גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הביטקוין זינק ב-15% בשבוע האחרון. איך זה קשור למלחמה בישראל?

השווי של המטבע הדיגיטלי המוביל עומד על 34 אלף דולר, בעוד שרק לפני חודש הוא דשדש סביב 26 אלף דולר ● אילן שטרק, מנכ"ל הוריזון: העלייה החדה ביומיים האחרונים נובעת בעיקר מהציפייה לאישור תעודת הסל המבוססת ביטקוין של בלקרוק ע"י ה-SEC

ביטקוין / צילום: Shutterstock
ביטקוין / צילום: Shutterstock

הביטקוין הצליח להפתיע את השווקים עם זינוק של יותר מ-15% בחמישה הימים האחרונים. כעת השווי של המטבע הדיגיטלי עומד על 34 אלף דולר, בעוד שרק לפני חודש הוא דשדש סביב 26 אלף דולר.

מסלול הכסף של חמאס על הכוונת של האמריקאים
טרוריסטים פלסטינים הודו: בורסת קריפטו רוסית מימנה את המתקפה על ישראל

הביטקוין הוא המטבע הדומיננטי ביותר בענף, והוא מהווה אינדיקטור לשוק בכללותו. עלייתו של המטבע בשבוע האחרון תרמה לעלייה במטבעות האחרים. כך, מטבע האת'ריום עלה ב-10% בעשרת בימים האחרונים, ומטבעות קטנים יותר, כדוגמת ריפל, סולנה ופוליגון, רשמו עליות נאות אף הם.

מתחילת השנה התחזק הביטקוין ב-105%, ואם לא יהיו הפתעות, שנת 2023 תיחשב לשנה מוצלחת לענף הקריפטו. זאת אחרי אתגרים לא פשוטים איתם התמודד הענף, כמו קריסת בורסת FTX בנובמבר אשתקד, הידוק הרגולציה בארה"ב וירידות חדות במחירי המטבעות.

הקשר הישראלי

מה גורם להתחזקות המטבע? אילן שטרק, מנכ"ל הוריזון מבית אלטשולר שחם, אומר בשיחה עם גלובס כי העלייה החדה ביומיים האחרונים נובעת בעיקר מהציפייה לאישור תעודת הסל המבוססת ביטקוין של בלקרוק על-ידי הרשות לניירות ערך בארה"ב (ה-SEC).

שטרק מסביר כי "בלקרוק עשו מאמצים להניח את דעת הרגולטורים בארה"ב, ולאחרונה הם נרשמו בחברת הסליקה Depository Belief and Clearing Company, שתהיה אחראית על סליקת ורישום תעודת הסל. הרישום תרם תרמה לעליית הסנטימנט החיובי סביב תעודת הסל של בלקרוק, והציפייה בשוק היא שה-SEC תיתן את אישורה בקרוב".

סיבה נוספת לעליות במטבע הקריפטו זו המלחמה בישראל. המלחמה אומנם לא השפיעה רבות על השווקים בארה"ב, וגם מחירי הנפט לא עלו לרמות שיא, אך לדעת שטרק, חלה עלייה ברצון לפנות למפלט מפני הסיכון הגובר בעולם: "אם מסתכלים על המצב הגאו-פוליטי מאז שהתחילה הלחימה, הזהב עלה בחדות כמקום מפלט, ובעקבות הסיכונים הגאו-פוליטיים גם הביטקוין מתחזק". שטרק מציין את דבריו של לארי פינק, מנכ"ל בלקרוק, שאמר כי לאור הסיכונים בעולם, הביקוש לביטקוין יגבר.

"העובדה שארה"ב שולחת לפה כוחות גבוהים, לצד הניסיונות האחרונים לפגוע בכוחות אמריקאים בעולם, משפיעים, ופרמיית הסיכון בהחלט עולה גם עבור ארה"ב", מציין שטרק.

גם בישראל רואים שינוי בפעילות המשקיעים בתחום. שוק הקריפטו הישראלי, שמתמקד בעיקר בביטקוין ובאת'ריום, אינו גדול כמו זה האמריקאי, אך נראה כי חלה עלייה בעניין מצד לקוחות שפנו לקבלת מידע או לפתיחת חשבון. "ניתן לראות זאת בשני אופנים: מצד אחד, התחזקות השוק בפני עצמו תורמת לתחושה שהשוק צפוי להתחזק, ומשקיעים רוצים לעלות על הגל; ומאידך, עליית הסיכון גורמת למשקיעים לגדר את עצמם ולפנות לשווקים אלטרנטיביים", מסביר שטרק.

מה צופן העתיד?

בשוק הקריפטו הסנטימנט החיובי גבוה, והציפייה של המשקיעים היא שהביטקוין ימשיך להתחזק ככל שפרמיית הסיכון ואי-הוודאות בעולם יעלו. בנוסף, אם תעודת הסל של בלקרוק אכן תונפק, וה-SEC ייתן את אישורו הסופי, המטבע הדיגיטלי יכנס למיינסטרים של המערכת הפיננסית. בשוק הקריפטו קיימות הערכות לכך שהנפקה סופית של תעודת הסל תביא לביקושים גבוהים מצד גופים מוסדיים. אחת מחברות ניתוח המטבע הגדולות הציגה הערכה כי שווי הביטקוין יכול להגיע ל-54 אלף דולר, זינוק של כ-60% משוויו כיום.

אך לא הכול ורוד, ויש הערכות שמדובר בעלייה זמנית בלבד. כך, אנליסטים רואים בעלייה הנוכחית עלייה סנטימנטלית בלבד, שלא בריאה לשוק בטווח הקצר. האנליסטים מציינים כי האינדיקטורים בשוק הקריפטו מראים שהיקף המסחר והעסקאות בשוק נחלשו משמעותית וירדו ב-50% בחודש האחרון. כך, במקרה שאישור תעודת הסל המבוססת ביטקוין של בלקרוק יתעכב, שווי המטבע יחזור לרמתו המוכרת מלפני כמה חודשים.

עוד כתבות

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווחים סותרים בארה"ב לגבי אפשרות של מלחמה קרובה באזור

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו