ניצן לביא, מנכ''ל סופר פארם / צילום: יח''צ
בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי בדפוסי הצריכה של מוצרים לטיפוח השיער. שוק טיפוח השיער המקצועי, שהסתכם בשווי של כ־21 מיליארד דולר ב־2022, צפוי לצמוח בקצב שנתי ממוצע של כ־6% עד ל־2030. השינוי לגבי האופן שבו אנשים תופסים את טיפוח השיער החל כבר במשבר הקורונה, כאשר השהייה הממושכת בבית והרצון להתפנק הובילו רבים להתעסק באופן מקצועי בטיפוח שערם. כתוצאה מכך, שגרת הטיפוח של הצרכנים התרחבה מעבר למוצרי הבסיס וכיום רבים מתהדרים בטקסי חפיפה שכוללים גם שימוש בתכשירי טרום חפיפה, מוצרי שיקום השיער ועוד.
המגמות הללו חדרו גם למרחב הקמעונאי: רשתות כמו Ulta, Sephora ו־Boots הקצו לתחום שטחי תצוגה ומסחר נרחבים בחנויות ובאתרי הסחר שלהן, תוך שימת דגש על מותגי שיער מקצועיים וקטגוריית הפרמיום של התחום. מותגים חדשים כמו OLAPLEX, Curlsmith, Crown Affair ורבים נוספים, הציפו את המדפים עם מוצרים חדשים ומגוונים לטיפוח שיער, זאת בנוסף למותגים הוותיקים והמובילים.
גם מותגים כמו The Ordinary ו־The INKEY List, שפעילים בעיקר בקטגוריית טיפוח הפנים, חודרים לשוק טיפוח השיער בשל הביקוש הגובר למוצרי שיער מועשרים בחומרים פעילים. בנוסף, נצפתה עלייה במכירות של מכשירי חשמל ביתיים לעיצוב שיער, זאת לצד פיתוחים טכנולוגיים של מותגי ענק בתחום, כמו דייסון ו־GHD, שמגיבים לביקוש הגואה למוצרי פרמיום. המגמה ברורה - הצרכנים נחשפים למגוון חלופות בתחום טיפוח השיער, וגם נכונים להתנסות בקטגוריה זו, שעד לפני מספר שנים הציעה מוצרים בסיסיים בלבד.
חברות הענק מזהות את ההזדמנות שנובעת מהשינוי בדפוסי הצריכה ופועלות כדי להרחיב את נוכחותן בתחום. בדצמבר, ענקית הצריכה יוניליוור הכריזה על רכישת מותג השיער K18, שמתגאה בפורמולות מתקדמות ופורצות דרך לשיקום שיער פגום. למרות היותו מותג צעיר יחסית, K18 הצליח לצבור תאוצה, ובתוך שנה וחצי מההשקה, מוצריו כבר נמכרו ביותר מ־100 מדינות. מעבר לפורמולות ייחודיות, את הצלחתו המרשימה של המותג ניתן לייחס לחינוך השוק שביצע דרך הרשתות החברתיות, וזאת באמצעות הנגשת ידע מקצועי מורכב על טיפוח שיער לצרכנים הסופיים. פלטפורמות כדוגמת אינסטגרם וטיקטוק מזינות תרבות של למידה הדדית, שיח ער וביקורתי וחקר עצמאי בקרב הצרכנים.
מרכיבים קריטיים להצלחה
יוניליוור, שזיהתה את הפוטנציאל שגלום בטכנולוגיות של מוצרי K18, החליטה לרכוש אותו. רכישת המותג צפויה לאפשר ליוניליוור לחזק את יכולות המחקר והפיתוח שלה, מה שיסייע לה להמשיך לשדרג את חוויית הלקוח בתחומי הטיפוח. לאור זאת, ייתכן שנראה בשנים הקרובות עסקאות נוספות בתחום. במסגרת התחרות ההולכת וגוברת בין הקונגלומרטים הגדולים בתחום טיפוח השיער המקצועי, צפויה גם עלייה בתקציבי הפרסום, השקעה בנקודות המכירה ומאבקי שיווק אינטנסיביים.

אלו דוגמאות שממחישות כי בעולם העסקי שמשתנה בקצב מהיר, ניטור שוטף של מגמות צרכניות חדשות, הבנת השינויים בציפיות של הצרכנים וחדשנות טכנולוגית בלתי פוסקת, הם מרכיבים קריטיים להצלחה. חברות שמצליחות לזהות בשלב מוקדם את הכיוונים החדשים שהשוק נע אליהם - מסוגלות להתאים את עצמן ולזכות ביתרון תחרותי.