גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"היסטוריה קטנה": הישראלית הראשונה שעקפה את מחיר המיזוג ל־SPAC

לאחר שזינקה ב־190% מהשפל לפני שנה וחצי, עקפה מניית סלברייט את מחירה במיזוג ל־SPAC - הישראלית הראשונה לעשות זאת ● המנכ"ל: "ללקוחות שלנו יש יותר תקציבים, אבל פחות מדי כוח אדם, וזה נותן מקום לטכנולוגיה משבשת להפוך חקירות ליעילות יותר"

יוסי כרמיל, מנכ''ל סלברייט / צילום: גבע טלמור
יוסי כרמיל, מנכ''ל סלברייט / צילום: גבע טלמור

אחת התופעות הבולטות בוול סטריט בשנות הגאות לאחרונה במניות הטכנולוגיה, הייתה תופעת ה־SPAC: חברות ללא פעילות שגייסו כסף מהציבור בבורסה, במטרה למזג לתוכן חברה קיימת תוך פרק זמן מוקצב, או שייאלצו להחזיר את הכסף שגייסו.

המציאה את עצמה מחדש: חברת הביומד שזינקה ב-230% תוך שנה 
הבנק שמעריך: 65% מהמניות במדד 500 S&P עשויות לעלות השנה בשיעור דו ספרתי 

בשנת 2021, שיא ימי הבועה, מאות חברות SPAC גייסו מיליארדי דולרים ויצאו לחפש יעדים למיזוג, גם בישראל. התוצאה הייתה ניפוח השווי של חברות פרטיות רבות שזכו לחיזורים מצד חברות SPAC, ובדיעבד חלקן מוזגו והגיעו לשוק הציבורי מוקדם מדי ובשווי גבוה מדי.

מספר דו־ספרתי של חברות טכנולוגיה ישראליות מוזגו לספאק באותה תקופה, ועד לאחרונה כולן נסחרו מתחת לשווי המניה במיזוג, כשחלקן מחקו למעלה מ־90% מהשווי. בשבוע שעבר, אחת מהן "עשתה היסטוריה קטנה" כשהצליחה לחזור ולהיסחר שוב מעל לשווי במיזוג - חברת סלברייט המתמחה בפתרונות לחקירות דיגיטליות.

 

המוצרים של סלברייט מסייעים להפוך מידע דיגיטלי לראיה קבילה בבתי המשפט. הללו כוללים למשל פתרונות של שליפת מידע מהטלפון הנייד או מכשיר אחר ופתרונות של ניתוח, ניהול חקירות וניהול המידע. לפי החברה, "אלפי סוכנויות אכיפת חוק ותאגידים מובילים משתמשים בפלטפורמת החקירות הדיגיטלית של סלברייט, המשנות את הדרך שבה לקוחות אוספים, בוחנים, מנתחים ומנהלים מידע ראייתי במסגרת חקירות המתנהלות על פי חוק".

סלברייט מוזגה ל־SPAC באוגוסט 2021 כשגייסה 370 מיליון דולר לפי שווי של כ־1.9 מיליארד דולר. לפני השלמת הגיוס, ארגוני זכויות אדם ואנשי אקדמיה שלחו מכתב פתוח ל־SEC (רשות ניירות ערך של ארה"ב) בקריאה למנוע את הפיכתה לחברה ציבורית משום שלדבריהם היא הודתה שמוצריה עלולים להוות סיכון לזכויות אדם - טענה שסלברייט הכחישה.

בשבוע שעבר סלברייט, בניהולו של יוסי כרמיל, עקפה את התחזיות בדוחות 2023, עם צמיחה של 20% להכנסות של 325 מיליון דולר. מניית החברה זינקה כ־18% בשני ימי מסחר ושווייה עומד על כ־2.3 מיליארד דולר - עלייה של 190% מהשפל שרשמה לפני כשנה וחצי.

בשיחה עם גלובס אומר כרמיל כי "סלברייט לא הייתה יכולה לפעול ולקבל קרדיביליות מגופי אכיפת החוק ללא מנגנוני אבטחה חזקים מאוד. המוצרים שלנו באים לעשות טוב, מניעת פשיעה וטרור. השוק שלנו בריא והוא קיבל 'בוסט' מהיציאה שלנו ושל עוד חברות להנפקה, זה עזר לחשיפה של התחום. אנחנו מובילים בתחום המובייל ככלי דיגיטלי להשגת עדויות. לצערנו, גם הפשיעה והטרור ממשיכים לצמוח, ולכן יש כר טוב לצמיחה".

רוב הלקוחות של החברה הם גופי אכיפת חוק מהסקטור הציבורי, ולדברי כרמיל, "ללקוחות שלנו יש יותר תקציבים, אבל בכל רגע נתון יש להם פחות מדי כוח אדם, וזה נותן מקום לטכנולוגיה 'משבשת' להפוך חקירות ליעילות יותר".

סלברייט עזרה בפענוח פשעים שבוצעו ב־7 באוקטובר?
"כדרך קבע יש מוצרים שלנו אצל גופי אכיפת החוק שעוזרים לפענח פשעים, אך יש חומה סינית בינינו ואנו לא עוזרים לפענח, אלא המוצרים. עם זאת בעבר נתנו כתף במגה אירועים כמו אירועי טרור בצרפת וספרד. לפעמים אפילו פרו בונו".

"עקפה היעדים השאפתניים" ב־2023

בדוחות שהציגה בשבוע שעבר, רשמה סלברייט רווח נקי Non-GAAP של 60.9 מיליון דולר בשנה החולפת ו־EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 61.9 מיליון דולר, לעומת 25.9 מיליון דולר ב־2022. לפי כללי החשבונאות המקובלים רשמה החברה הפסד של 81.1 מיליון דולר, כתוצאה משיערוך מכשירים פיננסיים הרשומים כהתחייבות במאזן, שאינו הוצאה תזרימית.

כרמיל מציין שסלברייט עקפה את היעדים השאפתניים שהציבה לעצמה בתחילת השנה, והיא פותחת את 2024 עם פלטפורמה מורחבת לפענוח מהיר של מקרי פשע שעונה על צרכי החקירות הדיגיטליות מקצה לקצה. ב־2024 החברה צופה צמיחה של 14%־18% בהכנסות ל־370־380 מיליון דולר, וצמיחה של 20%־27% ב־ARR (הכנסות חוזרות שנתיות) ל־380־400 מיליון דולר. ה־EBITDA המתואם צפוי להגיע ל־70־80 מיליון דולר, עלייה של 19%־21%.

בעקבות הדוחות, בנק אוף אמריקה העלה את המלצתו למניה מ"ניטרלי" ל"קנייה" ואת מחיר היעד מ־9 ל־12 דולר, בזכות השיפור במומנטום העסקי (מחיר המניה כבר עומד על 11.4 דולר).

"רואים עצמנו רוכשים, לא נרכשים"

לאחר שהפכה לחברה ציבורית, סלברייט רכשה בסוף 2021 את חברת המודיעין הדיגיטלי Digital Clues שהקים היזם מתי כוכבי, בעסקה שהוערכה בעשרות מיליוני דולרים. בסוף 2023 היו לסלברייט בקופה 332 מיליון דולר, ולדברי כרמיל, יש כוונה לעשות עוד רכישות, במטרה לחזק את הפורטפוליו הקיים ולהאיץ את צמיחת החברה.

יש היום יותר הזדמנויות רכישה?
"יש הזדמנויות, אבל לא מרגישים מצב שלילי בשוק שלנו. שוק אכיפת החוק לא סובל ממשברים. השיאים בו לא גבוהים מדי והשפל לא נמוך מדי. בנק המטרות שלנו לא רע בכלל".

סלברייט עשויה להירכש?
"אנחנו במוד הפוך, זה לחלוטין לא רלוונטי. אנחנו חברה בצמיחה ורואים את עצמנו רוכשים ולא נרכשים".

סלברייט היא כאמור אחת מבין כמה חברות ישראליות שהגיעה לוול סטריט דרך מיזוג ל־SPAC. האחרות נסחרות כיום בדרך כלל במחיר הנמוך ביותר מחצי ממחירן במיזוג. כך למשל חברת הפינטק פיוניר נסחרת במחיר נמוך ב־45% וטאבולה, המספקת המלצות תוכן לגולשים, נסחרת במחיר נמוך ב־52%. תשואות חלשות במיוחד מגיעות מהחברות האב סקיוריטי מתחום אבטחת הסייבר, REE מתעשיית האוטוטק וסלינה שמנהלת רשת מתחמי אירוח. האב איבדה 99% ממחירה והשתיים האחרות איבדו 97%.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; דויטשה בנק נפלה ביותר מ-8%

השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● דומינו'ס פיצה קופצת אחרי שפירסמה דוחות שעלו על ציפיות האנליסטים ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"