עמית זאב / צילום: טל פלינט
מוצרים שמגיעים מסין נחשבים בדרך כלל לזולים, לא אמינים ולא עמידים. גישה זו רווחת לא רק בישראל, אלא כמעט בכל מקום בעולם. לרכוש רכב סיני? האופציה הזאת נחשבה, אפילו לפני שנים לא רבות, למגוחכת. רכב נמדד בדרך כלל ברמת הבטיחות שלו, באמינות שלו, בחסכוניות, בכוח ובמידותיו, תכונות שלא מתחברות עם מוצר Made In China.
מי שהצליח לשנות את הגישה שלי הוא המותג MG. לפני שנים לא מעטות, כשכיהנתי כמנכ"ל דור אלון, החלטתי "ללמוד את האויב" ולנהוג ברכב סיני חשמלי לחלוטין. הרכב התאים לכל הסטריאוטיפים של רכב חשמלי סיני בתחילת דרכו. אפילו השם שלו - ה־MG הבריטי, נרכש לצורך הסוואת המקור הסיני. אחרי סיבוב של שבע דקות, היה לי ברור שרכב כזה לא יצליח בשוק הישראלי. לרכב חשמלי אולי יש סיכוי, אבל לא לסיני. רק ליתר ביטחון, הקמנו רשת טעינה חשמלית כי היצרנים האירופאים הכריזו אחד אחרי השני על מעבר לחשמל.
התבדיתי פעמיים, MG הפך לרכב מצליח והדגמים הבאים שלו השתפרו מאוד. במקביל, הטכנולוגיה של הרכב החשמלי שינתה ומשנה את העולם. זה היה המותג WEY שהוביל אצלי את השינוי האמיתי בכל מה שקשור לרכב סיני. זה מתחיל בשם מערבי ופשוט, שלוש אותיות, הברה אחת, עם משמעות פשוטה וברורה שמתאימה לכלי רכב. שם הדגם Coffee - אוניברסלי, מובן בכל שפה.
הרבה דברים הביאו את רכבי WEY להוביל את המסירות בקטגוריית הפרמיום הסיני בשנת 2023 עם 800 מסירות בישראל. טווח נסיעה חשמלית של כ־140 קילומטר (בדקתי בעצמי בנסיעה לבאר שבע), האצה ל־100 קמ"ש בפחות בחמש שניות, גימור וחומרים שלא יביישו אף מותג גרמני ולוק חיצוני שגורם לך לתהות אם הרכב דומה יותר ללקסוס או לג'נסיס.
"אבא, אולי נקנה כזה אוטו?"
מה שהפתיע אותי באמת זו הבת שלי, תמר, תיכף בת 18, רק כמה חודשים על הכביש. "האוטו מדבר?", היא שאלה אותי לאחר שהבינה שלא הפתעתי אותה עם רכב חדש (תמר - זה לא יקרה), אלא רק רכב להדגמה. אני התפקעתי מצחוק, "מה זאת אומרת אוטו מדבר?", שאלתי, "להורים של עלמה יש אוטו מדבר". השתתקתי.
בעודנו משתעשעים בפקודות קוליות לפתיחת החלונות, החלפת ערוצי רדיו ובחינת מצבי העיסוי בכיסאות הרכב, הבנתי שהתפיסה שלי לגבי מיתוג רכב שונה לחלוטין מהערכים עליהם מבסס דור הנהגים החדש את תפיסתו. רכב סיני לא נחות בעיניהם והם בכלל לא מבינים מה זה משנה באיזו מדינה הוא מיוצר, כוחות סוס נשמעים להם כמו משהו יותר עתיק מהמילה "מגניב" ודי ברור להם שרכב יהיה גם חשמלי וגם עם מנוע בנזין, או לכל הפחות רק חשמלי. חצי שעה של זמן איכות הסתיימה בניצחון המוחץ של כל מנהל מותג - "אבא, אולי נקנה כזה אוטו?".
WEY עומד באולם התצוגה של ס.מ.ל.ת לצד JEEP, אלפא רומיאו, מזראטי, סובארו, ראם ופיאט, וזה נראה כמו מקומו הטבעי. ההצלחה של WEY היא כפולה, להכניס לתודעה הישראלית מותג חדש בתחום שבו ניסיון העבר הוא הפרמטר החשוב ביותר, ולהתנתק מהתדמית הישנה של "מוצר סיני" ולהוכיח כי המוצר באותה המידה יכל להיות יפני או גרמני.
האתגר הבא של WEY יהיה כאשר המותג לא יתמודד בקטגוריה של רכב סיני פרמיום אלא מול כלל כלי הרכב, והאתגר של תעשיית הרכב הסינית, הוא שלא תהיה כלל קטגוריה כזו, של "רכב סיני".
