גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עידן ה-AI מגיע לסמארטפון: התרשמות ראשונית ממכשירי הדגל החדשים של סמסונג

סמסונג משיקה 3 מכשירים חדשים, והלכנו לראות מה התחדש, מה השתנה, ומה הוסף ● הבשורה הגדולה, ואולי היחידה, של המכשירים היא הבינה המלאכותית - עריכת תמונות, קיצור טקסטים ותרגום שיחות ל-13 שפות דרך העוזרת קולית ● בדיקה טכנולוגית

המכשירים החדשים של סמסונג בסדרת ה-S24 / צילום: סמסונג יח״צ
המכשירים החדשים של סמסונג בסדרת ה-S24 / צילום: סמסונג יח״צ

 

ענקית החומרה סמסונג משיקה בימים אלה את מכשירי הדגל החדשים שלה, סדרת ה-S24. החברה השיקה למעשה שלושה מכשירים, דגם הבסיס S24, דגם S24+ ודגם S24 Ultra. המכשירים צפויים להגיע לחנויות בישראל ב-1.2.

גם בכירים על הכוונת: הפיטורים בגוגל ישראל מתחילים 
ניתוח | רשות החדשנות עוברת מתיחת פנים. האם זה מה שיעזור להייטק? 

ברוח התקופה, בה כל מוצר טכנולוגי שיוצא מעוטר במילים "בינה מלאכותית", גם סמסונג מכריזה במכשירים אלה על עידן ה-Galaxy AI. מה זה אומר, ואיך זה בא לידי ביטוי במכשירים החדשים? שיחקנו בהם לצד ההכרזה, וחזרנו עם תובנות ראשוניות.

הפיצ'רים החדשים: עידן ה-AI

נתחיל בבשורה הגדולה, ואולי היחידה, של סמסונג - הבינה המלאכותית. לדברי החברה, שילוב הבינה המלאכותית לוקח את חוויית המשתמש צעד אחד קדימה. הפיצ'רים המשתמשים בבינה מלאכותית כוללים עורך תמונות, תרגום חי, תיקון איות ודקדוק, סיכום טקסטים, וחיפוש בגוגל ללא הקלדה. הפיצ'רים מגיעים עם שלושת המכשירים החדשים של סמסונג.

ראשית, עריכת תמונות בעזרת בינה מלאכותית. לדוגמה, צילמתם תמונה מרגשת ומשהו ברקע הורס את הכל? המכשירים החדשים של סמסונג מאפשרים לכם להשתמש בעורך תמונות שיסיר את האובייקט או יזיז אותו לאן שאתם חפצים. הפיצ'ר הזה כמובן קיים כבר בגוגל זמן רב, ועכשיו סמסונג מצטרפת לחגיגה.

ההתרשמות הראשונית שלנו היא שזה מגניב, זה חמוד, אבל זה עדיין בוסרי. העורך החדש מצליח להתמודד עם מורכבויות שונות, אבל לא מעט פעמים הוא ממלא את החסר בצורה לא נכונה - צלליות שנשארות או הדבקות ומילוי רקע שנראה מעוות. אין ספק שמדובר בהתחלה מעולה. וכמובן, משתמשי אפל צריכים להרגיש מאוד מאחור שהיא היחידה שלא מביאה את הפיצ'רים האלה למשתמשים.

פיצ'ר נוסף משמעותי שהחברה הכניסה למכשירים זה תרגום חי - הכוונה לשיחה שמתבצעת דרך העוזרת הקולית - כשצד אחד מדבר בשפה אחת והצד השני בשפה האחרת, ואפשר להגדיר במכשיר תרגום בין הצדדים. משמע, אם צד אחד מדבר באנגלית, הצד השני, בדיליי של שנייה, ישמע את המילים המתורגמות דרך העוזרת הקולית. נכון לעכשיו, 13 שפות זמינות לתרגום, בהן אנגלית, ספרדית, איטלקית ועוד. בסמסונג אומרים כי עברית גם תהיה זמינה בהמשך, אך לא ברור מתי. הפיצ'ר עובד גם בתמלול שיחות ובתמלול בהקלטות.

המכשירים החדשים של סמסונג מתהדרים בפיצ'ר נוסף: איות ודקדוק להודעות. אחרי שהקלדתם הודעה, אתם יכולים להפעיל אפשרות איות ודקדוק, כדי לקבל תיקונים - הן טעויות כתיב והן טעויות תחביר. מעבר לאיות ולדקדוק תוכלו לקבל מספר הצעות לסגנונות כתיבה: הודעה מקורית, מקצועית, יומיומית, טקסט לרשתות החברתיות, (שכולל האשאטגים), מנומסת, ובשילוב אימוג'ים. הפיצ'רים יעבדו רק אם תשתמשו במקלדת של סמסונג.

כשבדקנו את הפיצ'ר ראינו שהוא עובד נחמד במיוחד, גם בעברית. לעיתים יש פספוסים כמו תיקונים למילים לא נכונות, אבל מן הסתם בטווח הארוך ככל שיותר אנשים ישתמשו בפיצ'ר - ככה הוא ישתפר ויעבוד יותר טוב.

בנוסף, המכשיר יאפשר לכם לחפש דברים בגוגל, רק בעזרת הקפה, משמע Circle to Search. אחרי שתלחצו על כפתור הבית ארוכות, תוכלו להקיף בעיגול כל אובייקט, תמונה או אייקון על המסך, והמכשיר יחפש לכם אותם בגוגל.

לבסוף, מבחינת הבינה המלאכותית - המכשירים החדשים של סמסונג מאפשרים לבקש מהדפדפן לסכם טקסטים ארוכים מהאינטרנט, כמו לדוגמה את הכתבה שאתם קוראים כעת. הפיצ'ר יכול לשמש מצד אחד סטודנטים שצריכים לכסות חומר רב ללימודים, ומהצד השני לסייע לאנשים עם מעט זמן להישאר מעודכנים בחדשות.

סמסונג מנסה להרים את הדגל של שימוש אחראי  בבינה מלאכותית, וכמעט מצליחה. אחרי ששומרים תמונה שנערכה לדוגמה, מוטבע בפינה התחתונה "סימן מים" (WaterMark) שמוכיח שהתמונה עברה מניפולציה של בינה מלאכותית. יש לציין כי אפשר לחתוך בקלות רבה את הסימון, דבר שקצת מייתר את האפשרות הזו. גם במאטה-דאטה קיים תיעוד שמדובר בתמונה שעברה עריכה בעזרת AI, אבל גם הוא ניתן לשינוי.

מסך: בדומה לשנה שעברה

בפועל, כמו כל שנה, המכשירים מקבלים שיפורים קטנים בלבד ביחס לשנה שעברה, כשהסיפור הגדול הוא הבינה המלאכותית. המסך של האולטרה כולל בתוכו מסך Dynamic AMOLED 2X, בגודל 6.8 אינץ' ברזולוציית QHD+ ועם קצב ריענון של 120 הרץ. למכשיר יש יכולות בהירות שיא של 2,600 ניטים, משמע אפשר להשתמש בבהירות גבוהה גם בחוץ.

אולטרה S24 החדש של סמסונג / צילום: סמסונג יח״צ

להבדיל משנה שעברה, המכשיר כעת מגיע ללא קימורים בצדדי המסך. המכשיר תומך בתקן IP68, משמע אפשר להשתמש בו במים מתוקים בעומק של 1.5 מטרים למשך 30 דקות (ועדיין לא מומלץ להשתמש בו בים). המכשיר שוקל 232 גרם, דומה לשנה שעברה, למרות המעבר למסגרת טיטניום שאמורה להפוך את המכשיר לקל יותר.

בשני הדגמים הנוספים יש מסך Dynamic AMOLED 2X, עם קצב ריענון דינמי של 120 הרץ. ההבדל ביניהם הוא גודל המסך והאיכות: דגם הבסיס עם 6.2 אינץ' באיכות FHD+, ודגם הפלוס עם 6.7 אינץ' באיכות של QHD+. מבחינת משקל המכשירים, דגם הבסיס שוקל 167 גרם בעוד שדגם הפלוס כבר נושק ל-200 גרם. וביחס לשימוש במים, בדומה לאולטרה, הם עומדים בתקן של IP68.

ביצועים: המעבד החדש של קוואלקום

מכשיר הדגל החדש, S24 אולטרה, מקבל את המעבד החדש של קוולאקום, ה- Snapdragon 8 Gen 3, המותאם למכשירי הסמסונג. לדברי החברה, זו ערכת שבבים שמותאמת במיוחד למכשירים והיא כוללת שיפורים משמעותיים כדי להציע עיבוד בינה מלאכותית ברמה גבוהה יותר. בבדיקה הראשונית לא הייתה אפשרות לבחון את כל ביצועי המכשיר, אבל נראה שהחבילה המתקבלת היא איכותית כפי שמצופה. האולטרה מגיע עם זיכרון הרצה של 12GB, ובשלוש אפשרויות של אחסון: 256/512GB או 1TB.

להבדיל מהאולטרה, בדגמי הבסיס המעבד ששולב הוא Exynos 2400 ולא הקוולאקום החדש. ביחס לזיכרון ההרצה ושטח האחסון: דגם הבסיס מגיע עם זיכרון הרצה של 8GB, ושטח אחסון בין 128/256GB. במקרה של דגם הפלוס, זיכרון ההרצה הוא 12GB ושטח האחסון נע בין 256/512GB.

מצלמה: משולבת בבינה מלאכותית

מערך הצילום באולטרה החדש, כמו כל שנה, הוא מרובע: מצלמה ראשית של 200 מגה פיקסל, מצלמה אולטרה רחבה של 12 מגה פיקסל, מצלמת טלפוטו של 50 מגה פיקסל (שיפור משמעותי משנה שעברה) וזום אופטי של פי חמישה, ומצלמה טלפוטו נוספת של 10 מגה פיקסל עם זום אופטי של פי שלושה. המצלמה הקדמית היא 12 מגה פיקסל.

כאמור הבדיקה הראשונית לא אפשרה לנו לבחון את כלל יכולות המכשירים, אבל ממכשירים קודמים של סמסונג אנחנו יודעים  שהיא מספקת מכשירים עם איכות צילום מאוד טובה. בנוסף, סמסונג מתפארת בכך שהיא משלבת בינה מלאכותית בתהליך צילום התמונות, ואף משוויצה כי "אפשר לשכוח מתמונות מטושטשות שצולמו מרחוק ביד רועדת".

המצלמה של אולטרה S24 של סמסונג / צילום: סמסונג יח״צ

מערך הצילום בשני מכשירי הבסיס הוא משולש: מצלמה ראשית של 50 מגה פיקסל, מצלמה אולטרה רחבה של 12 מגה פיקסל ומצלמת טלפוטו של 10 מגה פיקסל. המצלמה הקדמית כוללת חיישן של 12 מגה פיקסל.

סוללה: מ-0% ל-65% בחצי שעה

האולטרה, מכשיר הפרימיום של החברה, מגיע עם סוללה של 4,855 מיליאמפר לשעה. לדברי סמסונג, בעזרת מתאם של 45W, אפשר להטעין את המכשיר מאפס ל-65% תוך 30 דקות. במקרה של מכשירי הבסיס, דגם ה-S24 מאובזר בסוללה של 3,880 מיליאמפר לשעה ודגם ה-S24+ בסוללה עם 4,900 מיליאמפר לשעה. במקרה של דגם הבסיס, תוך חצי שעה אפשר להטעין חצי מהסוללה, ובמקרה של הפלוס אפשר להטעין עד 65%, כך לדברי החברה.

המחיר: כיאה למכשיר פרימיום

סמסונג פרסמה את המחירים המומלצים לצרכן בישראל לדגמים השונים. מחיר דגם הבסיס, ה-S24 יתחיל בישראל ב-3,300 שקלים, בעוד שדגם הפלוס יתחיל מ-4,000 שקלים. דגם האולטרה יתחיל מ-5,200 שקלים לדגם עם שטח האחסון הנמול ויכול להגיע עד 6,700 שקלים עבור הדגם עם שטח האחסון הגדול ביותר. חוץ מסמסונג, ישנן בישראל הרבה יבואניות רשמיות למכשירי החברה: סאני תקשורת, מפעילות הסלולר כמו פרטנר, פלאפון והוט מובייל, שכל אחת מציעה את המכשירים עם מחירים בסדר גודל דומה ורשת דינמיקה.

 

עוד כתבות

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הלוי סיכמו על מינויים לפורום מטכ"ל

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן שוקע ושוקע, הריבית עולה ועולה והקשר בין מסים ל-SIM

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה