גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הביטקוין שובר שיאים. זה מה שחושבים עליו משקיעי העל

הביטקוין חצה בשבוע שעבר את רף 70 אלף הדולר וכך שבר שיא של כל הזמנים, אך במקביל המסחר במטבע בימים האחרונים היה תנודתי במיוחד ● מה חושבים משקיעי העל בוול סטריט באשר לכדאיות ההשקעה בו ובמטבעות קריפטוגרפיים בכלל

וורן באפט וביל אקמן / צילום: Reuters, Kris Tripplaar, Scott Morgan
וורן באפט וביל אקמן / צילום: Reuters, Kris Tripplaar, Scott Morgan

ביום שישי האחרון, הביטקוין שבר שיא של כל הזמנים ונסחר, לרגע קצר, במעל 70 אלף דולר. לצד זאת, המסחר במטבעות הקריפטוגרפיים היה תנודתי במיוחד בשבוע החולף, כפי שפורסם ב-CNBC. לאחר שהביטקוין שבר שיא של שנתיים ביום שלישי האחרון, הוא נפל במהירות בכ-10%, מה שמשך מטה מטבעות קריפטוגרפיים אחרים, והתאושש כמעט באופן מלא ביום למחרת. לפי TradingView, מדד התנודתיות ההיסטורי של הביטקוין נמצא ברמתו הגבוהה ביותר מזה כשנה.

חנן שטיינהרט, פרשנות | טעות היסטורית: מה לדעתכם הנכס הטוב ביותר להשקעה לטווח ארוך?
המטבע שעקף את הביטקוין מתחילת השנה והקרן האהובה על המשקיעים: 4 גרפים שממחישים את הראלי בקריפטו

נכון לשעה זו, מחיר הביטקוין לא רחוק במיוחד מרף 70 אלף הדולר ונסחר במעל 69,500 דולר. מטבע הקריפטו חוזר לרכז עניין, גם בקרב משקיעי העל בוול סטריט.

"תקנה ביטקוין, אבל לא מהסיבות שציינת"

המיליארדר היהודי־אמריקאי ביל אקמן, העומד בראשה של קרן הגידור פרשינג סקוור , התייחס אתמול בלילה (בין שבת לראשון) לראלי של הביטקוין ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר), ותיאר תרחיש אפשרי בו הביטקוין עולה עד אין־סוף.

"תרחיש אפשרי: העלייה בביטקוין מובילה ליותר כרייה ולגידול בשימוש באנרגיה, מה שגורם לעלייה באינפלציה ולפיחות בדולר", כתב אקמן. "הדבר מגביר את הביקוש לביטקוין וליותר כרייה, מה שמניע ביקוש נוסף לאנרגיה, וכך המעגל ממשיך. הביטקוין עולה עד אין־סוף, מחירי האנרגיה מרקיעים שחקים והכלכלה מתמוטטת. אולי כדאי שאקנה קצת ביטקוין".

הציוץ של אקמן הוביל לשורה של תגובות מצד משקיעים בקהילת הביטקוין, ביניהם מייקל סיילור, מייסד ומנכ"ל חברת מיקרו־סטרטג'י, שמחזיקה כיום בביטקוין בשווי של 11 מיליארד דולר. "כדאי שתקנה קצת ביטקוין, אבל לא מהסיבות שציינת", אמר סיילור. "לרוב, כריית הביטקוין מורידה את מחירי החשמל בעבור צרכנים אחרים ולא מעלה אותם. תודיע לי אם תרצה לדון בנושא אחד על אחד".

באתר יאהו פייננס, פורסם כי אקמן לרוב התרחק מביטקוין וממטבעות קריפטוגרפיים באופן כללי, על אף שב-2022, ציין כי עשה כמה השקעות קטנות בפרויקטים ובקרנות הון סיכון של קריפטו. "אני משקיע יותר כבעל תחביב שמנסה ללמוד מאשר כמשקיע זהיר", אמר אז אקמן.

וורן באפט: "לא הייתי קונה את כל הביטקוין בעולם תמורת 25 דולר"

וורן באפט ידוע בהתנגדותו הנחרצת להשקעה במטבעות קריפטוגרפיים, בעיקר משום שלתפיסתו, הם אינם יכולים לייצר ערך או הכנסה ממשית.

ב-2018, בפגישת בעלי המניות השנתית של חברת האחזקות שלו, ברקשייר האת'וויי , אמר באפט כי הביטקוין הוא "ככל הנראה, רעל עכברים בריבוע", כך דווח ב-CNBC. באפט הוסיף כי "ככלל, מבחינת מטבעות קריפטוגרפיים, אני יכול לומר כמעט בוודאות שיהיה להם סוף רע". שותפו ארוך־השנים ויד ימינו של באפט, צ'ארלי מאנגר, שנפטר בסוף השנה שעברה, חיזק את דבריו באותה פגישה וטען כי המסחר בביטקוין הוא "דמנציה בלבד".

עמדתו של באפט לא השתנתה גם בחלוף כמה שנים. בפגישת בעלי המניות של ברקשייר האת'וויי ב-2022, שוב דיבר באפט על חוסר הכדאיות של ההשקעה במטבע הקריפטוגרפי: "אם היו מציעים לי את כל הביטקוין בעולם תמורת 25 דולר, לא הייתי קונה אותו - כי מה הייתי עושה איתו? אצטרך למכור אותו חזרה בצורה כזו או אחרת, הוא לא הולך לשמש לשום דבר".

פיטר ת'יל: השקיע בחודשים האחרונים מעל 200 מיליון דולר בקריפטו

המיליארדר פיטר ת'יל, שהיה אחד ממייסדי פייפאל  ופלנטיר , וכן ייסד את קרן הון הסיכון Founders Fund, תמך בעבר באופן מוצהר בביטקוין. לפי CNBC, ת'יל רואה בביטקוין פוטנציאל להיות חנות של ערך, בדומה לזהב, ולא כמטבע שיהיה ניתן להשתמש בו למסחר יום־יומי.

בסוכנות הידיעות רויטרס פורסם בחודש שעבר כי החל מסוף קיץ 2023 ועד תחילת הסתיו באותה השנה, השקיעה קרן הון הסיכון של ת'יל 200 מיליון דולר כדי לרכוש מטבעות קריפטוגרפיים - כאשר חצי מהם הלכו לביטקוין והחצי השני לאת'ריום, המטבע השני החזק ביותר בתחום.

פיטר ת'יל / צילום: ap, Rebecca Blackwell

Founders Fund החלה לראשונה להשקיע בביטקוין ב-2014, כאשר המטבע נסחר סביבות 750 דולר. קרן הון הסיכון, שידועה גם בהימוריה המוקדמים על חברות כמו SpaceX של אילון מאסק ומטא , מנהלת כיום נכסים בשווי של מעל 12 מיליארד דולר.

מארק קיובן: "משקיע בביטקוין על פני זהב בכל יום"

המיליארדר מארק קיובן, שמכר לאחרונה את מרבית מניותיו בקבוצת ה־NBA דאלאס מאבריקס למרים אדלסון, התייחס לאחרונה בראיון ל־CNBC לראלי של הביטקוין.

במענה לשאלת המראיין באשר לחשיפה שלו לביטקוין, אמר קיובן: "אני אפילו לא יודע בדיוק בכמה אני מושקע, אבל זה הרבה. ביטקוין פשוט מונע על־ידי ביקוש והיצע. ככל שיותר אנשים קונים ופחות מוכרים, זה אומר שהמחיר הולך להמשיך לעלות - זה הטבע של זה. זו חנות נהדרת של ערך".

מארק קיובן / צילום: Reuters, Kevin Jairaj

קיובן הוסיף כי האכזבה הכי גדולה שלו מקריפטו כרגע, היא שאין לו הרבה יישומים יום־יומיים שמנגישים אותו בעבור הקהל הרחב, ומזכיר את אינסטגרם כדוגמה. "אנחנו צריכים יותר גמישות ביישומים של הקריפטו כדי שיהפוך לדבר שבשגרה, אבל עד אז, רק מנקודת מבט של השקעה - אני משקיע בביטקוין על פני זהב כל יום, כל היום. אני אומר את זה כבר שנים".

ג'יימי דיימון:  "אם אני הייתי הממשלה, הייתי אוסר את הביטקוין"

בדצמבר בשנה שעברה, ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן, בנק ההשקעות הגדול בעולם, יצא נחרצות נגד הביטקוין, זאת במהלך שימוע בסנאט שנערך לחברות הפיננסים בוול סטריט סביב חוסר הוודאות בתחום הרגולציה.

"תמיד התנגדתי בחריפות לקריפטו, ביטקוין וכן הלאה", אמר דיימון. "השימושים האמיתיים היחידים שלהם (מטבעות הקריפטו) הם לפושעים, לסוחרי סמים, להלבנות כספים ולהעלמות מס. אם אני הייתי הממשלה, הייתי סוגר את זה".

 

זו לא הייתה הפעם הראשונה בה דיימון מתח ביקורת על מטבעות קריפטוגרפיים, על אף שבנק ההשקעות שהוא עומד בראשו מושקע מאוד בבלוקצ'יין, הטכנולוגיה שמאפשרת את פעילותה של תעשיית הענק הזו. בעבר, דיימון כינה את הביטקוין "זיוף שעושים לו הייפ", אך חזר בו לאחר מכן; בהזדמנות אחרת, אמר שהביטקוין שווה ערך ל"סלע מחמד".

עוד כתבות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה