גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השוק הזה מגלגל 250 מיליארד דולר בשנה. מה חושבים עליו בגולדמן זאקס?

שוק יוצרי התוכן מגלגל 250 מיליארד דולר בשנה, ולפי גולדמן זאקס, עד 2027 הוא צפוי להכפיל את עצמו ● רבים מיוצרי התוכן לא עובדים עם מותגים, וסקר חדש של ארטליסט הישראלית מגלה מה ישנה את דעתם, ועד כמה חשוב להם החופש היצירתי

יוצר התוכן פיטר מיקנון. ''מוכר בלי למכור, ולכן זה מצליח'' / צילום: צילום מסך מיוטיוב
יוצר התוכן פיטר מיקנון. ''מוכר בלי למכור, ולכן זה מצליח'' / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כמה יוצרי תוכן פועלים היום בעולם? יש מי שמעריך את מספרם ב־200 מיליון, אחרים בוחנים רק את אלה שמנסים להתפרנס מהתחום, ומדברים על 50 מיליון בלבד. בכל מקרה, כמעט לכולם ברור שהדרך להרוויח היא לעבוד עם מותגים.

מדובר בשוק שצומח בקצב מהיר במיוחד. יותר ויותר מותגים מקצים חלק ניכר מתקציבי הפרסום שלהם לשיתופי־פעולה עם יוצרי תוכן. לפי נתוני גולדמן זאקס, שוק יוצרי התוכן מגלגל 250 מיליארד דולר בשנה, וב־2027 יעמוד על 480 מיליארד דולר. 

מייסד סוכנות הפרסום לצעירים: "2024 תהיה שנת השיווק בוואטסאפ"
התחזית: שיווק בשידור חי, קמפיינים מותאמים אישית וסיפור מותג שניסח AI

כדי לייצר היקף כה רחב של פעילות דיגיטלית נדרש המון תוכן מצולם - ולתוך הנישה הזו נכנסת חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה הישראלית Artlist. החברה, שנוסדה ב־2016, מפעילה קטלוגים של נכסים דיגיטליים, בעיקר ליצירת סרטונים ביוטיוב, ועובדת עם כ־26 מיליון לקוחות, בהם גוגל, אפל, אמזון, מיקרוסופט וקלווין קליין.

לאחרונה ערכה החברה סקר בקרב כ־6,000 יוצרי תוכן בני 16-34, שממנו יכולים מותגים ללמוד על שיתופי־הפעולה שבהם מעוניינים היוצרים. למשל, 40% מעוניינים לעבוד עם כמה שיותר מותגים, 37% עם מותגים שמתאימים להם ספציפית, ורק 12% מעוניינים לעבוד עם מותג אחד בלבד.

כאשר הם נשאלו מה מותגים צריכים לעשות אחרת בשנה הקרובה, 37% השיבו שהיו רוצים לקבל יותר חופש יצירתי - ובכל למעשה נגעו בנקודה שבה מותגים רבים טועים. "לשנות את היוצר ולהגיד לו מה לעשות, זה להרוס לו את האותנטיות, את מה שעזר לו להצליח", מחדדת דקלה בנג'ו, ראש מחלקת השותפויות בארטליסט. "הסוד הוא לתת להם חופש יצירתי לעשות את מה שהם עושים הכי טוב. הרי הם מכירים את הקהל שלהם. אפשר לתת בריף, אבל לא להתערב בדרך שבה הם מקדמים את המוצר".

דקלה בנג'ו,  Partnerships Team Leader בחברת Artlist / צילום: יח''צ

כ־35% מהמשיבים אמרו כי הם מעוניינים בשותפות לטווח ארוך עם המותגים. לפי בנג'ו, זה אמור להיות גם האינטרס של המותגים עצמם. "כדי שזה יצליח, חשוב שיוצר התוכן יקדם את המוצר באופן קבוע - למשל, פעם בחודש לאורך תקופה. זה לא יכול להיות חד־פעמי".

עלייה בתקציבי הפרסום

נקודה בולטת בסקר היא שרק כ־30% מיוצרי התוכן כבר שיתפו פעולה עם מותגים עד כה. מתוכם, 91% מעוניינים להגדיל את שיתופי־הפעולה הללו במהלך 2024, כחלק מהרצון לקבל יותר חשיפה והזדמנויות הכנסה. במילים אחרות, פוטנציאל ההתרחבות בתחום הוא עצום.

"זו הסיבה שכלכלת יוצרי התוכן הולכת ומתעצמת. מדובר בשוק לא נגמר", אומרת בנג'ו. "ב־2023 ראינו עלייה של 10%-20% בהקצאת תקציבי פרסום למשפיענים בכל השוק. בשנה הקרובה נראה עליית מדרגה ביצירת השותפויות הללו".

הגידול בכמות השותפויות הופך את הצרכנים־צופים להרבה יותר ספקטים. לכן, אומרת בנג'ו, "חשוב לדעת עם איזה משפיען כדאי לעבוד כדי למקסם יעדים - הוא צריך להיות קשור איכשהו למוצר. הרבה מותגים הולכים למשפיענים הכי גדולים, כי הם חושבים שיש קורלציה בין מספר העוקבים למספר ההמרות שזה יביא, אבל זה לא נכון.

"היום מיקרו וננו־משפיענים (עד 10,000 עוקבים) מייצרים יותר הכנסות מהמאקרו והמגה־משפיענים, כי הקהל שלהם הרבה יותר רלוונטי, ויש להם חיבור הרבה יותר גדול למשפיען. הם רואים בו חבר, ולא מישהו מפורסם שמקדם כל מוצר באשר הוא".

הפלטפורמה הפופולרית ביותר לשותפויות היא יוטיוב, משום שקל לעקוב בה אחרי התנועה וההמרות. באינסטגרם ניתן לעשות זאת בסטורי בלבד, כלומר ל־24 שעות, ואילו האפשרות של קוד קופון תלויה במוצר, ואינה שיטתית.

"יוטיוב היא היום מנוע החיפוש השני אחרי גוגל, והיא מתאימה במיוחד לתוכן לימודי־הסברתי", אומרת בנג'ו. "זה לא נעליים או שמלה יפה, ולא משהו שיעבוד בטיקטוק. כאן יוצרי תוכן יכולים לרדת לרזולוציות שפרסום מסורתי לא יעשה".

90 אלף דולר לדקה

כשנשאלו האם היו רוצים לדעת את תוצאות הקמפיינים שלקחו בהם חלק, 82% השיבו כי היו מעוניינים לקבל את המידע, כדי לשפר את התוכן והביצועים או כדי להבין טוב יותר את הקהל שלהם.

מיהם ה־18% הנותרים? "לרוב, אלה משפיענים גדולים שהפנים שלהם מוכרות הכול, והם עושים לפעמים 90 אלף דולר לדקה", מסבירה בנג'ו. "אבל התקציבים של העבודה איתם לא ריאליים, וזה טוב בעיקר למודעות ופחות לביצועים. מותג צריך להחליט אם הוא מוכן לשלם את הסכום הזה בלי לראות תוצאות".

נאה דורש נאה מקיים, וגם בארטליסט מקדמים את עצמם בעזרת יוצרי תוכן. "שלחנו לפורטוגל אחד מהם, סם ניוטון, כדי לתעד אמנים שלנו, לוקה וניקה, שיצרו פוטג' של קרוון עם נוף מהפנט של שקיעה, שרשם יותר מ־100 אלף הורדות. הם העלו את התוכן, ואנחנו משלמים להם על כל הורדה".

יוצר תוכן נוסף עמו עובדים בארטליסט הוא פיטר מיקנון, שמתמחה בסרטוני הדרכה לצילום סטילס וצילום וידאו. "הוא מכניס את המוצרים לתוכן שלו, כך שהוא מוכר בלי למכור, והתוצאה היא תוכן אותנטי אורגני שמצליח", מסבירה בנג'ו. "יצרנו איתו קשר ארוך־טווח, כי זה מה שחשוב: לבנות שותפות".

עוד כתבות

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%