גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 מגמות בשיווק הדיגיטלי: מתקציב הטיקטוק ועד החזרה לפייסבוק

השנה החולפת המחישה למותגים את חשיבות הגמישות בעולמות הסושיאל ● ב-2025 הם יידרשו להשקיע יותר בסרטוני וידאו, להעדיף יוצרי תוכן על פני משפיעניות ולחדד את עבודת ה-AI

אור אסולין, מנכ''ל משותף במשרד הפרסום והסושיאל ארבעים ושתיים / צילום: ניב מאיו
אור אסולין, מנכ''ל משותף במשרד הפרסום והסושיאל ארבעים ושתיים / צילום: ניב מאיו

טור אורח של אור אסולין, מנכ"ל וממייסדי סוכנות הפרסום "ארבעים ושתיים"

בלוח השנה של מנהלי השיווק, ראש השנה מסמן את התקופה הקצרה שבין "אחרי החגים" ל"סוף השנה הקלנדרית" - תקופה שבה בוחנים את ביצועי השנה החולפת, ומגדירים יעדים, מדדים ותקציבים לשנה הבאה. במסגרת ההיערכויות ל-2025 עולה גם השאלה לאן הולך עולם הסושיאל. קשה לחזות את העתיד, אבל בכל זאת, תוכנית תקציב צריכה להיות. אז הנה ניצני טרנדים שכבר מתחילים לצוץ וראויים לתשומת-לב. 

הפספוס של המותגים: הצרכנים מעוניינים בסרטוני וידאו אישיים, אך מעטים שולחים
"סרטונים של 10 שניות בטיקטוק הם האפקטיביים ביותר ליצירת זכירות"
התחזית: שיווק בשידור חי, קמפיינים מותאמים אישית וסיפור מותג שניסח AI

1 כל גאנט מתחיל בווידאו

כשטיקטוק פרצה לחיינו, מותגים גדולים התקרבו אליה לאט ובזהירות. התוכן שם כלל בעיקר ילדים בתיכון רוקדים לצלילי טרנדים מטופשים, ומנהלי המותג ניסו למצוא קצת היגיון בשיגעון, ללא הצלחה. לאט-לאט הפלטפורמה תפסה צורה והפכה לרשת שיש בה המון תוכן וידע, ועדיין - מותגים לא הצליחו להיכנס אליה.

ואז הגיעו לשם המותגים הקטנים. הם עשו את זה מהר ופשוט, ולא תמיד "נכון" פרסומית, עם אייקונים כמו ברי וגברת שווארמה או תמר טכנאית הטלפונים - אבל חנויות מקומיות פשוט לימדו את כולם איך לעבוד. פותחים מצלמה, מוסיפים כתוביות בקאפקאט, וקדימה להעלות.

זה תפס כסטנדרט, והיום כל גאנט מתחיל בווידאו, והצעת מחיר לריטיינר סושיאל כבר כוללת יום צילום טלפוני בחודש בילד-אין. אנשי סושיאל ומנהלי שיווק בצד הלקוח הם היום גם קופירייטרים, תסריטאים וצלמי וידאו. אחרי הכול - הם האנשים שחיים יום-יום את המותג ויודעים להיות שם כדי לתפוס את הרגע. זה ימשיך לאורך השנה: מותג שלא יחזיק עמוד טיקטוק פעיל, יצטרך לתת הסברים טובים.

סרטון שהכין היוטיובר נועם פירוז עבור עוף טוב / צילום: צילום מסך מיוטיוב

בהמשך להצטרפות של המותגים הגדולים, תשתרש עוד תופעה: תקציבי הפקה וקידום. הפלטפורמה שמותאמת לצילום ועריכה פשוטים תקבל פתאום גל של מותגים עם תקציב גבוה יחסית.

למנהלת שיווק שרגילה לעבוד בטלוויזיה יהיה קשה לקבל סרטונים שעוברים היום בטיקטוק, אבל במהלך הזמן יימצא האיזון הנכון בין "זול" ל"פשוט", ובין "קליל" ל"תת-רמה". מה שבטוח, נגלה שמותגים יכולים לעשות הרבה מעבר למשאלי רחוב.

2 בלי תוכנית חודשית

תפנימו: גאנטים זה לסקנדינביה. במזרח התיכון אנחנו מתכננים, והמציאות תעשה לנו אימוג'י צוחק. לכן, גם כשמכינים גאנט, ואולי אפילו תוכנית רבעונית, לא באמת בונים עליהם. גם אם לא תפרוץ מגפה חדשה או חזית נוספת - זו תקופה שבה לצערנו, בכל רגע עשוי להגיע עוד "הותר לפרסום" שיהפוך כל שיח אחר ללא רלוונטי. זה אומר שאנחנו גמישים יותר, זורמים יותר ועובדים הרבה יותר מהיום למחר. נכון, כולם עובדים קצת יותר קשה בגלל זה, אבל לטווח הארוך זה ילמד אותנו לעשות עבודת סושיאל אמיתית שמחוברת לווריד של מה שבאמת קורה ברשת.

3 חוזרים לפייסבוק

יותר ויותר מותגים חוזרים לפייסבוק של פעם ומרשים לעצמם לעלות פוסט RTM טקסטואלי או בעיצוב פשוט, גם אם הוא לא בדיוק לפי ספר המותג. קחו למשל את הדרמה בקבוצה "סיקרט תל אביב", כשבחור בשם שלומי ניסה לשדך בין שניים מחברי הקבוצה.

זה קרה בסוף השבוע, זמן שבו אין קופירייטרים ומעצבים שאפשר לומר להם "תעשו פוסטים ללקוחות", אבל מנהלי הסושיאל של בזק זיהו שמדובר בשיח שחוצה את גבולות הקבוצה הסגורה, כתבו בעמוד "שלומי אנחנו איתך, רק פעם הבאה תשאיר לנו לחבר את כולם" - וקיבלו את אהדת הקהל.

אחרי כמה שנים שבהן פעילות סושיאל הפכה להיות מפעל לפוסטים דידקטיים שיושבים על גאנט ומותאמים לאסטרטגיה השנתית, פוסטים כאלה נותנים לרשתות, בפרט הישנות והמסורתיות, בוסט מרענן. אם המגמה תימשך, פייסבוק עשויה לחזור להיות חיה ובועטת.

4 שוק של יוצרי תוכן

ב-2025 נראה יותר שימוש ביוצרי תוכן, כולל צעירים מוכשרים מהטיקטוק וגם יוטיוברים, שמשום מה לא נתפסים כאופציה לקהל בוגר למרות שיש להם קהל מובחן, והם יוצרים תוכן מושקע ברמה גבוהה.

כשחושבים על תוכן משפיענים קלאסי, מדמיינים משפיענית עם מספר שש-ספרתי של עוקבים, שמעלה סרטון של דקה שבו היא מספרת על המוצר, וזה במקרה הטוב. ברוב המקרים, התקציב יספיק רק לסטורי בודד שיישאר אצלה בעמוד למשך 24 שעות.

בזמן הזה, יוטיוברים כמו יואב דגני, נועם פירוז ואחרים מפיקים סרטונים מושקעים של 20 דקות, שכוללים תסריט ששם את המוצר בפרונט לאורך כל הסרטון, הפקה מושקעת ועריכה קצבית שמותאמת לקהל היעד.

5 תפקיד ה-AI

כלי העבודה החדשים של ה-AI ייצרו לנו תמונות וסאונד בווידאו, אבל הם יישארו כלי עבודה - ולא יחליפו אף אחד. השנה האחרונה לימדה אותנו שלא משנה כמה אמיתי נראה הסרטון שנוצר ב-AI, אם אין תובנה טובה, קופי חד ונגיעה ברגש - פרסומת לא תגרום לאף אחד להוריד מוצר מהמדף.

מה שכן, המנועים האלה יחסכו לקופירייטרים, לארטים וליוצרי וידאו וסאונד הרבה שעות של שיטוט בשאטר וחיפוש רפרנסים. תעשו מנוי ל-GPT, אבל אל תבנו עליו שיוציא אתכם לאבטלה. זה ייקח זמן. 

עוד כתבות

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

חמאס בהצהרה רשמית: "העברנו למתווכות תשובה ברוח חיובית, מוכנים להכנס מיד למו"מ"

דיווח בערוץ אל-ערבי הקטארי: חמאס העביר תשובה חיובית להצעה להפסקת האש בעזה - עם בקשה לתיקונים ● סמל אסף זמיר מדימונה נפל מירי נ"ט בדרום רצועת עזה, יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית ● צה"ל מאשר: השגנו אחיזה מבצעית בכ-65% משטח הרצועה ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד