גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שני אקזיטים בשבוע ורווחים של מיליארדים: ההשקעות החמות של פימי

במהלך השנה האחרונה ביצעה הקרן שמוביל ישי דוידי עסקאות מימוש בשש חברות, מהן שתיים בשבוע שעבר, שהניבו לה רווח מצטבר של מעל 3 מיליארד שקל ● כעת היא מסמנת את היעדים: ביטחון ובריאות ● דוידי: "תפקידנו הוא לדעת לפעול בכל סביבה ובכל תנאי שוק"

ישי דוידי, עומד בראש קרן פימי / צילום: יונתן בלום
ישי דוידי, עומד בראש קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה והמצליחה בישראל אינה עוצרת. פימי שמוביל ישי דוידי ביצעה בשנה האחרונה 6 עסקאות של אקזיט מלא או חלקי בחברות שבהן היא משקיעה - שתיים מרכזיות מהן בשבוע שעבר.

עסקאות אלה יצרו לקרן רווח מצטבר של יותר מ־3 מיליארד שקל מאז בוצעו השקעותיה. יש לציין כי פימי מושקעת בעוד עשרות חברות, כך שמדובר בתמונה חלקית של ביצועיה.

היא עשתה השבוע אקזיט מפואר ויש לה 400 מיליון שקל בכיס: הסיפור של דליה קורקין

כעת מסמנים בפימי את היעדים לשנה החדשה, והם כוללים התרחבות בתחומי הביטחון והבריאות. המלחמה שפרצה בישראל יצרה לדעת בכירי הקרן, מעבר לביקושים המיידיים, שינויים בדפוס העולמי. שתי העסקאות האחרונות, שאותן הובילה לילך אשר טופילסקי מקרן פימי, היו מימושי רווחים בדיוק בשני התחומים אלה, כאשר הקרן מושקעת בחברות נוספות בהם וצפויה לבחון רכישות והתרחבות נוספת.

מייסד, יו"ר ומנכ"ל הקרן, ישי דוידי, מציין בשיחה עם גלובס כי "בסביבה מאוד מאתגרת במדינת ישראל, התפקיד שלנו בפימי הוא לדעת לפעול בכל סביבה ובכל תנאי שוק. אני מאמין שפימי תדע לפעול ולהשיג הישגים גבוהים גם בשנת 2024".

ביום חמישי דווח כי יבואנית הרכב יוניברסל מוטורס (UMI) רכשה את כל החזקותיה של פימי (כ־50.2%) בחברת שירותי האבטחה ג'י וואן (G1) הנסחרת בבורסה בת"א. פימי נכנסה להשקעה בחברה בשנת 2017, כאשר הבעלים הקודמים היתה חברת האבטחה העולמית G4S. המוכרת סבלה אז מקמפיין קולני ואלים של תנועת החרם על ישראל (BDS), שהפגינה נגד החברה בשל מעורבות הפעילות של ג'י וואן בארץ מול זרועות הביטחון.

במהלך תקופתה של פימי כבעלת השליטה בג'י וואן, היא הנפיקה אותה בבורסה בדרך של הצעת מכר בשנת 2018, מהלך שהניב לקרן תמורה של 150 מיליון שקל. מאז ההנפקה התקשתה המניה לספק תשואה גבוהה והיא נסחרת כיום במחיר נמוך בכ־25% מהשיא ב־2021.

עבור פימי, ההשקעה בג'י וואן מסתיימת ברווח של 270 מיליון שקל, כאשר מבחינת UMI נקודת הזמן הנוכחית להשלמת העסקה יכולה להיות חיובית. ג'י וואן נמצאת על סף זינוק אפשרי בפעילותה, לנוכח הצפי לגידול חד בביקוש לשירותי אבטחה בישראל עקב המלחמה. ג'י וואן מספקת שירותי אבטחה לחברות, מוסדות וישובים ופועלת בתחום "הגנת המולדת".

 

תיקח את עמל ומעבר לבורסה?

עסקה אחרת שדווחה בשבוע שעבר הייתה הכנסת שותף בענקית הסיעוד "עמל ומעבר", שבה החזיקה פימי כ־80% מהמניות. פימי ומנכ"לית עמל ומעבר, דליה קורקין, ימכרו 20% מהמניות לידי פועלים אקוויטי, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים, תמורת 300 מיליון שקל ולפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לחברת הסיעוד.

פימי רכשה בדצמבר 2021 את מניותיה מידי בעל השליטה דאז, איש העסקים האמריקאי הארי גרוס, ונתח נוסף מידי קורקין. עד כה, הניבה לה העסקה רווחים של כחצי מיליארד שקל, רובם ממכירת המניות להפועלים והיתרה ממשיכת דיבידנדים.

לא מדובר בסוף פסוק. לעסקה עם פועלים אקוויטי יש המאפיינים המוכרים לפעילי שוק ההון כשלב ביניים בדרך להנפקה. ההערכות הן שפימי תוביל את עמל ומעבר לגיוס הון בת"א בטווח זמן משוער של כשנתיים, בהנחה שתנאי שוק ההנפקות יאפשרו זאת.

לעמל ומעבר כ־30 אלף מטופלים בתחום הסיעוד הביתי וכן כ־15 בתי אבות סיעודיים ברחבי הארץ. מחזור ההכנסות השנתי שלה נאמד ב־1.7 מיליארד שקל. לרשת מנועי צמיחה הכוללים תוכנית לפתיחת עשרות גנים לילדים על הספקטרום האוטיסטי, כמו גם פתיחה של הוסטלים ופעילות לתשושי נפש.

"מדינות מתחזקות ומתחמשות"

​עוד קודם לכן, בחודש דצמבר האחרון ביצעה פימי אקזיט חלקי בחברת גלעם, המייצרת רכיבים ותוספי מזון. פימי רכשה את גלעם לפני שבע שנים מידי קיבוץ מענית, ולאחרונה דווח כי מכרה 45% מהחברה לשורה של גופים מוסדיים מקומיים תמורת 360 מיליון שקל. הרווח המצטבר של הקרן מהשקעתה בגלעם מסתכם נכון להיום ב־400 מיליון שקל.

גם ביצרנית חומרי הגלם לענף הפלסטיק פולירם, שבה שולטת פימי לצד מושב רם און, ביצעה קרן פימי מימוש חלקי כשמכרה מניות למוסדיים במהלך השנה האחרונה. אלה היוו החלק העיקרי מהרווח של פימי בפולירם עד כה, שמסתכם בכ־700 מיליון שקל. גם לאחר המימושים פימי נותרה בעלת המניות הגדולה בה (31%).

בנוסף לכך השלימה פימי בפברואר אשתקד אקזיט גדול ומוצלח במיוחד כשמכרה את מניות השליטה באינפיניה (לשעבר נייר חדרה), העוסקת בייצור ומחזור נייר, לידי חברת ורידיס שבשליטת גיל אגמון (באמצעות דלק רכב).
הרווח הכולל של פימי מההשקעה באינפיניה מסתכם בכ־1.1 מיליארד שקל. כמו כן מכרה פימי בשנה החולפת את מניותיה בחברת גילת רשתות לוויין, מימוש שהסב לה רווח של 350 מיליון שקל ממועד ההשקעה.

שני תחומים שבהם סבורים כאמור בפימי שנוצרה "רוח גבית" כלכלית בתקופה הנוכחית, הם ענפי הביטחון והבריאות.

"פימי פועלת מאז הקמתה באופן משמעותי בתחום הביטחוני", אומר ישי דוידי. "אין ספק שהחל מהקורונה, המשך במלחמת אוקראינה־רוסיה וכמובן המלחמה הנוכחית, מדינות מתחזקות ומתחמשות כדי להתמודד עם מגוון האיומים כנגדן".

לדבריו, "פימי פועלת כיום באמצעות מספר רב של חברות פורטפוליו בתחום התעשיות הביטחוניות, בין השאר מנועי בית שמש, עשות אשקלון, אורדן, אורביט, ח. מר, תאת טכנולוגיות ועוד. אני מאמין שמדינת ישראל תמשיך ותחזק את התעשייה הביטחונית כחול לבן, שתאפשר לה להתמודד מול האיומים הרבים שבפניה".

תחום אחר שבו סבורים בפימי שהפוקוס יתרחב הוא הבריאות. למרות שחלפו כארבע שנים מאז הקורונה, ולנוכח ההשלכות הקשות של המלחמה על בריאות הציבור בארץ, הענף הזה צפוי להמשך צמיחה מואצת, לדעת הקרן.

פימי מושקעת בארבע חברות בולטות בתחום: יצרניות התרופות רפא, קמהדע ורקח; ולצד זאת החזקה בסימפליוויה שאותה רכשה מחברת טבע (לשעבר מפעל טבע־מיגדה בקריית שמונה).

מינוף נמוך מתוך אידיאולוגיה

קרן פימי שנוסדה בשנת 1996 מתמחה ברכישה של חברות בתחומי התעשייה, המסחר והשירותים שבהן היא מבצעת תהליכי השבחה משמעותיים ומימוש.

עד כה רכשה הקרן שליטה ב־100 חברות ומימשה 67 מהן בהיקף עסקאות של למעלה מ־7.5 מיליארד דולר. בחברות שמחזיקה פימי מועסקים כיום למעלה מ־55 אלף עובדים בכ־50 מפעלים בישראל, ועוד עשרות מפעלים וחברות ברחבי העולם.

פימי פועלת ברמת מינוף נמוכה מתוך אידיאולוגיה. לחברות שלה יש יחס חוב לרווח תזרימי EBITDA של 0.6 בממוצע. זאת בעוד הממוצע העולמי של פירמות עסקיות הוא בדרך כלל יחס שנע בטווח של 5-5.5.
00

____ שקל

תיאור המספר
00

____ שקל

תיאור המספר
מקור:

עוד כתבות

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות בקראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג׳יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם