גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלב אזור הביקוש בגבעתיים: 333 דירות במתחם ההסתדרות יוצאות לדרך

חברת ICR קיבלה היתר לבניית 333 דירות במתחם ההסתדרות בגבעתיים ● הוועדה המחוזית חיפה הפקידה תוכנית להתחדשות עירונית בעיר נשר ● רשת חללי העבודה ROOMS של פתאל פותחת מתחם חדש ● ו-Wolt מתרחבת בחיפה ● חדשות השבוע בנדל"ן

פרויקט AIR גבעתיים / הדמיה: 3 dvision
פרויקט AIR גבעתיים / הדמיה: 3 dvision

מימון

כלל תשקיע מאות מיליוני שקלים של רובי קפיטל בתחום קבוצות הרכישה

חברת הביטוח כלל ביטוח ופיננסים הודיעה כי תצטרף כמשקיעה מרכזית בפעילות המימון של חברת "רובי קבוצות" - קבוצות הרכישה וקבוצות הבעלים הפרטיים של רובי קפיטל. לצורך זה תעמיד כלל לרשות "רובי קבוצות" מסגרת אשראי של מאות מיליוני שקלים, ותהיה זכאית לאחוז מסוים מהרווחים, במשולב עם אופציות בחברה. על־פי ההערכות בשוק, מדובר על כ־20% מהרווחים. 

מרובי קפיטל נמסר כי היא מתכננת להעמיד בסך-הכול בשנה הקרובה מסגרות אשראי בהיקפים של עד כ־5 מיליארד שקל עבור פעילותה של "רובי קבוצות". 

"אנחנו לא מנותקים": מנכ"ל משרד השיכון עונה לביקורת בנושא שיקום הצפון
למרות המלחמה: כמות הדירות שנבנו ב־2024 היא בין הגבוהות בשנים האחרונות

בפרויקט אחד שכבר כולל שיתוף־פעולה בין הצדדים יעמידו רובי קפיטל, כלל ומיטב מסגרת מימון של כ־650 מיליון שקל לפרויקט של חברת הצלחת יחזקאל (המורכבת מקבוצת בעלי קרקע פרטיים) במתחם האלף בראשון לציון. הפרויקט יכלול שלושה בנייני מגורים בני 22 קומות כל אחד, וייבנו בו כ־300 יחידות דיור ו־2,500 מ"ר שטחי מסחר.

בנייה

מתחם ההסתדרות בגבעתיים מתקדם: ICR קיבלה היתר לבניית 333 דירות

חברת ICR קיבלה היתר בנייה מלא לפרויקט AIR גבעתיים, שבו תקים החברה שלושה מגדלי מגורים בני 24 קומות הכוללים 333 יחידות דיור, ושדרת מסחר בשטח של 1,000 מ"ר.

התוכנית כוללת פינוי של ארבעה מבנים שבהם 117 דירות בסך־הכול. על־פי הודעת החברה, היקף ההכנסות הצפויות מוערך בכ-1 מיליארד שקל, והרווח הגולמי הצפוי כ-300 מיליון שקל. המימון לפרויקט ניתן על־ידי בנק דיסקונט בשיתוף מנורה וכלל - בהיקף של 1.6 מיליארד שקל.

לפי הודעת החברה, עד כה נמכרו כ־70% מהדירות.

את בעלי הדירות הוותיקות במתחם מייצג משרד עורכי הדין רז־כהן, פרשקר ושות'. חברת הביצוע של הפרויקט היא תדהר בנייה, האדריכלים הם משרד בר הרשקוביץ, ומעצבת הפנים היא האדריכלית דנה אוברזון.

במקביל הודיעה החברה כי קיבלה היתר חפירה ודיפון לפרויקט אחר שלה בגבעתיים, ברחוב אידמית. שם תהרוס החברה 42 יחידות דיור, ובמקומן תבנה מגדל בגובה 33 קומות עם 118 יחידות דיור.

התחדשות עירונית

פרויקט ענק בנשר: 1,860 יחידות דיור ייבנו במקום 305

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה חיפה, בראשות רות שוורץ חנוך, החליטה להפקיד תוכנית להתחדשות עירונית בעיר נשר, שבמסגרתו ייבנו 1,860 דירות במקום 305 דירות ישנות - אחד הפרויקטים הגדולים להתחדשות עירונית בעיר.

התוכנית על שטח כולל של 98 דונם, ממוקמת ברחוב מעלה הגיבורים בשכונת בן דור בעיר. הדירות החדשות יוקמו ב-13 מבני מגורים בני 32 קומות, מתוכם מבנה אחד לעירוב שימושים שישלב מגורים, תעסוקה ומסחר. 372 מהדירות תהיינה דירות קטנות.

התוכנית היא ביוזמת שרון נהב ונערכה על־ידי משרד גיורא גור אדריכלים.

בעיריית נשר זועמים על ההחלטה להפקיד את התוכנית ומסרו: "העירייה עבדה בשיתוף עם היזם ועם הוועדה בבניית התוכנית במשך שנים, ובדיונים רבים שבוצעו בוועדה עלו פערים שנדרשו לטיפול הוועדה שזכו להתעלמות, והוצאת ההכרזה על ההפקדה נעשתה ללא תיאום מול העירייה וללא גישור על הפערים. העירייה מקדמת למעלה מ־20 פרויקטים שונים של התחדשות עירונית בעיר ורואה בקידום הפרויקטים האלה כצורך ביטחוני ובטיחותי לפני צורך נדלנ"י".

שוק ההון

שוק האג"ח: מגידו מקבוצת אאורה גייסה 123 מיליון שקל; גם יובלים מגייסת

חברת מגידו מקבוצת אאורה השלימה גיוס של אג"ח שקלי. החברה גייסה 123 מיליון שקל בריבית של 5.73%. לפי הודעת החברה, במסגרת המכרז המוסדי התקבלו ביקושי יתר בהיקף של כ-400 מיליון שקל, למעלה מפי שלושה מהיקף הגיוס המתוכנן. את ההנפקה הובילה חברת דיסקונט קפיטל.

עוד על־פי הודעת החברה, סדרת האג"ח מובטחת בעודפים משלושה פרויקטים, הראשון הוא "מגידו ליד האגם" באופקים, בהיקף של 156 יחידות דיור, מתוכן נמכרו 123 יחידות דיור וכן שטחי מסחר בהיקף של 5,160 מ"ר. בפרויקט צפויות הכנסות של כ-235 מיליון שקל ועודפים בהיקף של כ-56.3 מיליון שקל.

הפרויקט השני הוא KAVA בטבריה, הכולל הקמת 210 יחידות דיור (חלק החברה 50%), מתוכן נמכרו 28 יחידות דיור. בפרויקט צפויות הכנסות של 455 מיליון שקל ועודפים של 71.9 מיליון שקל.

הפרויקט השלישי הוא Trio מתחם 1 באופקים, הכולל הקמת 197 יחידות דיור (מתוכן 129 יחידות דיור במחיר מטרה), מתוכן נמכרו 75 יחידות דיור. בפרויקט צפויות הכנסות של 232 מיליון שקל ועודפים צפויים של 53 מיליון שקל.

אאורה רכשה את מגידו באפריל 2024 מידי חברת רני צים מרכזי קניות תמורת 280 מיליון שקל.

היום (ד') רשמה גם קבוצת יובלים הנפקה מוצלחת: החברה גייסה כ-239 מיליון שקל בריבית שקלית של 6.9% (לא צמוד) לשנה וללא שיעבודים, במח"מ של 3.5 שנים. מהחברה נמסר כי היא זכתה לביקושים גבוהים של כ-307 מיליון שקל. השלב הציבורי של ההנפקה יתקיים בימים הקרובים.

את הנפקת סדרת האג"ח הובילו החתמים איי.בי.איי חיתום ודיסקונט קפיטל חיתום.

יובלים הוקמה על־ידי איציק ברוך בשנת 2000 ומתמחה בייזום ופיתוח של פרויקטים למגורים, התחדשות עירונית, מסחר, משרדים ולוגיסטיקה באזורי ביקוש במרכז הארץ.

מהחברה נמסר: "הגיוס המוצלח מהווה הבעת אמון של המשקיעים בחברה, בהנהלתה ובפרויקטים אותם היא מקדמת, במיוחד בתקופה מאתגרת זו, לאחר למעלה משנה של מלחמה. הגיוס נועד לתמוך באיתנותה הפיננסית של החברה ויאפשר לה להמשיך ולקדם את עסקיה ולפעול לניצול הזדמנויות בשוק בתחומי פעילותה".

נדל"ן מסחרי

רשת חללי העבודה ROOMS של פתאל פותחת מתחם חדש במגדל אלייד בהשקעה של 20 מיליון שקל

רשת חללי העבודה ROOMS של פתאל פותחת מתחם חדש במגדל אלייד בהשקעה של 20 מיליון שקל. המתחם יכלול 600 עמדות עבודה המתפרשות על פניי 4,200 מ"ר בשתי קומות. המגדל נבנה בימים אלה ליד סינמה סיטי גלילות, בסמוך לנתיבי איילון ולביג פאשן.

רשת ROOMS מבית פתאל מנהלת כיום 12 מתחמים פעילים בכל הארץ בהיקף כולל של כ-230 אלף מ"ר, מהם כ-165 אלף מ"ר שטחים פעילים, והשאר בהקמה.

Wolt מתרחבת בחיפה: שוכרת עוד כ־1,700 מ"ר תמורת כ־135 אלף שקל בחודש

חברת המשלוחים Wolt מתרחבת בחיפה ותשכור 1,700 מ"ר במגדל המגינים שבעיר התחתית של חיפה, שבו מחזיקה קרן תימורה. על־פי ההערכות, Wolt תשלם דמי שכירות של כ־135 אלף שקל בחודש.

המשרדים ישמשו את שירות מערך הלקוחות של החברה, ויצטרפו למוקד השירות שלה שפועל בעיר מאז 2022. חברת המשלוחים צפויה לאכלס את המשרדים בסוף הרבעון הנוכחי.

מכרזי מדינה

נסגרה הגרלת "דירה בהנחה": כמעט 100 אלף נרשמים על 4,000 דירות

ההרשמה להגרלה התשיעית של "דירה בהנחה" נסגרה אמש (ג'). בהגרלה הוגרלו 3,925 דירות ב-15 יישובים ברחבי הארץ, ובהם אום אל-פאחם, אופקים, בית שמש, ירושלים באר שבע, נוף הגליל, חיפה, יהוד ועוד. להגרלות נרשמו 97,847 משקי בית. במשרד הבינוי השיכון העירו כי מספר ההרשמות גבוה מאחר שכל זכאי להירשם לעד שלושה יישובים ולכל ההגרלות בישובים אלה.

העיר אשקלון מובילה: יותר מ-39 אלף איש נרשמו להגרלה על 719 דירות. בבית שמש נרשמו כ-28 אלף משקי בית להגרלה על 237 דירות בלבד. באופקים יותר מ-19 אלף זכאים נרשמו ל-417 דירות שיוגרלו. באום אל-פאחם הסיכוי גדול בהרבה: 879 זכאים נרשמו להגרלה של 682 דירות.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

ירידות באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה