גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחלה חדשה לדריו הלת' ומכה לא צפויה לחברת אלי לילי: השבוע בביומד

איך רכשה דריו הבורסאית ב-20 מיליון דולר את האפיפיי שגייסה 100 מיליון דולר; מדוע דחה ה-FDA את אישור התרופה לאלצהיימר של אלי לילי; ומה מצב הביוטק בנאסד"ק אחרי רבעון אחד של השנה החדשה?

ארז רפאל, מנכ''ל דריו / צילום: אביב קורט
ארז רפאל, מנכ''ל דריו / צילום: אביב קורט

סוף דרכה העצמאית של Happify הוא התחלה חדשה לדריו

חברת דריו, המפתחת מערכת בריאות דיגיטלית לטיפול במחלות כרוניות, הודיעה לפני שבועיים על רכישת חברת טוויל (לשעבר Happify), אשר פיתחה מערכת דומה לטיפול בתחום בריאות הנפש. 

בדיקת היריון ברוק היא רק קצה הקרחון: מה צפוי לנו בשוק הבדיקות הביתיות?
הדיווח שהקפיץ את מניית הביומד הישראלית בכ-200% בנאסד"ק

העסקה היא דוגמה מצוינת למגמות בשוק בתקופה זו: חברה נסחרת ששווי השוק שלה לא גבוה (כ-55 מיליון דולר), אבל יש לה מזומן (כ-44 מיליון דולר נכון לדוחות האחרונים), רוכשת חברה שנהנתה עד לא מזמן מהייפ גדול וגייסה מעל 100 מיליון דולר, ואילו הרכישה מסתכמת ב-20 מיליון דולר בלבד, מחציתם במזומן ומחציתם במניות.

החברה הממוזגת תעסיק 280 עובדים, רובם בארה"ב, ולדברי דריו, הרכישה תכפיל את הכנסותיה שעמדו ב-2023 על סביב 20 מיליון דולר. במקביל לעסקה מגייסת החברה הממוזגת 22.4 מיליון דולר. טוויל נרכשה ללא חובותיה, אשר ככל הנראה היו לא זניחים.

דריו, שנרשמה למסחר בנאסד"ק ב-2013, החלה את דרכה בתחום ניהול הסוכרת, והתפתחה בשנים האחרונות גם למחלות כרוניות אחרות כמו לחץ דם גבוה, טיפול תרופתי בהשמנה ופיזיותרפיה, תחום בו ביצעה לפני כמה שנים רכישה אחרת של חברה ישראלית, Upright, המפתחת מוצר לשיפור היציבה.

הכנסותיה של דריו  יציבות יחסית מזה כמה שנים. מאז 2021, שיא ההייפ סביב רפואה מרחוק ורפואה דיגיטלית, ירדה המניה 94%.

ארז רפאל, מנכ"ל דריו, מסביר: "בשנים האחרונות אנחנו הופכים לחברה אינטגרטיבית בתחום ניהול המחלות הכרוניות, שלקוחותיה הם חברות ביטוח ומעסיקים גדולים בארה"ב. אומנם השינוי הזה לוקח קצת יותר זמן מכפי שחשבנו - כשיצאנו לדרך הערכנו שידרשו לנו שנתיים לעשות את המעבר. בינתיים עברו ארבע שנים, אבל עכשיו אנחנו באמת ממריאים סוף-סוף".

את טוויל החליטה דריו לרכוש כדי לתת מענה לכמה שיותר סוגי מצבים רפואיים במקום אחד. המערכת של טוויל יוצרת קשר עם אדם במצוקה נפשית או חולה במחלה כרונית, ומציעה תרגילים שונים בתחום הפסיכולוגיה החיובית, ה-CBT והמיינדפולנס.

לדברי רפאל, "לטוויל יש גם מערכת ניווט בין שירותים רפואיים, כלומר התאמה של השירות הכי נכון לכל מטופל. זה היה אחד הרכיבים במערכת שלה שהכי עניינו אותנו. המעסיק הממוצע היום בארה"ב מחזיק 10-15 פתרונות רפואיים שונים עבור העובדים שלו, והם לא יודעים איך לכוון את המטופל לפתרון הנכון".

היתרון של דריו, לעומת זאת, הוא בערך הגבוה יותר שהיא יכולה להפיק מכל מטופל, שכן התשלום של המבטחים עבור ניהול מחלות כרוניות גבוה מאשר בתחום בריאות הנפש.

עלייתה ונפילתה של התרופה הדיגיטלית

האפיפיי הושקה כאמור ברעש גדול ותפסה תאוצה בתקופת הקורונה. היא הגדירה את מוצריה כ"תרופה דיגיטלית", כשהכוונה הייתה לקבל מעמד שווה ערך לזה של תרופת מרשם. אלא שכמה חברות בולטות בתחום הזה התרסקו עם סיום הקורונה ושינוי סביבת הריבית, ועל רקע ההבנה כי אינטגרציה של הפתרונות הללו לתוך מערכות הבריאות היא הרבה יותר מורכבת מכפי שנחזה. כך, למרות שכ-5 מיליון איש השתמש במוצר, החברה לא הצליחה להצדיק את הולואציות של 2021.

תומר בן קיקי, מנכ"ל טוויל המצטרף כעת לדריו, מסכים: "הקורונה ניפחה בטיפוף את הולואציות של תחום הרפואה מרחוק וניהול בריאות המטופל, והיום השוויים ירדו בטירוף, 80%-90%, אין אף חברה בתחום עם ולואציה מלהיבה. השוויים הנוכחיים לא משקפים את הערך היציב של החברות האלה. לכן בחרנו בעסקה שהיא יותר מיזוג מרכישה. חלק מהתשלום הוא במניות שאנחנו מקווים ליהנות מהן כשהשוק הזה יחזור לנורמה שלו.

"ההזדמנות כעת בחיבור של כמה פתרונות דיגיטליים היא הזדמנות עצומה. המעסיק או חברת הביטוח רוצים להמר על סוס אחד מנצח. היתרון שלנו הוא גם בלקוחות החזקים שלנו, למשל מכרז ש של אמזון שבו זכינו, וגם במשתמשי הקצה, אותם אנחנו יודעים למצוא ברשתות החברתיות עבור הלקוחות שלנו. החיבור עם דריו הוא מצוין, כי אנחנו חברות מאוד דומות, אבל כמעט ללא חפיפה ביכולות ובסיס הלקוחות".

אופטימיות בשווקים הבינלאומיים

2024 עשויה להיות שנה טובה לסקטור הביומד בשוקי ההון העולמיים - כך עולה מהרצאתו של ד"ר עודד ספינדל, סגן נשיא בכיר בבנק ההשקעות H.C. Wainright, המעורב בהנפקות ישראליות רבות, בכנס Mixiii 2024 לתחום הביומד שערך ארגון IATI בשבוע שעבר בירושלים. ספינדל לא התייחס בהרצאתו לנתונים מישראל, אך ציין כי הוא מאמין שחברות ישראליות יכולות להשתלב בגל החיובי.

ספינדל ציין כי מדד ה-XBI, מדד חברות הביוטק, רשם עליו מרשימות של מעל 10% ברבעון הרביעי של 2023 ושומר על העליות ברבעון הרביעי של 2024. הסיבות הן בעיקר שינוי בציפיות הריבית ורגיעה לגבי המצב הגאופוליטי שכרגע נראה שאינו משפיע על השווים, יחד עם גורמים ספציפיים לשוק הביוטק, כולל עליה בכמות הרכישות של חברות קטנות ובינוניות, עליה בגודל המקדמות בעסקאות רישוי בין חברות כאלה לחברות פארמה, והנפקות ראשונות ושניות בשוק ההון שרובן רושמות תשואה חיובית.

מספר ההנפקות הראשונות עדיין נמוך יחסית - בינתיים התקיימו שש כאלה ב-2024, מתוכן כמחצית רשמו תשואה חיובית. מספר ההנפקות הכולל (כולל הנפקות המשך ו-PIPE) גבוה בינתיים ב-119% ברבעון הראשון של 2024 לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, שהיה שחון במיוחד בפרמטר הזה. חברות בגודל בינוני נהנות כעת מגישה למזומן, לעומת חברות קטנות שאומנם עולות קצת מהתהומות אליהן הגיעו בסוף 2022-2023, אבל עדיין נסחרות באופן תנודתי. עניין המשקיעים גם בחברות אלה נמצא בעליה.

סוגי ההנפקה הנפוצים ביותר השנה, בפער לעומת השנים הקודמות, הן הנפקות PIPE ו-CMPO (הנפקות פרטיות חשאיות לקבוצת משקיעים נבחרת). 78% מההשקעות היו מהסוג הזה - השקעות שאינן פתוחות לכלל השוק אלא לכמות קטנה של משקיעים, שלפעמים גם נחשפים למידע שיתר השוק אינו חשוף אליו. נראה כי המשקיעים הייעודיים לתחום חזרו להשקיע לפני המשקיעים הכלליים, והם מחפשים תגמול מיוחד עבור המומחיות שלהם והשם שלהם, מעבר למה שניתן לכלל השוק.

כשליש מהחברות נמצאות במצוקת מזומנים, עם כמות מזומן המספיקה לפחות משנה. 26% מהחברות נסחרות במחיר נמוך מהמזומן שלהן, כלומר עשויות להפוך ליעדים לרכישה או מיזוג. כבר ראינו חברות ישראליות פרטיות מנצלות מצבים כאלה, ואילו חברות ישראליות ציבוריות הפכו בעצמן ליעדי מיזוג או רכישה.

דחייה לא צפויה בתרופה לאלצהיימר של אלי לילי

חברת התרופות אלי לילי, שנהנית בשנה האחרונה מגאות מרשימה מאוד במנייתה על רקע התקוות לגבי שתי תרופות שלה - התרופה להשמנה מונג'רו (זפבאונד) שאושרה לשיווק לאחרונה והתרופה לאלצהיימר Donanemab שעומדת לפני אישור - ספגה מכה לא צפויה בסוף השבוע. ה-FDA, רשות המזון והתרופות האמריקאית, דחתה את מועד ההחלטה לגבי התרופה החדשה, לאחר שביקשה פרק זמן נוסף לבחון את היעילות והבטיחות של המוצר.

התרופה של אלי לילי דומה מאוד לתרופה של החברות ביוג'ן ואסאי, לקמבי, שכבר אושרה לשיווק, ולכן ההערכה הייתה כי גם התרופה של אלי לילי תאושר במהירות כמו לקמבי. תחילה ההערכה הייתה כי התרופה תאושר עד סוף 2023, לאחר מכן נדחה המועד עד סוף הרבעון הראשון של 2024, וכעת הוא נדחה שוב.

דוננמב נמצאה בניסוי הקליני שלה מעט יותר יעילה אבל מעט פחות בטוחה מספרית מלקמבי של ביוג'ן ואסאי, ולכן כנראה האחרונה אושרה, בעוד התרופה של אלי לילי עדיין נבחנת. אומנם קשה מאוד להשוות את הטיפולים ראש בראש, משום שפרוטוקולי הטיפול היו שונים, אבל בניסוי של אלי לילי דווח אחוז גדול יותר של אירועי ARIA, דימומים מוחיים או הצטברויות קטנות של נוזלים במוח - תופעת לוואי המזוהה עם סוג זה של תרופות.

לכאורה כל דחייה באישור של דוננמב, וכל פקפוק בבטיחות שלה, עשויים לעזור למתחרה, לקמבי, אבל בפועל הדברים מורכבים יותר. השוק הוא ענק, גדול מספיק בשביל שתי מתחרות, ובלבד שחברות הביטוח יסכימו לשלם עבור התרופה. ככל שהסקפטיות כלפי שני סוגי התרופות עולה, ייתכן כי חברות הביטוח יעמידו את התרופות הללו במבחנים קשוחים יותר בטרם יאפשרו את השיפוי, או שאולי יאפשרו אותו רק לקבוצה מאוד קטנה של חולים.

בינתיים, ברבעון הרביעי של השנה, ההשקה של לקמבי עוד לא מלהיבה. אסאי, האחראית על השיווק של המוצר, דיווחה לשותפתה ביוג'ן על הכנסות של 7 מיליון דולר בלבד מהמוצר ברבעון, שהוא הרבעון המלא הראשון שבו התרופה נמצאת בשוק.

על-פי דוח של חברת הייעוץ Spherix שעסק בהשקת התרופה, נראה כי הנוירולוגים מרוצים מהתרופה פחות מהממוצע בהשקת מוצרים נוירולוגיים חדשים. עוד נמצא כי הלוגיסטיקה סביב מתן התרופה - יש לבדוק את החולה תחילה לראות אם הוא מתאים ואז לעקוב אחרי כי לוודא שלא פיתח ARIA , וכל זה באמצעות סריקות הדמיה יקרות, וגם מתן התרופה בעירוי הוא תהליך מסובך - היא גורם מרתיע עבור רבים. לא כל המטופלים שהיו אמורים לקבל שיפוי עבור התרופה, אכן הצליחו לקבל ממדיקר, המבטח הממשלתי האמריקאי לבני 65 ומעלה, את השיפוי בפועל, ועבור אלה שכן, בחלק מהמקרים נדרשה השתתפות עצמית שלא יכלו לעמוד בה.

בכל זאת מעריכה אסאי כי הכנסותיה מהתרופות עשויות להגיע ל-8.8 מיליארד דולר ב-2032.

בדוח של Sperix נרמז כי תרופה שיעילותה ברורה יותר, כמו דוננמב, עשויה להטות את הכף לטובת אימוץ משפחת תרופות זו, אבל התפתחות זו, אם אומנם תקרה, נדחתה כאמור בינתיים למועד מאוחר יותר.

אלי לילי נסחרת לפי שווי של 724 מיליארד דולר, ובעבר סומנה כחברת התרופות הראשונה שעשויה לעבור את רף הטריליון דולר. השפעת ההודעה האחרונה על המניה עוד לא ידועה, כי המידע פורסם לאחר סגירת המסחר ביום שישי.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף