גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שר הכלכלה: "תעשייה שלמה דואגת לאינטרסים של המונופולים"

רשימות השיימינג שהציג זכו להתעלמות והעלאות מחירים רוחביות, הכרזתו על פיטורי הממונה על התחרות נותרה באוויר, אבל כעת משוכנע ניר ברקת כי רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" תביא את הבשורה ליוקר המחיה ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הקשיים והאיומים שספג בדרך, ומסביר למה הפעם הוא יצליח

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת
שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ההישג העיקרי של שר הכלכלה ניר ברקת הוא כנראה חלקו בהעברת רפורמות "מה שטוב לאירופה טוב לישראל". הן יתאימו את הרגולציה הישראלית לאירופית, וכך יאפשרו יבוא חופשי וקל יותר של מוצרי מזון, היגיינה, חשמל ובית, מה שבתקווה יוריד משמעותית את יוקר המחיה. בנוסף, ברקת ניסה ליזום "שיימינג רגולטורי" לעסקים שהעלו מחירים, שננטש כשהתברר שהוא לא עוצר אותם בשום צורה.

מה שטוב לאירופה טוב לישראל? כך תשפיע הרפורמה החדשה
למרות הבטחת ברקת: חלק מרפורמת היבוא לא עבר במושב הקיץ של הכנסת
אדום עולה: הסחרור שהקפיץ את מחירי העגבניות - והלקח

האם הרפורמה תעבוד בפועל, או תסתיים במפח-נפש ובגילוי חסמי סחר נוספים כמו ניסיונות בעבר? בראיון לגלובס, ברקת מפרט למה רפורמת היבוא תשנה את הכללים, למה הוא מתעקש שהשיימינג עבד למרות עליית המחירים, ומה הוא היה עושה אחרת בניהול תקציב המדינה.

ראינו כבר רפורמות בעבר שלא הצליחו לפתוח את ישראל ליבוא תחרותי. במה זה יהיה שונה הפעם?
"אין דמיון בין הרפורמות הקודמות למה שקורה עכשיו. הפעם זה כולל את כל התקנים בישראל. הכול", מצהיר ברקת. "הפער המרכזי במחיר נובע מרגולציה ישראלית לא תקנית, שהיא חסם ל'גיור' הרבה מוצרים. כשקהל היעד הוא מיליארדי אנשים, לא מתעסקים בשוק של 10 מיליון. בגלל החסם הזה, נוצר מושג בשם יבואן בלעדי. הם מקבלים רישיון בלעדי מיצרנים באירופה או בעולם, קונים ביוקר ומוכרים עוד יותר ביוקר, כי אין חלופות. כך נוצרו מפלצות של מונופולים וקרטלים שנהנו מהחסמים האלה ויכלו למכור ביוקר".

למה דווקא הפעם יהיה אחרת

אז מה יהיה שונה? ברקת אומר בפשטות: "כל מה שמשווק באירופה, עם הצהרת יבואן, יהיה רשאי להיכנס לישראל. זו דרמה בכל מובן שהוא. השינוי יתרחש בשני שלבים מרכזיים: 92% מנפח היבוא יאושר בכנסת, ואנחנו עובדים על להכניס גם את כל השאר".

החלק השני, הכולל מגוון של מוצרי בינוי ותעשייה, דורש תיקוני חקיקה מורכבים הרבה יותר: ההפניה לתקינה הישראלית הייחודית שחוסמת את היבוא לא מופיעה בחוק התקנים, אלא במגוון חוקים, תקנות והנחיות של 11 משרדי ממשלה שונים.

כדי לפתור את זה, אומר ברקת, "יש מכרז ליועץ בינלאומי למיפוי התקנים הנוספים במטרה לסדר את ההתנגשות בין החוקים". זה ייקח בין חצי שנה ל-3 שנים, "תלוי במשרד", לדבריו.

ברקת מדגיש כי "זו לא החרגה, זה זמן להסדרה. וגם אלה לא מוצרי צריכה, אלה תשומות לבנייה ותעשייה, כמו תקן לברזל ולמלט. גם זה כמובן משפיע על יוקר המחיה, אבל בצורה עקיפה".

כשמשרד הכלכלה יסיים את המיפוי ויעביר אותו למשרדי הממשלה, משרד הכלכלה מתכנן לפרסם את זה לציבור. "כשהציבור יישב להם על הראש, זה יקרה מאוד מהר", אומר ברקת.

שוק בישראל. ''הפער המרכזי במחיר נובע מרגולציה ישראלית לא תקנית'' / צילום: Shutterstock

בשלב הבא, מסביר ברקת, "יש להם שתי חלופות: לבקש החרגה או לאשר. במקרה של החרגה, ועדה של ראש הממשלה, האוצר והכלכלה. והם יצטרכו להסביר למה מה שטוב לאירופה לא טוב לישראל. אני מעריך שהחריגים יהיו מועטים, כי ניהול הסיכונים באירופה טוב. אם לא מסיימים הסדרה, שר הכלכלה יכול לעשות את זה במקומו. זה תהליך סופי של הסדרת כל החקיקה בישראל".

כך שלטענתו, כמעט ואין בחוק החרגות ואין יוצאי דופן. בעיניו, הוא סגר את העסק: "לא יהיה עוד מה לעשות בקשר ליבוא מוצרים בארץ. אין חריגים. נגמר, סופית, אין עוד משהו שאני יודע שצריך לעשות ולא עשינו".

כמה זה יועיל לצרכנים? כמה משפחה ממוצעת תחסוך מזה?
"יש דוח של KPMG שביקשנו, שמראה את הפערים בין קטגוריות מוצרים שונות, ובעזרת זה מאפשר לחשב את החיסכון הפוטנציאלי. כל קמעונאי ישראלי יוכל פשוט לקנות קונטיינר מחו"ל, בלי לעבוד עם היבואנים הקיימים. הם יוכלו ויצטרכו לקנות סחורה בזול, ולמכור בהתאם. מה שהכי יוזל זה מוצרי מזון, חשמל, תינוקות, תמרוקים וריהוט. ב-KPMG אמרו לנו שהחיסכון יכול להגיע ל-25%-20% במוצרים שייפתחו ליבוא. זה יוביל לחיסכון של כ-500 שקל בחודש לסל המשפחתי הממוצע, 6,000 בשנה. זה יהיה הדרגתי במהלך השנים, אבל בהחלט נראה ירידה כזאת. הקמעונאים שיעשו יבוא ישיר עובדים מאוד מהר. תראה מה קרה בקרפור - בכל מקרה שהם הצליחו להביא קטגוריה של מוצרים לארץ, כולם נאלצו להוריד מחירים יחד איתם".

הלחצים וההתנגדויות בדרך לחקיקה

לדברי ברקת, "אנחנו מחסלים את מושג היבואן הבלעדי. העברנו חוק שקונס את מי שימנע יבוא מקביל, והוצאנו גם אזהרות לחו"ל שלא יעברו על החוק הישראלי, עם קנס של עד 100 מיליון. בינתיים אף אחד לא נקנס, כי זה חוק חדש יחסית, ונקווה שההרתעה תישמר".

חווית התנגדויות לחקיקה? לחצים מצד אותם מונופולים וקרטלים?
"כשהתחלתי לעבוד על הרפורמה, הבנתי למה היה קשה להעביר אותה עד כה. קודם כל, יש התנגדות מבפנים - כל אחד מהרגולטורים בארץ יושב על הטריטוריה שלו ולא רוצה שיזיזו לו את הגבינה. גופים גדולים לא אוהבים שינויים. גם פרשת רמדיה ישבה כמשקולת על כל משרדי הממשלה".

פרשת רמדיה מ-2003, במסגרתה מתו תינוקות ועוד רבים חלו כתוצאה מחוסר בוויטמין הכרחי בתרכובת מזון לתינוקות, הביאה לתביעות והטלת אחריות נרחבת מאוד על הרגולטורים, ולצורך משפטי שלהם להגן על עצמם מכל סיכון שהוא. זה, בתורו, הוביל לשנים ארוכות של מדיניות אפס-סיכון במקום ניהול סיכונים, מה שהביא את משרד הבריאות לחסום רפורמות יבוא שהיו יכולות להוריד את המחיר לצרכן.

