גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורך הדין שמודה: "טעיתי לגבי בית הדין בהאג, הייתי חלק מהקונספציה במשך 23 שנה"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● יובל ששון, מרכז תחום המשפט הבינלאומי במטה החטופים, ​​​​​​שמח שישראל מתייצבת בהאג​ ● אחרי שליווה את התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבינלאומי בביקור תקדימי בעוטף, הוא נחוש: "חייבים לעלות להתקפה"

יובל ששון / צילום: תומר יעקובסון
יובל ששון / צילום: תומר יעקובסון

מחר (ו') תתייצב ישראל בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג (ICJ) באופן חריג כדי לבלום תלונה שהגישה דרום אפריקה על פעילות צה"ל ברצועת עזה. ישראל, שבימים שבשגרה לא משתפת פעולה עם חקירות בבתי דין בינלאומיים נגדה, החליטה הפעם לצאת למאבק נוכח האפשרות שבית הדין יוציא צו להגבלת פעילותה ברצועה. עו"ד יובל ששון, המרכז את נושא המשפט הבינלאומי במטה החטופים, תומך במהלך. "הזירה המשפטית חייבת להיות זירה שישראל משחקת בה ולא מפקירה אותה. הטקטיקה של 'שברו את הכלים ולא משחקים' לא הוכיחה את עצמה. יש למדינה טענות מצוינות להדיפת השימוש הציני של דרום אפריקה כפרוקסי של הרשות והחמאס במשפט הבינלאומי".

"יכולים למנוע מכירת נשק": ישראל תתייצב בבית הדין בהאג. מה צפוי?
ארה"ב מבקשת מידע על חמאס. זה הפרס הענק שהיא מציעה
פס"ד עילת הסבירות: כך הושלמה ההמרה של אלכס שטיין משמרן לאקטיביסט
הלחימה, הפחדים והחיים שנשארו מאחור: מילואימניקים כותבים מעזה

ששון הוביל בחודש שעבר ביקור חסר תקדים של התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) בעוטף עזה, בניסיון לפקוח את עיני היושבים בהאג. בראיון לגלובס הוא מספר על מאחורי הקלעים של הביקור החשוב, למה הוא משוכנע שישראל חייבת לשנות גישה וליזום מהלכים משפטיים ועל תלונת הענק שבדרך.

"עד היום ישראל לא התנהלה במישור המשפטי הבינלאומי, אלא תמיד התגוננה בדיעבד", אומר ששון. "המלחמה הזו לא מתנהלת רק בשדה הקרב בחאן יונס אלא בעוד הרבה זירות - בתקשורת, ברשתות החברתיות, במישור הדיפלומטי־מדיני ובמישור המשפטי. אי אפשר להמשיך ולהיגרר. אנחנו חייבים לעלות להתקפה. להיות שחקנים אקטיביים ויוזמים במישור המשפטי הבינלאומי. אני אומר 'הופכים עליהם תובעים אותם'".

על הביקור של התובע הראשי של ה־ICC כרים אחמד חאן הוא מספר: "קיבלתי פנייה מטעם התובע להגיע לישראל, אחרי שנפגש עם משפחות חטופים שביקשו שיגיע. היו לי פחות מ־36 שעות לארגן סיור שהוא אירוע בסדר גודל היסטורי". לדבריו, בעבר חאן רצה להגיע לישראל ולא נתנו לו להיכנס כתייר, ואף תובע לפניו לא היה בישראל במסגרת התפקיד. ששון מוסיף כי הכול אורגן על ידי המטה, ונימק: "הוא לא אורח של המדינה בגלל היחסים בין בית הדין למדינת ישראל".

"הייתי על גבעה עם התובע, שנינו בוכים"

כדי להבין את חריגות הביקור יש להכיר את אותם יחסים. בית הדין קם על מנת להעמיד לדין פושעי מלחמה מכוח אמנת רומא ב־2002. ישראל חתמה על האמנה אבל לא אישררה אותה, ובכך נמנעה מלהצטרף כחברה. הסיבה שחזרה בה היה הכללת סעיף המתייחס להתנחלויות כאל פשע מלחמה, מחשש שסמכות השיפוט תופעל נגדה. ששון היה בתחילת שנות האלפיים פרקליט במחלקה הבינלאומית והשתתף בדיונים כעוזר של מנהלת המחלקה. התפיסה לאורך השנים הייתה שבית הדין מוטה ופועל נגד ישראל מסיבות פוליטית. ישראל טענה שאין לו סמכות שיפוט עליה, על עזה ועל הגדה. בית הדין דחה את העמדה ואף פתח בחקירה ב־2021 על פשעי מלחמה בעזה ובגדה המערבית. אחד המהלכים הדרמטיים של בית הדין היה בתחילת השנה, אז הוציא צווי מעצר נגד ולדימיר פוטין.

חאן (53) הוא עו"ד המתמחה במשפט בינלאומי הומניטרי, בן לאם אנגליה ואב פקיסטני מוסלמי. הוא נחת בישראל ביום חמישי ולמחרת בבוקר יצא לדרך יחד עם ששון, עוה"ד רז נזרי, דן אלדד וד"ר שלי אביב ייני. "התחלנו בנסיעה דרומה ובדיוק אז הופרה הפסקת האש. פתאום שומעים ארטילריה ומטוסים", מספר ששון. "רני מדבר עם גורמי הביטחון שיתנו לנו להיכנס, אנחנו בסיטואציה שלא ידוע מה עושים אבל ברור לי שאני חייב להכניס אותו. אנחנו עוצרים ונותנים תדרוך למקרה של אזעקה".

"הוא אמר לי בכניסה לעוטף: "אני רוצה להיכנס. אני לא מפחד. אני נוסע לאזורי מלחמה". הקבוצה הצטיידה בשכפ"צים וקסדות אבל הצבא לא אפשר לאוטובוס להיכנס בגלל המצב. בשלב זה הם פגשו תושבים מהעוטף שהצטרפו לסיור, נכנסו לרכביהם - ונסעו לישובים.

יובל ששון עם תובע האג / צילום: תמונה פרטית

"אור ילין (בנו של חיים ילין - נ.ש.) וענבל בכר תושבי בארי פוגשים אותנו, עוברים איתנו בית־בית ומספרים את הסיפור של כל משפחה באותו היום. איש זק"א הגיע וסיפר על מציאת הגופות והפשעים הנוראיים. היה יום מאוד עוצמתי. כל הסיור סוריאליסטי, מצד אחד הפסטורליה של הקיבוץ ומצד שני הלמות המלחמה, החורבן והמוות".

בהמשך ביקרו במיגונית שבה התחבאו ונרצחו 19 ממשתתפי פסטיבל נובה, ובאזור הפסטיבל שם הוקם מיצג תמונות של כל קורבנות האירוע. "סיפרתי לו על אריק ובתו רות פרץ שנרצחו שם. מצאתי את עצמי על גבעה עם התובע, ושנינו בוכים". בכניסה לכפר עזה נשמעה אזעקה. "במקרה היה לידנו מקלט בכניסה לקיבוץ. לא הספקנו להיכנס כשהפצמ"ר נפל. הוא לא התרגש".

בתום הביקור הודיע חאן: "הייתי עד לסצנות של אכזריות מתוכננת. ההתקפות נגד אזרחים ישראלים חפים מפשע ב־7 באוקטובר מייצגות כמה מהפשעים הבינלאומיים החמורים ביותר, המזעזעים את מצפון האנושות, פשעים שה־ICC הוקם כדי לטפל בהם". הוא הוסיף כי יהיה מוכן לעבוד עם משפחות הקורבנות כחלק מהעבודה השוטפת "כדי למצות את הדין עם האחראים״. הוא גם קרא לשחרור מיידי של החטופים.

מטה המשפחות מכין תלונת ענק

הביקור נועד להביע תמיכה ולא היה חלק מהחקירה שמקיימים ב־ICC בעניין הישראלי־פלסטיני, שבמסגרתה בוחנים את מעשי ה־7 באוקטובר. עד כה שתי משפחות פנו לבית הדין בתיאום עם המטה, שעובד על תלונת ענק עם הארגון הקנדי מרכז ראול ולנברג לזכויות אדם. "צוות של המשרד נפגש עם משפחות חטופים ואוסף את הסיפורים שלהם לצורך ההגשה. אם התובע יפנה הוא לא יקבל את החומר מהמשטרה, בגלל העמדה של המדינה. לכן אנחנו פועלים באופן עצמאי. המטרה היא להגיע למסה קריטית שתשכנע אותו להוציא צווי מעצר ולהעמיד לדין".

"אנחנו מצליחים לשנות את הנרטיב במובן מסוים, וזה מרגש. הוא בא לכאן וחווה ביקור עוצמתי עם רגעים אנושיים. הוא לא מאמץ את הנרטיב הישראלי. הוא עדיין מבקר את מה שקורה בעזה. אבל אומר בקולו לכל העולם אמירות חד משמעיות, מוסריות, משפטיות על הפשעים שנעשו ב־7 באוקטובר", אומר ששון.

לדבריו, בית הדין נועד למקרים בהם אף אחד לא ידון, ולכן הוא בדיוק הכתובת. "את פושעי חמאס הרשות הפלסטינית, קטר ויתר המדינות הערביות לא יעמידו לדין. ישראל לא תפעל משפטית נגד בכירי חמאס. כדי להילחם בצורה אפקטיבית צריך לתפוס כספים וללכת על הבכירים. בית הדין הבינלאומי לא מתעסקים בחיילים למטה. לכן יש חשיבות שהוא יתעסק בבכירי חמאס. גם בנירנברג לא התעסקו בחיילים, אלא בצמרת האס אס".

ולמרות הפוליטיקה בבית הדין, ששון מאמין כי ינקטו צעדים נגד ראשי חמאס. "חאן אמיץ. אני מקווה שהוא אמיץ מספיק". לשאלה האם המהלך עלול להתהפך על ישראל לאור העמדה בהאג על הסכסוך הישראלי־פלסטיני הוא משיב: "האם מישהו חושב שבגלל שזה יכול להתהפך עלינו במשפט הבינלאומי אנחנו לא צריכים לתקוף בעזה? התשובה היא לא".

מחאת משפחות החטופים / צילום: ap, Leo Correa

"הייתי חלק מהקונספציה. טעיתי"

ששון (49), עו"ד ושותף במשרד מיתר ב־18 השנים האחרונות, מודה שהיה חלק מהתפיסה שה־ICC הוא רעה חולה, אבל אירועי ה־7 באוקטובר ניפצו את הקונספציה. "בית הדין היה בעיני בבחינת 'חשדהו וחשדהו'. טעיתי. הייתי חלק מהקונספציה 23 שנה. אבל התעוררנו למציאות חדשה". עכשיו הוא משוכנע שצריך להשתמש בזירה הבינלאומית ולשתף פעולה עם בית הדין. "אחת הטרגדיות של המשפט הבינלאומי המודרני היא שהוא נוצר כלקח מהשואה וממשפטי נירנברג, על ידי יהודים, בשביל שלא תהיה שואה שנייה. בגלל שבאו"ם מגדירים את הציונות כגזענות, במהלך השנים אנחנו אימצנו את הנרטיב הזה, בזה שזנחנו את הזירה הבינלאומית. אנחנו אומרים שאנחנו לא בסדר במקום לומר שיש שימוש ציני. בכך אנחנו מחזקים את מי שמולנו.

"שנים אמרו שישראל היא זו שעושה פשעים. בואו נחזיר את השיח למקום הנורמלי. אמרנו שאנחנו לא משתתפים במשחק כי התוצאה תהיה נגדנו. זו התנהגות גלותית. אנחנו צריכים לחשוף את הבלוף שלהם. אנחנו במלחמה קיומית. לא כי החמאס מסכן את הקיום שלנו. המלחמה הקיומית היא של מיטוט הלגיטימציה למדינה היהודית. אם לא נבין שהמשפט הוא חלק מזה, זו תהיה בכייה לדורות".

"הקפאת כספים היא כלי אפקטיבי"

כשפרצה המלחמה, ששון, שכבר לא משרת במילואים, חיפש איך הוא יכול לתרום למאמץ הלאומי. בסוף אוקטובר הצטרף למטה המשפחות והביא את ניסיונו כפרקליט במחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה ועו"ד בשוק הפרטי. "כסף מזיז את העולם. הקפאת כספים ותפיסתם אלה כלים מאוד אפקטיביים. אם חמאס מבטיח 20 אלף דולר על כל חטוף לכל מחבל - צריך לחתוך את זה. עולם המשפט משפיע על זירת הקרב בחסימת כסף. אחד מזין את השני".

"המשפט הבינלאומי קיים לסיטואציות כאלה - יש להשתמש בו למנופי לחץ", אומר ששון, ומסביר כי המטה פועל למקד את תשומת הלב הבינלאומית לדרכים המשפטיות שניתן לפגוע בחמאס. הוא מתייחס למספר זירות פעולה. הראשונה היא ב־Icc ובגופים בינלאומיים. השנייה, ניהול הליכים במדינות של קורבנות בעלי אזרחויות כפולות. מבין הקורבנות יש 40 אזרחויות שונות, ובין החטופים 27 מדינות. אזרח של מדינה שאינה ישראל יכול להגיש תביעות על מעשים שבוצעו נגדו. "חקירות נפתחו בצרפת, בגרמניה ובארה"ב מכוח סמכות המדינות", אומר ששון. במטה עובדים על תביעות אזרחיות מצד אותם הקורבנות שמחזיקים באזרחויות שונות. "אפשר לעצור את הכסף בהליכים פליליים, שבמסגרתם המדינות יקפיאו את הכספים בגלל הלבנת הון, וכן ליזום הליכים אזרחיים".

דרך פעולה נוספת היא גיוס מדינות להטיל סנקציות על החמאס - להקפיא כספים על ידי בנקים וזירות מסחר. "מבול של סנקציות ייצור לחץ כלכלי על חמאס. מאז ה־7 באוקטובר הטילה גרמניה סנקציות על שורה של אנשים וארגונים, וגם צרפת, אנגליה וארה"ב. השוויצרים בדיונים על זה". מרכז ראול ולנברג הגיש לאחרונה "תיק סנקציות" לממשלת קנדה הכולל מידע על גופים שמשתפים פעולה עם חמאס. בנוסף למדינות יש סמכות שיפוט אוניברסלית, וכאשר מדובר על פשעים נגד האנושות והשמדת עם, מדינות יכולות להעמיד לדין גם ללא זיקה לקורבנות או למקום התרחשות האירועים.

ביום יום ששון עוסק בייצוג תעשיות ביטחוניות, חקירות בינלאומית של ישראלים בחו"ל, שוחד בינלאומי, הלבנת הון ואירועי סייבר. לפני מספר שנים פתחה ישראל בשורה של חקירות בגזרה הבינלאומית, ועל כך יש לששון ביקורת. "מדינת ישראל קפצה מעל הפופיק ופתחה ברעש תקשורתי בפרק זמן מאוד קצר כמה חקירות שוחד בינלאומי", אומר ששון. "בפרשת בני שטיינמץ היו מעצרים מתוקשרים, פרשת שפיר ברומניה, שיכון ובינוי. צריך לזכור בהקשר הזה שהתיקים מאוד קשים להוכחה בגלל המורכבות הבין־מדינתית, שהם מערבים אינטרסים פוליטיים של המדינה האחרת שישראל לא מצליחה לסנן, ושיש שימוש לרעה בכלי של חקירה על שוחד עובדי ציבור זרים. פותחים חקירה נגד אדם בשלוש מדינות על אותו נושא. המדינות חולקות ביניהן את החומרים. והוא מוצא את עצמו בפני לא סיכון כפול, אלא משולש, בזמן שהמשפט מכיר בסיכון כפול רק בהעמדה לדין. נוצרות אנומליות. בדרך נהרסים חיים של אנשים.

"ככה היה בשיכון ובינוי. אנשים הורשעו ונגזר דינם בפועל ביום שנפתחה החקירה. כי אדם כזה שנעצר ופותחים נגדו בחקירה - נגרמת לו פגיעה בהשתכרות, אובדן מוניטין, פגיעה במשפחתה ברמה האישית, וההליכים נמשכים שנים. בגלל חוקי הלבנת ההון הוא לא יכול לעשות פעולות פיננסיות. אדם שעל הנייר שווה מיליארד, לא יכול לקנות מתנת חנוכה לילדים".

עוד כתבות

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

הכוח שמניע את הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

המאמר שקובע: הכוח החדש שמניע את הדולר

"מה שבאמת מזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית", כותבים ב"פייננשל טיימס" ● אנליסטים: "אנחנו נכנסים לעידן חדש, הצמיחה בארה"ב תזנק השנה, אבל הדולר ייחלש" ● ההמלצה: לגדר את אמריקה

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

מנכ''ל החברה הרוכשת פאלו אלטו נטוורקס ניקאש ארורה / צילום: איל יצהר

ההודעה שקיבלו עשרות עובדים: מזל טוב, תפוטרו בעוד שנה

כ־10% מעובדי סייברארק בישראל, כולל בעלי ותק של עשור ויותר, גילו במייל ישיר מפאלו אלטו כי תפקידם יבוטל בעוד 12-3 חודשים, וישנם מנהלים שאף לא ידעו מי מהצוות שלהם יפוטר ● המהלך מעורר שאלות על המחיר האנושי של עסקאות הענק בהייטק

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה באיראן פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ- 400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה, וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

מימין: עו''ד אלון פומרנץ ועו''ד ארז תיק / צילום: תמר דניאלי

ליפא מאיר: עו"ד אלון פומרנץ ימונה ליו"ר, עו"ד ארז תיק לשותף המנהל

פירמת עורכי הדין ליפא מאיר הודיעה על שינויים בצמרת ● עו"ד ארז תיק, ראש מחלקת הנדל"ן והמלונאות, מונה לשותף המנהל ● עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה, שכיהן כשותף המנהל במשך שמונה שנים, ימונה ליו"ר הפירמה

עורכי הדין שירוויחו מעסקת פאלו אלטו וסייברארק / צילום: Shutterstock

משרדי עורכי הדין שירוויחו מיליונים מהעסקה שמשנה את הבורסה

רישומה של פאלו אלטו למסחר בת"א מוביל גם את משרדי עורכי הדין שליוו את העסקה לגזור קופון משמעותי ● במיתר צפויים לגרוף סביב מיליון דולר, ומה במשרדים האחרים?

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף־סוף לאור