גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניסינו את הקסדה החדשה של אפל. האם היא שווה 3,500 דולר?

קסדת המציאות המעורבת של אפל מחברת בין העולם האמיתי לווירטואלי, מבלי לייצר תחושת ריחוק ● מהתרשמות ראשונית, חוויית המשתמש היא ברמה גבוהה ומאפשרת מגוון משימות, אך עדיין יש נקודות לשיפור

משקפי Apple Vision Pro / צילום: Apple
משקפי Apple Vision Pro / צילום: Apple

 

ענקית הטכנולוגיה אפל  שחררה את המוצר שמהווה את העתיד לפי דעתה: קסדת המציאות המעורבת Vision Pro. ההשקה, שהתקיימה בשבוע שעבר בארה"ב, הפיחה תקווה בקרב רבים שחזון המציאות המוגברת - משקפיים המגבירים את הסביבה באמצעות שכבות של מידע ואנימציה - התגשם. מאידך, היא חוללה סערה סביב המחיר הגבוה שנקבע: 3,500 דולר.

בדיקה טכנולוגית | השיטות שכדאי להכיר כדי לייעל את העבודה בתוכנת וורד
בדיקה טכנולוגית | בדקנו את מכשיר הדגל החדש של סמסונג. מה חשבנו על יכולות ה-AI?
תתרגלו ל-5 המופלאות? שתי ענקיות הטכנולוגיה שנשארו מאחור

השבוע ניסינו מעט את הקסדה החדשה - לא לזמן רב - וחזרנו עם התרשמות ראשונית. ספוילר: מדובר במוצר מרשים מאוד, אך יקר ומעט מגושם. את ההישג של אפל אי אפשר לקחת ממנה - היא הצליחה במשימה שענקיות טכנולוגיה אחרות, בהן מטא, מיקרוסופט, מג'יק ליפ התקשו בה.

משקפי המציאות החזקים שלה מאפשרים לבצע מגוון משימות לאורך זמן: לשחק משחקי וידאו, לצפות בטלוויזיה, לנווט ברחוב או אפילו לחבר מסמכים. ההובלה שלה בתחום מוכיחה כי חדשנות מהסוג הזה יכולה להגיע בעיקר מחברות המתמחות במוצרי חומרה, ולא מחברות תוכנה או רשתות חברתיות.

החידוש העיקרי: חיבור למציאות אמיתית

הבשורה העיקרית של משקפי הויז'ן פרו היא שהם אינם מנסים להחליף את המציאות, אלא להשתלב בה. כך, לא מדובר במשקפי מציאות מדומה שחבישתם שולחת את המשתמש לעולם וירטואלי, אלא באביזר שמלביש שכבות של אנימציה על המציאות, ובעצם הופך את הסביבה הקרובה למסך ענק.

כך, ניתן להציב מקלדת וירטואלית על גבי שולחן מציאותי, תוך כדי שהיא מטילה עליו צל וירטואלי. באותו האופן, משתמש יכול לפתוח מולו את אפליקציית הדואר האלקטרוני או את מעבד התמלילים ולהציבם באמצע חדר העבודה, לצאת רגע עם המשקפיים ולחזור - ואלה עדיין ימתינו לו באותו מקום.

השילוב בין המציאות לאנימציה מגיע לשיאו במשחקי המחשב של אפל ויז'ן פרו, שזמינים למנויי שירות המשחקים של אפל, ארקייד. משחק פרוט נינג'ה, למשל, הוא חגיגה של ערבוב בין מציאות לדמיון. דמויות וירטואליות קופצות מפינת החדר על השולחנות, ומאמנות את השחקן כיצד עליו לחתוך מספר הולך וגדל של פירות שמזנקים עליו מתוך צמחים שנובטים כמו מתוך הרצפה.

המשחק מנתח תמונה תלת ממדית של החדר, ויודע לכסות כמעט את כולו באלמנטים מונפשים שיוצרים חוויה שהותירה אותנו פעורי פה. במשחק השחמט, ניצב במרכז החדר מגש מרחף ועליו לוח שחמט וירטואלי בגודל סטנדרטי, ובו שיחקנו נגד שחקנים בארצות אחרות. במשחק הלגו נצפו חלקים מעופפים שנראו מציאותיים לגמרי, ונדרשנו להציב אותם על גבי לוח וירטואלי.

צפייה באפל טי.וי אפשרה לנו להציב את המסך על הקיר, ולמתוח אותו באמצעות תנועה של שתי אצבעות בלבד עד כדי תחושה שהוא ממלא את הקיר כולו, ולאחר מכן להחשיך את הסביבה באמצעות כפתור הכתר, שגם אחראי על הוויסות הרצוי בין מציאות מדומה לסביבה החיצונית.

