גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

19:01

סיכום השבוע בבורסה: המסחר בתל אביב בשבוע השלישי של חודש אפריל נפתח במתקפת ירי מאסיבית וחסרת תקדים ע"י איראן ושלוחותיה לעבר ישראל , לפנות בוקר ה-14 באפריל 2024. למרות זאת המסחר בבורסה נפתח כסדרו, ומדדי הדגל ת"א-35 ות"א-125 עלו באותו היום בכ-0.3% כל אחד .

אבל בעקבות המתקפה האיראנית התגברה הדריכות בשווקים לגבי פעולת תגמול של ישראל ולהתרחבות הלחימה במזרח התיכון.

מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו השבוע בכ- 1.1% ובכ- 0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ- 7.6%. לירידת המדד תרמו המניות הדואליות הכלולות בו. יוצאי דופן השבוע, מדד ת"א-בנייה ומדד ת"א תשתיות אנרגיה שעלו השבוע בכ- 1.0% ובכ-0.8%, בהתאמה.

בתום המסחר היום ה-18 באפריל, נקבעו הפרמטרים לעדכון החצי שנתי של הרכב מדדי המניות, ובמסגרתו ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל החזקות ושופרסל , ויגרעו מהמדד מניות קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי.

ירידות שערים אפיינו את מדדי איגרות החוב. את ירידות השערים הובילו איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד לטווח ארוך שירדו השבוע בכ-1.3%. יוצאי דופן השבוע הם מדדי איגרות החוב הממשלתיות תל גוב משתנה ו תל גוב צמודות 0-2 שעלו בכ-0.25% , כל אחד.

התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע. זאת בדומה לתשואה לפידיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים שעלתה בכ-0.1% במקביל והגיעה לכ-4.7% לקראת סוף השבוע.

מדד תל בונד-דולר ירד השבוע בכ- 0.1%, למרות התחזקות הדולר ביחס לשקל בשיעור של כ-0.5%. ביום חמישי, ה-18 באפריל, ערב העדכון החודשי של מדדי איגרות החוב הקונצרניות, הסתכם המחזור היומי באיגרות חוב בבורסה בכ- 7.8 מיליארד שקל, כ-4.1 מיליארד שקל מתוכם באיגרות חוב קונצרניות.

17:30

לאחר ארבעה ימי מסחר שליליים, המסחר בתל אביב ננעל הערב בעליות שערים חדות - ת"א 35 הוסיף לערכו 1.3% ות"א 90 עלה ב-0.9%. מדד הבנקים עלה ב-1.8%.

בנוסף בלט מדד ת"א בנייה שעלה ב-2.2%, בלטו בו קרסו נדל"ן והכשרת ההתחדשות.

בין 125 המניות הגדולות בבורסה בלטו בי קומיוניקיישן שעלתה ב-8%, תמר פטרוליום ונקסט ויז'ן שעלו ב-4%.

16:17

העליות בבורסה של תל אביב מתזקות כעת - ת"א 35 מוסיף לערכו 1% ות"א 90 עולה ב-0.6%. מדד הבנקים עולה ב-1.9%.

אתמול המדדים בבורסה ננעלו בירידות של כ-1%, בסיומו של עוד יום תנודתי שהתחיל בעליות קלות. מדד הבנקים רשם ירידה של 1.7%. על המסחר ממשיכים להשפיע חששות מהסלמה ביטחונית.

אר.אס.אל אלקטרוניקה קיבלה הזמנה לפיילוט ממפעל ישראלי לייצור תחמושת בהיקף של כ- 100 אלפי דולר ליישום אזרחי ראשון של שילוב טכנולוגיות הכוללות, בין היתר, בינה מלאכותית ולימוד מכונה. החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מוצרי אלקטרוניקה מתוחכמים לתחומי התעופה והארטילריה.

אלה יושמו עד כה בפלטפורמות צבאיות בלבד, על מנת להשיג שיפור בתפוקת הייצור ובעליות מחזור החיים על ידי אימוץ שיטות אחזקה חזויה. בעתיד הקרוב, הפיילוט יורחב לרצפת הייצור של מפעל התחמושת. הזמנה זו בנוסף ל פיילוט שהותנע כבר ברכבת ישראל ופיילוט מתוכנן באוניות צי סוחר הזהות במטרותיהם לשיפור תפוקות ויצירת חסכון בעלויות התפעול.

15:13

חברת הפיצוחים הבורסאית חממה סחר , שבשליטת משפחת חממה (77.7%), שהיא למעשה שלד בורסאי (בשווי שוק של 59 מיליון שקל), מרכזת עניין בעקבות הצעה שקיבלה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה, כאשר השליטה תעבור לבעלים החדש.

מי שהגיש את ההצעה הוא ניסים ברכה, מנכ"ל חברת הקנאביס טוגדר ומייסד חברת נדל"ן בשם גלובוסנטר נדל"ן. על פי ההצעה, ברכה ימזג לחברה פעילות נדל"ן בארץ בתחום המרכזים הלוגיסטיים וכן נדל"ן מסחרי בשווי של לפחות 90 מיליון שקל ופעילות נדל"ן נוספת בהיקף של עד 80 מיליון שקל.

14:35

מניית חברת הטענת כלי הרכב החשמליים, אלקטריאון , עולה ב-4% אחרי שהחברה הבת הצרפתית שלה מדווחת כי היא נמצאת בשלבים מתקדמים לחתימה על הקמת פרויקט בעיר רוא'ה בצרפת. במידה והחוזה ייחתם, יהיה מדובר על הפיילוט השני של החברה במדינה שצפוי להימשך מספר חודשים. בצרפת מדווחים כי מדובר על היקף כספי של כ-547 אלף יורו.

נזכיר כי החברה צפויה להיכנס למדדי ת"א 90 ות"א 125 בעדכון המדדים הקרוב שיתקיים בתחילת חודש מאי, וזאת אחרי שהמניה זינקה בחצי השנה האחרונה ביותר מ-200%.

13:15

עשות אשקלון , שנמצאת בשליטת קרן פימי (85%), הודיעה היום (ה') על רכישת 100% מחברת אי.די.סי בתמורה משולבת של 40 מיליון שקל במזומן ומניות עשות בהיקף 1%.

החברה הרוכשת נחשבת לאחת המובילות בייצור מערכות הנעה, ממסרות ומכלולים מורכבים וייחודיים לכלי רכב משוריינים כמו מרכבה ונמ"ר. נוסף על כך, עשות, שנוסדה בשנת 1967 ומעסיקה כיום כ0440 עובדים בישראל ובארה"ב, מספקת לחברות ענק בינלאומיות בתחומי התעופה הצבאית והאזרחית חלקים ורכיבים קריטיים הכוללים חלקים נעים וגלים סובבים מרכזיים למנועי סילון, וכן מוצרים ושירותים נוספים. בשנת 2011 הרחיבה עשות את פעילותה בשוק האמריקאי לאחר שרכשה חברת ייצור מערכות גלגלי שיניים ורכיבים מתקדמים, רליאנס גיר, שמפעלה נמצא באילינוי.

אי.די.סי פועלת בשני תחומי פעילות. בתחום הצבאי, היא מספקת ללקוחותיה ובראשם משרד הביטחון, מגוון מערכות שכוללות רכיבים קריטיים לטנקי מרכבה ונמ"ר. בתחום הפעילות האזרחי, מספקת אי.די.סי ללקוח מרכזי, מוצרים המשמשים אותו בייצור סמיקונדקטורים. ההכנסות והרווח התפעולי של אי.די.סי בשנת 2023 עמדו על כ-48 מיליון שקל וכ־17 מיליון שקל בהתאמה.

13:07

חברת ברן , העוסקת במתן שירותים הנדסיים של ניהול וביצוע פרויקטים בתחומים שונים, דיווחה לפני זמן קצר כי דירקטוריון החברה אישר מדיניות חלוקת דיבידנד בחברה, כך שהחברה תבצע חלוקה לבעלי מניותיה, בשיעור של עד 50% מתוך הרווח הנקי לאחר מס כל שנה.

בשוק המט"ח, הדולר מתחזק מול השקל קלות ונסחר סביב 3.78 שקלים לאחר שמוקדם יותר הבוקר חצה את רף ה-3.8 שקלים. האירו מתחזק ב-0.7% מול השקל ועומד כעת על 4.04 שקלים.

12:18

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת. ת"א 35 מוסיף לערכו 0.6% ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס. מדד ת"א בנקים 5 בולט לחיוב ועולה בכ-1.3%.

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות בישראל נסחרות כעת במגמה מעורבת. התשואה על אג"ח ל-10 שנים יורדת קלות ועומדת על 4.86%. התשואה על אג"ח לשנתיים עולה מעט ונסחרת סביב רמה של 4.38%.

10:45

חברת הטכנולוגיה באטמ , העוסקת בפיתוח מערכות תקשורת וסייבר וציוד רפואי לבדיקות מעבדה, מרכזת עניין הבוקר. זאת לאחר שהחברה הודיעה כי חתמה על הסכם לשלוש שנים לאספקת פלטפורמת Edgility עם חברת תקשורת מובילה במקסיקו, Totalplay, המספקת שירותי אינטרנט, טלוויזיה וטלפוניה על גבי רשתות סיבים אופטיים במקסיקו.

10:04

יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה חיובית. ת"א 35 קופץ ב-0.9% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.3%.

בולטות לחיוב מניות אורמת טכנו , איסתא , מלם תים , אלקטרה ואיידיאיי ביטוח .

מנגד, חברות דוניץ , פריון נטוורק , ישרס , פז נפט ומג'יק נסחרות בירידות.

09:50

בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק בשעה זו בכ-0.4% ונסחר סביב 3.79 שקלים לאחר שמוקדם יותר חצה את רף ה-3.8 שקלים.

במקביל, פרמיית הסיכון של ישראל (ה-CDS) חצתה הבוקר את הרמות השיא שנרשמו בתחילת המלחמה. בנוסף ל-CDS, המרווחים של האג"ח הדולריות של ישראל נסחרים מעל רמות השיא של תחילת המלחמה.

08:19

1. שוק המניות

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית. אמש (ד'), המסחר בבורסה ננעל במגמה אדומה על רקע המתיחות הביטחונית עם הסלמה בגבול הצפון, שם גרמה פגיעה ישירה במבנה ביישוב לפציעתם של עשרות בני אדם. ת"א 35 איבד מערכו כ-1% ות"א 90 ירד בשיעור דומה. מדד ת"א בנקים 5 צלל בכ-1.7%.

מתחילת השבוע, מדד ת"א 35 איבד מערכו כ-2.3% ות"א בנקים 5 ירד בכ-3.3%. ת"א ביומד בולט לשלילה עם ירידה שבועית של 6.5%.

תזכורת מאל על: המניות שנכנסו בסערה למדדים המובילים בת"א, ואז בעיקר צנחו

חברת התרופות טבע , דיווחה על קבלת אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לתרופת ביוסימילר שהיא מפתחת עם חברת Alvotech. מדובר בתרופה ביולוגית לטיפול בנגעי פסוריאזיס למבוגרים וילדים מגיל 6. הכנסות התרופה המקורית של ג'ונסון וג'ונסון ב-2023 הסתכמו ב-7 מיליארד דולר.

בתוך כך דווח כי עלות התגמולים של מנכ"ל טבע, ריצ'רד פרנסיס, הסתכמה ב-25.7 מיליון דולר ב-2023. רוב הסכום, כ-19 מיליון דולר, ניתן לפרנסיס כתגמול הוני על רקע הצטרפותו לחברה באותה שנה. בכך הפך פרנסיס לשיאן השכר בבורסה בת"א כשהוא עוקף את ברק עילם, מנכ"ל נייס, שהוביל את הרשימה לשנת 2023.

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

נראה כי החששות למתיחות הגיאופוליטית בין איראן לישראל נרגעו מעט, כאשר הבוקר, המדדים המרכזיים באסיה נסחרים בעליות שערים: הניקיי עולה ב-0.5%, ההנג סנג מוסיף לערכו 1.3%, בורסת שנגחאי מוסיפה לערכה 0.6% ומדד הקוספי קופץ ב-1.7%.

גם החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר במגמה חיובית.

אמש בוול סטריט, המדדים המרכזיים ננעלו בירידות שערים: הנאסד"ק ירד ב-1.2%, ה-S&P 500 השיל מערכו 0.6% והדאו ג'ונס ירד ב-0.1%.

אלפאבית מרכזת עניין הבוקר לאחר שדווח כי החברה פיטרה אמש כ-28 עובדים שהיו מעורבים במחאה נגד מתן שירותי מחשוב ענן ובינה מלאכותית לישראל. המחאה התקיימה במשרדו של מנכ"ל גוגל קלאוד, תומס קוריאן, ביום שלישי בלילה. אמש (ד') כריס רקאו, סגן נשיא גוגל לאבטחה עולמית, הדגיש במכתב שנשלח לעובדי החברה כי "בעקבות חקירה, היום סיימנו את העסקתם של 28 עובדים שנמצאו מעורבים במחאה. נמשיך לחקור ולנקוט פעולות ככל שיידרש".

גם טסלה מרכזת עניין לאחר שדווח כי מנכ"ל החברה, אילון מאסק, שלח לעובדי החברה מייל בו הדגיש כי חבילות הפיצויים שקיבלו העובדים שפוטרו נמוכות מדי: "בזמן שאנחנו מבצעים ארגון מחדש של החברה, הגיע לידיעתי שחלק מחבילות הפיצויים נמוכות מדי וזה שגוי", כתב מאסק. "אני מתנצל על הטעות הזו, זה יתוקן באופן מיידי".

הדיווח מגיע לאחר שביום שני האחרון, יצרנית הרכבים החשמליים הודיעה כי תצמצם יותר מ-10% מכוח העבודה שלה, שהסתכם בסביבות 140,000 עובדים בסוף 2023.

תגובת השוק למתקפה באיראן מוכיחה שהמניות אינן בבועה

בבנק אוף אמריקה שדרגו את המלצתם על מניית סיסקו מניטרלי לקניה. בניתוח שהבנק פרסם השבוע הודגש כי הם צופים נורמליזציה בתחום הרשתות וצמיחה מחודשת, המונעת על ידי נתח השוק המצוין של החברה במערכי AI של ענקיות הטכנולוגיה. במקביל, בבנק מציינים כי הם צופים האצה בצמיחת תחום האבטחה בעזרת התייצבות מוצרי ה-firewall והשקת מוצרים חדשים. לבסוף בבנק מציינים כי הם רואים סינרגיית צמיחה אדירה מרכישת חברת Splunk.

עוד ציינו בבנק כי הם מגדילים את מחיר היעד של מניית סיסקו מ-55 דולר ל-60 דולר.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, תשואת האיגרות הממשלתיות נסחרה בירידה קלה אמש (ד') אחרי מספר ימים של עליות לרמת שיא של 12 שנה. בשוק הקונצרני, מדד התל-בונד 20 עלה קלות בצהרי רביעי.

ירידה נרשמה גם בתשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב לטווחי הזמנים השונים ביום רביעי, בטווח שבין 4.6% באיגרת ל-10 שנים עד תשואה של 4.9% באג"ח לשנתיים.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הדולר נסחר הבוקר (ה') בשיא של חמישה חודשים מול השקל ועומד בשעה זו על רמה של 3.78 שקלים. עם זאת, גם מול סל המטבעות הזרים המטבע האמריקאי מתחזק, ומדד ה-DXY האומד את ביצועי הדולר בעולם נמצא גם בשיא של כחמישה חודשים, ומשקף את העצבנות בשווקים בשל המתיחות הגלובלית.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט ירדו אמש בכ-3% לאור הרגיעה בחששות מהסלמה בין ישראל לאיראן. חבית מסוג ברנט נסחרה בכ-87 דולר.

בבלומברד אודייר מעריכים כי הביקוש לגז טבעי יישאר חזק בטווח הארוך: "ירידת מחירי הגז הטבעי מסמנת את סופו של משבר האנרגיה, המוביל להתאוששות אירופית. הירידה במחירי הגז מיוחסת לגמישות מוגברת בשווקי האנרגיה ולהיצע יתר, במיוחד מייצור גז טבעי נוזלי (LNG) בארה"ב. למרות עודף היצע לטווח קצר, הביקוש לגז טבעי נותר חזק בטווח הארוך, ותומך בתפקידו במעבר האנרגיה. מחירי אנרגיה נמוכים יותר צפויים לנרמל את האינפלציה ולתמוך בצמיחה הכלכלית, במיוחד באירופה. החלטות ההשקעה מושפעות מדינמיקת האנרגיה המשתנה הללו, ואנו מעדיפים נכסים ומניות אנרגיה בארה"ב".

4. מאקרו

בבריטניה פורסם ביום רביעי מדד המחירים לצרכן, שאכזב את מי שצפו התמתנות באינפלציה, כשהציג שיעור של 3.2% במרץ, לעומת צפי ל-3.1%. אינפלציית הליבה, ללא מחירי המזון והנפט עלתה ל-4.2%.

בבנק המרכזי של בריטניה צופים כי רמת המחירים תיחלש בהמשך השנה ותגיע ליעד הבנק - 2%, לפני שתעלה מעט שוב. בעקבות הנתונים, מטבע הליש"ט התחזק ברביעי מול הדולר ב-0.3%.

בהמשך היום (ה'), בארה"ב צפוי להתפרסם מדד הייצור של הפד של פילידלפיה ונתוני מכירות הבתים הקיימים.

5. תחזית

מומחי מכון ההשקעות של בלקרוק ציינו בסקירתם השבועית כי לדעתם כלכלת ארה"ב והרווחים של החברות איתנים, מה שמניע את המניות לשיאים, למרות החששות מאינפלציה והמתיחות הגיאופוליטית:

"הרווחים ברבעון הראשון צפויים להפגין חוזק גם מעבר לחברות הטכנולוגיה, במיוחד בתחומי התעשייה והחומרים, הנתמכים מעליית מחירי הסחורות. סנטימנט השוק עשוי להישאר חיובי אם ירידת מחירי הסחורות תקזז את דאגות האינפלציה, מה שעלול להוביל להורדת הריבית של הפדרל ריזרב.

"עם זאת, הסלמה במתיחות במזרח התיכון מהווה גורם סיכון לעלייה ממושכת במחירי הנפט. הוצאות הצרכנים עשויות להאט ככל שהחיסכון שנצבר בתקופת המגיפה הולך ופוחת, אבל החברות ממשיכות להשקיע בתשתיות ייצור, בסיוע תמריצים ממשלתיים.

"אנליסטים צופים צמיחה ברווחים מעל הממוצע לשנת 2024. סקטורים כמו תעשייה, חומרים ואנרגיה מועדפים על פני מוצרי צריכה, הם מונעים משינויים מבניים כמו מעבר לכלכלה דלת פחמן והתקדמות הבינה המלאכותית. מניות אנרגיה נתפסות כגידור מפני סיכון גיאופוליטי, בעוד שאג"ח ארה"ב לטווח ארוך פחות יעילות בסביבת אינפלציה גבוהה יותר. בבלקרוק מצפים לצמיחה רחבה יותר ברווחיות ומעדיפים מניות בארה"ב, במיוחד במגזרים הקשורים לבינה מלאכותית, יחד עם הזדמנויות סלקטיביות בתעשיות, סחורות, שירותי בריאות ואנרגיה".

עוד כתבות

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?