רחלי גנות, מייסדת ומנכ''לית חברת Ready / צילום: איל יצהר
אנבידיה לא עוצרת. בפברואר היא עקפה את אלפאבית, חברת האם של גוגל, והפכה לחברה הציבורית השלישית בעולם בהיבט שווי שוק. בחודש יוני עקפה אנבידיה גם את אפל ומיקרוסופט וניצבה במקום הראשון. כמנכ"לית חברת מו"פ, שעוסקת בטכנולוגיות AI, הן מצד התוכנה והן מצד החומרה, נחשפתי מקרוב לשיווק החדשני ופורץ הדרך של אנבידיה בעולם הטכנולוגיה.
רוב האנשים בעולם לא מכירים את אנבידיה ולא חשופים אליה ביום יום. עם זאת, בשנים האחרונות, אנבידיה מבצעת מהלכים שמציבים אותה בצמרת תחום הבינה המלאכותית - הבאזזוורד הכי גדול כיום. היא זיהתה את התחום, הימרה עליו בגדול וזה מצליח לה.
אנבידיה החלה את דרכה ב-1993 בפיתוח מעבדים גרפיים (GPU), שחוללו מהפך בדרך שבה הגרפיקה במחשבים פועלת. החברה זכתה להצלחה ראשונית הודות לתעשיית הגיימינג ומשם נסללה הדרך לשילוב המעבדים שלה בתעשיות נוספות.

שת"פ עם מיקרוסופט וטסלה
אסטרטגיית השיווק של החברה נשענת על חדשנות של המוצרים, יצירת שותפויות עסקיות בכל תחום בו היא פועלת וניהול קשר רציף עם המפתחים בחברות הטכנולוגיה. מכיוון שהיא דוחפת את הטכנולוגיה לקצה, אנבידיה מצליחה ליצור שותפויות עם החברות המובילות בעולם בכל תחומי הפעילות: מחשוב על, בריאות, אוטומוטיב, סימולציה תעשייתית ועוד.
אנבידיה משתפת פעולה עם ענקיות כמו מיקרוסופט, אדובי ואוטודסק, על מנת להבטיח שהמעבד שמריץ את התוכנות שלהן יציג את הביצועים הטובים ביותר. שיתוף הפעולה של אנבידיה עם יצרניות רכב כמו טסלה, אאודי ומרצדס-בנץ סייע לפתח מערכות סיוע לנהג וטכנולוגיות נסיעה אוטונומית.
הפלטפורמות של אנבידיה מסייעות להטמיע יכולות AI במגוון תחומים, כולל מודלי שפה גדולים, ביולוגיה, אבטחת סייבר, Data Centers, מחשוב ענן, תקשורת מואצת, פיזיקה וגם מחשוב קוואנטי ומחשוב קצה. את השותפויות האסטרטגיות היא יצרה, בין השאר, על ידי הצגת תוכנית Inception שבה חברים 15 אלף סטארט־אפים מהעולם, כולל אלף מישראל. בנוסף, כדאי להזכיר את החלטתה לרכוש את מלאנוקס הישראלית ב־2019, תמורת 6.9 מיליארד דולר. עסקה זו עזרה לאנבידיה "לקפוץ כיתה" בתחום ה־AI, באמצעות סינרגיה בין מעבדיה לרכיבי התקשורת של מלאנוקס.
האירוע המרכזי בתחום ה־AI
גולת הכותרת של הקשר עם המפתחים והשותפים היא כנס GTC של החברה, שנערך במרץ ונחשב לאירוע המרכזי בתחום ה־AI בעולם. למעלה מ־300 אלף משתתפים, מובילים ומשפיענים בתחום ה־AI בעולם ולמעלה מאלף חברות לקחו חלק ב־GTC, ביניהן: אמזון, אדובי, Dell, HPE, לוקהיד־מרטין, מרצדס, נטפליקס, אורקל, פיקסאר, OpenAI ועוד.
אי־אפשר להתייחס להצלחת אנבידיה בלי להזכיר את האיש שהקים ומנהל אותה. החזון והכריזמה של המנכ"ל ג'נסן הואנג עזרו לה להגיע למעמד שלה, בצורה שמזכירה מנכ"לים שמזוהים עם הצלחת החברה שלהם, לרבות סטיב ג'ובס, ג'ף בזוס, לארי אליסון, סאטיה נאדלה ואחרים. הואנג הבין לפני שנים רבות לאן התעשייה הולכת. בזכות ההחלטות שלו אנבידיה מובילה כיום את התחום הכי חם בעולם הטכנולוגיה ושווי השוק שלה זינק לשיאים.