גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מ-7 באוקטובר אנחנו עובדים 24 שעות ביממה": ענפי הנדל"ן שהתחזקו בזמן המלחמה

אירועי 7 באוקטובר הביאו לכך שתחומים רבים בנדל"ן נעצרו כמעט לחלוטין, וגם שלושה חודשים לתוך המלחמה הם מתקשים להתאושש ● אך יש גם כאלו שדווקא שלא נפגעו, ואפילו משגשגים

מרכז רייסדור בכרמי גת / צילום: חן כליפה
מרכז רייסדור בכרמי גת / צילום: חן כליפה

"אנשים ממעטים עכשיו בנסיעות ארוכות, כי מבחינתם זו לקיחת סיכון גדולה, וזה משפיע מאוד על העדפות הצריכה שלהם. המרכזים המסחריים השכונתיים מתפקדים 'על מלא' כמרכז צריכה יומיומי וכמקום בילוי יומיומי. זה עבד טוב בקורונה, ועובד עוד יותר טוב עכשיו", אומר בני חליף, סמנכ"ל נכסים בחברת רני צים מרכזי קניות, על המצב במרכזים המסחריים של החברה בתקופת המלחמה.

רחובות: המבוקשת ביותר בהגרלות הדירות המוזלות 
שני קוטג'ים בנהריה נמכרו במחיר גבוה יותר מאשר לפני המלחמה 

אף שתקופת מלחמה היא תקופה קשה למשק, וענף הנדל"ן - בדגש על תחום המגורים - ספג מכה קשה במיוחד, נראה כי חלק מהתחומים בענף מגלים דווקא עמידות ויציבות בזמן המלחמה, ולא רק המרכזים המסחריים. חלק מהם אף מציגים עלייה בפעילות מסיבות כאלו ואחרות. גלובס מציג כמה מהענפים המוכיחים את העמידות הזו בימים אלו.

לוגיסטיקה ואחסנה: "המלחמה הביאה איתה ביקוש נוסף"

אחד התחומים המתחזקים באופן מסורתי בעתות משבר הוא תחום הלוגיסטיקה והאחסנה: בימי מצוקה אוגרים יותר, ולא רק בבית אלא גם במחסנים הגדולים. הסיבה לכך קשורה בעיקר בשרשרת האספקה - הדרך שעושה הסחורה המיובאת מחו"ל עד אלינו הביתה. הדרך הזו כרגע זרועה מכשולים משום שרוב חברות התעופה חדלו לטוס לארץ מאז פרוץ המלחמה ובגלל האיומים של החות'ים על הספינות בים האדום.

"כאשר שרשרת האספקה משתבשת, הרבה מאוד ספקים ויצרנים מקומיים נדרשים לבצע שני מהלכים: תגבור של ייצור עצמי ואחסנה ארוכת טווח", מסביר ערן לב, שותף בחברת קרדן גבע, זרוע הלוגיסטיקה של חברת קרדן ישראל. "תגבור הייצור העצמי נדרש משום שאנחנו מקבלים לכאן פחות חומרי גלם, עוברים ל'כלכלת אי' וצריכים לדאוג לעצמנו. האחסנה לטווח ארוך יותר נדרשת משום שחומרי הגלם מתעכבים, ו־ודאי לא מגיעים באותו קצב שהיינו רגילים אליו בשגרה - וכך היבואנים מזמינים מראש פי שלושה יותר חומרי גלם.

פרויקט Logix (מרלו''ג ושטחי אחסון) בכפר סבא. ''עוברים ל'כלכלת אי' וצריכים לדאוג לעצמנו'' / צילום: מאיר אד

"זו מגמה שהחלה כבר בקורונה, אז שרשרת האספקה השתבשה מאוד, המשיכה למלחמת אוקראינה־רוסיה, שכן אוקראינה היא ספקת חומרי גלם מרכזית מאוד, וממשיך עכשיו, למלחמה, ודאי סביב הסיטואציה בים סוף ואיומי החות'ים מתימן".

"בקורונה הביקוש לשטחי אחסנה ולוגיסטיקה היה בשיא, עד כדי א־נומליה מסוימת", מוסיף דן שפי, מנכ"ל חברת שמן נדל"ן אשר עוסקת גם היא בתחום זה. "כיום הביקושים רגועים יותר, אבל עדיין קיימים. יש לנו כמה וכמה טיוטות הסכמים להשכרת שטחים, מ־1,000 מ"ר ועד 10,000 מ"ר. לאורך השנה הייתה רגיעה, על רקע המצב הכלכלי המאתגר, אבל דווקא המלחמה פתאום נתנה דחיפה גדולה לשטחי לוגיסטיקה ספציפיים: אנשים שהיה להם מחסן אחד לעסק, ומבינים שעכשיו הם צריכים שניים או שלושה, בכמה מקומות בארץ, למקרה שאזור מסוים מושבת; יבואנים ששומרים יותר מלאים, כי הם רואים פתאום שנמל אילת כמעט מושבת (בשל אותם איומים מצד החות'ים - י"נ)".

אילו תחומים דורשים בימים אלו יותר מכול שטחי אחסנה ולוגיסטיקה חדשים? בעיקר כאלו הקשורים ישירות למלחמה, כמובן - התעשיות הביטחוניות והרפואיות: "מחגורה לנשק ועד לשבב למל"ט - אלו מקומות שמייצרים בשלוש משמרות ביום, מסביב לשעון, עם הזמנות לשנים קדימה", אומר לב. "יש הרבה מאוד כאלו, גם במעגל השני והשלישי לתעשיות האלו. לצידם, גם תחום חוות השרתים מרים שוב ראש: התחום הזה 'בוער' מבחינת הביקוש לשטחים, ומדובר בסקטור שצורך הרבה מאוד שטחים. אל הביקוש שהיה לפני 7 באוקטובר נוסף כל הביקוש שהביאה איתה המלחמה".

מרכזים שכונתיים: "נובמבר־דצמבר כבר הגיעו ל־80% פדיון"

כאמור, רבים מאיתנו מעדיפים להישאר בבית, ואם כבר לצאת - אז למרכז הקניות הקרוב ביותר, שלא מצריך נסיעה ארוכה. את ההשפעה של המגמה הזו מרגישים היטב במרכזים המסחריים השכונתיים, אלו עם חנות הפארם המוכרת, המאפייה והפלאפל.

"המרכזים השכונתיים הם חלק מהתכנון של השכונות החדשות", אומר יקי רייסנר, יו"ר ובעלי חברת רייסדור שלה כמה מרכזים שכונתיים פעילים, ועוד בתכנון. "אנשים מעדיפים ללכת למקום שנמצא ליד הבית, לטייל ברחוב ולשלב מעבר בין המתנ"ס לחנויות, למגרשי הספורט, לחברים, לישיבה בבתי קפה ולקניות. היציאה לקניונים הגדולים מוכוונת תקופות מבצעים".

בני חליף מצים מרכזי קניות מוסיף: "אנשים מחפשים בילוי קרוב לבית, המצרכים הבסיסיים שנמצאים קרוב לבית, וחדרי הכושר שמתחת לבית. אם יש איזו מעדנייה, אז גם אפשר לארח בנוחות. אם רוצים קצת שופינג להתאווררות, גם זה קיים. זה הופך להיות מרכז להתכנסות קהילתית".

בני חליף, סמנכ''ל נכסים בחברת רני צים מרכזי קניות / צילום: מאיר אדרי

האם בחודשי המלחמה נרשמה עלייה גם בהשוואה לתקופות שלפניה? "7 באוקטובר הגיע ממש בסיום חול המועד סוכות - חג צרכני מאוד", אומר חליף, "ולכן השבוע הראשון של אוקטובר השפיע לטובה על התוצאות של כל החודש, ומנע ירידה דרסטית. מדובר בכל זאת בירידה של 30%, לא מעט. אבל אם מסתכלים על צמד חודשי החגים, ספטמבר־אוקטובר, הירידה מתונה עוד יותר. נובמבר, לעומת זאת, היה אצלנו מוצלח יותר גם מנובמבר בשנה שעברה: עם ישראל יצא, קנה, וכמעט שלא הייתה פגיעה בחודש הזה. נקודתית - במלון ים המלח, שם יש מפונים, המספרים גבוהים מאוד, ובבית שאן, שם נמצאים מפונים בקיבוצי האזור, החנויות כמעט הכפילו את הפדיון".

"אנחנו מעריכים כי נובמבר ודצמבר הביאו להיקף פעילות של כ־80% לעומת התקופה המקבילה אשתקד", אומר רייסנר לגבי הביצועים במרכזים של החברה שלו. "להערכתי חודש ינואר צפוי להיות טוב יותר, ולעמוד על 90%-100%. אנשים מתרגלים וחוזרים לשגרה. יהיו חנויות שלא יחזרו לרמת ה־100%, אך יהיו רבות שכן, וגם כאלו שיעלו על 100%".

יקי רייסנר, בעלים ומנכ''ל רייסדור יזמות

אחסנה עצמית: "אנשים מחפשים פתרונות לעיכובים במסירת דירות"

שירותי אחסנה עצמית, בעיקר של תכולת דירה ומשרד, היו במגמת התרחבות עוד לפני המלחמה. כעת, כשמפונים רבים מהדרום והצפון השוהים במגורים זמניים בכל רחבי הארץ במשך חודשים, לתחום הזה יש ביקוש רב.

"התחום צומח בכמה אחוזים בשנה, כגידול טבעי, אבל בהחלט רואים בתקופת המלחמה עלייה גדולה יותר", אומר מיכאל פורז, מנהל השיווק של חברת אביה אחסנה.

"את רוב הגידול הוא מייחס לעיכובים המתרבים במסירת דירות מצד קבלנים, ויש גם מפונים שזקוקים לפתרונות אחסון זמניים של ציוד ותכולה.

"במקומות נקודתיים - יש לנו סניפים באזור המרכז ובאזור חיפה - הייתה בנובמבר עלייה גם של 30% בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה, ולדעתי הגידול והביקוש יימשכו. אני צופה שהעיכובים במסירת דירות ימשיכו להיות חלק מהנוף בענף הנדל"ן בתקופה האחרונה, כך שאני מניח שאנחנו נמשיך לראות עלייה בביקוש לשטחי אחסנה של תכולת בתים - לכל הפחות מהכיוון הזה".

אביה אחסנה מציעה בימים אלו הטבה למפונים תושבי הדרום והצפון, בדמות עשרה ארגזי אחסנה קשיחים שיאוחסנו באחד ממתקניה ללא תשלום למשך שנה. לחברה 13 מתחמי אחסנה ברחבי הארץ, בהם 11 מתחמים אוטומטיים שאליהם ניתן להיכנס 24/7, ללא תיאום מראש.

בניית חדרים ממוגנים: "מ־7 באוקטובר אנחנו עובדים 24 שעות ביממה"

תחום שמטבע הדברים לא רק מציג עמידות אלא אף גדל בזמן מלחמה, הוא תחום הבנייה המתועשת, בדגש על מבנים ורכיבים למיגון.

"מאז 7 באוקטובר אנחנו עובדים 24 שעות ביממה", מספר אסף ענבר, מנכ"ל שיכון ובינוי סולל בונה. "אנחנו עובדים מסביב לשעון למלא צרכים של משרד הביטחון, זה כולל מיגוניות, קירות בטון לגבול עם לבנון ולקו התפר, וגם אלמנטים נוספים. אנחנו מעניקים קודם כול מענה למשרד הביטחון, אבל מספקים אמצעי מיגון גם לגורמים פרטיים כדוגמת קיבוצים בגבול, וגם למוסדות ציבור".

אסף ענבר, מנכ''ל סולל בונה / צילום: יח''צ

האם נפח הפעילות של החברה גדל משמעותית בעקבות הדרישה המוגברת לאמצעי מיגון? לאו דווקא. ענבר מסביר כי "בתחומים אחרים נפח הפעילות ירד משמעותית, באופן טבעי, בשל המלחמה, והדרישה שם פחותה. פרויקטים נעצרו, ולכן בראייה רוחבית, פעילות החברה לא עלתה משמעותית. אפשר לומר שהמענה שאנחנו נותנים בתחום ייצור אמצעי המיגון 'מילא את החוסר' שהותירו התחומים האחרים".

משרדי ממשלה: "כל בעל בניין משרדים רוצה אצלו משרד ממשלתי"

המלחמה "מייצרת" צורך בשטחים לגופים ממשלתיים שונים. אחד המרכזיים שבגופים הללו הוא מינהלת תקומה, אשר אחראית על המאמץ לשיקום עוטף עזה בחמש השנים הקרובות.

המינהלת תפסה מתחם משרדים באזור יבנה, בסמוך למשרדי הוועדה לאנרגיה אטומית שבראשה עומד משה אדרי, המשמש גם כראש מינהלת תקומה.

"תמיד ישנו גידול שנתי מסוים בשטחים למשרדי ממשלה", אומרת נטלי מרשל, בעלת חברת Marshall המתמחה בשיווק פרויקטים בתחום הנדל"ן המניב. "יש תנועה טבעית של השוק, בגלל שנדרשים שיפוצים, הרחבות ועוד - ועכשיו ישנה באמת התעוררות נוספת, כמו מינהלת תקומה, ולצידה בעיקר בתחומי הסייבר וההסברה".

באתר משרד האוצר אפשר לראות כי מאז 7 באוקטובר פורסמו או עודכנו שמונה מכרזים של מינהל הדיור הממשלתי הנוגעים להשכרה, החכרה או מכירה של נכס נדל"ן.

"מהצד של בעלי הנכסים, משכירי בנייני משרדים תמיד יחפשו ב'תמהיל' הבניין גם משרדי ממשלה", מוסיפה מרשל. "הם תמיד ישמחו שמינהל הדיור הממשלתי יפנה אליהם. אלו שוכרים יציבים ואמינים, ברמת הסיכון הכי נמוכה, ולטווח ארוך של 20 שנים. אז אומנם מדובר בדייר שמשלם פחות, אבל מקבלים את הכסף בכל חודש והיציבות מובטחת".

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; טסלה מזנקת ב-10% במסחר המוקדם

עליות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● פיליפס מזנקת ב-37% ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר