גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

20 המשפיעניות שמרוויחות הכי הרבה בישראל

שוק המשפיענים בישראל מגלגל 300 מיליון שקל בשנה ומרחיב את הגבולות מעבר לטיפוח ואופנה גם לפיננסים ובריאות ● לירן ליברמן, מנכ"ל יומנז: "יוצר תוכן הוא לא קומודיטי, הוא חלק בלתי נפרד מהעסק. 20 המובילים בישראל הם מובילות, ומדובר בנשות עסקים לכל דבר"

דקל ורד־כץ (תשיק את הסטארט־אפ dekel verified), מייסם מייקאפ (דוברת הערבית היחידה בטופ 20), אלין כהן (בעלת מותג איפור) / צילום: צילומי מסך מאינסטגרם
דקל ורד־כץ (תשיק את הסטארט־אפ dekel verified), מייסם מייקאפ (דוברת הערבית היחידה בטופ 20), אלין כהן (בעלת מותג איפור) / צילום: צילומי מסך מאינסטגרם

לאורך כל שנת 2024 התחוללה מלחמה בישראל, והשפעותיה ניכרות בכל תחומי החיים, כולל בענף השיווק והפרסום. באופן אולי מפתיע, ליוצרי תוכן ולמשפיענים היה בשנה הזו תפקיד משמעותי. "למותגים היה קל יותר להסתמך עליהם ולא על פרסומות ממוסחרות, כי רבים מהם התגייסו למאמצי ההסברה, יש להם קהילות נאמנות וקל יותר לשווק דרכם", אומר לירן ליברמן, מנכ"ל Humanz, שמחזיקה בפלטפורמה הגדולה בישראל לשיווק דרך יוצרי תוכן ומשפיענים. 

שוק המשפיענים הישראלי מגלגל 60 מיליון דולר בשנה, ויש מי שמרוויחות יותר 
5 הטרנדים שיובילו את השיווק הדיגיטלי ב־2025
תקציב המשפיענים של מחלבות גד עובר למנצ'

התוצאה מתבטאת בשורה התחתונה: ענף המשפיענים גלגל כ־300 מיליון שקל בשנה החולפת, צמיחה של כ־30% לעומת 2023. וכך, בעוד שבעולם המערבי מותגים מקצים למשפיענים 5%-3% מתקציב הפרסום שלהם - בישראל, עם שוק פרסום של 4 מיליארד שקל בשנה, מדובר ביותר מ־7%. הודות לגידול, ישנן בשוק חברות - בעיקר מתחומי הלייף סטייל והאופנה - שמקצות יותר ממחצית תקציב הפרסום שלהן ליוצרי התוכן.

הקטגוריות הבולטות לעבודה עם משפיענים הן טיפוח ויופי (יותר ממחצית הפעילות), לייף סטייל (15%) ואופנה (13%). עם זאת, ב־2024 נרשם גידול גם בקטגוריות הפיננסים והבריאות. לפי יומנז, "כל קופות־החולים נכנסו לתחום, אם כי בעיקר מכבי וכללית, מתוך הבנה שבתקופת המלחמה הרבה אנשים חווים משברים, ואפשר להגיע אליהם דרך יוצרות התוכן", אומר ליברמן. "אולי מבחינת הקופות עדיין לא מדובר בנתח משמעותי מתקציב הפרסום, אבל עבור המשפיענים מדובר בהרבה כסף.

"בתחום הפיננסים אנחנו נמצאים כמה שנים אחרי ארה"ב, כשהשנה נכנסו חברות כרטיסי אשראי, חברות ביטוח ובנקים. גם מי שעוד לא התחיל, כבר נמצא בשיחות עם התעשייה".

אינסטגרם טוב למכירות

הרשתות החברתיות הבולטות ביותר בעבודה עם משפיענים הן אינסטגרם וטיקטוק, אולם גם כאן יש הבדלים: האינסטגרם נחשב לכלי חזק ליצירת קהילתיות ומשמש כפלטפורמת מכר, בעוד שהטיקטוק משמש בעיקר כאמצעי חשיפה לקהלים חדשים ללא מכירות (בארה"ב הושקה זירת המסחר של הרשת הסינית לפני כשנה, אך ישראלים יכולים רק למכור בה, לא לקנות). רשת בולטת נוספת היא יוטיוב, אך שם נמצאים בעיקר משפיעני אוכל וגיימינג.

על־פי נתוני Humanz, בשנת 2024 נרשמה עלייה של כ־30% בתקציבים שעוברים ליוצרי תוכן ומשפיענים לעומת שנת 2023. החברות שעובדות הכי הרבה עם משפיענים בישראל הן לוריאל, אסתי לאודר, איל מקיאג', פרומיס (100% מהפעילות), מייבן, פרוקטר אנד גמבל, תמי 4, וולט וסמסונג.

בנוסף, יש עלייה של 24% בכמות היוצרים והיוצרות שמקבלים תשלום ומצליחים לייצר הכנסה קבועה מערוצי התוכן שלהם. בהתאמה, השנה נרשמה עלייה של 25% בכמות הקמפיינים שחברות עושות עם יוצרות תוכן.

כל זה מוביל לנקודה אחת: לא מעט מותגים מתחשבים בדעה של יוצרות תוכן ומשפיעניות לפני הוצאת מוצר חדש לשוק, ועובדים עמן על מיתוג השקות. חלקן הן בעצמן יזמיות בתחום, עם מותגי איפור, שיער ותכשיטים בבעלותן.

"יוצרות התוכן המובילות הופכות להיות ממש נשות עסקים", אומר ליברמן. "זה לא לגיטימי להגיד להן 'קחי 20 אלף שקל ותעלי סטורי', אי־אפשר לעבוד איתן בלי להסתכל עליהן כשותפות. אנחנו כבר בתוך השינוי הזה, וכבר היום מותגים מעריכים את דעת המשפיעניות יותר מאת דעתי כמנכ"ל יומנז. שלוש-ארבע שנים מהיום תעשיית השיווק תהיה שונה לגמרי: יוצרי תוכן יובילו אותה. מתייעצים איתם אפילו על רכישת חברות, כי הם מבינים הכי טוב את התעשייה. מקינזי צריכים לזוז בכיסא שלהם".

הייחוד של הטופ 20

ביומנז מדרגים מדי שנה את 20 יוצרי ויוצרות התוכן המובילים בישראל, כאשר למעשה מדובר בנשים בלבד (ראו ברשימה המובלטת). הנוסחה שלפיה נקבע הדירוג מבוססת על מספר הקמפיינים באונליין, ההכנסות שייצרו מאותם קמפיינים ורמת המעורבות שהשיגו ברשתות החברתיות. 

במילים אחרות, מספר העוקבים הוא לא מה שקובע. נקודה חשובה היא שכל היוצרות ברשימה מובילות קמפיינים ארוכי־טווח של יותר משנה, כלומר בונות מה שמוגדר כ"מערכת יחסים עמוקה" עם המותגים. 

"מה שמשותף לכל ה־20 זו בניית הקהילה וההשקעה בעוקבים שנותנת ערך", אומר ליברמן. "נקודה נוספת היא שלרבות מהן יש עסקים. יש כאלה שמותגים עוזרים להן להקים סטארט־אפ (כמו דקל ורד־כץ שתשיק בעוד כמה חודשים את dekel verified), ויש כאלה שעושות שיתופי־פעולה - יוצרים להן קולקציות בתוך אתרים של מותגים.

"יוצר תוכן הוא לא קומודיטי, הוא חלק בלתי נפרד מהעסק, שותף שלך לכל דבר ועניין. מנכ"לים שמבינים את זה מתייחסים אליהם כמו עובדים בכירים. על דקל ורד־כץ מסתכלים כמו על יועצת בכירה לכל דבר ועניין, ועידן תלם (היוטיובר המוביל בישראל) יועץ לפלייטיקה".

לצד 19 יוצרות תוכן דוברות עברית, נמצאת מייסם (Maisam makeup), היחידה שמייצרת תוכן בערבית. ביומנז מספרים על צמיחה משמעותית ברכישות דרך יוצרות תוכן בחברה הערבית וגידול בהשתלבות שלהן בקמפיינים של מותגים בישראל.

"בשנה האחרונה הקמנו קהילות עם יוצרות תוכן ערביות חזקות, כדי לעזור להן לגדול יותר מהר. עכשיו אנחנו מנסים להקים קהילות של משפיענים בחברה הדרוזית. זה יעזור למותגים לחדור לשוק חדש, כי המשפיען מבין את המגזר, את הקהילה ואת המותג. אנחנו רואים ביקוש לזה גם בחברה הדתית והחרדית".

תוכן ממומן או אורגני?

אחת המגמות הבולטות בענף השיווק היא שימוש בשיווק ממומן באינטרנט, ויוצרי התוכן נמצאים גם שם. "בטיקטוק ובפייסבוק אפשר ליצור חיבור בין הערוץ של המותג לפרופיל של המשפיען. למעשה, הפלטפורמות מאוד דוחפות לזה שתוכן ממומן ירגיש כמו תוכן כייפי ואורגני, והמשפיענים יודעים לעשות את זה", אומר ליברמן.

זה מאיים על משרדי הפרסום?
"עדיין צריך אותם, אבל בעיקר כחבל מקשר, למשל בקניית מדיה דרך הפרופיל של המשפיענים. בגלל זה הסוכנויות מתחילות לזוז בכיסא. לא במקרה אחד האקזיטים הגדולים בתעשייה היה באוגוסט, כש־Influential הצרפתית נרכשה על־ידי פובליסיס בחצי מיליארד דולר. זה מהלך שקרה מתוך הבנה שלשם העולם הולך".

ולאן שוק יוצרי התוכן הישראלי הולך?
"לא כל התעשייה תשתנה בשנה אחת, אבל תהיה אבולוציה מטורפת. מי שלא שם, יבין שהוא חייב להיכנס ולחשוב איך הוא מספר את הסיפור שלו. הגידול יהיה גם בקידום אורגני וגם בשיווק ממומן, לא תהיה הפרדה. זה ייראה ויישמע אותו דבר מבחינת החוויה של המשתמש.

"מגמה נוספת שכבר עושה צעדים ראשונים בישראל היא משפיעניות AI, ואז כמובן עולה השאלה מה היתרון של משפיענית אנושית. לדעתי זה יהיה עולם של גם וגם. מותג קטן למשל יכול להתחיל עם משפיענית AI, כי זה יותר קל. עד שתהיה פה רגולציה טובה, תהיה לנו תקופה של טשטוש בין אמת לפייק". 

עוד כתבות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה