגיד בדיוק כמה עובדים יש לי, כמה מהם נמצאים בכל יבשת, כמה מהם מהנדסים וכמה מהם אנשי מכירות, כמה אנחנו מוכרים ואפילו לספר לי קצת על הנהלה", אמר למקורביו יזם ישראלי שנרכש על ידי החברה.

"הפיץ' של פאלו אלטו ללקוחות שלהם הוא שהם יקנו את החברות הטובות ביותר בתחומן וישלמו עליהן בעין יפה, כי היא לא מעוניינת רק ברכישת טכנולוגיה ובהטמעה שלה, אלא גם באנשים שיובילו את המוצרים האלה מבפנים", אומר מישל. "לכן, הם יקנו חברה שמובילה את הקטגוריה, גם אם היא בוגרת יותר ויקרה יותר - ולאו דווקא את החברה היותר זולה, אלא אם כן הפער הטכנולוגי ביניהן הוא קטן". ההוכחה לכך היא ההחלטה של פאלו אלטו לרכוש את סיידר הישראלית, על חשבונה של אפירו (Apiiro), לאחר חילוקי דעות שהתגלעו לגבי סכום הרכישה. סיידר, במקרה הזה, הייתה חברה צעירה וקטנה יותר, שגייסה מעט יותר ממחצית מהסכום שגייסה אפירו, אך בדיעבד, התברר כי הבשלות הטכנולוגית והעסקית שלה לא נופלת מהראשונה.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

עליות בוול סטריט; קוואלקום ונובוקיור מזנקות לאחר הדוחות

נאסד"ק עולה ב-0.3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר