גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך כדאי לצייד את הממ"ד מבחינה טכנולוגית

לצד ההוראות הרשמיות של הצטיידות לשעת חירום, יש מספר מכשירים שכדאי להחזיק במרחב המוגן ● מהרדיו שעושה קאמבק, דרך מגדילי טווח קליטה ועד מטענים ניידים לטלפונים ולמחשבים

איך כדאי לצייד את הממ''ד / צילום: Shutterstock
איך כדאי לצייד את הממ''ד / צילום: Shutterstock

 

המלחמה מול ארגון הטרור חמאס גרמה לרבים לסדר מחדש את המרחבים המוגנים. לצד הוראות פיקוד העורף על הצטיידות לשעת חירום, ישנם כמה כלים טכנולוגיים שכדאי שיעמדו לשירותכם - כיוון שהם יכולים להשאיר אתכם מחוברים לעולם החיצון, וגם לשפר את האווירה.

פעם אחת יותר מדי: אילון מאסק הדהד ציוץ אנטישמי. וזה לא עובר לו בשתיקה
בגיל 34 בלבד: הכירו את המהנדסת שסומנה כיורשת של סם אלטמן

טרנזיסטור
פיצ'רים וסוללה עצמאית

למרות שכיום ניתן להתעדכן בקלות בחדשות באמצעות סמארטפונים ומכשירי טלוויזיה, מתחילת המלחמה חזר הטרנזיסטור לחיינו, ולא מעט אזרחים הצטיידו במכשיר.

לפי נתוני מחסני חשמל, מתחילת המלחמה נרכשו דרך החברה כ־17 אלף טרנזיסטורים קטנים המופעלים בסוללות AA. לפי הרשת, מדובר בכמות שנמכרת בתקופה של עשור, ובעלייה של 5,000% ברכישות בהשוואה לספטמבר 2023. גם ברשת ביקונקט מדברים על גידול ענק: מתחילת המלחמה נמכרו אצלם כ־15 אלף מכשירי רדיו, עלייה של 6,500% מימי שגרה.

טרנזיסטור של BLAUPUNKT / צילום: מחסני חשמל

מכשירי רדיו ניתן למצוא גם רשת KSP, למשל. בכל הרשתות מדובר במכשירים עדכניים, שמחירים מתחיל בכמה עשרות שקלים עבור מקלט רדיו קטן. מוצרים קצת יותר גדולים, שכוללים גם נגן דיסקים עולים כ־250 שקל, ויש גם מוצרים יותר יקרים עם יותר אפשרויות (למשל חיבור לבלוטות' שמאפשר למכשיר לתפקד כמו רמקול נייד) ב-500 שקל. מקלטים פשוטים ניתן להפעיל עם סוללות, ואילו היקרים יכולים להחזיק כ-26 שעות בעזרת סוללה עצמאית מבלי להיות מחוברים לחשמל.

חיבור חזק לאינטרנט
להגדיל את הקליטה

לא מעט אנשים סובלים מכך שבממ"ד שלהם אין קליטה סלולרית או אינטרנט אלחוטי, משום שקירות בטון עבים ודלתות פלדה עבות מובילות לכך שקרינה אלקטרומגנטית לא מצליחה לחדור פנימה. עם זאת, יש כמה מוצרים בשוק שיכולים לפתור את הבעיה בקלות.

אחד הפתרונות הפופולריים הוא נקודת גישה wifi, כלומר עוד Access Point כמו שיש בבית. ההתקנה פשוטה, ומדובר בהוצאה חד פעמית רק על הציוד. רוכשים נתב נוסף באחת מחנויות הטכנולוגיה, כשהחיבור נעשה בעזרת כבל אינטרנט, שמאפשר חיבור אינטרנט חזק ויציב לרשת הביתית. במקרה של ממ"ד, זה ממש פותר את בעיית הקליטה.

בממ"ד שבו יש ממיר טלוויזיה של אחת מהחברות, כמו yes למשל, יש אפשרות לחבר את הממיר עם כבל אינטרנט, ואז הממיר למעשה הופך לנקודת גישה.

ישנו גם את הפתרון של מגדילי טווח, שההבדל המהותי בינם לבין נקודת גישה הוא שלא מדובר בחיבור בכבל אלחוטי, אלא בהגדלת הטווח של החיבוריות האלחוטית. עם זאת, במצב שבו הממ"ד חוסם את הקליטה מבחוץ, הפתרון הזה יהיה לא רלוונטי.

מגדיל טווח Mesh של סלקום / צילום: סלקום

פתרון נוסף שקיים הוא טכנולוגיית Mesh: הרעיון הוא לפרוס ברחבי הבית מספר יחידות של משדרים המתקשרים עם הראוטר, וגם אחד עם השני. המשמעות: המוצרים משדרים את אותה רשת אלחוטית שהראוטר משדר, בניגוד למגדילי טווח רגילים. במצב כזה, אם אחד ממוצרי ה-Mesh קרוב למקלט, הסיכוי שתוכלו לקלוט את האינטרנט הרבה יותר גבוה.

פתרון נוסף הוא מתאם רשת חשמל, שמחירו כמה מאות שקלים, והוא מורכב משני חלקים. ראשית, מחברים קו אינטרנט רגיל לשקע חשמל שנמצא ליד נקודת האינטרנט בבית. בממ"ד מחברים את היחידה השנייה, וכך יש הארכה אל הממ"ד. עם זאת, אם יש רעשים ברשת החשמל, הפתרון הזה יכול להיתקל בבעיות.

במקלטים שבהם אין קליטה סלולרית בכלל, אפשר להתקין מגבר סלולרי: קודחים חור בקיר, ומוציאים אנטנה. מדובר בפתרון יקר יחסית, אך מוצלח למקלטים שכונתיים או משותפים.

רמקול נייד
לעמעם את הרעשים

כניסה לממ"ד עלולה להיות מלווה בתחושות לחץ ורגשות קשים. אחד הפתרונות להרגעת המצב הוא הכנסת רמקול נייד, שניתן לחבר אליו מוזיקה נעימה או צלילים מרגיעים.

יותר מזה, אם יש הורים החוששים שילדיהם ישמעו את ה"בומים" מהטילים, או אנשים שהדבר מייצר אצלם טריגר, שימוש ברמקולים ניידים יכול להסית את תשומת הלב ולעמעם את הרעשים החיצוניים. המלצה נוספת היא להשתמש באוזניות מבטלות רעשים. בנוסף, בשל העובדה שיש להמתין במרחב המוגן 10 דקות אחרי האזעקה, רמקול נייד יכול להפוך את השהייה בממ"ד לנעימה יותר.

טעינה ניידת
ממטענים ועד תחנות כוח

בימי שגרה, תמיד מומלץ להסתובב עם מטענים ניידים שיכולים לתת למכשיר הסמארטפון שלכם עוד מחזור חיים במהלך היום, מבלי להיות תקועים מול עמדת חשמל. בתקופת מלחמה, כדאי להטעין את כלל המטענים הניידים שיש לכם, על מנת להיות מוכנים למקרה של הפסקת חשמל או עומס על נקודות החשמל במקום שבו אתם נמצאים.

מטען נייד של Belkin / צילום: מחסני חשמל

מטענים ניידים נמצאים בכלל הרשתות ובכלל החנויות שעוסקות בתחומים האלו, וטווח המחירים רחב במיוחד - 100-400 שקל, בהתאם לקיבולת. ככל שהקיבולת גבוהה יותר, כך יהיה אפשר להטעין יותר פעמים במחזור אחד. ישנן סוללות של 10,000 מיליאמפר לשעה (שיאריכו את חיי הסוללה של הסמארטפון שלכם ב־30-40 שעות פעילות), ויש גם כאלו של 30 אלף מיליאמפר לשעה (תשע טעינות שלמות מ־0 ל־100% סוללה).

ישנם גם מטענים ניידים שמתאימים לטעינת מחשב נייד, אך מומלץ לוודא עם המוכר לפני הרכישה שהם אכן מתאימים לצרכים שלכם. ניתן גם לרכוש תחנות כוח קטנות, ובעזרתן להטעין מחשבים ניידים. גם כאן טווח המחירים רחב, 1,000-3,000 שקל. המכשירים היקרים יותר הם תחנות טעינה עד כ־30 אלף מיליאמפר לשעה, שמספקות למחשב חיי סוללה ארוכים ואף יכולים להטעין מחשבים מספר פעמים במחזור אחד, וסמארטפונים בעשרות פעמים.

 

עוד כתבות

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

אנבידיה יצאה למסע רכישות של מיליארד דולר בישראל. מה בכל זאת צריך להדאיג?

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים