גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם התפטרות מנכ"ל שיכון ובינוי תוציא את ענקית הנדל"ן מהבוץ?

מניית ענקית התשתיות והבנייה זינקה ב-16% מאז עזיבתו של המנכ"ל תמיר כהן בשבוע שעבר, אך היא עדיין נסחרת עמוק מתחת לשוויה בשיא ● בכירים בשוק בעבר ובהווה משרטטים את מסלול ההידרדרות של החברה, שכלל כניסה לפרויקטים שאפתניים והגדלת המינוף הפיננסי, ומונים את האתגרים שיעמדו בפני המנכ"ל החדש שימונה לה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילום: סיון פרג'
אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילום: סיון פרג'

ענקית הבנייה והתשתיות שיכון ובינוי, שחוגגת בימים אלה 100 שנים להיווסדה (אז תחת השם סולל בונה), היא אחת החברות הוותיקות בישראל, שהוקמה במקור על ידי ההסתדרות כדי לאגד את קבוצות הפועלים שסללו ובנו ברחבי ארץ ישראל.

ניתוח | הבעלים איבד כ־3 מיליארד שקל משווי מניותיו, והמנכ"ל שתוגמל ב־60 מיליון שקל משלם את המחיר
המניות נופלות, מנכ"לים פורשים: כך נפגעו חברות המוצרים לבית מההאטה בשוק הנדל"ן
עוד לא נולד מנהל הקרנות שיכול לנצח את השוק של היום. אלו הסיבות המרכזיות

אלא שעל החגיגות הללו מאפילה הטלטלה שעוברת החברה בשנים האחרונות, אשר בשיאה, לפי שעה, התפטר בשבוע שעבר המנכ"ל הדומיננטי תמיר כהן, לאחר שיחסיו עם בעל השליטה בחברה, איש העסקים הישראלי-אמריקאי נתי סיידוף, עלו על שרטון. זאת לנוכח הקריסה במניית החברה על רקע מצבת החובות התופחת של שיכון ובינוי.

כהן נחשב בעבר לאיש אמונו סיידוף, ולמי שהוביל מטעמו את העסקה לרכישת השליטה בשיכון ובינוי מידי שרי אריסון לפני כ-6 שנים. הוא שימש בתחילה כיו"ר הקבוצה ובהמשך מונה למנכ"ל, לאחר עזיבתו של אייל לפידות ששימש בתפקיד במשך כשנה.

ביום ראשון שעבר שיגר כהן מכתב ובו הודיע על התפטרותו. בשבוע שחלף מאז, זינקה מניית שיכון ובינוי ב-16%, ובכך ביטאה את התקווה של השוק לניהול מוצלח יותר של החברה. עם זאת מחיר המניה עדיין נמוך ב-63% מרמת השיא שנרשמה בה לפני כשלוש שנים, במאי 2021. באותם ימים, שבהם שררה ריבית אפסית בעולם, והחברה סיפחה לעצמה פרויקטים שאפתניים בזה אחר זה, הגיע שווי השוק שלה לכמעט 10 מיליארד שקל (נכון להיום הוא עומד על 4.5 מיליארד שקל).

בזמן שחלף מאז התפטרות כהן, מינה את עצמו סיידוף ליו"ר זמני של שיכון ובינוי, ובהמשך מונה השבוע סמנכ"ל הכספים, עמית בירמן, לתפקיד ממלא-מקום מנכ"ל. בהמשך צפויה החברה לקיים הליך לבחירת מנכ"ל קבוע.

בשיחות עם גלובס ניסו בכירים בסביבת הקבוצה בהווה ובעבר לשרטט את מסלול הנפילה של שיכון ובינוי, ולהעריך לאן היא הולכת מכאן.

1 המנכ"ל המוערך נאלץ לעזוב

שיכון ובינוי היא לא רק חברה ותיקה, אלא גם אחת המורכבות לניהול ותפעול. היא חולשת על פרויקטים רחבי היקף של תשתיות בישראל, באפריקה ובארה"ב; יש לה פעילות ענפה של ייזום נדל"ן למגורים בארץ ובחו"ל, החזקות בתחנות כוח, בניית בסיסי צה"ל בדרום הארץ ועוד. בנוסף, היא מחזיקה במלאי קרקעות שנרכש במשך עשרות שנים ורשום בספריה בערכים מופחתים. גורם בכיר שמכיר את החברה טוען כי "שיכון ובינוי צברה במשך עשרות שנים נכסים מעולים, בעיקר קרקעות היסטוריות להקמה של כמעט 20 אלף דירות. יש לה אוצר בדוחות".

סיידוף רכש את השליטה בחברה (47% שהיו בידי שרי אריסון) תמורת 1.1 מיליארד שקל, לאחר שקיבל הנחה על מחיר המניה בשוק במועד העסקה. אריסון היתה להוטה למכור, בשל פרשיות השוחד שנקשרו בשם החברה בעסקיה באפריקה. "סיידוף העריך נכון שאם נכסי החברה ינוהלו כראוי, יש סיכוי טוב להצפת ערך", אומר הגורם הבכיר.

שנה לאחר רכישת השליטה הובא לניהול החברה אייל לפידות - מנהל מוערך וקפדני שהיה אחראי לסיפור ההצלחה של קבוצת הביטוח הפניקס, שהפכה תחת ניהולו למובילה בישראל. המינוי הזניק את מניית שיכון ובינוי, אך להפתעת רבים בשוק עזב לפידות את התפקיד לאחר שנה בלבד (ביולי 2020), על רקע מחלוקות עם הדירקטוריון ותמיר כהן בראשו.

צעדים שהספיק לממש עד אז כללו קיצוץ חד בהוצאות ההנהלה לצד והשקעות בתחנות הכוח ברמת חובב, חגית ופרויקטים נוספים, שהתבררו כמוצלחים ומהווים כיום חלק ניכר מפעילות החברה הבת שיכון ובינוי אנרגיה, שהונפקה מאז בבורסה בת"א.

2 ההשקעה ה"הזויה" בשדה דב

מספר חודשים אחרי עזיבתו של לפידות, נכנס תמיר כהן לתפקיד המנכ"ל. תחת שרביטו נכנסה החברה להשקעות גדולות בשורה של פרויקטים בשלהי ימי הריבית האפסית במשק. אחד מאלו, שבדיעבד הוביל כנראה ל"פיצוץ" בין סייידוף לכהן, היה רכישת קרקעות מידי רמ"י להקמת בנייני דירות במתחם "שדה דב" בצפון ת"א (אותו מתחם שאחראי לקריסתה לאחרונה של חברת הנדל"ן חנן מור).

בתחילת 2022 רכשה החברה קרקעות להקמת 835 דירות להשכרה לטווח ארוך, תמורת 2 מיליארד שקל, ונטלה לשם כך הלוואה של 1.5 מיליארד שקל בריבית משתנה (צמודה לריבית הפריים). בהמשך, עם עליית הריבית החברה נאלצה להפחית מאות מיליוני שקלים בגין השקעתה בפרויקט, ובחודש שעבר בראיון לתקשורת כינה סיידוף את ההשקעה "הזויה".

גורם עימו שוחחנו טוען כי מדובר בכישלון שניתן היה למנוע. "מי שנכנס לפרויקט כמו שדה דב, נכשל בקורס יסודות המימון בשנה א' באוניברסיטה. אם אתה מתחייב לעשרות שנים לגובה שכר הדירה מפרויקט שאתה בונה, לפחות תשמור את ההלוואה שלקחת לבניית הדירות בריבית קבועה".

מנהל אחר טוען כי "את שדה דב עדיין לא הפחיתו עד הסוף. זה פרויקט מאוד בעייתי, אבל הוא רק חלק מהבעיות של שיכון ובינוי. זו חברה שצריכה תוכנית אסטרטגית נרחבת. הפיזור שם בין הפרויקטים מאוד גדול. היא גם מתעסקת באנרגיה, בונה בחו"ל, בונה דירות בארץ, תשתיות בישראל ובעולם. הניהול שם קטסטרופלי. בשנים האחרונות מימשו נכסים טובים, והכסף הלך לאיבוד".

3 כניסה לפרויקטי ענק ערב עליית הריבית

בתקופתו של כהן כמנכ"ל יצאה שיכון ובינוי להסתערות על סדרה רחבה של פרויקטי תשתיות לאומיים בישראל. כך, בתחילת העשור נראה היה שאין מכרז גדול בתחום שהחברה לא משחקת בו "התקפית", תוך הגשת הצעות אגרסיביות. בין היתר מדובר היה בהקמת בסיס קרית המודיעין של צה"ל בנגב, שהיקף ההקמה שלו הוא 4.7 מיליארד שקל, ללא שותפים. בד בבד נכנסה הקבוצה לפרויקט "אופק רחב", פרויקט להקמת מחנה רב זרועי לצבא, בהיקף של 2.1 מיליארד שקל. פרויקט נוסף עבור משרד הביטחון הוא הקמת קריית התקשוב בבאר שבע, המוערכת בעלות של קרוב ל-2 מיליארד שקל.

כדי להיכנס לפרויקטים העצומים התמנפה שיכון ובינוי בחובות, שהחלו "לחנוק" אותה כשהריבית החלה לטפס בשנת 2022 ברחבי העולם וגם בארץ. החוב הפיננסי (נטו) של שיכון ובינוי הכפיל עצמו מ-5.6 מיליארד שקל בשנת 2019, השנה שלאחר השתלטות סיידוף, לשיא של 12.1 מיליארד שקל בסוף המחצית הראשונה אשתקד (בהמשך הופחת החוב במקצת לכ-11.3 מיליארד שקל, נכון לסוף הרבעון הראשון).

המחנק הפיננסי התבטא במחירי איגרות החוב של הקבוצה שצנחו במרץ אשתקד. אג"ח 10 של שיכון ובינוי (הארוכה ביותר לפדיון) נגעה בתשואה דו-ספרתית (10.3%) בעת שבשוק חששו מסחרור אפשרי. הנהלת החברה הזדרזה לממש את חלקה בפרויקט כביש אגרה ביוסטון, טקסס, במהלך ששחרר אשתקד תזרים של מעל למיליארד שקל. הלחץ ירד ואג"ח 10 נסחרת כיום בתשואה לפדיון של 6.5% - מעט גבוהה מתשואת האג"ח של קבלנים כדוגמת דמרי (5.9% לאג"ח במח"מ דומה).

גורם בכיר מעריך כי בשיכון ובינוי פעלו בחודשים האחרונים לתיקון מכרזים קבלניים מול משרד הביטחון: "בוצעו שם התאמות בשני הפרויקטים בקריית המודיעין ובקרוב גם בקריית התקשוב. זה יקטין את החוב שלהם בכ-1.5 מיליארד שקל", העריך.

4 הצרות באפריקה ממשיכות להיערם

אם יש קונצנזוס אחד בקרב המנהלים עימם שוחחנו, הוא נוגע לצורך של שיכון ובינוי להיפטר מפעילות התשתיות ההיסטורית שלה באפריקה, שיצרה לה בשנים האחרונות הפסדים והטילה צל כבד על עסקיה. ביום חמישי האחרון הגיעה לסיומה פרשה שבה נחשדו עובדי החברה בתשלומי שוחד באפריקה - שהתפוצצה בשלהי העשור הקודם.

שיכון ובינוי דיווחה כי תיק החקירה נגדה נסגר על ידי הפרקליטות, והוסכם על הסדר טיעון בנוגע לחשדות בדבר מתן שוחד לעובדי ציבור זרים ועבירות נוספות שקשורות לפעילות באפריקה. במסגרת אותה עסקה יחולטו 250 מיליון שקל מכספי שיכון ובינוי, בנוסף ישולם קנס של 10 מיליון שקל וחברות בקבוצה יודו בעבירות שונות. אף אחת מהחברות לא תורשע בהסדר בעבירות של שוחד או הלבנת הון.

גם כך הפעילות באפריקה מסבה לשיכון ובינוי כאב ראש כלכלי. בפברואר השנה דווח כי היא צפויה למחוק כחצי מיליארד שקל בגין פרויקטי תשתיות באתיופיה וניגריה. "מאז שהתפוצצה שם הפרשה, המצב הלך והתדרדר", מודה גורם המכיר היטב את פעילות שיכון ובינוי. "כיום רק חברות שעובדות 'בשיטות הישנות' שהיו מקובלות באפריקה מסוגלות לשרוד שם. חברות כמו שיכון ובינוי של היום כבר לא יודעות לעבוד בצורות האלה זה כמה שנים טובות. החברה מבינה שהיא לא יכולה לעבוד יותר באפריקה, היא צריכה מנהל שיוביל אסטרטגיית יציאה".

5 מי ינהל את החברה והאם שוב תועמד למכירה?

בתקופה שלאחר עזיבת אייל לפידות, נרשם גל עזיבות של בכירים נוספים בחברה, וכיום קשה להצביע על מועמד "טבעי" לניהולה. מ"מ המנכ"ל בירמן נחשב כמועמד פוטנציאלי לתפקיד, אבל גורמים בשוק מעריכים כי סיידוף ינסה במקביל להביא גורם מבחוץ, פיגורה בקנה המידה של לפידות. לדברי אחד מהם, "אין הרבה מנהלים במשק שבקיאים בכל ספקטרום הפרויקטים של שיכון ובינוי", ולכן לא מדובר במשימה פשוטה.

מנהל ותיק בשוק מדגיש כי "שיכון ובינוי חשופה להרבה יותר סיכונים ממה שרואים במאזן שלה. כשיש לך חברה שעל הגב שלה יש מינוף מאוד גבוה - זה הופך לקשה הרבה יותר לנהל בהשוואה לסתם צבר פרויקטים בחברת החזקות".

האם בכוונתו של סיידוף למכור את השליטה בשיכון ובינוי? בשבוע שעבר, לאחר שתמיר כהן הצהיר כי בכוונתו להוביל מהלך לרכישת מניותיו, טען איש העסקים כי הללו אינן עומדות כיום למכירה. נזכיר כי נפילת מניית שיכון ובינוי מחקה לסיידוף רווח "על הנייר" של כ-3 מיליארד שקל מהשקעתו בחברה (והוא עומד כיום על קצת יותר מ-300 מיליון שקל). עם זאת גורמים בשוק טוענים כי סיידוף לא זנח את האפשרות למכור את החזקותיו, "אך הוא מבקש עבורן מחיר גבוה מדי".

עוד כתבות

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

למה למרות יותר מעשור כמנכ"לית AMD, היא לא ניצבת גבוה יותר ברשימות העשירים?

מנכ"לית AMD ליסה סו נמצא במקום ה-2,494 של דירוג עשירי העולם של פורבס עם שווי נקי של 1.5 מיליארד דולר ● זאת למרות שהובילה את "אחת התמורות הגדולות ביותר בשוק הטכנולוגיה"

חגיגות בתל אביב בכ''ט בנובמבר. פשרה טריטוריאלית לא הייתה אופציה, היא הייתה תנאי / צילום: הנס פין

הדלת הרחבה והסדק הצר: איך להציל את הדמוקרטיה ואת מדינת הלאום

הדמוקרטיה המערבית עומדת במשבר החמור ביותר זה 80 שנה. מתנהלת נגדה מתקפה מבית ומחוץ ● גם מדינת הלאום הישראלית שקועה במשבר. אפשר שנחוץ לה נסיוב חדש של לגיטימיות

ד''ר דן דייקר / צילום: רפי קוץ

הוא נפגש עם נתניהו לפחות 5 פעמים במהלך המלחמה. למה הוא מודאג מההסכם עם חמאס?

חמאס מפרש את ההסכם אחרת לגמרי, טורקיה וקטאר נחושות לתמוך בו, וצה"ל הוא הצבא היחיד שיגרום לו להתפרק מנשקו ● כך סבור ד"ר דן דייקר, נשיא המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ● מבחינתו התנאי היחיד לקיום השלב השני הוא תמיכה מלאה של ארה"ב, אבל הוא מודאג: "טראמפ מדבר על לסיים לפני 19 הנקודות הביטחוניות"

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר

מי יפוצץ את הגשר של קרנות ההשתלמות

באוצר שוב משתעשעים ברעיון של צמצום המס על קרנות ההשתלמות ● ההנצחה לאירועי 7.10 עדיין לא שם ● ואי אפשר לצאת נגד טראמפ ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חיות מחמד משפיעניות נתפסות כאמינות יותר ממשפיענים אנושיים / צילום: Shutterstock

הפוסט ששינה את חייה של חתולה אחת – ואת חשבון הבנק של בעליה

חשבונות של חיות מחמד חמודות הפכו לאחד הטרנדים הכי רווחיים במדיה החברתית ● בעזרת תלבושות, טרנדים והומור מדויק – יש מי שמרוויח מהן עשרות אלפי דולרים בשנה ● אז מה הסוד של חיות המחמד שכבשו את הפיד?

למה הוציאה אמזון פריים את האקדח מהידיים של ג'יימס בונד

אמזון פריים הסירה את האקדחים מהפוסטרים לסרטי בונד בלי הודעה מוקדמת ● ניתן לחשוב שהבחירה נובעת מחשש מעימות עם תרבות ה"ווק". אך בפועל התאגיד מחק את הדימוי בשביל לרצות את האלגוריתם ● ללמד מכונה להבין זה יקר - למחוק אקדח זה זול ומהיר

''רונית אלקבץ: נביאה, כוהנת, מלכה...'' שמוצגת במכון הצרפתי בתל אביב. תנעל ב־13 בנובמבר 2025 / צילום: פיליפ כהן

9 שנים ללכתה של רונית אלקבץ: האומן שחייו השתנו בזכותה חוזר להשראה שלו

רונית אלקבץ, שחקנית קולנוע, במאית, תסריטאית ואייקון, סללה דרך לאומנים רבים שזהותם המזרחית טושטשה בשדה התרבותי ● כעת, משיק האומן איציק בדש תערוכה שמוקדשת לה ומספר כיצד היא השפיעה על חייו: "ברחתי מהסיפור הזה, היא פקחה את עיניי על החשיבות של הקשר עם המקורות שלנו"

בכמה נמכר צמוד קרקע בהרצליה הירוקה? / צילום: שני גנץ

ירידה של 700 אלף שקל: בכמה נמכר צמוד קרקע בהרצליה הירוקה?

צמוד קרקע עם חמישה חדרים ושתי גינות נמכר ב-4.9 מיליון שקל אחרי שעמד כשנה על המדף ● "השוק בהרצליה כרגע איטי, וזה משחק לטובת הרוכשים", אומר מי שייצג את הקונים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

הצוללת. הילה ויסברג ודרור מרמור בשיחה עם פרופ' אשר כהן / צילום: ברונו שרביט

הוא כיהן 8 שנים כנשיא אוניברסיטה ובטוח: זה האיום הגדול ביותר

שיחה עם פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית היוצא ● על החרם הבינלאומי על האוניברסיטאות כאן, אתגרי ה–AI ומה אנחנו יכולים ללמוד מסטיב ג'ובס ומארק צוקרברג

הצצה לעולמם של מבשלי העסקאות / צילום: Shutterstock

המתווך שקיבל 6 מיליון שקל בעסקה של השנה: הצצה לעולם של מבשלי העסקאות במשק

מאחורי כל עסקה כמעט בשוק ההון, עומדים מתווכים שמקבלים שכר טרחה שמגיע למיליוני שקלים ● סכומי ופרטי התיווך נותרים לרוב מחוץ לעיניי הציבור או במקרה הטוב "קבורים בעמוד 300 בדוח החברה", כפי שמספרים גורמים בשוק ● לפעמים עבודתם מסתכמת בהחלפת מספרי טלפון, אבל לרוב מדובר בליווי שנמשך חודשים ארוכים עד שנים ● מהמתווך שקיבל 6 מיליון שקל בעסקה הגדולה של השנה, ועד למספר הטלפון שהפך איש עסקים למולטי מיליונר

יודה מ''מלחמת הכוכבים''. ניצול דמויות? / צילום: Shutterstock

ג'ון גרישם, שרה סילברמן ואלזה יצאו לקרב על זכויות יוצרים נגד ה־AI

בעוד הטכנולוגיה דוהרת לכיוון של ספרים, סרטים ושירים שיצרה בינה מלאכותית, שורה של תביעות ענק שהוגשו באחרונה נגד ענקיות ה־AI מטלטלות את עמק הסיליקון ● מומחה לליטיגציית קניין רוחני: "השופטים מנסים לרסן את סוס הפרא החדש ואת האינטרסים שמריצים אותו" ● סכומי הכסף המופנים למאבקים הללו צפויים רק לתפוח

המגה–ריזורט של קים ג'ונג און / צילום: ap, Jon Chol Jin

הכניסה לרוסים בלבד: הצצה לריזורט של אחד הדיקטטורים הגדולים בעולם

מנהיג קוריאה הצפונית מנסה להוכיח לבני עמו שגם הם יכולים ליהנות, למרות ערימת הסנקציות ● באתר הנופש היוקרתי שחנך, שמנסה ליצור תדמית של מדינה מודרנית ועשירה, יש חופים לבנים, מים צלולים ואוכל בשפע ● אלא שהאורחים היחידים שמורשים להיכנס הם רוסים ● ולמה מוכרים שם דגם של טיל בליסטי ב-500 דולר?

נטלי משען-זכאי, ליאור סושרד, איל וולדמן, מיכל ברוורמן בלומנשטיק / צילום: יח''צ, גבריאל בהרליה, פרטי, נתנאל טוביאס

שאלנו את זוכה פרס נובל מה היה לומד היום באוניברסיטה

איל וולדמן לא היה משנה כלום במסלול שבחר, מנכ"לית נתיבי איילון הייתה לומדת פיתוח ארגוני שיסייע לה בניהול, מיכל ברוורמן־בלומנשטיק עזבה את האקדמיה אבל לא מתחרטת על רגע, וזוכה הנובל צ'חנובר ממליץ על מקצועות הרפואה ● שאלנו את בעלי התפקידים הגדולים במשק מה כדאי לצעירים ללמוד ● מה היינו לומדים היום, פרויקט מיוחד 

הצוואות החדשות  של הישראלים / צילום: Shutterstock

גם מתחת לגיל 50: מספר עורכי הצוואות מזנק. אלה הסיבות

מספר הצוואות שהופקדו אצל רשם הירושה בשנה החולפת קפץ ב־32% בהשוואה לשנה שקדמה למלחמה ● חיילים צעירים שחששו שלא יחזרו מהשטח, מילואימניקים שמסדירים את חלוקת הרכוש בין האישה והילדים, וציבור שמבין שהמציאות השתנתה: מאז ה־7 באוקטובר יותר ויותר ישראלים נערכים לתרחיש הגרוע ביותר

AirPods Pro 3 של אפל / צילום: יח''צ

אפל משיקה אוזניות חדשות. האם הן שוות 1,170 שקל?

שלוש שנים חלפו מאז השיקה ענקית הטכנולוגיה אפל את אוזניות הפרו האחרונות שלה ● כעת מגיע ה–AirPods Pro 3 - מוצר מעולה, אך עם חידושים מינוריים ותג מחיר גבוה

מאיר ברנד / צילום: רמי זרנגר

20 שנה אחרי שהביא את גוגל לישראל: מאיר ברנד על התחרות, הסטארט־אפ ניישן והדור החדש של הבינה המלאכותית

אחרי שני עשורים בגוגל, מאיר ברנד מתאר חברה שעברה אבולוציה עסקית ותרבותית - ממשרדים צבעוניים עם מגלשות אל תחרות עולמית על הבכורה בתחום הבינה המלאכותית ● "הרף למקצועיות רק עולה", הוא אומר ● בראיון מיוחד ברנד מספר על חשיבות המרכז הישראלי, מסביר למה הוא לא מפחד מהתחרות מול ChatGPT ומבהיר: "יש כאן אתגר, אבל גם הזדמנות היסטורית"

השבוע בעולם / צילום: ap

טראמפ "מאוכזב מאוד" מוולדימיר, אבל אוהב את חאבייר ללא תנאי

טראמפ מאוכזב מוולדימיר אבל אוהב את חאבייר ● עוד מהפכת Gen Z ניצחה השבוע, במדגסקר: מי הבאה בתור? ● העבדקן האפגני לא רצה נשים עיתונאיות ● מספר צופי הליגה האנגלית בהודו גדול מאוכלוסיית בריטניה ● קאבו ורדה לאליפות

יום השחרור של החטופים החיים / צילום: ap, Oded Balilty

מחקרים מגלים מה קורה לנפש ביום שאחרי האופוריה

עכשיו, כשהמלחמה נגמרה כביכול, ישראלים רבים מגלים שהם לא באמת יכולים לחזור לחייהם הקודמים, ובמקום ההקלה שציפו לה עם שחרור החטופים הם חווים סוג חדש של מצוקה ● חוקרות תקווה וחוסן מסבירות מהי "תסמונת השחרור" ואיך בונים נרטיב חדש

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

האם הגיע הזמן למכור את מדד S&P 500 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מי שהימרו על המדד האמריקאי נשארו הרחק מאחור, בעיקר בגלל התחזקות השקל מול הדולר וסאגת המכסים של טראמפ ● תוכנית טראמפ הובילה לזינוק חסר תקדים במניות הנדל"ן המקומיות ● המניות שנשארו במדד הדגל של הבורסה ● ולמה השם של מפתחת ChatGPT מלהיב את המשקיעים?

חיילי צה''ל בגבול עזה / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מילואימניקים יידרשו לשרת 70 יום בשנה גם אחרי המלחמה. איזה תגמול הם יקבלו?

אחרי שנתיים של לחימה, במהלכן נהנו אנשי המילואים מתגמולים כספיים והטבות, באוצר מעוניינים לחתוך את המתווה הנוכחי ולצמצם אותו ● השאלה המרכזית שעולה היא כיצד ייראה מודל המילואים החדש, כשהכוונה באוצר היא לשמר הטבות שיעוררו תחושת הוקרה אצל הזכאים להן ● חוזרים מהמילואים, פרויקט מיוחד