ההצהרה של אפל בדבר עירוב בין סביבה לטכנולוגיה היא חשובה, בשל החשש של רבים כי הניתוק מהמציאות יהיה חד ומסוכן מדי - בניגוד לחזון המטאוורס של מארק צוקרברג, למשל. באפל, אגב, האמירה הזו היא הדדית: ניתן לראות דרך המשקפיים, גם אם באופן מגושם, את תנועת עיני המשתמש - כיוון שהיא מוקרנת במסך חיצוני. התוצאה מעט מוזרה, אך מפחיתה את הריחוק החברתי בין חובש המשקפיים לסביבתו.

היתרון הבולט: חווית המשתמש של אפל

השליטה בקסדה נעשית בשני אופנים: מעקב אחר האישונים כדי למקם את הסמן במרחב, ולאחר מכן הקשה של האצבעות בתנועת צביטה. זה מה שיגרום לאפליקציות להיפתח, או לתפריטים לזוז במרחב.

רוצים לפתוח אפליקציה? כוונו את העיניים לאייקון שלה, וצבטו בידיכם כדי לפתוח אותה. בהתחלה לוקח זמן להתרגל, להבין היכן למקם את הידיים או כיצד לצבוט, אבל ברגע שעולים על זה, הביצוע קליל, זורם ונכון.

הקלדה על מקלדת, עם זאת, היא מעט מסובכת: היא דורשת להקליד על כל אות בנפרד באמצעות הפניית המבט וצביטה, או לקרב את המסך הווירטואלי אליכם ואז לנסות ולגעת בו כאילו היה ממש לפניכם. החוויה כבדה מעט, ובאפל בונים על כך שתעדיפו ללכת על אופציית ההכתבה הקולית. זה אפשרי, אבל פחות מתאים לעבודה במשרד או לכתיבה ממושכת.

בנוסף, מכיוון שהתמונה הנשקפת לעיניים היא הקרנה על גבי מסך באמצעות צילום של 12 מצלמות היקפיות, הרי שנוצר עיכוב מיקרוסקופי בין התנועה האמיתית בחלל לבין התמונה הנשקפת בקסדה. הדבר מייצר תחושת סחרור קלה בעיקר בזמן הזזת הראש לצדדים, ולאחר דקות ארוכות של שימוש והסרת המשקפיים נדרש זמן להתרגל למציאות. עם זאת, מדובר במטרד נסבל ולא באפקט ארוך טווח.

התהליך: בלי סיבוכים

מאחר שמדובר בטריטוריה לא ידועה לרבים מאיתנו, אפל רוצה שתהליך הלימוד יהיה קל יחסית ופשוט. לאחר חבישה ראשונה, המשתמש מתבקש לעקוב אחר תנועות העיניים, כך שהמכשיר יזהה היכן האישונים שלכם ואיך הם זזים.

כדי להפעיל את חלון האפליקציות לוחצים על הכתר, וכך גם בכל דבר חדש שתעשו. המכשיר גם סורק את פני המשתמש כדי לייצר מודל תלת ממדי שמוצג, למשל, למי שמתקשר אליכם דרך פייסטיים. התוצאה, אגב, מוזרה למדי: התמונה נראית מונפשת ומייצרת ריחוק בין המשוחחים.

הנוחות: עדיין לא שם

חוויית המשתמש והעיצוב בתוך המכשיר ברמה מאוד גבוהה, אבל לאפל יש במה להשתפר ביחס לחוויה החיצונית. המשקפיים שוקלים 900 גרם, גם המערכת עצמה וגם הבטרייה, מה שעשוי להוות מעמסה גדולה על הראש.  

הסיבה לכך גם נעוצה בבטרייה הנוספת שקיימת, הנשרכת מקצה של כבל וניתנת לנשיאה בכיס המעיל או המכנסיים. הדבר לא תורם לאסתטיקה או לקלות השימוש במכשיר, ומייצר את התחושה שאפל מיהרה להשיק מוצר שעובד - גם במחיר חוסר נוחות.  

חיי הסוללה קצרים ועומדים על שעתיים בלבד. אמנם, ניתן להשתמש בה גם בזמן טעינה, אבל המשמעות היא שצריך להיות קרובים לשקע אם רוצים שימוש ממושך יותר. 

המחיר: מוגזם בכל קנה מידה

כשמסתכלים על המחיר, חלום המציאות הרבודה של אפל קשה למימוש. מוצר שמתומחר בארה"ב ב־3,500 דולר, יכול להגיע אחרי מס ורכישות של מוצרים נוספים לעוד כמה מאות דולרים. במילים אחרות, אם המוצר יגיע לישראל, הוא יתומחר ביותר מ־10,000 שקל ליחידה.

תמחור כזה מעיד בעיקר על כוונתה של אפל לייצר באזז ציבורי, ולהציג לראווה יכולת טכנולוגית, תוך הבטחה למשקיעים לייצר מוצר דומה - יעיל, זול ונוח בהרבה בהמשך.

 

עוד כתבות

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול" בישראל יבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מגמה חיובית בחוזים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי צלל ב-1.6% ● החוזים בארה"ב נסחרים בירידות קלות ● אנבידיה נסחרה בירידות לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק שגם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על-מנת לפעול

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018"

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים