גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שום יצרן מערבי לא יכול אפילו להתקרב להצעה של הרכב הזה. גם למחיר

הדור החדש של ZS מותיר את המתחרים המערביים בבעיה, בזכות שילוב בין תא נוסעים שימושי ומאובזר, מערכת הנעה חזקה וחסכונית ויכולת דינמית נאה ● מבחן דרכים

MG ZS היבריד / צילום: יח''צ
MG ZS היבריד / צילום: יח''צ

בעתיד הלא רחוק, כשייכתב הספר "כיצד הפסיד המערב לסין את השליטה בתעשיית הרכב", קרוב לוודאי שהתהליך יחולק לשני שלבים. הראשון, "עידן הרכב החשמלי", מתאפיין בתהליך לימוד יקר על רקע רגולציה לא יציבה, סובסידיות ממשלתיות משתנות, מלחמות סחר בין-גושיות ובחישה של טסלה בקלחת הגלובלית.

מבחן דרכים | מי שחושב שהגודל לא קובע, לא נסע ברכב הזה
מבחן דרכים | הקרוס-אובר החשמלי החדש שמגיע לישראל עם ממדים גדולים ומחיר מעניין

השלב הזה טרם הסתיים בהכרעה ברורה של הסינים, אבל כל הרעש סביב הרכב החשמלי נוגע לפלח קטן יחסית של השוק, שבאירופה נע סביב 20% בלבד מכלל המכירות.

בימים אלה מתחיל השלב השני, שבו נערכים הסינים לכבוש את 80% הנותרים של השוק עם כלי רכב בעלי מנועי בנזין היברידיים, באמצעות אותם משאבים ויתרונות לגודל שעימם כבשו את הפלח החשמלי. כשזה יקרה, היצרנים המערביים, כולל הקוריאנים והיפנים, ישלמו מחיר יקר על השנים שבזבזו בניסיונות לנצל פרצות ברגולציה העולמית ולהכביר רווחים, במקום לייצר כלי רכב "ירוקים" וזולים.

לדור החדש של הקרוס-אובר הקומפקטי ZS מבית SAIC הסינית יש הנעה היברידית חזקה וחסכונית, הוא חזק, שימושי למשפחות ורושם צריכת דלק מרשימה. את כל זה מקבלים כיום האירופים בפחות מ-24 אלף אירו אחרי מסים - פחות מטויטה יאריס היברידית. שום יצרן מערבי לא יכול אפילו להתקרב להצעה כזו. למחיר בישראל נגיע בהמשך.

עיצוב חיצוני

חיצונית, ה-ZS החדש נפרד מהפרופורציות הצרות והמוזרות של קודמו, ומאמץ מראה מאוזן של קרוס-אובר משפחתי "אמיתי". הוא ארוך ורחב יותר מקודמו, וניצב על בסיס גלגלים שהוארך בכמה סנטימטרים. העיצוב פשוט ונעים לעין, עם גריל אליפטי גדול שבולט קדימה וממוסגר על ידי פנסים צרים ומודרניים.

פרופיל הצד מציג קווים טיפוסיים לפלח, עם משטחי זכוכית גדולים וקשתות גלגלים מודגשות, ואילו הזנב נראה כמו מיקס של דגמים יפניים וקוריאניים מתחילת העשור. זה בוודאי לא עיצוב מקורי, או כזה שנחרט בזיכרון. אבל הוא נקי, פונה למכנה משותף רחב ומשדר את החוסן והסטטוס שהלקוחות בפלח מחפשים.

פנים הרכב

תא הנוסעים מייצג קפיצת מדרגה משמעותית לעומת הדור היוצא. המפתן ממוקם בגובה נוח ויחד עם מסגרת הגג הגבוהה יחסית מאפשר כניסה נוחה. התא מרגיש אוורירי ומרווח, עם שפע מקום לרגליים ולראש מלפנים ומרחב מכובד גם לכתפיים ולראש של שני מבוגרים פלוס מתבגר מאחור.

מרחב הרגליים מאחור סביר, אבל עם בסיס גלגלים באורך 2.61 מ' בלבד, יש בפלח דגמי קרוס-אובר יותר מרווחים. תא המטען מציע נפח שימושי של 442 ליטר ואף שהאבזור התקני לא כולל דלת אחורית חשמלית, הדלת קלה יחסית לפתיחה וסגירה ידנית.

תא הנוסעים נע במנעד צבעים בין שחור לעוד יותר שחור; גוונים בהירים הם בתוספת תשלום. כשמתגברים על האפלולית מגלים עיצוב פנים מודרני וידידותי לעין, עם קווי דיפון נעימים ונטולי תחכום. עם זאת, זה עדיין רכב שנמכר במחיר ריצפה, לפחות בחו"ל, ולא קשה לזהות את החיסכון בעלויות. הריפוד דמוי העור מרגיש קצת זול, התפירה פחות מוקפדת ולא צריך להושיט אצבעות רחוק מההגה מדי כדי להיתקל בפלסטיק נוקשה. שליטה חשמלית מקבלים רק במושב הנהג, וחלון גג חשמלי בתוספת תשלום. מנגד איכות ההרכבה טובה ובידוד הרעשים יעיל.

מולטימדיה ומצלמות

הנדסת האנוש מבוססת על מסכים כמקובל, אבל אינה מינימליסטית כמו בשלל "תואמות טסלה". יש מתגים פיזיים לשליטה בכל הפונקציות החיוניות, מוט ההילוכים גדול ופתחי האוורור גדולים ונוחים לשליטה. תנוחת הישיבה מצוינת עם ראות טובה לכל הכיוונים, כולל לאחור, וממשק האנוש משקף את הניסיון הרב של MG בשוק האירופי, עם מערכת תפריטים קלה לתפעול מהיר ונטולת מוזרויות סיניות.

מערך הבטיחות עדכני ומקיף אבל טרם פגשנו סינית שמערכת ה"סיוע לשמירת נתיב" שלה לא חיבלה באופן יסודי בתחושת ההיגוי, וגם כאן. מומלץ לטרוח ולנתק את המערכת לפני כל נסיעה. מערכת המצלמות ההיקפית עושה עבודה טובה.

מנוע וסוללה

את מערכת ההנעה ההיברידית של SAIC כבר פגשנו לאחרונה ב-MG3 הקומפקטית והיא עברה ל-ZS ללא שינוי. היא כוללת מנוע בנזין 1.5 ליטר, מנוע חשמלי חזק וסוללה בקיבולת צנועה של כ-1.83 קילוואט. ההספק הוא 194 כ"ס ואם ב-MG3 הקטנה הכוח מרגיש לעתים "קצת יותר מדי", כאן הוא תואם היטב את משקלו הגבוה של הרכב.

תאוצה של 8.7 שניות מאפס למאה לא תרשים בעלי רכב חשמלי, אבל לרכב יש רזרבות מרשימות של מומנט ודי במגע קל על דוושת התאוצה כדי לדחוף את הרכב קדימה וצבור מהירות בקצב מכובד.

כשהסוללה טעונה, ברירת המחדל היא גלישה חשמלית חרישית, וכאשר היא מתרוקנת או כשהנהג מאיץ בחוזקה, המנוע נכנס לפעולה בקול די עמוס וצורמני. לעתים גם מנוע הבנזין מתחיל לטעון את הסוללה בליווי סל"ד גבוה וצליל מוחשי. ברוב התנאים, במיוחד על הכביש המהיר, המערכת מרגישה בוגרת ומעודנת.

לא הצלחנו לאמת את צריכת הדלק המוצהרת אבל אין ספק שזה רכב חסכוני, וגם 16-17 ק"מ לליטר בנסיעת מבחן הם נתון מכובד.

על הכביש

כמעט התייאשנו מלמצוא סינית ששומרת על קשר הולם בין הנהג לרכב כמו מכוניות מערביות מודרניות. אבל הקרוס-אובר הקומפקטי הזה הפתיע לטובה, עם איזון מוצלח ביו נוחות נסיעה, ריסון סביר של תנודות הגוף בפניות הדוקות והיזון חוזר סביר מההגה. אין ספק שהניסיון הרב של MG באירופה, ובעיקר בשוק הרכב הבריטי התובעני שהוא שוק הייצוא העיקרי שלה, בא כאן לידי ביטוי.

מחיר

בשורה התחתונה ה-ZS הייבריד החדש הוא רכב מוצלח, שממלא את רוב המשבצות ברשימת הבקשות של לקוחות פרטיים משפחתיים ושל ציי הרכב, והוא גם חסכוני מאוד וירוק יחסית.

המחיר עומד על 158 אלף שקל לפני אופציות כמו גג חשמלי או כל צבע שאינו לבן. במצב הנוכחי של השוק הישראלי, אפשר לקרוא למחיר הזה "תחרותי", אבל הוא לא "עממי ונגיש" כמו באירופה. הקרדיט על כך מגיע, בין השאר, למדינת ישראל שמעמיסה עליו 83% מס קנייה, 7% מכס, 18% מע"מ ואגרות נכבדות. כך או כך, זה רכב שצריך להדיר שינה מעיני קברניטי תעשיית הרכב במערב. 

חלק מהמתחרות

דאצ'יה דאסטר הייבריד
156-172 אלף שקל עולה הגרסה ההיברידית שמשלבת מנוע 1.6 ליטר, מנוע חשמלי וסוללה בהספק משולב של 140 כ"ס וצריכה של 20 ק"מ לליטר.​ תא הנוסעים מרווח מבעבר.

דאצ'יה דאסטר הייבריד / צילום: יח''צ

יאריס קרוס הייבריד
להנעת הרכב אחראי מנוע 1.5 ליטר עם שלושה צילינדרים ותיבה רציפה עם הספק של 130 כ"ס וצריכה של 22 ק"מ לליטר. המחיר הוא 159-180 אלף שקל.

יאריס קרוס הייבריד / צילום: יח''צ

עוד כתבות

גם זה קרה פה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: שלומי יוסף

תיקון בשווקים? חלק מהמשקיעים הבינו, וחלק עדיין תופסים את הראש

מה אפשר ללמוד מפסק הדין של חניון הברזל ● בהסתדרות המורים העדיפו את הוותיקים על הצעירים ● והתשואות לא התרגשו מהטלטלה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת טוקיו / צילום: ap, Eugene Hoshiko

מגמה מעורבת באסיה; הביטקוין ממשיך לטפס

הניקיי מזנק ב-1.5%, בורסת שנגחאי מורידה מערכה 0.1%, ההנג סנג והקוספי נסחרים סביב רמות הבסיס ● מחיר הביטקוין עומד כעת על 102.7 אלף דולר, זינוק של 3.9% ● טראמפ קרא אמש למשקיעים "ללכת ולקנות מניות עכשיו"

מערכות הארופ ומיני הרפי של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

פקיסטן: הודו משתמשת במל"טים מתאבדים ישראלים נגדנו

הצבא הפקיסטני הודיע כי הודו השתמשה בחימושים משוטטים מדגם "הארופ" של התעשייה האווירית, וכי הצליחו ליירט 12 מתוך מל"טי הארופ ששיגרה הודו לשטחם ● גם צרפת מודאגת מיכולות חיל האוויר הפקיסטני

ילדים בבית הספר / צילום: Shutterstock, Monkey Business Images

האוצר שוב הודיע על הסכמות עם המורים, וגם הפעם הן לא יסיימו את השיבושים במערכת החינוך

המתווה הסופי שגובש אינו שונה מהותית מההסכמות עליהן כבר הכריזו ביום ראשון, שבפועל לא הביאו לסיום עיצומי המורים והגננות ● גם הסכם זה כנראה לא ימנע את העיצומים באופן מוחלט, לאור התרופפות האחיזה של הסתדרות המורים על המורים

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

''מגדלי הקצינים'' בלוד. ''זה כלי מצוין של צה''ל'' / הדמיה: 3 Dvision

צה"ל משווק דירות לאנשי קבע: כמה הן עולות ומי יכול לרכוש?

עמותות המגורים החלו לאחרונה לשווק כמעט 500 דירות בשישה פרויקטים ברחבי הארץ עבור אנשי כוחות הביטחון ● מה גובה ההנחות ומי יכול לקנות

ליאור שיף ואייל חיימדס, מייסדי Tripeldot / צילום: ap, Business Wire

שני ישראלים רכשו חברת משחקים ב-800 מיליון דולר

חברת המשחקים הבריטית טריפלדוט, בבעלות ליאור שיף ואייל חיימדס, רכשה את חטיבת המשחקים של חברת אפלובין האמריקאית ב-800 מיליון דולר ● העסקה תביא את טריפלדוט למעמד של אחת מחברות משחקי המובייל הפרטיות הגדולות בשוק

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

קומפלקס City Atlantic בים המלח / צילום: 3Dblender

בהשקעה של 800 מיליון שקל: פרויקט הענק החדש בים המלח

​קבוצת ברקליס מקימה ליד חוף הפטריות בים המלח קומפלקס תיירות ענק שייקרא City Atlantic, ויתפרס על פני 110 אלף מ"ר ● השטח נרכש ב-2019, והפרויקט הוא חלק מתנופת הפיתוח באזור שבין עין בוקק לנווה זוהר ● ענקית הסייבר Tenable חנכה השבוע את משרדיה בבניין Landmark TLV, המנכ"ל "נתקע" בארה"ב לאחר שטיסתו בוטלה ● אירועים ומינויים

ביל גייטס / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ביל גייטס הודיע: יחלק את רוב הונו ויסגור את קרן הפילנתרופיה שלו ב-2045

יחד עם העובדה שהוא מתכוון לחלק את כל 200 מיליארד הדולר בקופת הקרן, גייטס יהיה אחראי על חלוקה של כ-300 מיליארד דולר עד שיגיע לגיל 89 ● "אנשים יגידו עליי הרבה דברים כשאמות, אבל אני נחוש בדעתי שהאמירה 'הוא מת עשיר' לא תהיה אחת מהם", כתב 

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

דג שלם בגריל / צילום: רוי גיא, אפולו

הומאז' לשנות ה-90: מסעדת דגים שמחזירה את הקסם של ת"א הישנה

שולחנות נירוסטה, מוזיקה ישראלית, קרם בוואריה, צ'ייסרים של אוזו, כפכפים, שמח: הבאזז שקדם לפתיחת מסעדת הדגים בהחלט מוצדק ● תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס

סמל ישי אליקים אורבך ז''ל וסמ''ר ים פריד ז''ל

סמל ישי אליקים אורבך וסמ"ר ים פריד נפלו בדרום הרצועה

שני קצינים ושני לוחמים נוספים נפצעו קשה ופונו לבית החולים, משפחותיהם עודכנו ●  משפחתו של החטוף תמיר נמרודי: אין מידע חדש - הוא עודנו מוגדר כחי ●  האזהרה החריפה של שב"כ: היקף הנשק בחברה הערבית - סכנה לביטחון הלאומי של ישראל ● 59 חטופים - 581 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

האחים שקיבלו תיק השקעות לבר מצווה מגיעים לנאסד"ק אחרי שנים של דחיות

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

דגל ברה''מ על בניין הרייכסטאג / צילום: יבגני חאלדיי

ברה"מ לא ניצחה לבדה את גרמניה הנאצית בחזית המזרח. מי עזר לה?

מי ניצח את גרמניה הנאצית בחזית המזרחית? ברית המועצות, אבל לא בלי עזרה מערבית

האפיפיור החדש, ליאו ה-14, היום / צילום: ap, Alessandra Tarantino

האפיפיור החדש: הקרדינל האמריקני רוברט פרנסיס פרבוסט

האפיפיור החדש צפוי לצאת למרפסת מעל כיכר פטרוס ולהציג עצמו להמונים שממתינים במקום • שאגות שמחה ובכי: הקהל הגדול מתרגש מהבשורה בוותיקן • מותו של האפיפיור פרנציסקוס נכנס הוותיקן למצב חירום, ובמהלכו ביצע שורה של פעולות ופרוטוקולים – שעיקרם הוא בחירתו הטובה ביותר של האפיפיור החדש

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

שינוי הגרסה של יונתן אוריך: קיבל כסף מקטאר - אבל עבור המונדיאל

אחרי שהכחיש קשר לכסף הקטארי, יועצו של נתניהו שינה גרסה • הוא אישר שעבד עם הקטארים, אך רק בתקופת המונדיאל - ולא בזמן המלחמה ובנושאים הקשורים לה • בית המשפט המחוזי האריך את מעצרו של אוריך: "החשד בעניינו התחזק" • במסגרת חקירת קטארגייט, המשטרה גם בוחנת חשד הנוגע לנושא ביטחוני • כל הפרטים

רוני אשורי (מימין), שי כהן, רענן גבירצמן, אוולין לנדמן, קית' מורטון. הנהלת פרוטאנטקס / צילום: איל יצהר

החברה של יוצאי מלאנוקס מגייסת לפי שווי של יותר מחצי מיליארד דולר

פרוטאנטקס, שמנכ"ל אינטל העולמית נמצא בדירקטוריון שלה, מייצרת רכיב להוזלת עיבוד ה־AI ומגייסת כ־50 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל־600 מיליון דולר ● אנבידיה במו"מ לרכישת מוצריה

הפרויקט בתמל 3006 של L.D.B GLOBAL, הרצליה / הדמיה: דוד בן חמו

18 דונם ביותר מ-200 מיליון שקל: עסקת הענק בהרצליה

חברת L.D.B GLOBAL רכשה 18 דונם של קרקע חקלאית ● בתוך פחות משנה נרכשו במקום קרקעות ביותר מחצי מיליארד שקל