"שאלנו 'איך מנהלים סיכונים באירופה?'", אומר ברקת, "והתשובה היא שהאחריות נופלת על היבואן והיצרן. השינוי הוא להעביר גם אחריות פלילית מהרגולטור לשחקנים בשוק. זה לא שאין סיכונים באירופה, אבל הסיכון מועבר ליבואן וליצרן, הם אחראים על המוצרים של עצמם".

"דבר שני, יש חברות בארץ שמאוד חוששות בפגיעה במעמד שלהן. הן שולחות שליחים עם איומים שאני אפגע בפריימריז, עסקנות מכל כיוון. יש תעשייה שלמה שדואגת לאינטרסים הכלכליים של המונופולים והקרטלים. גם היו הכפשות מכאן עד הודעה חדשה, כל מה שאני עושה זה שחור. הייתה הירתמות אדירה דרך התקשורת לעשות קמפיין נגדי", הוא מספר.

"אני קורא תיגר על תקציב הביטחון"

הריצו אותך בעבר לתפקיד שר האוצר. יש לפחות 30 מיליארד שקל שצריך לקצץ או להעלות מסים. איך היית עושה את זה?
"אני רוצה תוך 15 שנה להגיע לטריליון דולר יצוא בשנה. זה היעד האסטרטגי. אני מאמין שאני יודע איך להגיע לשם. צריך לכוון את ישראל ל-WIZים ולפתח את השווקים הבינלאומיים. יש לנו נציגים שיקדמו את היצוא הישראלי".

אך למרות בקשות חוזרות ונשנות, ברקת מסרב להסביר מה הוא ישנה בסדר העדיפויות התקציבי, באילו הוצאות הוא יקצץ ואילו מסים הוא יעלה, ומסכים לדבר רק על צעדים להגברת הצמיחה. בקשר לתקציב הביטחון הוא מוכן להגיד ש"אני קורא תיגר על התמהיל של תקציב הביטחון, כי צה"ל לא היה ערוך נכון. ברור לי שצריך להגדיל את תקציב הביטחון, לרבות יכולת לתקיפת איראן. טילים שאנחנו חוטפים מלבנון, צריכים להיענות בטיל לטהרן - וזה צריך להיות מרכיב משמעותי בתוכנית. כל מערך הכטב"מים והטילים צריך להיות בליבה של ההתארגנות".

לגבי המיסוי, ברקת מסכים לומר ש"צריך להיות תחרותיים מול האקו-סיסטם בעולם, לראות לאיפה זולג. בשום פנים ואופן לא להעלות", אך מסרב להגיד אם הוא תומך בהורדה רוחבית של המס.

לגבי חוק הגיוס, שעומד כרגע בלב המחלוקת הקואליציונית ותוקע את העברת התקציב, ברקת תומך בצד ששואף לגיוס חרדי נרחב בהרבה: "צריך גם עוד חיילים, שיגיעו מהחברה החרדית. חשבנו שלא צריך הרבה לוחמים, וזו הייתה טעות. עוד לוחמים אומר גם עוד ביטחון פנים, כי הם ייצאו עם נשק הביתה. כדי להשיג את זה, צריך יחידות שמותאמות לאורח החיים החרדי, ולתת תמריצים ולהטיל סנקציות פרטניות. לא על הישיבה, על האינדיבידואל.

"ברמת התמריצים, צריך לתת הרבה יותר לכל המשרתים, ובפרט ללוחמים. מבחינת הסנקציות, מי שלא יתגייס, לא יוכל להוציא דרכון, לא יוכל להוציא רישיון נהיגה, ולא יהיו לו הטבות למעונות יום. זה לא בכפייה, אבל אם אתה לא מתגייס - אל תבקש עזרה מהמדינה. אין בעיה ש-25% ילמדו תורה מהבוקר עד הלילה, אבל השאר צריכים להתגייס. אם זה לא יקרה, לא אצביע בעד".

האם שותפיו הקואליציוניים יסכימו לקבל את זה? בעיני ברקת, "השותפים החרדים מבינים את גודל השעה".

לא מתחרט על השיימינג שלא עזר

בחזרה ליוקר המחיה: ברקה ניסה לעשות "שיימינג" באמצעות מדבקות שחורות לחברות שהעלו מחירים, אבל בסוף נטש את זה כשהחברות העלו מחירים בכל מקרה.

חשבת שזה יעבוד?
"בתקופת המלחמה ראינו ניצול לרעה של הסיטואציה, היו מכולות שהכפילו מחירים. ראינו שגם אל על ניצלו לרעה את המצב והעלו מחירים. אני רוצה כלים משפטיים כדי למנוע התייקרויות בזמן מלחמה, והאוצר התנגד. במלחמה יש פגיעה בעסקים, שהם ירוויחו פחות".

ברקת מתעקש על כך אפילו אם התשומות של העסקים עולות, אך כשאנו מציגים בפניו את האפשרות שזה יביא להיעלמות מוצרים מהמדפים בזמן מלחמה, הוא נאלץ לסגת ולומר: "אם יש עלייה בתשומות, שיבואו ויראו לנו. תשמע, אני בא ליצרנים הגדולים, ורובם מסכימים איתי".

חקיקה בסגנון הזה נבלמה על-ידי האוצר, אז ברקת חיפש עוד כלים: "הלכתי לקונספט של ריסון מחירים באמצעות ביוש רגולטורי. זה קיים גם במדינות אחרות, וזה מסייע לציבור לרכוש חכם".

ברקת פרסם "רשימה שחורה" ו"רשימה ירוקה" של חברות שהעלו מחירים בזמן המלחמה, והזיז חברות ביניהן לפי המהלכים. בפועל כמובן לא הייתה שום סנקציה על הופעה ב"רשימה השחורה", אלא היא הייתה רשימה על רקע שחור בלבד. בסופו של דבר כמעט כל החברות בשתי הרשימות העלו מחירים, וללא הצהרה לציבור - הפרסומים הפסיקו. ובכל זאת, ברקת מתעקש: "אני עומד מאחורי כל הצעדים שעשינו. גם אם העלו מחירים - זה נחרט לציבור בזיכרון בזכות העניין הזה. זה נותן יותר כלים לרכוש חכם".

ניסית גם להדיח את הממונה על התחרות, מיכל כהן, אבל זה בינתיים לא קורה. האשמת את היועמ"שית. זה נכון?
"יצאתי נגד הנציבות והיועמ"שית. יש לי 13 כפיפים, ואני דורש להחליף איפה שהכי חשוב שלממשלת ישראל יהיו שיניים. זה כשל מקצועי, הגישה שלה לא טובה. רשות התחרות צריכה להיות מפחידה".

ברקת מתאר בציוריות איך אחד מעלה מחירים, ובזכות שידור המחירים הפומבי גם האחרים מעלים בעקבותיו. בתגובה לשאלה האם זה אומר שצריך לבטל את שידור המחירים הפומבי, ברקת מוכן להגיד רק "תציגו לי חלופות. ואם אין - אז לבטל. אני מוכן לעשות ניסויים כדי למנוע תיאומי מחירים".

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: אביגיל פפרינו-באר

בכל מקרה, ברקת פנה לנציבות שירות המדינה כדי להדיח את הממונה על התחרות, ולדבריו, "כרגע בנציבות לא מכנסים את הוועדה, כי הם בודקים אם זה הגיוני או לא מול היועמ"שית. אני אומר - תבואי ותגידי את עמדתך בישיבה. ועל זה אנחנו עותרים. תהיה תשובה בבג"ץ עד 15 באוגוסט".

נראה שניסית לעקוף את רשות התחרות דרך הרשות להגנת הצרכן. יש שינויים שאתה עושה שם?
"היום הרשות להגנת הצרכן מטפלים באחוז קטן של פניות הציבור. זה לא שיטתי ולא מודרני, וצריך לשדרג את כל היכולת. הגישה צריכה להיות לא רק ענישה, אלא גם הדרכה של עסקים, עם הרבה יותר מענים. יש לי ציפיות גדולות מהם". 

עוד כתבות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית