גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 מגמות בשיווק הדיגיטלי: מתקציב הטיקטוק ועד החזרה לפייסבוק

השנה החולפת המחישה למותגים את חשיבות הגמישות בעולמות הסושיאל ● ב-2025 הם יידרשו להשקיע יותר בסרטוני וידאו, להעדיף יוצרי תוכן על פני משפיעניות ולחדד את עבודת ה-AI

אור אסולין, מנכ''ל משותף במשרד הפרסום והסושיאל ארבעים ושתיים / צילום: ניב מאיו
אור אסולין, מנכ''ל משותף במשרד הפרסום והסושיאל ארבעים ושתיים / צילום: ניב מאיו

טור אורח של אור אסולין, מנכ"ל וממייסדי סוכנות הפרסום "ארבעים ושתיים"

בלוח השנה של מנהלי השיווק, ראש השנה מסמן את התקופה הקצרה שבין "אחרי החגים" ל"סוף השנה הקלנדרית" - תקופה שבה בוחנים את ביצועי השנה החולפת, ומגדירים יעדים, מדדים ותקציבים לשנה הבאה. במסגרת ההיערכויות ל-2025 עולה גם השאלה לאן הולך עולם הסושיאל. קשה לחזות את העתיד, אבל בכל זאת, תוכנית תקציב צריכה להיות. אז הנה ניצני טרנדים שכבר מתחילים לצוץ וראויים לתשומת-לב.

הפספוס של המותגים: הצרכנים מעוניינים בסרטוני וידאו אישיים, אך מעטים שולחים
"סרטונים של 10 שניות בטיקטוק הם האפקטיביים ביותר ליצירת זכירות"
התחזית: שיווק בשידור חי, קמפיינים מותאמים אישית וסיפור מותג שניסח AI

1 כל גאנט מתחיל בווידאו

כשטיקטוק פרצה לחיינו, מותגים גדולים התקרבו אליה לאט ובזהירות. התוכן שם כלל בעיקר ילדים בתיכון רוקדים לצלילי טרנדים מטופשים, ומנהלי המותג ניסו למצוא קצת היגיון בשיגעון, ללא הצלחה. לאט-לאט הפלטפורמה תפסה צורה והפכה לרשת שיש בה המון תוכן וידע, ועדיין - מותגים לא הצליחו להיכנס אליה.

ואז הגיעו לשם המותגים הקטנים. הם עשו את זה מהר ופשוט, ולא תמיד "נכון" פרסומית, עם אייקונים כמו ברי וגברת שווארמה או תמר טכנאית הטלפונים - אבל חנויות מקומיות פשוט לימדו את כולם איך לעבוד. פותחים מצלמה, מוסיפים כתוביות בקאפקאט, וקדימה להעלות.

זה תפס כסטנדרט, והיום כל גאנט מתחיל בווידאו, והצעת מחיר לריטיינר סושיאל כבר כוללת יום צילום טלפוני בחודש בילד-אין. אנשי סושיאל ומנהלי שיווק בצד הלקוח הם היום גם קופירייטרים, תסריטאים וצלמי וידאו. אחרי הכול - הם האנשים שחיים יום-יום את המותג ויודעים להיות שם כדי לתפוס את הרגע. זה ימשיך לאורך השנה: מותג שלא יחזיק עמוד טיקטוק פעיל, יצטרך לתת הסברים טובים.

סרטון שהכין היוטיובר נועם פירוז עבור עוף טוב / צילום: צילום מסך מיוטיוב

בהמשך להצטרפות של המותגים הגדולים, תשתרש עוד תופעה: תקציבי הפקה וקידום. הפלטפורמה שמותאמת לצילום ועריכה פשוטים תקבל פתאום גל של מותגים עם תקציב גבוה יחסית.

למנהלת שיווק שרגילה לעבוד בטלוויזיה יהיה קשה לקבל סרטונים שעוברים היום בטיקטוק, אבל במהלך הזמן יימצא האיזון הנכון בין "זול" ל"פשוט", ובין "קליל" ל"תת-רמה". מה שבטוח, נגלה שמותגים יכולים לעשות הרבה מעבר למשאלי רחוב.

2 בלי תוכנית חודשית

תפנימו: גאנטים זה לסקנדינביה. במזרח התיכון אנחנו מתכננים, והמציאות תעשה לנו אימוג'י צוחק. לכן, גם כשמכינים גאנט, ואולי אפילו תוכנית רבעונית, לא באמת בונים עליהם. גם אם לא תפרוץ מגפה חדשה או חזית נוספת - זו תקופה שבה לצערנו, בכל רגע עשוי להגיע עוד "הותר לפרסום" שיהפוך כל שיח אחר ללא רלוונטי. זה אומר שאנחנו גמישים יותר, זורמים יותר ועובדים הרבה יותר מהיום למחר. נכון, כולם עובדים קצת יותר קשה בגלל זה, אבל לטווח הארוך זה ילמד אותנו לעשות עבודת סושיאל אמיתית שמחוברת לווריד של מה שבאמת קורה ברשת.

3 חוזרים לפייסבוק

יותר ויותר מותגים חוזרים לפייסבוק של פעם ומרשים לעצמם לעלות פוסט RTM טקסטואלי או בעיצוב פשוט, גם אם הוא לא בדיוק לפי ספר המותג. קחו למשל את הדרמה בקבוצה "סיקרט תל אביב", כשבחור בשם שלומי ניסה לשדך בין שניים מחברי הקבוצה.

זה קרה בסוף השבוע, זמן שבו אין קופירייטרים ומעצבים שאפשר לומר להם "תעשו פוסטים ללקוחות", אבל מנהלי הסושיאל של בזק זיהו שמדובר בשיח שחוצה את גבולות הקבוצה הסגורה, כתבו בעמוד "שלומי אנחנו איתך, רק פעם הבאה תשאיר לנו לחבר את כולם" - וקיבלו את אהדת הקהל.

אחרי כמה שנים שבהן פעילות סושיאל הפכה להיות מפעל לפוסטים דידקטיים שיושבים על גאנט ומותאמים לאסטרטגיה השנתית, פוסטים כאלה נותנים לרשתות, בפרט הישנות והמסורתיות, בוסט מרענן. אם המגמה תימשך, פייסבוק עשויה לחזור להיות חיה ובועטת.

4 שוק של יוצרי תוכן

ב-2025 נראה יותר שימוש ביוצרי תוכן, כולל צעירים מוכשרים מהטיקטוק וגם יוטיוברים, שמשום מה לא נתפסים כאופציה לקהל בוגר למרות שיש להם קהל מובחן, והם יוצרים תוכן מושקע ברמה גבוהה.

כשחושבים על תוכן משפיענים קלאסי, מדמיינים משפיענית עם מספר שש-ספרתי של עוקבים, שמעלה סרטון של דקה שבו היא מספרת על המוצר, וזה במקרה הטוב. ברוב המקרים, התקציב יספיק רק לסטורי בודד שיישאר אצלה בעמוד למשך 24 שעות.

בזמן הזה, יוטיוברים כמו יואב דגני, נועם פירוז ואחרים מפיקים סרטונים מושקעים של 20 דקות, שכוללים תסריט ששם את המוצר בפרונט לאורך כל הסרטון, הפקה מושקעת ועריכה קצבית שמותאמת לקהל היעד.

5 תפקיד ה-AI

כלי העבודה החדשים של ה-AI ייצרו לנו תמונות וסאונד בווידאו, אבל הם יישארו כלי עבודה - ולא יחליפו אף אחד. השנה האחרונה לימדה אותנו שלא משנה כמה אמיתי נראה הסרטון שנוצר ב-AI, אם אין תובנה טובה, קופי חד ונגיעה ברגש - פרסומת לא תגרום לאף אחד להוריד מוצר מהמדף.

מה שכן, המנועים האלה יחסכו לקופירייטרים, לארטים וליוצרי וידאו וסאונד הרבה שעות של שיטוט בשאטר וחיפוש רפרנסים. תעשו מנוי ל-GPT, אבל אל תבנו עליו שיוציא אתכם לאבטלה. זה ייקח זמן.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בוול סטריט; AMD זינקה ב-9%, אינטל ב-4%

נאסד"ק עלה ב-0.6% ● בורסת פריז עלתה במעל 2% ● מניות הבנקים עלו ● אנבידיה זוכה להמלצת קניה: "תעלה ב-80%" ● מניות היוקרה באירופה זינקו בעקבות הקפיצה של לואי ויטון ● הבוקר באסיה: הניקיי קפץ בכ-1.8%, הקוספי זינק לשיא ● מחיר הזהב בשיא כל הזמנים

דיון בבג''ץ / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ: על הממשלה לעדכן תוך 30 יום לגבי הקמת ועדת חקירה ממלכתית

השופטים קבעו כי "אין מחלוקת אמיתית באשר לעצם הצורך בהקמת ועדה ממלכתית בעלת סמכויות חקירה נרחבות" ● במאי האחרון החליטה הממשלה כי לא תקום ועדה ממלכתית כל עוד המלחמה נמשכת, וכי במקומה תקודם ועדה בעלת צביון פוליטי

ג'ורג' חורש / צילום: תמר מצפי

רשות התחרות נגד מעורבות קבוצת חורש-הראל בבחירת מנכ"ל כאל הבא

זמן קצר לאחר שדיסקונט הודיע כי ימכור את מניותיו בחברת האשראי כאל לקבוצת חורש-הראל, התפטר מנכ"ל החברה לוי הלוי - מה שאילץ את הבנק לפתוח בהליך איתור ● מכירת המניות מחכה לאישור רשות התחרות, שכעת מסרבת לאפשר לקבוצה להיות מעורבת בהליך המינוי

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

בשוק לא ממהרים להספיד את "להיטי" המלחמה: "יש היגיון להמשיך להחזיק במניות אל על וארית"

מניות אל על וארית נסחרות לאחרונה בירידות, לאחר שזינקו מתחילת המלחמה ● האם הן עדיין יקרות מדי או דווקא מהוות הזדמנות קנייה?

אפל / צילום: ap, Kathy Willens

בהשקה שקטה: אפל חושפת מוצרים חדשים עם מעבד M5 החדש

במהלך שנוי במחלוקת, ענקית הטכנולוגיה הכריזה ללא אירוע רשמי על הדור הבא של המעבדים העצמאיים שלה, שצפוי להביא לקפיצה משמעותית בביצועי הבינה המלאכותית ● לצדו הוצגו MacBook Pro ו־iPad Pro חדשים, ושדרוג לקסדת המציאות הרבודה Vision Pro

סם אלטמן, מייסד OpenAI, ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה, ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: רויטרס - Tom Williams

אבק הכוכבים של OpenAI: המניות שזינקו בזכות דיווח על עסקה עם חברה אחת

שורה של מניות רשמו בשבועות האחרונים ימי מסחר חריגים ובין כולן יש מכנה משותף אחד - דיווח על עסקה עם OpenAI ● למה השם של מפתחת ChatGPT מלהיב את המשקיעים, ואיזה מסר טמון במגמה החדשה? "אין פה גישה של המנצח לוקח הכל, יהיו הרבה מרוויחים"

מגדלים בפתח תקווה. מאות שקלים לחודש לדירה / צילום: Shutterstock

לשלם עוד 700 שקל בחודש כדי לגור במגדל, למי זה משתלם?

מספר הדירות שנבנו בעשור האחרון ברבי־קומות זינק ביותר מפי שלושה והגביר את הצורך למצוא פתרון לאתגר התחזוקה של מערכות הבניינים: כיצד מונעים מהמגדלים החדישים להפוך תוך כמה שנים לסלאמס? ● המחוקק עדיין לא התערב, אבל בשטח כבר מחפשים איך להתמודד עם האתגר

תחנת הכוח באלון תבור / צילום: AP PRO

תחנת כוח "פיקרית" חדשה תופעל מחר באלון תבור

תחנת הכוח החדשה היא מיזם משותף של שמיר אנרגיה, רפק תקשורת, צ'יינה הרבור וג'נריישן קפיטל דרך חברת פאוורג'ן ● התחנה תפעל בטכנולוגיה "פיקרית" בהספק של 230 מגהוואט

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

ישראל התחתנה עם טראמפ, אך בחירות לקונגרס יערערו את מעמדו?

בחירות אמצע הקדנציה הקרבות בארה"ב צפויות ללמד הרבה יותר על היקף הנזק למעמדה של ישראל בדעת הקהל האמריקאית ● ממישגן עד דרום קרוליינה דרך ניו יורק: הרדיקלים נמצאים מימין ומשמאל ● תקדימים מראים: לדמוקרטים סיכוי טוב לכבוש לפחות בית אחד של הקונגרס

יואל מוקיר / איור: ap, Nam Y. Huh

מילדות בחיפה ועד לנובל: החוקר הישראלי שגילה את סודות הצמיחה הכלכלית

יואל מוקיר, היסטוריון כלכלי בעל שורשים ישראליים, זכה בפרס נובל בזכות מחקריו על תולדות הצמיחה ● בראיונות קודמים הוא הזהיר כי הקדמה לא מבטיחה דמוקרטיה, ואמר: "יש תחושה בקרב שכבות רחבות שהטכנולוגיה משרתת קבוצה קטנה, שמתעשרת על חשבון השאר"

יוסי פרשקובסקי, יו''ר פרשקובסקי השקעות ובנין / צילום: גבע טלמור

מנצלת את המומנטום החיובי: פרשקובסקי ביצעה הקצאה ב-50 מיליון שקל למנורה ואי.בי.אי

הראלי העוצמתי במניות חברות הנדל"ן, הביא את חברת הבנייה למגורים פרשקובסקי לנצל את המומנטום, לאחר עליה של 87% במחיר המניה ● אתמול השלימה הקצאה פרטית של 306 אלף מניות לבית ההשקעות אי.בי.אי, ולחברת הביטוח מנורה מבטחים

נשיא המדינה לשעבר, רובי ריבלין / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

מה מחפשים נשיא, מפכ"ל ושר לשעבר בחברה של 100 מיליון שקל?

חברת המטבעות הדיגיטליים BitCore Capital נכנסת לבורסה המקומית לפי שווי של 120 מיליון שקל (אחרי הכסף) ● החברה תיכנס לבורסה באמצעות מיזוג לשלד הבורסאי פליינג ספארק ● בין הבכירים בה: רובי ריבלין, יוחנן דנינו ויזהר שי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

בהיקף מוערך של יותר מ־200 מיליון דולר: גיל שויד מכר מניות צ'ק פוינט

בסוף הרבעון השלישי החזיק שויד ב-24.6% מהון המניות של צ'ק פוינט - ירידה של יותר ממיליון מניות ביחס להחזקות שלו ברבעון הקודם ● שווי המניות הנוכחי שלו: 5.2 מיליארד דולר

ד''ר שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי במשרד האוצר / צילום: עופר עמרם

"לצמצם משמעותית": האוצר מכין את הקרקע לפגיעה בהטבת המס של קרנות ההשתלמות

ניתוח חדש של האוצר קורא לקיצוץ בהטבות המס בקרנות ההשתלמות ● לפי הכלכלן הראשי, ההטבה רגרסיבית ומיטיבה בעיקר עם בעלי הכנסות גבוהות ● וזהו לא הצעד היחיד שבוחן האוצר

רשות המסים / צילום: איל יצהר

הסיפור על חוב המס בסך 10 מיליון שקל שהתעורר אחרי 20 שנה

ביהמ"ש דחה את טענתו של בעל עסק למסחר בבשר כי חוב מס הכנסה מהשנים 2001-2002 התיישן בשל אי-פעילות מצד רשות המסים לגבותו

אינפלציה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בישראל ממשיכה להתקרר - קצב שנתי של 2.5% בספטמבר; מחירי הדירות ירדו חודש שישי ברציפות

המחירים ירדו בספטמבר ב-0.6%, יותר מהצפי ● מחירי הדירות ירדו ב-0.6% ● מזרחי טפחות: התיקון במחירי הטיסות הוא משמעותי מאוד, וימשך כנראה ● למרות ההתקררות, בנק ישראל הדגיש היום כי לא יקבל החלטה בנוגע לריבית במשק עד למועד הקבוע ● לידר שוקי הון: "סביר להניח שהריבית בינואר 2026 תעמוד על 4% ואלו חדשות מאד חיוביות עבור האפיקים הארוכים"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מדד הביטוח השיל 3%, מניית קמטק זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5%, ת"א 90 ירד ב-1.5% ● מדד הטכנולוגיה הוביל את העליות והתקדם בכ-2.8% ● עליות בוול סטריט לאחר יומיים תנודתיים במיוחד, בשל מתיחות הסחר המתמשכת בין ארה"ב וסין ● וגם: מה צפוי במדד המחירים לצרכן שיפורסם היום?

עומסי תנועה באזור רוקח / אילוסטרציה: Roman Yanushevsky

החל מהלילה: צפי לעומסי תנועה כבדים בשדרות רוקח בתל אביב

עבודות להנפת גשר מעל שדרות רוקח בתל אביב צפויות לגרום לעומסי תנועה כבדים החל מהלילה ועד לכניסת השבת ● אילו כבישים ייחסמו, איך ניתן לעקוף את החסימות, וכיצד זה ישפיע על כל האזור?

פלסטינים ברצועת עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מצגת של 38 עמודים חשפה את התוכנית של הבית הלבן לשיקום עזה

זמן קצר לאחר שנחתמה הפסקת האש, התוכנית של ממשל טראמפ לשיקום עזה עשויה לקרום עור וגידים ● במצגת מפורטת בת 38 עמודים שהגיעה לידי גלובס, כלולים 10 מגה–פרויקטים, בהם הקמת שדה תעופה ורכבת קלה, מתקני התפלה, אתרי נופש וערים חכמות ● לפי התוכנית השאפתנית, מאיפה יגיע הכסף?

בנייה בחולון / צילום: Shutterstock

הדוח שמסביר מה הבעיות בתכנון הדירות של ישראל

בדוח חדש של ארגון ה-OECD נקבע כי אינטרסים ושיקולי דעת סותרים בין משרדי הממשלה פוגמים במערכת התכנון, וכי תוכניות שמקודמות באזורים מרוחקים ממרכזי ערים תורמות לבזבוזי קרקעות ולחיזוק מעמדה של מדינת תל אביב על חשבון הפריפריה