גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העיתונאי הדני לא הופתע: "אני מסקר את ישראל 20 שנה, חמאס עשה את מה שהבטיח לעשות"

50 עיתונאים זרים יצאו בשבוע שעבר לקיבוץ בארי במסגרת מאמצי ההסברה של ישראל ● הצוות האסטוני הגיע ישר מהמלחמה באוקראינה, את גונאר הדני, שחי כאן 20 שנה, זה דווקא לא הפתיע, והכתבת הצרפתייה מזועזעת, אבל לא בטוחה שהתמונות ישנו משהו

עיתונאים זרים סביב נציגת דובר צה''ל פיי גולדשטיין. מרוכזים בעבודת הסיקור / צילום: אסף אוני
עיתונאים זרים סביב נציגת דובר צה''ל פיי גולדשטיין. מרוכזים בעבודת הסיקור / צילום: אסף אוני

 

האוטובוס המאורגן לאתרי הזוועות בעוטף עזה יצא באחת בצהריים מנתיבות. עשרות עיתונאים זרים התקבצו במגרש החניה הגדול שליד קבר הבאבא סאלי בעיר, ונרשמו בזה אחר זה אצל נציגת לשכת העיתונות הממשלתית, שהייתה שותפה לארגון הביקור במטרה להמחיש לעולם את המעשים שביצע חמאס כשבועיים לפני כן.

"בנינו את חמאס בעצמנו, אבל הוא גדל להיות מוטציה של דאעש"
ישראלים באוניברסיטאות עילית משרטטים את קו השבר במלחמה
"אם יתעורר צורך חיוני אל על תפעיל את כל צי המטוסים שלה בשבת"

העיתונאים עצמם הגיעו מכל העולם - נציגים הודים, סינים, יפנים, הרבה אירופים, כתבים עם טורבן וכתבות עם נעלי עקב. אבל מה שהיה משותף לכולם הוא השכפ"צים שלבשו, שעליהם הכיתוב "עיתונות" באנגלית, וקסדות עם כיתוב זהה, או לפעמים "TV". הצלמים סחבו ציוד כבד, כתבי הטלוויזיה החזיקו מיקרופונים וכתבי הפרינט הסתפקו בפנקס ובמבט מהורהר. כמה מהעיתונאים אפילו לוו בידי מאבטחים ישראלים חמושים שנשכרו כדי להגן עליהם. כולם חתמו על ויתור לגבי טענות כלשהן כלפי צה"ל או מדינת ישראל אם ייפגעו, ועלו בזה אחר זה לאוטובוס, שהיה מלא עד אפס מקום.

יותר מ-1,500 עיתונאים זרים נחתו בישראל מאז שחמאס החל במתקפת הטרור הרצחנית שלו בשבת 7 באוקטובר. "זה מספר חסר תקדים", אומר ניצן חן, המכהן כראש לשכת העיתונות הממשלתית, בעודו מדבר עם העיתונאים הזרים ומנהל את הרשימות של האוטובוסים. "בכל מלחמת יום כיפור הגיעו 750 עיתונאים", הוא מציין, "ועכשיו כולם רוצים לבוא ולבקר במקום שבו הדברים קרו". "האינטרס שלנו ברור - אנחנו רוצים שהם ישדרו לעולם על מעשי הברבריות של חמאס", הוא אומר, "זה עדיין מאוד אקטואלי, ואנחנו צריכים לאפשר להם לעשות זאת". אוטובוס ראשון כבר יצא שעה לפני כן, אוטובוס שלישי יצא לנחל עוז בעוד שעה, אבל האוטובוס הכחול שלנו, מלווה בג'יפים צבאיים שעליהם מתנופפים דגלי ישראל, עושה את הדרך לבארי.

זו אינה דרך ארוכה. "מה, כבר הגענו?" שאלה עיתונאית שנשלחה משוויץ לישראל כמה ימים לפני כן, וציפתה לנסיעה של יותר מעשר דקות. דרך החלונות הכתבים הזרים רואים את ההיערכות המסיבית של צה"ל בדרום בימים אלה; טנקים, נגמ"שים, עמדות שמירה, משאיות תחמושת, הכול מוצף בכוחות צבא ומשטרה, ודגלי ישראל מתנופפים בכל מקום. הם מסתכלים בעניין מיוחד בטנקים המפטרלים בשדות שמחוץ לגדרות של עלומים ובארי, כשהם מותירים אחריהם שובלי אבק.

30 דקות, זוז!

שער הברזל הצהוב של הקיבוץ, שעדיין נושא עליו את ניסיונות הפיצוץ של המחבלים (שבסופו של דבר ביצעו מארב לרכב כדי לפתוח אותו באופן אוטומטי), עדיין עובד. שרידי מכוניות שרופות נמצאים ליד הכניסה. "הכי חשוב הוא להישמע להנחיות הצבא", אומר במיקרופון חן, "יותר חשוב מהסיפורים שתוציאו". הכתבים נדרכים, שמים קסדות, ובאישור נציגת דובר צה"ל שנכנסה גם היא לאוטובוס יוצאים לסיור של חצי שעה באחד מאתרי הטבח הנוראיים ביותר שחוותה מדינת ישראל.

רוב הכתבים הגיעו במיוחד לסקר את האירועים. הם לא מכירים ממש את המזרח התיכון. חלקם כבר עבדו על כתבה או שתיים בצפון, חלקם מדווחים מתל אביב (הריסות בניין שנפגע מרקטה בפלורנטין הפכו לפופולריות במיוחד), ועכשיו הם מצטרפים לסיור שארגנה לשכת העיתונות עם דובר צה"ל ומשרד החוץ.

קבוצת וואטסאפ הומה, שבה יותר מ-1,000 עיתונאים שהגיעו לישראל, משמשת כמקור המידע העיקרי להזדמנויות סיקור, כמו הסיור הנוכחי. יש שם בקשות לראיונות עם משפחות חטופים בשלל שפות ("האם מישהו מכיר משפחה איטלקית שקרוב שלה נחטף לעזה ויהיו מוכנים לצילום בביתם מחר?"), הודעות ישראליות ועדכונים על מספר הרקטות, עדכונים שוטפים מצד מטה המאבק להשבת החטופים, וגם הרבה מאוד תוכן שהצד הישראלי מקווה שיועבר וישוקף לציבור ברחבי העולם.

את הקבוצה פתח אריק אגסי, סמנכ"ל תפעול בארגון הלא-ממשלתי IMPACT, הנאבק בהסתה בספרי לימוד, ושעבר להתמקד במהלך המלחמה בניסיון לסייע למאמצים הישראלים. יחד אתו מתנדבים בקבוצה ישראלים רבים המנוסים בעבודה עם תקשורת זרה.

כ־50 העיתונאים שעל האוטובוס יורדים במהירות לשביל העפר אחרי האישור. מובטחות להם שיחה עם נציג זק"א ועם חבר קיבוץ מכיתת הכוננות ועדכון של נציגת דובר צה"ל. הם יכולים להסתובב בשבילים של הקיבוץ, שעדיין מריח מעשן השריפות. הסיור אינו רחוק מטיול מאורגן לעיתונאים. כולם יודעים מה הם צריכים ומהר - סינקים של עדויות, לעמוד על רקע עיי החורבות שהיו עד לא מזמן קיבוץ פורח, לראות בעיניים את הזוועות שעליהן שמעו קודם לכן.

בית שרוף בבארי. ''לא יכולנו לדמיין אכזריות כזו'' / צילום: Associated Press, Amir Cohen

במהרה הם מתקבצים סביב פיי גולדשטיין, נציגת דובר צה"ל, שמציגה להם בתכליתיות את מה שקרה בשבת, את השעות שבהן מחבלי חמאס טבחו בתושבים, ניהלו קרבות, חטפו עשרות בני קיבוץ, בהם נשים, ילדים וקשישים, וחזרו לעזה. אחריה עולה מתנדב מכיתת הכוננות של היישוב. הוא עומד על עציץ, מתחתיו עשרות מיקרופונים ומצלמות. הוא משתנק לרגע. "שנייה, אני צריך לקחת אוויר", הוא אומר, ואז מספר כיצד נלחמו מבית לבית, כיצד לא הצליחו להציל חלק מהתושבים, כיצד הצילו אחרים.

חלק מהעיתונאים מצלמים את עצמם על רקע הכניסות לבתים שהפכו לזירות קרב. הפרטים הקטנים שוברים את הלב: מכונת כביסה שהייתה אמורה לבצר את הדלת מבפנים וכשלה, ספרים שלא ייקראו זרוקים על הרצפה, וכמובן כל חורי הירי ותוצאות הפיצוצים והאלימות והדם שנשארו כשרידים למה שהתחולל לפני כמעט כשבועיים, ועדיין נראים כאילו הדבר קרה אתמול.

קשה לעכל את הניגוד שבין הקרקס התקשורתי שנחת על אתר הדמים בבארי לבין מה שבאמת קרה בו. "תראה אותם, הם לא מרגישים באמת משהו, הם בעבודה. הם גם לא יכולים להרגיש את זה", אומר קצין שעומד ומשקיף על הכתבים. הוא עוצם עיניים, מספר שהוא נזכר ברגע שהגיע לקיבוץ. בהבנה של מה שקרה כאן. הכתבים מסתובבים בין השבילים ונכנסים לבתים, רק כדי להיות מגורשים מתוכם על ידי גולדשטיין ונציגים אחרים, המבקשים לכבד את פרטיות הקורבנות ולהיזהר מאפשרות של פגיעה. "אין לי שום תלונות אליהם, זה התפקיד, אבל זה קשה לראות", הוא אומר.

"אין מה לעשות. התמונות שיצאו מפה הן הכרחיות", אומר איתן שוורץ, יועץ מיוחד במטה ההסברה הלאומי בהתנדבות, שמתרוצץ בימים האחרונים בארגון סיורים דומים בעוטף עזה ומנסה להראות לכמה שיותר עיתונאים את מעשי הזוועה של חמאס. "כל העיתונאים שהגיעו לישראל רוצים לבוא לפה, והתפקיד שלנו הוא לארגן להם את הביקור, בהתחשב בצורכי הצבא. אנחנו חייבים לספק להם את התמונות האמתיות, אחרת הציבור שלהם יסתכל ברשתות החברתיות ויוצף בתמונות מזויפות ובחומרים כוזבים". הוא מוסיף כי "זו החובה שלנו עכשיו. אם אני רואה הפגנות בעד עזה באוניברסיטת קולומביה, שבה למדתי, אם יש שם סטודנטים שרואים בחמאס לוחמי חופש, אז זה אומר שיש לנו עוד עבודה רבה לעשות".

תמונות שלא הוצגו בישראל

הכתבים עצמם מרוכזים בעבודה העיתונאית, בהשגת החומרים, כשהם כבר חושבים על השידור החי שיעבירו בערב, או על הכתבה שהם עובדים עליה לדדליין באותו היום. "אני רוצה את הטנק הזה בווידאו", צועקת כתבת מסלובניה על הצלם שלה, כשהכלי הכבד נע במהירות מחוץ לגדר הקיבוץ. כתבת של BFMTV אומרת שקשה לה לחשוב על כל הקורבנות, "זה מזעזע מאוד". היא מספרת שהעניין בצרפת רב, בין היתר בשל חשש מהתפשטות של העימות למדינה ואזהרות מפני פיגועי טרור אסלאמיסטים. "אני לא יודעת אם התמונות ישנו משהו, בצרפת לכל אחד יש דעה פוליטית מוצקה, אבל התפקיד שלנו הוא להעביר להם את מה שקרה כאן".

שני כתבים מדנמרק המסתובבים בשבילים אומרים שהם לא מופתעים מהאכזריות של חמאס. "אני כאן 20 שנה" אומר גונאר, אחד מהם, "חמאס עשה כאן את מה שהבטיח לעשות". מה שמפתיע אותו, הוא אומר, היא השאלה איפה היה הצבא החזק ביותר במזרח התיכון. "תראה את הקולגה שלי אווה", הוא מצביע על כתב מעיתון דני מוביל, "בעשר בבוקר הוא כבר היה במשרד בקופנהגן כדי לכתוב על ההתקפה. אתמול דיברתי עם חבר ביחידה מיוחדת ישראלית, הוא קיבל את הקריאה לרדת לדרום רק ב־10:30. איך זה יכול להיות?". "קצת קשה לי עם התמונות של החיילים שמצטלמים כאן", אומרת העיתונאית השוויצרית, שהעדיפה לא למסור את שמה, "אני חושבת - אם רק הם היו כאן ביום שבת כל זה היה יכול להימנע. זה עצוב מאוד".

אחרי חצי שעה הכתבים מתאספים וחוזרים לאוטובוס. נציגה של לע"מ מעלה אליו גם תמונות זוועה, שלא הוצגו לציבור בישראל, של מעשי חמאס בבארי וביישובים אחרים. הן מודבקות לקרטון ומועברות מיד ליד. "הורדנו את הכפפות", אומר חן, "אף פעם לא היה דבר כזה".

"אתם לא ראיתם כלום", אומר חייל שנמצא ביישוב מאז שבת שעברה, "אני לא חושב שיכולתי לדמיין אכזריות כזו. אני חושב שלא הייתי יכול לעשות את מה שהם עשו לאף אחד, לא משנה מה הוא היה עושה לי". החייל מפסיק את דבריו כדי להצטלם לצוות טלוויזיה מאסטוניה ("באנו ישר מאוקראינה, אנחנו רוצים להראות בין היתר שמדובר במאבק עולמי מול רוסיה", אומרת הכתבת). הוא רוצה לספר עוד קצת, לנסות לברר עם המבקרים איך זה יכול להיות, אבל צפצוף של האוטובוס מראה שהגיעה השעה לעזוב. העיתונאים עולים חזרה לאוטובוס, מזיעים יותר, מאובקים יתר, ויושבים בספסלים כשהם גוללים ובוחנים את החומרים שאספו.

עוד כתבות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"