גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בהסתדרות טוענים: הסבסוד לסופר החברתי יספיק לפחות עד סוף השנה

בהשקעה של כ-20 מיליון שקל הושק השבוע הסופרמרקט המקוון של ההסתדרות, כאשר התכנון הוא לאשר עבורו תקציב נוסף ב-2025 ● המנכ"ל עידן נסימי: "זה לא גימיק"

הסופר החברתי אמור לעבוד הן עם הספקים הגדולים במשק והן באמצעות יבוא מקביל / צילום: Shutterstock
הסופר החברתי אמור לעבוד הן עם הספקים הגדולים במשק והן באמצעות יבוא מקביל / צילום: Shutterstock

על רקע יוקר המחיה הגואה, בהסתדרות הציגו השבוע את הפתרון שלהם: סופרמרקט חברתי מקוון, שבו יוכלו חברי ההסתדרות בלבד (כ־800 אלף) לרכוש מוצרים המסובסדים על־ידה, באופן שמשקף מחירים נמוכים יותר מאלה שברשתות השיווק.

● "כשיוחננוף יעלה מחיר, אני גם אחשוב על זה": פרטים חדשים על החשדות נגד אייל רביד 
בלעדי | אחרי 5 שנים: דובר שופרסל הודיע על עזיבה 

במהלך הושקעו 20 מיליון שקל, כאשר רוב הסכום מיועד לסבסוד המוצרים והיתר לניהול האופרציה. מדובר בכסף ש"משוריין" עד סוף 2024, כאשר הסכום שיוקצה למהלך ב־2025 ייקבע יחד עם התקציב השנתי. לפי ההסתדרות, הכיסים העמוקים יאפשרו להשקיע בעתיד סכומים נוספים בסבסוד, בהתאם להצלחת הפרויקט.

בשלב זה מדובר בכ־700 מק"טים בלבד, ביניהם מוצרי מזון יבש, שימורים, מוצרי ניקיון ופארם ואביזרים לבית - כך שלא מדובר במהלך שיחליף את הקניות השגרתיות בסופר. לפי ההסתדרות, זו גם אינה המטרה, לפחות כרגע. כמה זמן היא תוכל לממן את הסבסוד לפני שתיאלץ להעלות מחירים, והאם מדובר רק בגימיק שנועד לחזק את כוחה?

"אני לא מכיר מישהו שמקים חברה ועושה את כל האופרציה במשך יותר משנתיים, כדי להביא מוצר לגימיק או משהו חולף. זה מיזם הדגל של ההסתדרות לשנים הקרובות", אומר מנכ"ל הסופר החברתי, עידן נסימי.

במובן מסוים, ככל שהמיזם יצליח יותר, כך גם יגדל הצורך בסבסוד, ועולה השאלה לכמה זמן יספיק הסכום שהוקצה. על כך אומרים בהסתדרות כי לא מדובר במהלך שיסחוף את כל צרכני המדינה, אלא מיועד לחברי ההסתדרות בלבד, ולכן בונים שם על מאגר הזמנות תואם.

"התוכנית היא לפעול לטווח ארוך", אומר נסימי. "בסופו של דבר, גם בעבר שאלו כמה זמן נוכל לסבסד את 'ביחד בשבילך' או הופעות, ולראיה זה קורה. הרצון הוא לסבסד, וזה גם תלוי באופן שכוח הסחר יגדל. בעצם זה שניתן מחירים יותר טובים יינתן כוח בסבסוד. יש אורך־רוח, ולהסתדרות יש את היכולות, הכוח והרצון".

"מודל ללא רווח"

הסופר החברתי אמור לעבוד הן עם הספקים הגדולים במשק והן באמצעות יבוא מקביל. "אנחנו עובדים עם כולם, יש לנו גם במבה במגוון", אומר נסימי. "בסוף, השוני ביני לבין סופר מתחרה אחר הוא הסבסוד. במקומות שבהם אנחנו לא מצליחים להגיע לסחר הוגן שמביא מחירים טובים, אנחנו מביאים יבוא מקביל.

"בחלק מהמקרים מדובר בסבסוד עמוק, באחרים הוא פחות עמוק, ובצורה הזו אנחנו מצליחים ליצור בידול כדי להביא בשורת מחיר, בשילוב עם עבודת סחר. אם אני מחליט לסבסד מוצר כלשהו ולמכור זו הבחירה שלי, שנוגדת את השוק הקמעונאי, כי כולם רוצים להרוויח. אצלנו המודל ללא רווח. החברה לא אמורה להרוויח, אלא להילחם ביוקר המחיה".

עידן נסימי / צילום: יח''צ

בין היתר ניתן יהיה לרכוש משחת שיניים קולגייט ב־4.9 שקלים, מחיר הנמוך ביותר מ־50% מהמתחרים; ושמן זית ב־29 שקל, לעומת 33 שקל בממוצע בחלק מרשתות השיווק. מרכך של מקסימה נמכר ב-12.5 שקל, לעומת 18.9 שקל בשופרסל אונליין - הפרש של כ-33%. דוגמה נוספת היא פסטה פוזילי ברילה 500 גרם (מותג איטלקי מיובא) שנמכרת ב-4.9 שקלים, לעומת מחיר של 8.9 שקלים בשופרסל אונליין - הפרש של כ-44%.

נציין כי היבוא המקביל מבוצע גם באופן ישיר, וגם באמצעות חברות אחרות. המשלוח מגיע תוך 3-5 ימי עסקים, ועלותו 30 שקל.

בהסתדרות מבטיחים כי בשבועות הקרובים יתווספו עשרות מוצרים נוספים במגוון תחומים. לשם השוואה, נזכיר כי כשקרפור הצרפתית החלה את פעילותה בישראל - ומיתגה את עצמה אף היא כתשובה ליוקר המחיה - נמכרו כ־1,000 מוצרים ב־80 קטגוריות, ביניהם כ־400 מוצרי מזון ומוצרים אורגניים וכ־600 מוצרי נון־פוד, כולל מוצרי טואלטיקה וניקיון.

מוצרי חלב, דגים ובשר לא ניתן למצוא בסופר החברתי. "אנחנו מוכרים בערך 40% מהסל של כל בית בישראל. זה לא פתרון מלא, אבל במדינת ישראל מתחילים להתחנך לפיצול קנייה", אומר נסימי. "כמו שקונים בשר ודגים אצל הקצב וירקות אצל הירקן ובסופר רק את מוצרי הסופר - אצלנו ניתן יהיה לקנות את המוצרים היבשים, הניקיון והפארם, ואת המוצרים האחרים במקומות אחרים".

האם הסופר החברתי ייפתח בהמשך לכלל הציבור? התשובה היא לא. "ההסתדרות לא באה לתקן את יוקר המחיה במדינת ישראל. היא באה לעזור. זה פתיח שאולי ייתן פתיח לבאות, ובאמת יהיה פה משהו במדינה כדי להוריד את המחירים שהתייקרו לכולנו".

סל ממוצע: 300 שקל

לפי נתוני חברת שופ אנליטיקס, ביום פתיחת האתר באופן רשמי לכל חברי ההסתדרות (שלישי, 18.6) נרשמו עד שעות הצהרים כ־1,000 הזמנות דרכו, כאשר מחיר סל ממוצע עמד על כ־300 שקל. זאת לאחר תקופת פיילוט שהחלה בנובמבר 2023, ובמסגרתה כ־7% מחברי ההסתדרות התנסו בקניות בסופר. מספר הזמנות דומה נרשם גם בהשקת מיזמים חברתיים בעלי אופי דומה, כמו הסופרמרקט של "הצינור" ואתר "החישוק".

"מועדון ההטבות של ההסתדרות הוא מהגדולים בארץ, וצירופו של הסופר החברתי לצד מיזם עובדים בריא, המאפשר להמיר פעילות גופנית לנקודות לרכישת מוצרים, מייצר לו מכפיל כוח משולש", מציין נתי יעקובי, מנכ"ל שופ אנליטיקס.

עוד כתבות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● חמאס בהצהרה רשמית: הארגון מקיים התייעצויות עם מנהיגי הכוחות והפלגים הפלסטיניים לגבי ההצעה שהתקבלה מהמתווכות ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

ירידות באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● מדד דאקס נחלש ב-0.5%, הפוטסי יורד 0.3% והקאק מאבד 0.9% ● מדד קוספי ננעל בירידות של 2% ומדד ניקיי ננעל בעליות של 0.1% ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"