גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההייטקיסט שעזב הכול ובטוח: תור הזהב של היהודים באמריקה נסדק

הוא היה אחד מ-100 העובדים הראשונים באמזון ומילא שורת תפקידים בכירים בעמק הסיליקון, אבל המלחמה גרמה לג'ושוע ברגין היהודי לעזוב הכול ולהצטרף לסטארט-אפ ישראלי בתחילת דרכו ● בראיון הוא מספר גם על שתיקת החברות הגדולות לאירועים בארץ, ומסביר: "מיעוט אנטישמי קיצוני מחזיק את ענקיות הטכנולוגיה כבנות ערובה"

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging
ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

 

ב־7 באוקטובר נטרפו הקלפים לג'ושוע ברגין, אחד השמות הבולטים בעמק הסיליקון ומי שנמנה עם 100 העובדים הראשונים באמזון ובתפקידו האחרון שימש סגן נשיא ב־VMware. ברגין, גם יהודי ציוני עם זיקה מובהקת למדינת ישראל, ראה את הזוועות שהתחוללו כאן, והבין שהוא לא יכול לעמוד מנגד. אז הוא החליט לעזוב את הסביבה התאגידית היציבה ולעבור לסטארט־אפ ישראלי קטן. "האירועים הטראגיים טלטלו אותי", הוא מספר לגלובס. "כשנפגשתי עם עובדים בהייטק הישראלי, אמרתי לעצמי שאם אעזוב את התפקיד הנוכחי שלי, ארצה למצוא עבודה שגם תיתן מקום לחלק היהודי והישראלי של הזהות שלי".

עובדי אמזון: בחברה העולמית המליצו לנו לא להביע הזדהות עם העובד החטוף 
"אין עם מי לדבר": הישראלים נותרים חסרי אונים אל מול חברות התעופה
המפגשים של עשירי העולם שהכול קורה בהם - אבל אף אחד לא יודע שהם קורים
הריקשות מובילות מהפכה חשמלית בהודו 

ההזדמנות הזאת אכן הגיעה, בדמות הצעה מהיזם עמירם שחר, מייסד חברת אבטחת הענן Upwind (שגם הקים את Spot, שנמכרה ל־NetAPP ב-450 מיליון דולר). ברגין הצטרף כמנהל מוצר ראשי לחברה, שהוקמה בסוף 2022 וגייסה 80 מיליון דולר בתוך 11 חודשים בלבד.

ההחלטה הייתה מלווה בלא מעט חששות, ובעיקר בלא מעט הרמות גבה מצד קרובים. אלא שמבחינתו זה היה הזמן הנכון. "בחלקים מסוימים בקריירה שלי הייתי צריך ללכת על בטוח. עכשיו אני מוכן לקחת סיכון מחושב".

 

האנטישמיות הרימה ראש

הסולידריות הישראלית שמפגין ברגין התחילה עוד הרבה לפני אוקטובר האחרון. הוא ואשתו לקחו חלק בעבר בקבוצה אורתודוקסית־מודרנית בשם Momentum Unlimited, שעורכת טיולים בארץ לאנשים שרוצים להתקרב לזהות היהודית שלהם. משפחתו גם פעילה כ־20 שנה בליגה נגד השמצה (ADL) ובארגוניים יהודיים אחרים.

"אני בהחלט רואה יותר אנטישמיות", הוא מספר. "כבר לפני שבע שנים הרגשתי שמתחילים להתגלות סדקים במה שהיה תור הזהב של היהודים באמריקה. הבנתי שבכל המאמצים לייצר תרבות של גיוון והכלה בארה"ב היהודים לא היו חלק מהמשוואה. הרבה מתקשים להבין, בעיקר באמריקה, שיהודים הם עדיין מיעוט בסכנה. אנחנו קורבנות של ההצלחה שלנו בישראל ובמערב כולו. עבדנו קשה והתגברנו על מכשולים עצומים, אז אנשים שוכחים שאנחנו מיעוט ושהאנטישמיות עדיין קיימת".

ברגין אמנם עבר לסטארט־אפ ישראלי, אבל נשאר לחיות בארה"ב, אם כי כחלק מהשינוי הוא עזב את עמק הסיליקון לטובת סיאטל. גם שם, הוא אומר, מנשבות אותן רוחות. "האנטישמיות תמיד הייתה כמו וירוס שמשנה בכל פעם צורה. בני לומד בתיכון פרטי, לא דתי - ומתמודד עם זה. הבת שלי בבית ספר יהודי ולא מתמודדת עם זה, מה שמאשש את הטענה".

והאנטישמיות הזאת, הוא מספר, מתגלה במלוא כיעורה אחרי 7 באוקטובר. "כל מה שהיה חבוי במשך שנים עלה מעל לפני השטח. מה שראינו בחודשים האחרונים באוניברסיטאות טלטל אותי. אם היית מספר לי שתהיה מתקפת טרור של חמאס הייתי עוד יכול לצפות לזה, כי המצב מורכב והסכסוך מתמשך. אם היית מספר לי שחלקים מהעולם הערבי יתמכו בזה, הייתי מבין. אבל אם היית מספר לי שכל הקמפוסים בארה"ב יצהלו בשמחה ויגידו 'כן, ככה זה צריך להיות', הייתי אומר שזה בלתי אפשרי".

ביקור תחת אש

לברגין היסטוריה ארוכה בעמק הסיליקון. הוא התחיל באמזון ב־1997 כמהנדס תוכנה, ועבר לא מעט תפקידים וחברות במהלך 15 שנה, שבהן היה מנהל בכיר שאחראי על פיתוח מוצרים ומנועי צמיחה בשורה של חברות. הוא הצמיח את הכנסותיה של Zynga מפרסום במשחקים ב־600%; ב־2014 חזר לאמזון, הפעם ליחידת מחשוב הענן AWS, שם שימש מנהל המוצר הראשי של AWS Outposts, שירות שמציע ארונות מחשוב ואחסון מנוהלים המחוברים לענן אך נמצאים בדאטה סנטרים של הלקוחות. ברגין הצמיח את השירות לעסק שמכניס לאמזון יותר ממיליארד דולר בשנה, לצד הובלת שלוש רכישות של סטארט־אפים.

שם הוא גם פגש את עמירם שחר, שהציג לו אז גרסה ראשונית של חברת Spot, וכך נוצר הקשר בין השניים. שחר חיזר אחר ברגין במשך תקופה ארוכה, וכשהקים את Upwind ברגין היה סגן נשיא ב־VMware, האחראי להכנסות של מיליארדים עבור החברה. כשחברת ברודקום רכשה את VMware הוא הבין שהוא צריך לחפש דרך חדשה.

ברגין מציג את המוצר של Upwind. ''החלטתי שאני מוכן לקחת סיכון מחושב'' / צילום: באדיבות Upwind

"יכולתי לקחת קצת זמן לנוח. אבל אז קרה 7 באוקטובר, וזה באמת טלטל את כולם", הוא מספר. ברגין ואשתו יצאו למשלחות נפרדות בישראל, שבמסגרתן נפגשו עם משפחות שכולות, ביקרו בכיכר החטופים וראו את הקיבוצים שנפגעו.

ואז הגיעה ההצעה מ־Upwind. "באותו הרגע כל הכוכבים הסתדרו וזה היה נראה לי לגמרי הגיוני. התרשמתי מהדברים שהחברה עשתה והרגשתי שהם תואמים את האופן שבו אני רואה דברים - הם לחלוטין מתמקדים בלבנות פתרונות לבעיות שקשורות בראש ובראשונה ללקוחות, זו חדשנות שנועדה לשרת את הלקוחות.

"נפגשתי עם הצוות של עמירם יותר לעומק בסיום הנסיעה שלי, כשרקטות עפו לנו מעל הראש. ישבנו במסעדה בתל אביב וזה היה כמו מבחן אש לפגישה הראשונה עם הצוות. אבל באותו הזמן הרגשתי יותר בטוח בישראל מאשר בארה"ב, ומהרגע הזה ואילך היה לי ברור שאני רוצה להצטרף".

"ימשיכו לעבוד עם ישראל"

כמי שיש לו היכרות עמוקה וקרובה עם חברות הטכנולוגיה המובילות ברגין סבור שגילויי האנטישמיות והביקורת שנמתחת על ישראל מצדן אולי קיימות, אבל ההשפעה שלהן על העסקים כאן לא ניכרת במיוחד. "נכון, השיח רועש", הוא אומר, "אבל במציאות ימשיכו לעבוד עם ישראל".

אנחנו רואים שבחברות כמו אמזון וגוגל עובדים לא מוכנים לעבוד עם ישראל.

"ראשית, צריך לומר, עדיין מדובר במיעוט קטן של אנשים, מיעוט רועש מאוד אבל קטן. עבדתי באמזון על נימבוס (מכרז הענן הממשלתי בישראל - נ"ט) וגם אחר כך ב־VMware. החברות מגבות את ישראל לגמרי, מכמה סיבות: ראשית, הן עובדות עם הרבה ממשלות ורוצות שכולם יעברו לענן; שנית, יש להן לא מעט עובדים בישראל והן שמחות על כך, כי הטאלנט נהדר. תעשיית הטכנולוגיה והסייבר הישראלית ידועה בתור המקום הטוב ביותר למצוא בו עובדים מבריקים, להשקיע בחברות חדשניות. החברות לא יסרבו לכישרון הזה רק בגלל שמיעוט קטן מתנגד לממשל, באותה המידה הן לא יעבדו עם ארה"ב או סין.

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

"בארה"ב יש 350 מיליון אנשים. אם השקפת העולם שלך לא פופולרית במיוחד, שרק 10% מהאנשים שותפים לה, זה עדיין 35 מיליון אנשים. זה המון. אז כשיש 200 מיליון אנשים ברחבי העולם שמגבים את המיעוטים הקטנים הללו בתוך חברה כמו גוגל, הם מרגישים כאילו כל העולם עומד מאחוריהם".

ובכל זאת, יש לברגין ביקורת קשה על החברות הללו. "חברות גדולות חייבות להיאבק באמירות פוגעניות ואנטישמיות באופן ציבורי, והן חייבות לעשות את זה עכשיו. אלה אנשים קיצוניים מאוד. הם מוכנים לפגוע בחברה ולהחזיק אותה כבת ערובה, שזה אירוני".

בכל זאת, אנחנו רואים את ההתנהגות של אמזון, שאינה מוכנה להתבטא ולפעול למען השבת החטוף סשה טרופנוב. העובדים ניסו לפעול בעצמם, השתיקו אותם ולא הקשיבו להם. זה לאו דווקא מיעוט בתוך החברה.
"באמזון כולם הכירו את סשה, ונזעקו ממה שקרה לו ולמשפחתו. זה הזכיר לרבים את השואה, הרעיון של משפחה שלמה שפשוט נמחקת, אביו נורה לו מול העיניים. הרבה עובדים, כולל אותי, ניסו להעלות את המודעות למצב למענו. מה שמעציב אותי הוא שהתקשורת האמריקאית שמסקרת את המלחמה לא מזכירה כמעט את נושא החטופים. היא גרמה לישראל להגיע למצב שבו היא צריכה להתנצל על הלחימה, ובאמזון היו צריכים לשמור על שמם בתקשורת. עם זאת, בעיניי חשוב שהחברה תתבטא בנושא באופן פומבי, עבור סשה ומשפחתו".

גורמים שקרובים לאמזון מספרים שהיא חברה שקטה שלא אוהבת לשחרר הצהרות ציבוריות, וזה נראה כמו ביטוי לאמירתו המפורסמת של מייסד ויו"ר החברה ג'ף בזוס ש"אמזון מוכנה שלא יבינו אותה". גישה זו ספגה ביקורת קשה, בייחוד לנוכח התנהלותה של ענקית טכנולוגיה אחרת, אנבידיה. זו פעלה מתחילת המלחמה לטובת אבינתן אור, עובד שלה החטוף בעזה, והמנכ"ל ג'נסן הואנג בעצמו התבטא בנושא לא מעט.

סשה טרופנוב, עובד אמזון. נחטף ב-7 באוקטובר / צילום: פרטי

"מלחמות באות והולכות"

כשאני שואל את ברגין איך בכל זאת המלחמה תשפיע על החברות הישראליות, הוא מסביר: "מה שטוב ורע בעולם העסקי הוא שהדברים מעל הפוליטיקה. אפשר לראות שכל החברות בימינו צריכות להיות גלובליות. הן צריכות להתמודד עם חוסר יציבות עולמית ועם מגוון רחב של דעות. כשאינטל קנתה את מובילאיי ב־15 מיליארד דולר, פוליטיקה לא שיחקה תפקיד. גם אם אנטישמים טוענים שישראל היא מדינת אפרטהייד, המנהיגים העסקיים לא רואים את זה. אם אתה ממשיך לחדש ובונה דברים שלקוחות צריכים, יקנו אותך או שתהפוך לחברה ציבורית, או שלקוחות ישתמשו במוצר שלך, ללא קשר למה שקורה במדינה שלך.

"כל עוד הרוח הישראלית של אומת הסטארט־אפ תישמר, התעשייה הישראלית תמשיך להתקיים. ישראל לא מצליחה רק כי אנשים שפכו לתוכה כסף, אתה הרי יכול לתת למשפחה שלי מיליארד דולר ולא היינו יוצרים את ישראל בתוך הבית שלי, כי התנאים לא שם (ברגין גר בסיאטל כאמור - נ"ט). בישראל יש מפגש קסום של התרבות היהודית, הצורך של המדינה לבנות את עצמה להצלחה, זה עניין קיומי".

אבל יש נושא אחד שברגין כן מוטרד ממנו - היציבות. "הסיבה שאמריקה הצליחה היא היציבות. אני יודע שזה משעמם, אבל בארה"ב הממשלה לא מתפרקת בכל ארבע דקות. עסקים יכולים לשרוד ולשגשג כשיש יציבות, וכשהכללים לא משתנים. בריטניה היא מדינה מאוד יציבה, יש לה שיטה פרלמנטרית ויש לה בחירות. מה שקרה עם הברקזיט הוא שכל הכללים הבסיסיים פשוט שונו. זה יכול לקרות בישראל, אם תהיה החלטת ממשלה שתשנה באופן בסיסי את הכללים כמו כללי מיסוי".

באופן מעט מפתיע אולי, את המלחמה הוא לאו דווקא כולל בקטגוריה של חוסר יציבות, אלא "אם היא תימשך לנצח", הוא מסייג. "זה התרחיש היחיד שבו אני יכול לראות עסקים מפסיקים השקעות. אני יודע שישראל מרגישה שהמלחמות קיומיות מאוד, אבל מדינות ומנהיגים עסקיים נוטים לחשוב שהיא תסתיים, מה שכנראה יקרה.

"גם לאמריקה היו מלחמות. מלחמות גרמו לפילוג בתוך החברה מכיוון שאנשים חלוקים בשאלה אם באמת צריך אותן ומי צריך להילחם. אבל תאגידים לא בהכרח מסתכלים על זה ככה. חלק מזה קשור בעובדה שתאגידים חיים בהסתכלות על שנה־שלוש שנים קדימה. מלחמות באות והולכות. המלחמה הזאת לא הולכת לבטל את כל התנאים שעדיין קיימים בישראל".

מאמזון נמסר: "אנחנו ממשיכים להתמקד כל העת בכל המאמצים להחזרת סשה הביתה בבטחה ולהבטיח תמיכה במשפחתו בתקופה קשה זו. מחשבותינו איתם ועם כל אלה הממשיכים להיות מושפעים מהמלחמה". 

עוד כתבות

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

התביעות הייצוגיות נגד מייסד בונוס ביוגרופ סביב החקירה הפלילית בעניינו נדחו

שי מרצקי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת הביומד בונוס ביוגרופ, רכש לפני שנתיים 166 אלף מניות של החברה, ערב עדכון מדדי הבורסה ● הבקשות לתביעות ייצוגיות הוגשו בשנת 2022, ושנתיים לאחר מכן רשות ניירות ערך פתחה בחקירה גלויה בעניין

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותרו לפרסום שמות של 2 חללי צה"ל: סמל שלום מנחם וסמ"ר צור אברהם

לוחמי ההגנה האווירית יירטו כטב"ם במרחב הימי של נהריה, צה"ל תקף בלבנון ● בג"ץ הורה לעצור את ביקורת מבקר המדינה על צה"ל והשב"כ ● צה"ל מבהיר: אין בדרום הרצועה הפסקה של הלחימה, אלא הפוגה באזור ספציפי בלבד ● הותרו לפרסום שמותיהם של שבעה מבין שמונת לוחמי ההנדסה שנפלו בתקרית ברפיח, בקרב בצפון הרצועה נפלו שני לוחמי מילואים בשריון ● עדכונים בולטים

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' / צילום: שלומי יוסף

עיתונאי חדשות 13 הכריזו על סכסוך עבודה. מה המשמעות?

סכסוך העבודה הוכרז בעקבות מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13 ● הכרזה על סכסוך עבודה היא שלב ראשון בשורת צעדים שיכולים לנקוט עובדים במקום עם יחסי עבודה קיבוציים ● האם צעדים אלה יכולים לכלול גם התפטרות קולקטיבית, ומה הדין לגבי פיטורים של מי שמתנגד כעת למינוי?

אריק פרישמן, מנכ''ל פייבוקס / צילום: אילן בשור

שופרסל השלימה את מכירת חלקה בפייבוקס לדיסקונט תמורת 77 מיליון שקל

האחים אמיר מסיימים את הרומן של שופרסל עם פייבוקס: הערב הושלמה מכירת יתרת החזקות רשת הסופרמרקטים באפליקציית התשלומים (49.9%) לידי בנק דיסקונט המחזיק ביתרת המניות

צילומים: אלביט מערכות, דוברות משרד הביטחון, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

התשואות פנומנליות, העסקאות פורחות, אז למה אין מדד מניות ביטחוניות בת"א

מתחילת המלחמה מחצית מהמניות הביטחוניות הנסחרות בת"א הניבו תשואה של יותר מ־100% ● אבל בבורסה הישראלית לא מתכוונים להשיק בקרוב מדד המיועד לסקטור כי "אין מספיק מניות גדולות" ● וגם: דווקא מניית הענקית אלביט נשארה מחוץ לחגיגה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; אל על זינקה בכ-12%, אופקו הלת' צללה בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ● מדד המחירים לצרכן בישראל הפתיע לחיוב בחודש מאי, אך בקבוצת הפניקס מעריכים שהסיכונים לאינפלציה עדיין מוטים כלפי מעלה ● ברודקום ממשיכה במומנטום החיובי ובבנק אוף אמריקה העלו את מחיר היעד למניה ● בארה"ב יתקיים שבוע מסחר מקוצר ובמהלכו יתפרסמו נתוני ייצור תעשייתי ● בבריטניה יפורסמו בשבוע הקרוב מדד המחירים לצרכן, והחלטת הריבית ביום חמישי

אילת / צילום: Shutterstock

שילמו על יחידת דיור באילת, אך לא חתמו על הסכם מכר. האם ניתן להכריז עליהם כבעלים?

התובעים ביקשו להכיר בהם כבעלים של יחידת דיור, לאחר שחתמו על טופס הרשמה, שילמו עליה והחברה המוכרת נכנסה להקפאת הליכים ● אלא שהדירה נמכרה לאחר מכן לרוכשים אחרים שחתמו על חוזה מכר ● מה קבע בית המשפט?

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' ולן בלווטניק, בעל השליטה ברשת 13 / צילום: איל יצהר, טים בישופ

המינוי השנוי במחלוקת של מנכ"לית חדשות 13: מה הסיכוי שבג"ץ יתערב?

בעקבות ההכרזה על מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13, החליטו עיתונאי החברה לפנות ליועצת המשפטית לממשלה לקראת עתירה לבג"ץ ● הטענות העיקריות עוסקות בסבירות המינוי ובניגוד העניינים לכאורה שבו מצויים חברי הדירקטוריון

״אנחנו אסירי תודה להם״, מכריז הצהובון הלונדוני ביום האזכרה בנורמנדיה. האומנם? / צילום: גזיר עיתון

ראש ממשלת בריטניה מגדיר מחדש את הזיכרון הלאומי

רישי סונאק אולי סיים את הקריירה כאשר הסתלק מן האזכרה לשחרור אירופה ● הייתכן שהיא פשוט לא דיברה אל ליבו? הייתכן שחברת מהגרים מוכרחה לשכוח?

צילום: AP-Seth Wenig

העלייה מסחררת, אבל גם ההתרסקות: הכירו את פרדוקס התשואות של קרנות הסל

קרן סל שדיווחה זה עתה על רווחים גדולים, לרוב תמשוך אליה עד מיליארדי דולרים ממשקיעים נלהבים, שבתורם יניעו רווחים נוספים ● אז איפה הבעיה? מחקר מצא כי המשקיעים עצמם הם שמניעים את התשואות והרווחים הללו, וכשהאוויר החם ייצא מהקרן, הם יצטרכו חגורת הצלה

צילום: AP - Seth Wenig, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אם התחזיות של עונת הדוחות בוול סטריט יתממשו, הראלי רחוק מסיום

עונת הדוחות החולפת כונתה "המבחן של הראלי בוול סטריט". בדיקה חדשה, שניתחה את התוצאות של החברות במדד S&P 500 שפרסמו את הדוחות שלהן, מעלה כי הראלי עבר את המבחן ● הרווחים של החברות המדווחות קפצו בקצב מסחרר, רובן גם עקפו את תחזיות האנליסטים, וגם: איזה סקטור נהנה מהכי הרבה המלצות קנייה בשבועות האחרונים?

נזקי החות'ים נחשפים במסמך חדש ויש נפגעת אחת מפתיעה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: המספרים מאחורי נזקי מתקפות החות'ים בים האדום נחשפים, מחאות פרו־פלסטיניות שוטפות את רחובות מרוקו, וארגנטינה בוחנת אפשרות לעסקת ענק ביטחונית עם ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

טיילור סוויפט בהופעה בפריז / צילום: Associated Press, Lewis Joly

הזמרת ששרה כל הדרך אל הבנק, ואף עשויה לעכב את הורדת הריבית בבריטניה

המופע המצליח של הזמרת האמריקאית טיילור סוויפט, The Eras Tour, עשוי להוסיף כמיליארד ליש"ט לכלכלה הבריטית ● זוכת הגראמי, שידועה כ"מטלטלת כלכלות" בכל מקום שכף רגלה דורכת, צפויה להביא לעלייה באינפלציה בבריטניה באוגוסט ולשבש את התוכניות של הבנק המרכזי במדינה

הפגנה נגד הממשלה בכביש 4 צפון / צילום: דנור אהרון

בירושלים, בקיסריה ובדרום: ארגוני המחאה הכריזו על "שבוע התנגדות"

לאורך שבוע ההתנגדות, הארגונים יצעדו בשיירות לירושלים, יפגינו מול הכנסת, בנגב וכן מול ביתו של רה"מ בקיסריה, במחאה נגד הממשלה ● המחאות יתקיימו תחת הכותרות: "די להפקרת החטופים והעוטף" ו"די להפקרת הצפון"

גילברט ורוזנטל מראיינים את מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג. תהליך יצירת פרק אורך שישה שבועות / צילום: מתוך יוטיוב

כל האנשים החכמים ביותר בחדר מאזינים לאותו פודקאסט

שיחת עומק של שעות ארוכות על חברה אחת היא לא מתכון ברור לרייטינג מסחרר ● אבל כשבן גילברט ודיוויד רוזנטל צוללים לסיפורים האפיים של החברות המצליחות ביותר, המנהלים הבכירים בעולם מאזינים ● כך הפכה Acquired לתוכנית האהובה על עולם העסקים, והיא מכניסה ליוצריה מיליוני דולרים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הביוב הציף את הדירה בשל ליקוי בצנרת ושימוש במגבונים. כמה ישלם היזם?

הורים לשלושה נפרדו אחרי קרוב ל־40 שנה - הבעל ביקש לקבל 80% מהזכויות בשל פערי השתכרות בין הצדדים ● בני זוג רכשו דירה להשקעה שהוצפה שלוש פעמים - היזם והקבלן חויבו בפיצויים ● ביהמ"ש דחה תביעת ענק נגד תאגיד השידור "כאן", בטענה ללשון הרע במסגרת כתבה על חשד להתעללות בגן ילדים ● שלושה פסקי דין בשבוע

חאבייר מיליי, נשיא ארגנטינה / צילום: Reuters, Matias Baglietto

ארגנטינה: האינפלציה הנמוכה ביותר זה שנתיים וחצי, והרפורמות נמשכות

האינפלציה בארגנטינה נחתכה לרמתה הנמוכה ביותר מאז ינואר 2022, מה שמחזק את חאבייר מיליי, הנשיא הרדיקל החדש של ארגנטינה ● במקביל, בחיזוק נוסף לאג'נדה שלו להפוך את הכלכלה הארגנטינאית לכלכלת שוק חופשי, חבילת הענק לרפורמות של מיליי עברה באופן עקרוני

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל הגרי: "נדאג לחזרה בטוחה של הישראלים לבתיהם בצפון ישראל"

לוחמי ההגנה האווירית יירטו כטב"ם במרחב הימי של נהריה, צה"ל תקף בלבנון ● בג"ץ הורה לעצור את ביקורת מבקר המדינה על צה"ל והשב"כ ● הותרו לפרסום שמותיהם של 12 לוחמי צה"ל שנפלו בשתי היממות האחרונות ● עדכונים בולטים

היקף המשכנתאות זינק / אילוסטרציה: Unsplash

שוק הנדל"ן מוסיף לזנק: היקף המשכנתאות בחודש מאי - הגבוה מאז ספטמבר 2022

בחודש מאי, נלקחו משכנתאות בהיקף של 7.8 מיליארד שקל - עלייה של 19% בהשוואה לחודש המקביל בשנה שעברה ● נראה כי במהלך החודש, בוצעו משכנתאות על עסקאות שנידחו עקב חג הפסח, אולם עדיין, המגמה מראה על עלייה בהיקפי העסקאות

נתב''ג. ירידות המחירים לא יימשכו לתוך הקיץ / צילום: דני שדה

שיטת המדידה של סעיף אחד השתנתה - וחיזוי מדד המחירים לצרכן יצא משליטה

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הפסיקה לקחת מחברות התעופה את מחירי הטיסות, והחלה לאסוף מידע מהרשת ● התוצאה: שינויים דרמטיים שמטלטלים את המדד ומשבשים את היכולת לחזות הלאה ● מהם ההבדלים בין שיטות המדידה, והאם הטיסות באמת הוזלו ב-25% מאז ספטמבר? ● הלמ"ס: "שיקוף טוב יותר של המציאות"