גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik
וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

ברקשייר הת'וואיי , חברת ההחזקות של וורן באפט, הציגה תוצאות מרשימות ברבעון הראשון של 2024. החברה דיווחה היום (ש') על זינוק של 39% ברווח התפעולי, שהסתכם בכ-11.22 מיליארד דולר. העלייה הושפעה בעיקר מגידול חד ברווחי חיתום הביטוח ובהכנסות מהשקעות ביטוח.

ניתוח|מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?
ניתוח|התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

למרות ירידה קלה ברווחים בתחום הרכבות, מגזר האנרגיה של ברקשייר כמעט הכפיל את רווחיו. הרווח הנקי ירד משמעותית ברבעון, אך זאת בעיקר בשל רווחים גדולים בתיק המניות של החברה בתחילת 2023, שבאפט מתייחס אליהם כחסרי משמעות.

עוד נקודה בולטת היא העלייה ביתרות המזומנים של ברקשייר לשיא של כמעט 189 מיליארד דולר, לעומת 167.6 מיליארד דולר ברבעון הקודם. הצבירה העצומה עלולה לרמז על כך שבאפט מתקשה למצוא הזדמנויות השקעה ראויות בקנה מידה גדול, נושא עליו הוא הביע תסכול בשנים האחרונות.

הדוח מגיע ערב אסיפת בעלי המניות השנתית המפורסמת של ברקשייר, בה באפט צפוי לענות על מגוון רחב של נושאים. זו גם האסיפה הראשונה מאז פטירת סגן היו"ר צ'ארלי מאנגר, מי שהיה יד ימינו של באפט והלך לעולמו בגיל 99.

במשך עשרות שנים, התענגו המשתתפים בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות וההחזקות באומהה, נברסקה, על ההאזנה לוורן באפט ומאנגר, החבר הקרוב ביותר ושותף הסוד של וורן באפט במשך 60 שנה, שכיהן כסגן יושב-הראש של ברקשייר הת'אוויי. באפט ומאנגר נהגו לדבר במשך שעות על השקעות, עסקים ועל החיים באסיפות השנתיות.

מאנגר היה בן 99 כשעלה לבמה באסיפה השנתית האחרונה שלו במאי שעבר ועבור משתתפים רבים, היעדרותו של מאנגר תהיה משמעותית - ולחלקם זה אולי יגרום להרהר לגבי היום שבו באפט כבר לא יעמוד בראש ברקשייר האת'וויי.

"זה סוג של מעבר לעידן חדש", אמר ג'רי בייקי, אנליסט השקעות בכיר ב-Scharf Investments שהשתתף ברוב האסיפות השנתיות של ברקשייר מאז 1983. "אנשים צריכים להכיר טוב יותר את הדור הבא שמקבל לידיו את השליטה".

הקטינה פוזיציה באפל

אחת הבשורות הדרמטיות בדוח היא שברקשייר האת'ווי הקטינה משמעותית את אחזקותיה במניות אפל ברבעון הראשון של השנה.

למרות שאפל עדיין מהווה את ההשקעה הגדולה ביותר של ברקשייר, באפט, המכונה ה"אורקל מאומהה", המשיך במגמת צמצום ההשקעה בענקית הטכנולוגיה זה רבעון שני ברצף.

על פי דוח הרבעוני, שווי אחזקות ברקשייר באפל עמד על 135.4 מיליארד דולר, המשקף ירידה של כ-13% במספר המניות לכ-790 מיליון. זוהי הפעם השנייה ברציפות שבאפט מוכר חלק מהאחזקה באפל, לאחר שברבעון הקודם מכר כ-1% (10 מיליון מניות). הדיווח מרמז כי הפעם נמכרו כ-116 מיליון מניות.

באפט, שנחשב למשקיע על, הפך למעריץ נלהב של אפל בעקבות המלצת אחד ממנהלי ההשקעות שלו, ואף ציין בעבר שאפל היא העסק החשוב השני עבור ברקשייר, אחרי חברות הביטוח שבבעלותה. אולם כעת, רבים מעריכים שבאפט בן ה-93 החליט להקטין את ההשקעה המועדפת עקב חששות מהערכת שווי גבוהה מדי.

מניית אפל זינקה בכ-48% ב-2023, כחלק ממגמת עליות בענקיות הטכנולוגיה, והגיעה לשיא של 50% מתיק ההשקעות של ברקשייר. המניה נסחרת כיום במכפיל רווח של מעל 27.

בשבוע החולף, אפל הודיעה על תוכנית הרכישה העצמית הגדולה בתולדותיה בהיקף של 110 מיליארד דולר, מה שתרם לזינוק נוסף במניה. מנגד, החברה דיווחה על ירידה במכירות הכוללות ובמכירות האייפון, והמניה ירדה בכ-4% מתחילת השנה על רקע דאגות בנוגע לצמיחה העתידית.

למרות המכירות האחרונות, ברקשייר עדיין נותרה בעלת המניות הגדולה ביותר באפל, מלבד תעודות סל. באפט ציין בעבר שמכירת מניות אפל ברבעון הרביעי של 2020 הייתה "כנראה טעות", אך מנגד אין זה נדיר שבאפט מקטין פוזיציה שגדלה בצורה משמעותית כל כך, כמו זו של אפל.

בדרך למועדון טריליון הדולר

ברקשייר הת'וואיי נמצאת במרחק פסיעה מלשבור שיא בשווי השוק שלה ולהצטרף למועדון הנחשק של חברות בעלות שווי שוק של טריליון דולר.

שווי השוק של ברקשייר עומד כיום על כ-862 מיליארד דולר ובחודש שעבר אף הגיע לכ-901.9 מיליארד דולר. יש אנליסטים בשוק שצופים כי השיא צפוי להישבר כבר השנה. מתחילת 2024, מניות ברקשייר Class A ו-Class B רשמו עליות דו-ספרתיות, של לפחות 11% בעוד מדד ה-S&P 500 עלה בכ-8%.

ומעבר לכך, ישנם אנליסטים שאף צופים כי ברקשייר האת'וויי צפויה להחליף את טסלה בקבוצת "שבע המופלאות". שווי השוק של טסלה עומד כיום על כ-563 מיליארד דולר, הנמוך ביותר מבין שאר ששת המופלאות והיא גם החברה שנחשבת ל"הכי פחות טכנולוגית". אומנם החברה של באפט הקטינה אחזקות באפל אך האחזקה העליונה בתיק ההשקעות שלה היא עדיין ענקית טכנולוגיה.

לצד זאת, ברקשייר האת'וויי מחזיקה בסביבות 1.8 מיליארד דולר במניות אמזון, 970 מיליון דולר במניות סנופלק, 2.3 מיליארד דולר בוויזה, 1.9 מיליארד דולר במאסטרקארד, 685 מיליון דולר במניות HP ו-1.3 מיליארד דולר במניות Nu Holdings.

בדיווח ההחזקות האחרון מחודש פברואר, ברקשייר קיבלה את אישור ה-SEC (רשות ניירות הערך של ארה"ב) לא לדווח על החזקות באחת החברות בהן היא בונה פוזיציה.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI