גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשווי שגבוה פי 12: חלום המיזוג ל-SPAC של פוםוום הישראלית

החברה, שמספקת תמונות מזכרת מפארקי שעשועים, רוצה להתמזג לפי שווי של 500 מיליון שקל, בעוד שבת"א היא נסחרה הבוקר לפי 41 מיליון שקל ● בשנים האחרונות מיזוגי SPAC רבים בוול סטריט הסתיימו בירידות חדות

מבלים בפארק שעשועים / צילום: Unsplash, Jonny Gios
מבלים בפארק שעשועים / צילום: Unsplash, Jonny Gios

חברת פוםוום, שמספקת תמונות מזכרת מפארקי שעשועים ומנוהלת בידי יהודה מינקוביץ, דיווחה לבורסת ת"א היום (ג') על מיזוג לחברת SPAC לפי שווי הגבוה פי 12 מהשווי הנוכחי שלה. החברה רוצה להתמזג עם הספאק הישראלי Israel Acquisition Corp של השר לשעבר יזהר שי (יו"ר) וזיו אלול (מנכ"ל), לפי שווי חברה של 125 מיליון דולר (כ-500 מיליון שקל). הבוקר נסחרה החברה לפי שווי של 41.5 מיליון שקל בלבד.

● בנק ישראל רמז מה צפוי בהחלטת הריבית בשבוע הבא 
מניות הסקטור הביטחוני בעולם עולות, אז מדוע אלביט מערכות לא 

המניה מזנקת כעת ביותר מ-20%, כאשר מוקדם יותר היום אף קפצה ב-63%. המניה הונפקה בבורסת בת"א במרץ 2021 ובחודש הראשון אף הגיעה לשווי של יותר מ-460 מיליון שקל. עם זאת, מאז היא מחקה 91%.

בפוםוום מקווים לחתום על הסכם מחייב בתוך 6 שבועות, עד סוף שנת 2023, וכי העסקה תושלם עד סוף הרבעון הראשון של שנת 2024. בנוסף, החברה רוצה לגייס 20 מיליון דולר במסגרת גיוס ממשקיעים חיצוניים (PIPE). זאת מאחר שהיא מעריכה שמשקיעים עלולים לקחת את הכסף ולצאת מההשקעה, כפי שקרה ברבות מהנפקות הספאק בשנים האחרונות.

גלובס פנה לחברה כדי להבין את פער התמחור בשווי, אך מפוםוום נמסר כי "לאור המצב הביטחוני בישראל, החברה תתייחס לשאלות נוספות, מעבר לאמור בדיווח המיידי, בהמשך".

נכון למחצית הראשונה של השנה, פוםוום היא חברה הפסדית. ההכנסות במחצית הראשונה נותרו יציבות ברמה של 84.8 מיליון שקל, אך בשורה התחתונה היא הפסידה 12.5 מיליון שקל. נכון לסוף הרבעון השני, לחברה יש 28.9 מיליון שקל בקופה. החברה רשמה תזרים מזומנים שלילי של 11.1 מיליון שקל מפעילות שוטפת ואם היא לא תצליח לסגור את הברז, היא עלולה למצוא את עצמה עם בעיית מזומנים בהמשך. גם הרווח התפעולי התזרימי, ה-EBITDA של החברה שלילי ועומד על 7.8 מיליון שקל מתחילת השנה, מול EBITDA שלילי של 6.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנה שעברה.

בשנתיים האחרונות, מדגישים בפוםוום שהחברה נמצאת בצמיחה, שהיא חותמת על הסכמים עם עוד פארקים נוספים ושהנושא המרכזי הוא השינוי הדיגיטלי שהיא עוברת. כיום החברה פעילה ב-39 פארקים, בהם Warner Bros, הארי פוטר בלונדון והארי פוטר החדש בטוקיו.

בחברה מאמינים שלאחר שכל הפארקים שלה יעברו את תהליך ההטמעה הדיגיטלית - החלפת הדפסת תמונות פרינט בדיגיטל, העלויות שלה ירדו משמעותית ומשם יגיעו גם הרווחים. על פי דוחות החברה, בינתיים היא השלימה הטמעה דיגיטלית ב-85% מהפארקים שלה (33 מתוך 39). ביוני חתמה החברה על הסכם עם 12 פארקים של קבוצת Six-Flags, והיא מעריכה כי ההטמעה הדיגיטלית תושלם בכל פארקי שעשועים שלה עד סוף שנת 2024, מה שיעלה את היקף הפארקים בהם היא פעילה ל-51.

מיזוגים רבים הסתיימו עם צניחה חדה במניה

חברות הספאק (SPAC) הן חברות ללא פעילות שמגייסות כסף כדי למצוא חברה להתמזג אליה, ואם הן לא עומדות במשימה, אחרי שנתיים הכסף חוזר למשקיעים בניכוי עלויות.

מדובר בטרנד השקעות שהיה להיט לפני שנתיים-שלוש, כשהריבית בעולם עוד הייתה אפסית, הכסף היה 'זול' בשווקים ואנשים חיפשו איפה להשקיע את הכסף. עם זאת, לאחר שהמיזוגים יצאו לפעול, המניות התרסקו בעשרות אחוזים וגם היום הן נסחרות במחירים נמוכים משמעותית, רובן בהפסד של 80-90% לעומת מועד המיזוג. בין הישראליות שהתרסקו בעשרות אחוזים ניתן למנות את איירון סורס (שבסוף נמכרה ליוניטי), פאגאיה, REE, אוטונומו, פיוניר (שבולטת לטובה יחסית עם נפילה של 'רק' 44%), אינוויז, ולנס, ארבה, סלברייט (שירדה ב-25% וגם היא בולטת יחסית לטובה), אינוביד, טוקספייס, היפו ואחרות.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; מניית נייס מזנקת ב-12%

נאסד"ק יורד ב-0.5% ● ירידות באירופה ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; מדד הקלינטק נופל ב-3.5%, הדולר מתחזק מול השקל

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המיסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"