גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הותר לפרסום: 6 לוחמים נפצעו קשה בגליל, 8 נוספים במצב בינוני וקל

אדם נפצע אנוש, שניים נפצעו קשה, ארבעה במצב בינוני והשאר קל בפגיעה ישירה בערב אל-עראמשה ● דיווח: בארה"ב מעריכים שישראל תבצע תקיפה מצומצמת בשטח איראן • איראן: "כל תקיפה של ישראל בשטחנו תיענה בתגובה חזקה ונחרצת" • בגליל המערבי: נפילות בשטחים פתוחים אחרי כ-5 שיגורים מלבנון, לא ידוע על נזק או על נפגעים • הפעילות במרכז הרצועה: כוחות הנח"ל חיסלו מחבל באמצעות רחפן • עדכונים שוטפים

כפר ערב אל-עראמשה / צילום: איל יצהר
כפר ערב אל-עראמשה / צילום: איל יצהר

עדכונים שוטפים

20:00 - תרחישי התקפה והגנה: הושלם תרגיל רחב היקף בזירה הצפונית

צה"ל השלים אתמול תרגיל בהובלת אוגדה 91, עוצבת הגליל, ובשיתוף חיל האוויר, משטרת ישראל וכוחות החילוץ וההצלה. מדובר צה"ל נמסר כי התרגיל מהווה חלק משמעותי מתהליך ההכנה של האוגדה למגוון תרחישים בצפון תוך התמודדות עם שטח מורכב, תנאי מזג אוויר מקשים ואירועי רב-נפגעים.

דובר צה"ל הוסיף: "כלל הכוחות בגזרה, ביניהם רבש״צים וחברי כיתות הכוננות ביישובים השונים, כוחות המשטרה וההצלה, כוחות שריון, הנדסה וחטיבות האוגדה פועלים על מנת לשמר מוכנות מלאה להגנה חזקה על הגליל העליון והתקפה בשטח לבנון".

19:10 - גלנט בזירת הפיגוע שבה נרצח בנימין אחימאיר ז"ל: "נגדע את הידיים האכזריות האלה בכל מקום שיהיו"

שר הביטחון גלנט סייר בזירת הפיגוע שבה נרצח הנער בנימין אחימאיר ז"ל, שם אמר כי "הטרור האיראני שמתחיל בטהראן מנסה להגיע עד ליהודה ושומרון כדי לפגוע באזרחי ישראל - את ידיהם המגואלות בדם נגדע בכל מקום - בבלימה ובמתקפה".

"אנחנו נגיע לרוצחים ואנחנו נמצה איתם את הדין. נגדע את הידיים האכזריות האלה בכל מקום שיהיו, נגן על אזרחי ישראל, נבלום ונכה ככל שיידרש, בכל מקום, לא יהיה שום דבר שימנע בעדנו להביא לכך שאזרחי ישראל יהיו בטוחים", הוסיף שר הביטחון.

19:00 - מבצע מיוחד בבית חאנון: מחבלים שהסתתרו בבתי ספר - חוסלו

בשבוע האחרון כוחות צה"ל והשב"כ, בפיקוד החטיבה הצפונית באוגדת עזה, ביצעו מבצע ממוקד במרחב אזרחי בבית חאנון בעקבות אינדיקציות מודיעיניות על הימצאות מחבלים במקום.

הכוחות פשטו על מבנה מרכזי שבו נמצאים שני מבנים ששימשו כבתי ספר, זאת בעקבות מידע מודיעיני שהעיד על הימצאות מחבלי חמאס והג'יהאד האיסלאמי שנמצאים במבנה ומשתמשים באזרחים השוהים במקום כמגן אנושי. לפני כניסת הכוחות למבנה, הכוחות כרזו וקראו לפינוי האזרחים מהמבנה, למען ביטחונם.

הלוחמים עצרו כמה מחבלים מארגוני הטרור באופן ממוקד ומדויק תוך הימנעות מפגיעה באוכלוסייה האזרחית במקום. במהלך הפעילות חוסלו כמה מחבלים שניסו לפגוע בכוחות.

18:55 - דיווחים בלבנון: צה"ל תוקף באזור בעלבכ

18:26 - ביידן לחברי הקונגרס: "אשרו בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל"

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן פרסם מאמר מיוחד בוול סטריט ג'ורנל והפציר בחברי הקונגרס "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה - זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו".

עוד הזהיר הנשיא האמריקני: "אם איראן תצליח להסלים את המתקפה על ישראל, ארה"ב עלולה להיגרר. ישראל היא בעלת הברית החזקה ביותר שלנו במזרח התיכון. לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד וניתן להגנה שלהם להיחלש".

17:55 - 14 חיילים נפצעו, בהם 6 במצב קשה מהירי לגליל המערבי

14 חיילים נפצעו, שישה מהם במצב קשה, מפגיעה ישירה של כטב"ם נפץ במרכז קהילתי מאוכלס בערב אל-עראמשה שבגליל המערבי. שני פצועים נוספים במצב בינוני, והשאר במצב קל. צוותי מד"א, יחד עם צוותי רפואה של צה"ל, פינו את הפצועים למרכז הרפואי לגליל בנהריה. ארבעה אזרחים נוספים פונו לבית החולים במצב קל.

16:18 - המרכז הרפואי לגליל מעדכן: 18 נפצעו בערב אל-עראמשה

המרכז הרפואי לגליל בנהריה הודיע כי הובאו אליו 18 אנשים שנפצעו כתוצאה מהשיגור לעבר ערב אל-עראמשה. לפי ההודעה, רובם סובלים מפגיעות רסיסים. אחד מהם במצב אנוש, שניים במצב קשה, ארבעה במצב בינוני וכל השאר במצב קל.

15:15 - עדכון מד"א: 13 נפצעו בפגיעה ישירה בגליל המערבי, בהם 1 אנוש ו-3 קשה

14:47 - במד"א מעדכנים: שניים נפצעו קשה מהירי לעבר ערב אל-עראמשה

במד"א מעדכנים כי שניים נפצעו קשה, אדם נוסף נפצע בינוני ועוד ארבעה נפצעו קל מהירי לעבר ערב אל-עראמשה שבגליל המערבי. כל הפצועים הם גברים בשנות ה-30 לחייהם, והם פונו למרכז הרפואי לגליל בנהריה.

חובש בכיר במד"א, אחמד עבד אל האדי, פראמדיקית מד"א רחל אלבו וחובש רפואת חירום ונהג במד"א אמיר טויל סיפרו: "הוציאו אלינו גבר כבן 30 עם חבלות בראש ובגפיים, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים, הרדמנו והנשמנו אותו ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו קשה".

חובשת רפואת חירום במד"א אגם מלכה, פראמדיק מד"א מימון גבאי וחובש בכיר ונהג במד"א דימיטרי גרפלד סיפרו: "העבירו אלינו גבר כבן 30 בהכרה מלאה עם פצעי רסיסים, העברנו אותו לניידת טיפול נמרץ, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים, תוך עצירת דימומים וטיפול תרופתי, ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו קשה".

13:15 - דיווח ראשוני על פגיעה במתנ"ס מאוכלס בערב אל-עראמשה שבגליל

שבעה פצועים, שניים מהם במצב קשה, מפגיעה ישירה היום (רביעי) במרכז קהילתי מאוכלס בערב אל-עראמשה שבגליל המערבי. פצוע נוסף במצב בינוני, וארבעה במצב קל. צוותי מד"א, יחד עם צוותי רפואה של צה"ל, פינו את השבעה למרכז הרפואי לגליל בנהריה.

לפי דיווחים ראשוניים, יותר משישה שיגורים נורו מלבנון לעבר מרחב ערב אל-עראמשה. אחד השיגורים פגע במבנה. כחלק מניסיונות הפינוי, צה"ל פתח בירי ארטילרי לעבר גבול לבנון, ולמקורות הירי. במקביל, הירי מלבנון לעבר האזור נמשך, והופעלו התרעות.

לקריאת הכתבה המלאה

11:53 - המאמץ הדיפלומטי נגד איראן: "להגדיר את משמרות המהפכה ארגון טרור"

שר החוץ ישראל כ"ץ נפגש הבוקר עם שר החוץ של בריטניה דיוויד קמרון ושרת החוץ של גרמניה אנאלנה ברבוק. השר כ"ץ הבהיר כי לישראל זכות להגיב נגד המתקפה של איראן, וביקש להכריז על משמרות המהפכה כארגון טרור ולקדם הטלת סנקציות על פרויקט הטילים של איראן.

11:04 - בריטניה: ברור לנו שישראל החליטה להגיב לאיראן

שר החוץ הבריטי קמרון אמר הבוקר כי "זה ברור שישראל החליטה להגיב למתקפה האיראנית". זאת, אחרי מסכת הלחצים מצד ארה"ב, בריטניה ומדינות נוספות באירופה על ישראל שלא להגיב ולהימנע מהסלמה.

10:28 - צה"ל נערך למבצע ברפיח, לעזתים נמאס להמתין: "אנשי חמאס מתחבאים, שונאים אותם"

בישראל נמשכים הדיונים לקראת כניסה קרקעית לרפיח, אלא שברצועה שומעים את הדיווחים האלו כבר תקופה. צעיר עזתי: "אנשי חמאס מסתתרים ומנסים לנהל את רפיח, שילמנו את המחיר". התוכנית המפורטת שנמצאת על השולחן - והאזהרה לתושבים: "הימנעו מלחזור צפונה". לידיעה המלאה ב-N12

10:05 - צה"ל: תקפנו הלילה שורת מטרות בדרום לבנון

צה"ל עדכן כי תקף במהלך הלילה מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון. "מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו במהלך הלילה שורת מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון", נמסר מהצבא. "בין המטרות שהותקפו, אתרים צבאיים ומבנים צבאיים של חיזבאללה במרחבים אל-חיאם, אל מנצורי, עלמא א-שעב ויעטר שבדרום לבנון".

סנקציות במקום תגובה צבאית ישראלית: זו התוכנית של אירופה להתמודד עם המשבר במזרח התיכון
"אני מודאג": ישראל זיו מנתח - מה יקרה עם רפיח והאם נתקוף באיראן?
המומחה שבטוח: ההצלחה הגדולה של ישראל היא לא רק היירוטים
רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך, וזו הסיבה

09:44 - דובר צה"ל: חיל האוויר תקף במהלך הלילה מטרות בדרום לבנון

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו במהלך הלילה (ד') שורת מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון. בין המטרות שהותקפו, אתרים צבאיים ומבנים צבאיים של חיזבאללה במרחבים אל-חיאם, אל מנצורי, עלמא א-שעב ויעטר שבדרום לבנון. דובר צה"ל מעדכן כי בהמשך להתרעות בגליל המערבי לפני זמן קצר, זוהו מספר שיגורים שחצו משטח מלבנון, אין נפגעים. כוחות צה"ל תקפו את מקורות הירי.

09:19 - איראן: "כל תקיפה של ישראל בשטחנו תיענה בתגובה חזקה ונחרצת"

איראן שוב מאיימית. נשיא איראן אבראהים ראיסי אמר הבוקר: "כל תקיפה של ישראל בשטחנו ונגד אינטרסים איראניים, גם אם היא פשוטה, תיענה בתגובה חזקה ונחרצת. האויבים שלנו יודעים שהמכה שהם יקבלו מאיתנו תגרום להם להתחרט".

09:01 - אזעקות בכמה יישובים בגליל המערבי

אזעקות המתריעות מפני רקטות הופעלו בגלילי המערבי. האזעקות הופעלו ביישובים פסוטה, מתת, אלקוש, נטועה וחורפיש. הפרטים בבדיקה.

08:50 - הפעילות במרכז הרצועה: כוחות הנח"ל חיסלו מחבל באמצעות רחפן

צה"ל עדכן הבוקר כי צוותי הקרב של חטיבות 401, נח"ל, חטיבת האש 215 ויחידות נוספות בפיקוד אוגדה 162 ממשיכים בפעילות הממוקדת במרכז הרצועה לחיסול מחבלים והשמדת תשתיות טרור. "כחלק מהפעילות במרכז הרצועה, כלי טיס של חיל האוויר חיסלו ביממה האחרונה מספר מחבלים והשמידו תשתיות טרור", נמסר מצה"ל.

עוד הוסיפו בצבא: "באחת התקיפות, כלי טיס תקף חוליית מחבלים שהפעילה רחפן חמוש לעבר הכוחות שפעלו במרחב. בתקיפות נוספות, כלי טיס של חיל האוויר בשיתוף חטיבת האש 215 תקפו מספר משגרי רקטות מוכנים לשיגור לשטח הארץ. לוחמי חטיבת הנח"ל חיסלו ביממה האחרונה באמצעות רחפן מחבל שזוהה פועל בסמוך לכוחות".

בנוסף, בצה"ל עדכנו כי הכוחות חיסלו בירי צלפים מחבל שזוהה נע לעברם. לאורך היממה האחרונה, מטוסי קרב וכלי טיס של חיל האוויר תקפו יותר מ-40 מטרות טרור ברחבי הרצועה, בהן עמדות שיגור תת-קרקעיות, מבנים ממולכדים, מבנים צבאיים ובהם מחבלים חמושים, עמדות תצפית, תשתיות טרור תת-קרקעיות ותשתיות צבאיות נוספות.

07:47 - ירי לגליל המערבי: לא דווח על נפגעים או נזק

אזעקה נשמעה במושב אלקוש, זוהו 3-4 שיגורים מכיוון לבנון ונפילות בשטחים פתוחים, לא ידוע על נזק או על נפגעים.

07:26 - דיווח: ההערכה בארה"ב לגבי תקיפה ישראלית באיראן - והחשש

בארה"ב מעריכים כי ישראל תבצע תקיפה מצומצמת בשטח איראן, אך גם מדגישים כי ישראל לא חולקת מידע בנושא עם ארה"ב, ולכן התוכניות אינן ברורות - כך על-פי דיווח הבוקר ב-CBS. עוד דווח כי בארה"ב חוששים שישראל לא תעדכן את ארה"ב מראש על תקיפה כזאת.

05:55 - לוחם שלדג נפצע קשה בקרב בצפון הרצועה

דובר צה"ל עדכן הבוקר כי לוחם מיחידת שלדג נפצע אתמול קשה בקרב בצפון רצועת עזה. הלוחם פונה לבית החולים לקבלת טיפול, ומשפחתו עודכנה.

03:00 - צבא ארה"ב: שני כטב"מים יורטו באזור שנשלט על-ידי החות'ים בתימן

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב עדכן על יירוט שני כטב"מים שהיוו איום על ספינות מסחר אמריקאיות באזור שנשלט על-ידי המורדים החות'ים בתימן. אין נפגעים באירוע, ולא נגרם נזק לספינות.

02:10 - ארה"ב: בעקבות המתקפה נגד ישראל - נטיל סנקציות צבאיות על איראן

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, גיי'ק סאליבן, הצהיר כי במהלך הימים הקרובים יוטלו סנקציות, בין היתר, נגד תוכנית הטילים והכטב"מים של איראן, כך דווח ברויטרס. בנוסף קרא סאליבן למדינות נוספות להטיל סנקציות משלהן.

22:13 - דובר צה"ל הודיע: חוסל מפקד יחידת הרקטות והטילים של הגזרה המערבית של כוח רדואן

צה"ל הודיע כי תקף באמצעות כלי טיס של חיל האוויר במרחב כפר דונין וחיסל את המחבל מחמד חסין מצטפא שחורי, מפקד יחידת הרקטות והטילים של הגזרה המערבית ביחידת רדואן של ארגון הטרור חיזבאללה. חסין שימש כאחראי לתכנון והוצאה לפועל של מתווי ירי רקטות רבים לעבר העורף הישראלי.

"במסגרת תפקידו עסק חסין בקידום ותכנון שיגורי רקטות וטילים לעבר מדינת ישראל ממרחב הגזרה המרכזית והמערבית בלבנון", ציינו בדובר צה"ל. "בתקיפה חוסל גם מחמוד איברהים פדלאללה, פעיל ביחידת הרקטות והטילים של ארגון הטרור חיזבאללה".

20:10 - 28 שיגורים לצפון בשעה האחרונה

כ-15 שיגורים לגליל המערבי, ללא נפגעים או נזק. כיפת ברזל יירטה רקטה אחת. באזור מירון היו 8 שיגורים, ללא נפגעים או נזק - כיפת ברזל יירטה רקטה אחת. 5 שיגורים לקריית שמונה עם נזק לרכוש.

19:30 - גלנט בגבול הצפון: "האיראנים נכשלו במתקפה וייכשלו בהרתעת ישראל. שמי המזרח התיכון פתוחים עבור מטוסי חיל האוויר - כל אויב שיילחם נגדנו יוכה"

שר הביטחון יואב גלנט ביקר בגבול הצפון וקיים שם הערכת מצב עם מפקד אוגדה 146, תת-אלוף ישראל שומר; מפקד חטיבה 6, אלוף-משנה איתן גלעד; ומפקדי הגדודים הפועלים בגזרת הגליל המערבי. השר גלנט התייחס למתקפה האיראנית על ישראל, והדגיש: "לאחר שהאיראנים נכשלו בהתקפה, הם ייכשלו גם בהרתעה ולא ימנעו ממדינת ישראל לפעול נגד כל ניסיון התעצמות ברחבי המזרח התיכון".

"גם כאשר המלחמה נראית בגזרות אחרות, המשימה שלכם לא פוסקת", המשיך גלנט. "האיראנים תקפו אותנו בצורה אגרסיבית עם יותר מ-500 חימושים - אף טיל שיוט או כטב"ם לא הגיעו לישראל, ומתוך למעלה מ-100 טילי קרקע-קרקע, ארבעה נפלו בישראל - כתוצאה מעבודת ההכנה שעשינו עם השותפים שלנו והפעולה האיכותית של צה"ל, על כל המערכות שלו".

גלנט איים: "האיראנים לא יצליחו לממש משוואה שונה של הרתעה מול מדינת ישראל. מטוסי חיל האוויר פועלים בכל מקום, שמי המזרח התיכון פתוחים, כל אויב שיילחם נגדנו - אנחנו נדע להכות אותו בכל מקום שהוא. המשימות הן משימות רציניות, אני רואה מה אתם עושים, ואני משוכנע שאנחנו נגיע לשלב שבו נחזיר את האזרחים לביתם בביטחון - או בפעולה צבאית או בהסכמה. תמיד יותר טוב להסכים, אך אנחנו נערכים לכל האפשרויות".

מוקדם יותר, באיראן אינטרנשיונל, אחד מערוצי האופוזיציה של הרפובליקה האיסלאמית, ציטטו את דובר הוועדה הפרלמנטרית לביטחון לאומי: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו". עוד קרא הדובר לישראל "לפעול בתבונה".

הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12

עוד כתבות

בית החולים סורוקה / צילום: Shutterstock

בתי החולים עוברים למרחבים המוגנים; הפעילות הלא דחופה נעצרה

לאחר שבועות של היערכות, אגירת ציוד רפואי ותרגיל גדול עם צה"ל, מערכת הבריאות העלתה כוננות לרמה הגבוהה ביותר ● בתי החולים ימשיכו לתת מענה למקרים דחופים, חלק מהטיפולים יבוטלו ● משרד הבריאות מסר כי בנק הדם במוכנות גבוהה, וצוותים תוגברו בדרום ● נכון לעכשיו טיפות החלב נותרות בשלב זה פתוחות

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

השימוש בגז במשק החשמל יורד: ישראל עברה לשימוש בדלקי חירום

בזמן שהשימוש בסולר - דלק החירום של ישראל - מזנק, השימוש בגז במשק החשמל צונח ביותר מחצי, מה שעשוי להעיד על השבתת אחד ממאגרי הגז של המדינה ● לפי מערכת "נגה", גם התחנות הפחמיות מגבירות תפוקה מעבר לרגיל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● תרחיש של פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"