גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיא במינויים ומלחמת התוכן: הדרך של נטפליקס להתאוששות מהמשבר

אחרי הנפילה שחוותה מניית ענקית הסטרימינג ב-2022, בשוק פקפקו ביכולתה להתאושש, וכבר היו מי שהספידו את המודל שלה ● אבל מאז ועד היום החברה הציגה מסלול מרשים של התאוששות שהגיע לשיא עם הדוחות הרבעוניים שפרסמה השבוע, שכללו זינוק בתחזית ההכנסות וחציית רף 300 מיליון המנויים

מנכ''ל נטפליקס העולמית, טד סרנדוס / צילום: Associated Press, Richard Shotwell
מנכ''ל נטפליקס העולמית, טד סרנדוס / צילום: Associated Press, Richard Shotwell

באמצע 2022 רשמה מניית נטפליקס  שפל משמעותי, לאחר שמחירה צנח מ-690 דולר באוקטובר 2021 לכ-180 דולר. הרבה הסברים נכתבו אז לנפילה של שירות הסטרימינג הגדול ביותר בעולם. אבל החברה המשיכה בעבודה מאומצת בכיוונים שונים, ובהתמדה, רבעון אחר רבעון, היא צמחה עד שהגיע לשיאים חדשים. כיום מחיר המניה עומד על יותר מ-870 דולר.

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה זינקה במסחר המאוחר
אחרי הדוחות המעולים: נטפליקס מודיעה על העלאת מחירים נוספת

אמש (ג') דיווחה נטפליקס לאחר המסחר בוול סטריט על התוצאות הפיננסיות שלה לרבעון הרביעי לשנת 2024, והציגה דוחות מעולים. היא הביסה את תחזיות האנליסטים בהכנסות וברווח למניה. אפילו ברמת המנויים, החברה מציגה לראשונה חצייה של רף 300 מיליון המנויים הפעילים בשירות שלה (עלייה של 18.9 מיליון משתמשים, כפול מהתחזיות שצפו עלייה של 9.18 מיליון). נטפליקס צופה הכנסות של 43.5-44.5 מיליארד דולר לשנת 2025, חצי מיליארד יותר מטווח התחזיות הקודם. החברה אף הכריזה על רכישה חוזרת (בייבאק) של מניותיה בסך 15 מיליארד דולר.

אורן רוזמן, שותף ומוביל תחום תקשורת, מדיה וספורט בדלויט ישראל, מסביר לגלובס כי "הדוחות האלה הפילו את הלסת לשוק. החשש של וול סטריט נוגע לשאלה עד כמה העלייה הגבוהה של המשתמשים משויכת באמת לשידורי הספורט החיים".

הדיווחים האלה זרקו את מניית נטפליקס לזינוק ב-13% במסחר המאוחר, לאחר פרסום הדוחות. נטפליקס הראתה למשקיעים שהיא לוקחת אחריות וחוזרת לביצועים מעולים. מה בדיוק קרה כאן, ואיך היא עשתה את זה?

התחרות על התוכן ושידורי ספורט בלייב

זה היה רבעון מעולה לנטפליקס בכל מה שקשור לתוכן. ענקית הסטרימינג השיקה את העונה החדשה של "משחק הדיונון" ורשמה הישג מדהים: העונה השנייה החדשה הגיעה למקום השלישי כעונה הכי נצפית של נטפליקס אי-פעם, אחרי "משחק הדיונון" עונה 1 ואחרי "וונדסדי".

במובן הזה, נטפליקס מצליחה לייצר תכנים שמושכים את הצרכנים, והפיכת התכנים למותגים של ממש היא חלק מהאסטרטגיה. ברשתות החברתיות ישנם טרנדים וקמפיינים שלמים סביב הסדרה, ואף שיתופי-פעולה במקומות שונים - כמו שיתוף-פעולה בין משחק הדיונון ובין משחק היריות הפופולרי Call Of Duty.

צריך להזכיר כי התחרות בתוכן קשה מאוד. לדוגמה, לענקית דיסני יש מותגים גדולים ביותר: גיבורי-העל של מארוול, הנסיכות של דיסני, האנימציות של פיקסר, העולם הקולנועי של "מלחמת הכוכבים" ועוד. המותגים האלה מוכרים לעולם, אבל דיסני משחררת תכנים באיטיות רבה יותר. לעומת זאת, נטפליקס בונה מותגים חדשים, אבל משחררת תכנים בקצב מסחרר מדי חודש.

אבל האנליסטים מצביעים על הצלחה גדולה נוספת של נטפליקס. במהלך הרבעון האחרון היא קיימה שני מועדים של שידורי ספורט בשידור חי. הראשון היה קרב היאבקות, שגרם לקריסה של המערכות, ונרשמו בזמן שידורו יותר מ-90 אלף דיווחים על בעיות בשידור. חודש מאוחר יותר שידרה נטפליקס שני משחקי פוטבול של ליגת ה-NFL ודיווחה על נתוני שיא בצפיות. לדברי החברה, כל אחד מהשידורים עמד על ממוצע של יותר מ-30 מיליון צופים ב-218 המדינות בעולם שבהן נטפליקס משדרת. לדברי חברת הסטרימינג, בסך-הכול הקהל מארה"ב עמד על 65 מיליון איש.

אלי גולדברג, אנליסט בבית ההשקעות אופנהיימר, אומר לגלובס: "אנחנו רואים שהתזה של נטפליקס מתממשת. השידורים החיים עובדים, ומשם בעצם נבעה הקפיצה המשמעותית של החברה. בדוחות אפשר לראות שהעלייה במספר המנויים הייתה כפולה ממה שהקונצנזוס חזה. אנחנו צופים שנטפליקס תעשה את זה יותר ויותר".

לדבריו, המטרה ברורה: "ענקיות הסטרימינג עומדות להיאבק ביניהן על כל משחקי הספורט המובילים בעולם. השאלה הגדולה תהיה - האם מי מהן תקבל את זכויות השידור בצורה אקסקלוסיבית, ואז אם אין לכם מנוי בנטפליקס, לא תהיה לכם את אותה הליגה". האנליסטים מסבירים כי ספקיות הסטרימינג, נטפליקס, אמזון, אפל, דיסני, HBO ועוד, כולן ישתתפו במאבק הזה.

השידורים החיים למעשה נותנים מענה להתנהגות שאולי לא מחבבים בנטפליקס. בחודשים האחרונים כבר דווח על כך שמשתמשים צפויים לעשות מינוי רק לחודש בודד, כדי לראות את התכנים החדשים שיצאו, ולאחר מכן יבטלו את המנוי. כך יוכלו לעשות מינוי בשירות אחר, ולעשות בינג' על מה שפספסו בזמן שהיו במקום אחר. "אני כצרכן עושה את זה", משתף גולדברג. "עם זאת, יש את השירות האחד הזה שאתה איתו כל הזמן. ולהערכתו, נטפליקס מיצבה את עצמה כדי להיות שם. משמע, צרכנים ימשיכו לשלם עליו גם כשיש פחות תכנים".

לפי נתונים של מכון המחקר Antenna, נטפליקס היא החברה שסובלת הכי פחות מנטישת משתמשים - שיעור הנטישה ברוטו עומד על 1.8% בלבד. לצורך ההשוואה, אחוז הנטישה בדיסני הוא 4%, ב-Max אחוז הנטישה הוא 7%, ובאפל טי.וי השיעור דומה.

השיא במנויים והטיפול בבעיית שיתוף סיסמאות

נטפליקס רשמה הישג מרשים הרבעון: היא חצתה את רף 300 מיליון המנויים בשירות שלה. כפי שכבר צוין, השידורים החיים תרמו רבות למהלך הזה, שכן השידור החי מחייב את הצרכן לחזור מדי שבוע לאותו השידור כדי לצפות בו. זה לא משהו שאפשר להשלים חודש לאחר מכן, אם עושים מינוי מאוחר לאותו שירות.

מנוע צמיחה נוסף הוא מנויי חבילת הפרסום, מסלול הפרסומות, שמוצע למשתמשים במחיר מוזל. נטפליקס מציגה את מספר המשתמשים במסלול כדי להראות צמיחה. לדברי גולדברג מאופנהיימר, "צרכנים צריכים לאזן בין הצורך שלהם במינוי ובין המחיר. כאן נכנס העניין של הפרסומות. אם הזכרנו מקודם את הגישה לשידורי ספורט חיים, עם חבילת הפרסומות יהיה אפשר להחזיק יותר משירות אחד, ולשלם משמעותית פחות. זה מתאים עבור אלה שלא משתמשים הרבה בנטפליקס, או פעם בתקופה. ולכן, חבילת הפרסומות היא מנוע צמיחה משמעותי לנטפליקס כיום".

נקודה נוספת שעליה מצביע רוזמן היא ש"נטפליקס דיברה יותר ויותר על הפרסומות, ואמרה שהיא תיתן ערך מוסף למפרסמים. עד כה ראינו כי ההכנסות מפרסום הוכפלו, ובעולם שבו היא מפסיקה לדווח על מספר המשתמשים כפי שהכריזה, זה יהפוך לפרטמטר מרכזי מאוד. עם 301 מיליון מנויים וכמות התוכן שצופים בו, יש פה פוטנציאל שהשוק צופה להגדלת עסקית הפרסום של החברה".

מה שסייע לנטפליקס להעלות עוד יותר את מספר המנויים, היה הטיפול בבעיית שיתוף הסיסמאות. נטפליקס הצליחה להראות לוול סטריט שהיא מצליחה לתפוס את אלה ששיתפו ביניהם את חשבון הנטפליקס שלהם, למרות שאינם באותו משק הבית.

גולדברג מצביע על התיקון המדהים של נטפליקס. "היה חשש שלחברה אין מודל, ושהפתרון שלה לבעיית שיתוף הסיסמאות לא יצליח. ומה שקרה זה שבוול סטריט אוהבים מנצחים. אחרי שבשנת 2022 היה המון כסף לתכנים, ולא הייתה תחרות אמיתית - בנטפליקס עשו היפוך. הם חתכו מהוצאות התכנים שלהם, העלו מחירים וטיפלו בצורה יעילה בבעיית שיתוף סיסמאות. התזה השתנתה לגמרי, והחברה הראתה יכולת לשמר לקוחות".

לפי רוזמן, "המסלול שנטפליקס עשתה - מהקורונה שכולם בבתים וההייפ המטורף, דרך הדאון של התחרות מצד השוק וההאטה המשמעותית בצמיחה, ועד העלייה האחרונה - זה מסלול משוגע. בשוק חששו שנטפליקס מתחילה למצות את עצמה מול ענקיות תוכן עם הרבה מותגים חזקים, ושהמודל לא רווחי, ופתאום חלה עלייה משמעותית של הרווחיות והמשך צמיחה מסיבית".

דוגמה נוספת של רוזמן היא עליית המחירים. "ב-2022, כשנטפליקס עדכנו על עליית המחירים, השוק היה סקפטי. עכשיו, השוק הגיב לכך בצורה חיובית ומאמין לכך. אם מסתכלים על הקשיים של האחרות, נטפליקס היא מלכת המגרש".

אורן רוזמן, מוביל סקטור המדיה ב-Deloitte / צילום: אלמוג סוגבקר

עליית המחירים והנתון שייעלם מהדוחות

ובצל השיא במספר המנויים, נטפליקס הודיעה על עליית מחירים בארה"ב. עלות התוכנית הבסיסית ללא פרסומות תעלה מ-15.5 דולר ל-18 דולר. התוכנית הזולה יותר, זו שכוללת בתוכה פרסומות, תעלה מ-7 דולר לחודש ל-8 דולר. מחיר תוכנית הפרימיום של נטפליקס יעלה מ-23 דולר בחודש ל-25 דולר בחודש.

עליית המחירים משפיעה כעת על ארה"ב, קנדה, פורטוגל וארגנטינה. לפי שעה, ישראל לא נמצאת ברשימות של עליית המחירים המדוברת. רוזמן מדלויט מזהיר: "זה בהחלט יכול להגיע לישראל. אנחנו שוק מוטה נטפליקס; ההערכות הן שכ-50% מהשוק צופה בנטפליקס. זו הפלטפורמה עם הכי מנויים - יותר מהוט ומ-yes".

עליית המחירים המדוברת מגיעה בתזמון נוח במיוחד לנטפליקס: החברה מסרה כי משנת 2025 היא תפסיק לדווח על מספר המנויים נטו, בשל העובדה שלדבריה יש נתונים פיננסיים אחרים של החברה שיכולים להצביע על ביצועיה - תזרים מזומנים לדוגמה. אין ספק שנטפליקס מראה עוד יותר שהיא ענקית סטרימינג, ומוכיחה לוול סטריט שיש לה אסטרטגיה, ושהיא לוקחת אחריות על האירוע.

ומה לגבי התמחור של החברה? אחרי שאופנהיימר העלו את מחיר היעד אחרי הדוחות ל-1,150 דולר למניה, גולדברג מאופנהיימר מסביר: "על איכות משלמים. נטפליקס כרגע מוכיחה את עצמה כאחת מהחברות היותר אטרקטיביות. שיעור ההכנסות החוזרות מאוד גבוה, וזה מגיע עם תמחור. העלאת מחיר היעד אצלנו מניחה מכפיל רווח של 29 ב-2026. זה משמעותי".

עוד כתבות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; יציבות בחוזים העתידיים בארה"ב לקראת דוח התעסוקה

הדאקס עולה ב-0.4% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ביום רביעי ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל, המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום