גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את מנהלת המסחר שהפכה לשיאנית השכר של בתי ההשקעות

תגמולים בעלות של יותר מ־7 מיליון שקל הפכו את לבנת מזרחי רינסקי לבעלת השכר הגבוה בבתי ההשקעות המקומיים ● מי שהגיעה לאי.בי.אי לאחר מכה שספג כתוצאה מהימור פיננסי כושל של לקוחותיו, מובילה בשנים האחרונות את הצמיחה בפעילות המסחר, הוספת אלפי לקוחות והפיכתה לנדבך מרכזי ברווחים

לבנת מזרחי רינסקי / צילום: אילן בשור
לבנת מזרחי רינסקי / צילום: אילן בשור

ענף הפיננסים המקומי, גם בשנת 2024, הוא עדיין עולם גברי מאוד. "תור הזהב" של הנשים ששלטו בעולם הבנקאות באמצע העשור הקודם - שלוש מנכ"ליות, נגידת בנק ישראל ומפקחת על הבנקים - נראה כעת רחוק למדי. גם צמרת שיאני השכר בחברות הנסחרות בבורסה בתל אביב אשתקד, כפי שפורסמה בגלובס בתחילת השבוע, מורכבת מגברים בלבד. יוצאת מן הכלל בתמונה המגדרית הזו היא לבנת מזרחי רינסקי, שתסגור בעוד כחודשיים שש שנים בתפקיד מנכ"לית שירותי הבורסה של בית ההשקעות אי.בי.אי.

 

עם עלות שכר של 7.7 מיליון שקל בשנת 2023, מזרחי רינסקי היא בעלת השכר הגבוה מבין בכירי בתי ההשקעות שנסחרים בבורסה - ולבטח אחת מקומץ נשים שנכללות ברשימת השיאנים (מיה שטרק, מנכ"לית גזית ברזיל מקבוצת הנדל"ן ג'י סיטי, זכתה אשתקד לתגמולים גבוהים יותר בעלות של 8.7 מיליון שקל). רוב התגמול של מזרחי רינסקי הוא מענק בסך 6.7 מיליון שקל, הנגזר מהגידול בפעילות וברווחי חברת שירותי הבורסה של אי.בי.אי. בסיכום חמש השנים האחרונות הצטברה עלות שכרה של מזרחי רינסקי ל־20 מיליון שקל - 77% ממנה כמענקים.

 

הגיעה אחרי פרשת מדד הפחד

מזרחי רינסקי, 52, נמצאת בשוק ההון כבר קרוב ל־30 שנה, כשני שלישים מהן בחדרי המסחר של בנק אגוד, שמוזג בשנים האחרונות למזרחי טפחות. לאגוד היא הגיעה כסטודנטית צעירה אך תוך זמן קצר כבר ניהלה צוות, לאחר מכן מחלקה ולבסוף, בתפקידה האחרון בבנק ניהלה את כל חדרי המסחר של הבנק, והייתה אחראית בין היתר על הברוקראז' המוסדי ומטבע החוץ.

ניתוח | מחיר הנפט עלול להגיע למאה דולר לחבית ולתדלק את חששות האינפלציה
ההיסטוריה מלמדת: וול סטריט רגישה לאירועים גיאופוליטיים, רק בטווח המיידי

בשנת 2016, אחרי שני עשורים באגוד, כולם בתחום ההשקעות, היא החליטה לצאת לפרישה מוקדמת מהבנק ולהקים חברה עצמאית לייעוץ פיננסי וצברה שורה של מיזמים. אולם כעבר שנה אחת בלבד קיבלה הצעה לנהל את חבר הבורסה של אי.בי.אי, זמן קצר אחרי שנקלע לפרשה טראומטית מבחינתו שעלתה לו בהפסד של כ־35 מיליון שקל.

זה קרה בפברואר 2018 כשאי.בי.אי דיווח על הפסד חריג ובעייתי שנוצר כתוצאה מחשיפה לפעילות של לקוחות שביצעו הימור כושל - פוזיציית "שורט" על מדד הפחד בוול סטריט (מדד Vix).

אותם לקוחות נכנסו לחריגת אשראי שאי.בי.אי נאלץ לכסות אותה. כחודשיים וחצי לאחר מכן הודיע מנכ"ל חבר הבורסה של אי.בי.אי, ג'וליאן אסוס, על רצונו לעזוב את תפקידו ואת בית ההשקעות, כאשר שני הצדדים הכחישו קשר בין האירוע לעזיבה, והסבירו אותה בהצעה שקיבל לתפקיד ניהולי חדש (בחברת מגדל שוקי הון).

יחד עם הנהלת אי.בי.אי, הובילה מזרחי רינסקי שורה של צעדים שנועדו למנוע או לפחות לצמצם אפשרות לאירוע דומה, בעזרת הידע בעולמות המסחר וניהול הסיכונים שהביאה עמה מאותן 20 שנות עבודה בבנק. כך, בשירותי הבורסה של אי.בי.אי עיבו משמעותית את כל תחום ניהול הסיכונים. בשנתה הראשונה בתפקיד היא מינתה מנהל סיכונים פיננסיים, תפקיד שלא קיים בחברי בורסה אחרים, בוודאי לא באלו שאינם בנקים - שם מנהלי סיכונים נמצאים רק בתחום קווי האשראי והסיכונים בתחום זה. היא גם החליפה את קצין הציות.

בנוסף, בחברה יש סמנכ"לית רגולציה שאחראית על תחום מניעת הלבנת הון ובקרות אשראי, וכן סמנכ"ל תפעול עם עובדים רבים תחתיו.

גידול ניכר בלקוחות הריטייל

כאמור, חלק הארי מן התגמול של מזרחי רינסקי נובע ממענק הנגזר מהצמיחה בפעילותו של חבר הבורסה. מדובר בגוף המפעיל זירת מסחר המאפשרת קנייה ומכירה של ני"ע בבורסות בארץ ובעולם, במוצרים סחירים ושאינם סחירים.

חבר הבורסה של אי.בי.אי הוקם ב־1973, וזו הפעילות הוותיקה ביותר בבית ההשקעות. פעילותו מתחלקת לשלושה תחומים. הראשון הוא ברוקראז' מוסדי שנותן שירות ללקוחות מחברות ביטוח, קרנות פנסיה וקרנות גידור מהארץ והעולם, וכן לבנקים מרחבי העולם. בתחום זה נתח השוק של אי.בי.אי הינו כ־7%. נכון לסוף 2023 לחבר הבורסה כ־400 לקוחות מוסדיים, כשההכנסה הממוצעת מכל אחד מהם עמדה אשתקד על 307 אלף שקל, גידול של 8% בהכנסה מלקוח לעומת שנת 2022.

התחום השני הוא המסחר העצמאי, שביצע קפיצה גדולה מאז פרוץ הקורונה. אם בעבר אלפי לקוחות בודדים ניהלו את ההשקעות שלהם דרך חברי בורסה שאינם בנקים ופעלו כסוחרים עצמאיים, היום המספרים כבר מגיעים לעשרות אלפי לקוחות בכל חבר, שעוזבים את הבנקים בין היתר בשל העמלות הנמוכות משמעותית שמציעים בתי ההשקעות. נכון להיום לאי.בי.אי יש כ־35 אלף לקוחות עצמאיים, כשבסוף 2022 מספרם עמד על כ־22 אלף בלבד (כולל תאגידים ומגזר עסקי). ההכנסה הממוצעת מלקוח עצמאי עמדה אשתקד על 5,400 שקל, גידול של כ־15% לעומת השנה שקדמה לה.

עם גודל תיק מינימלי של 15 אלף שקל, הלקוחות יכולים לסחור עצמאית בארה"ב ובישראל עם אופציה לשירות על פי דרישה גם לאירופה ואסיה. חלק מהגידול הזה התאפשר בעקבות הקמת איביאי סמארט - אפליקציית מסחר שפותחה בתוך בית ההשקעות ומאפשרת כיום מסחר בארה"ב בלבד, אך בקרוב היא תאפשר גם מסחר בישראל. בנוסף, אי.בי.אי הוא כיום חבר הבורסה היחיד שמאפשר להתחבר לבעל רישיון מפוקח בישראל ולסחור 24/7 בקריפטו.

מגזר הפעילות השלישי הוא המגזר העסקי, כאשר בדומה לבנק חבר הבורסה משמש לכל הצרכים הבנקאיים והתפעוליים של חברות: לפתוח חשבון, לתת שירותי משיכות, הפקדות, העברות, גידורים, המרות מט"ח, קשר בין הבורסה לחברות, הצעות רכש ומכר ועוד.

התנודתיות בשוק מגדילה את ההכנסות

הגידול בפעילות המסחר שעליה מופקדת מזרחי רינסקי הוביל לגידול בהכנסות והרווח שמייצרת אותה פעילות עבור בית ההשקעות. על פי הדוחות לשנת 2023 הניבו שירותי מסחר ומשמורת הכנסות של 289 מיליון שקל לאי.בי.אי והיוו כ-35% מכלל ההכנסותיו.

לשם השוואה, ב-2021 עמדו ההכנסות מתחום זה על כמחצית מהסכום אשתקד והיוו רק כרבע מהכנסות בית ההשקעות. הגידול בפעילות המסחר תורגמה אשתקד לרווח מגזרי של 105 מיליון שקל - קפיצה של פי 4 לעומת הרווח שנרשם בשנת 2021.

אז מה עומד מאחורי הגידול בפעילות? בסופו של דבר חבר הבורסה הוא ברוקר ולכן כל מה שגורם לשוק לזוז, כולל תנודות הנובעות מעצבנות, משרת את ההכנסות ממסחר. או כמו שאומרים ברוקרים ותיקים: "לא חשוב לאן הכסף יזוז, העיקר יזוז".

באי.בי.אי התייחסו לכך בדוחות הכספיים כשכתבו כי "בשנים שבהן חלות ירידות בשוק ההון לרוב נרשמת גם עלייה במחזורי המסחר, שתורמת לתוצאותיו של מגזר שירותי הבורסה אשר נהנה מעמלות בגין פעולות ביצוע. המסחר בישראל במהלך שנת 2023 התאפיין בתנודתיות רבה, בשונה מהמגמה הכלל עולמית, בעיקר לאור השפעתם של שני אירועים פנימיים מהותיים בישראל: הרפורמה המשפטית שקודמה בתחילת 2023 והובילה למחאות נרחבות ולחוסר ודאות; וכן פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' ב־7 באוקטובר, שעודנה נמשכת.

"על אף הקושי בביצוע עסקאות בישראל במהלך חודש אוקטובר, מגזר שירותי בורסה הציג צמיחה ברווחיות וגיוס לקוחות משמעותי בהשוואה לרבעונים הקודמים (מתייחס לדוחות הרבעון הרביעי, ר"ו). מגמה זו ממשיכה גם לאחר תקופת הדוח", נמסר עוד.

נוכחות גבוהה לחבר הבורסה בצמרת התגמול

מזרחי רינסקי היא כאמור שיאנית השכר מבין עובדי אי.בי.אי בשנה החולפת, אך גם בכירים אחרים בבית ההשקעות זכו לתגמולים גבוהים במיוחד: מנכ"ל אי.בי.אי קפיטל, טל דורי, עם עלות שכר של 5.2 מיליון שקל, ומנהל השיווק והמכירות הראשי אורן כהן שעלות שכרו עמדה על 4.2 מיליון שקל.

מאי.בי.אי נמסר לגלובס כי החברה "מציגה בשנים האחרונות עלייה עקבית בהכנסות וברווח. ההון האנושי בחברה הוא הגורם העיקרי לתוצאות אלה. אנו שמחים לתגמל את העובדות והעובדים ואת המנהלות והמנהלים המצוינים שלנו על פירות עבודתם, על מנת להשאיר אותם איתנו ולהמשיך לשמור על היתרון התחרותי שלנו בסביבה העסקית המאתגרת. בכך גם ניטיב עם לקוחותינו ועם בעלי המניות".

סקירת הדוחות של בית ההשקעות בעבר, מגלה כי גם במרבית השנים הקודמות בכירי חבר הבורסה שלה ניצבו בראש טבלת המתוגמלים.

שם שזכור במיוחד בהקשר זה הוא עופר לב, שעמד במרכזה של פרשה שזכתה להדים בשוק ההון, עזב את אי.בי.אי אך חזר אליו תחת ניהולה של מזרחי רינסקי. לב שימש בעשור הקודם כסמנכ"ל המסחר בחבר הבורסה של בית ההשקעות, ונחשב לאחד הסוחרים הבולטים בשוק ההון המקומי. בין השנים 2010 עד 2016 הוא קיבל שכר ותגמולים בעלות כוללת של כמעט 40 מיליון שקל, כולל תגמול של 8.8 מיליון שקל בשנת 2010 לבדה.

אלא שבינואר 2017 פרצה קטטה בינו לבין מנהל דסק המניות, אסף משיח, שהביאה לעזיבתו של לב. למרות זאת, שנתיים לאחר מכן, באפריל 2019, הוא הוחזר לחבר הבורסה לתפקיד מנהל תחום חו"ל.

מי שזכתה לתגמולים גבוהים עוד לפני לב היא תיקי חדד, מנהלת חבר הבורסה הוותיקה שהייתה חלק מאי.בי.אי במשך 34 שנה. בשנת 2009, שנתיים לפני עזיבתה, עלות התגמול שלה עמדה על 7 מיליון שקל.

עוד כתבות

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?