גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהטלפון הכי דק ועד לרובוטית הכי משונה: הפיתוחים הבולטים בעולם

מילת הקוד לכניסה לתערוכת הסלולר MWC בברצלונה הייתה ככל הנראה AI, ואין כמעט חברה גדולה כקטנה שלא הציגה את הפרשנות שלה לשימושי הבינה המלאכותית בחיי היומיום ובעולם העבודה ● כך ייראה העתיד הטכנולוגי הצפוי לנו בשנים הקרובות

הטריפולד של Huawei / צילום: גלית חתן
הטריפולד של Huawei / צילום: גלית חתן

אחד המוצרים המבוקשים ביותר בתערוכת המובייל MWC, שהתקיימה בברצלונה, לא היה טלפון או לפטופ או אוזניות סופר איכותיות. זו הייתה סיכת פין של אנדרואיד, שאזלה במהירות מהביתנים השונים שמשתפים פעולה עם גוגל ומערכת ההפעלה שלה.

טלפון ללא מטען ומחשב מרובה מסכים: שלושה חידושים מתערוכת הסלולר
בדיקה טכנולוגית | הטבעת של סמסונג תנטר עבורכם מדדי בריאות, אבל יש מה לשפר

במילים אחרות, אנדרואיד רשמה את הנוכחות הבולטת ביותר, אפילו שבכלל לא היה לה ביתן עצמאי (למעט מתחם סגור לפגישות שנקבעו מראש). נראה כי כל אחת מחברות הטכנולוגיה שהציגו בתערוכה הייתה שמחה לחוזק מותג כזה - וגם עשתה מאמצים כדי להשיג אותו.

הנה כמה מהחידושים הכי בולטים שלהן, שמהם ניתן ללמוד על העתיד הטכנולוגי הצפוי לנו בשנים הקרובות.

הטלפון הכי דק בעולם

חברת הטלפונים הסינית Tecno הציגה בתערוכה את Spark Slim שמתהדר בתואר "הסמארטפון הדק ביותר בעולם", עם עובי של 0.58 ס"מ בלבד. המכשיר שוקל 146 גרם, ולדברי הנציג בכנס, "הוא היה יכול להיות אפילו יותר קל, אבל אז היו חושבים שמדובר בצעצוע מפלסטיק. הוא צפוי לצאת לשוק ברבעון הרביעי של 2025".

למכשיר יש מסך אמולד באורך 6.78 אינץ', שתי מצלמות 50 מגה פיקסל וסוללה של 5,200 מיליאמפר/שעה - לעומת 4,000 בגלקסי S25 ו-5,000 בגלקסי אולטרה. המטרה היא כמובן לאתגר את השחקניות הגדולות בשוק, אבל רק עם ההשקה ניתן יהיה להבין אם החברה עומדת במבחן הביצועים.

המשולש הכי מבוקש

מספר חברות הציגו ב-MWC חידוש משמעותי: סמארטפון טריפולד, כלומר בעל שלושה מסכים. הראשונה היא וואווי עם הדור הראשון של Mate XT. כאשר המכשיר סגור, רוחבו עומד על 6.4 אינץ'. כשפותחים לשני מסכים הרוחב הוא 7.9 אינץ', ובפתיחה מלאה של שלושת המסכים - 10.2 אינץ'.

אם בחרתם, למשל, להיכנס לאתר אינטרנט על המסך הבודד, כאשר תפתחו את הטלפון באופן מלא, תוכלו לראות גרסה רחבה מאוד של האתר - ממש כאילו מדובר בטאבלט. את הצילום במצלמת ה-50 מגה פיקסל ניתן לבצע הן בגרסה ה"מקופלת" והן בגרסה הפתוחה, אם כי אז זה עשוי להיות פחות נוח. המכשיר אמור להימכר בעולם תמורת 3,500 אירו.

סמסונג הציגה את ה-Flex S, שזכה לשמו על שום גמישותו והעובדה שהוא נפתח בצורת האות S. היתרון שבחרו בחברה להדגיש הוא שניתן לראות מידע שונה בכל אחד מהמסכים, ובכך למעשה לקבל תמונה מלאה יותר של המציאות. על כל פנים, כאן מדובר בדגם קונספט בלבד שעדיין אין לו מועד יציאה לשוק, וגם לא ניתן היה להתנסות בו.

גם טכנו, שכאמור הציגה את הטלפון הדק ביותר בעולם, הציגה את הטריפולד שלה, שזכה לשם "Phantom Ultimate 2" ולווה בהבטחה ל"חוויית אודיו-ויז'ואל מושלמת". גם כאן ורסטיליות היא שם המשחק, כשהיתרון המוצע הוא - איך לא - גוף דק במיוחד בהשוואה למתחרים בקטגוריה.

לראות את העולם מחדש

בין הפיתוחים שנועדו להפוך את החיים של כולנו לפשוטים יותר נמנים משקפי השמש של רייבאן שעברו שדרוג טכנולוגי על ידי החברות מטא ואריקסון. בתערוכה ניתן דגש על כך שהמשקפיים מהווים עוזר קולי שמספק מידע במהירות גבוהה, ממש כאילו שני בני אדם מדברים זה עם זה באותו רגע - הודות ל-AI כמובן.

המשקפיים של רייבאן, מטא ואריקסון / צילום: גלית חתן

לאחר הפעלה פשוטה באמצעות פקודה קולית ניתן לדבר עם המשקפיים, לשאול כל שאלה שרוצים ולקבל תשובה שאף אחד לא שומע מלבדכם. כך, למשל, ניתן לקבל הכוונה בניווט, הסברים מה נמצא מול עינינו, וגם לאן כדאי לנו ללכת ומה כדאי לנו לעשות בהתאם למקום שבו אנחנו נמצאים.

הבעיה העיקרית היא שכאשר המשקפיים פועלות, הן לא יודעות להבחין האם אנחנו מדברים עם בן אדם אחר או איתן, ולכן נוצר מעט בלבול. לשם המחשה, כאשר ביקשתי מהנציג לצלם אותי עם המשקפיים, קיבלתי את התשובה (בקול נשי): "מצטערת, אני לא יכולה לצלם". כשאמרתי תודה לנציג, המשקפיים ענו: "על לא דבר".

פיתוח נוסף הקשור לראייה ה"חדשה" הוא עדשות המגע החכמות של חברת XPANCEO, שמבטיחה כי הצמדת העדשה לעין יכולה להחליף את משקפי המציאות הרבודה, מבלי שייכנס שום אלמנט "מפריע" מבחוץ. בהדגמה במקום ניתן היה לראות שורות טקסט שמוקרנות על "מסך", ולמעשה לקבל עוד שכבה למציאות.

עדשת המגע החכמה של XPANCEO / צילום: גלית חתן

אבל האלמנט המעניין ביותר שהעדשה מאפשרת הוא תחליף לבדיקת דם: החיישן הביולוגי בעדשה מאפשר למדוד פרמטרים בריאותיים ישירות מנוזל הדמעות, ולעקוב אחריהם באופן קבוע - מרמות גלוקוז והורמונים ועד ויטמינים. במילים אחרות, סיכוי לשינוי משמעותי באופן שבו אנחנו מנהלים את הבריאות האישית שלנו.

לפי החברה, רמות הקרינה של העדשות דומות למכשירים לבישים נפוצים אחרים, ולכן הן מתאימות לשימוש יומיומי. הטעינה מתבצעת ממכשיר נלווה נייד, בדומה למארז עדשות מגע רגיל.

הפיתוח הכי ביזארי

בתערוכה הוצגו מספר פיתוחים רובוטיים שנועדו לדמות את הגוף האנושי. כך, למשל, הרובוט המתכתי דמוי אדם של Invelon יודע לצעוד לעבר האדם שעומד מולו ולבצע אחריו את אותן פעולות - כולל לחיצת אם מושיטים אותה (לבן האנוש מדובר בתחושה משונה מאוד). גם ה"כלבים" של סמסונג הגיעו לביקור, אם כי רוב הזמן לא עשו דבר.

הרובוטית של etisalat and / צילום: גלית חתן

אבל מעל כולם בלטה הרובוטית של etisalat and מאבו דאבי, שנראתה לגמרי כמו אישה. הרובוטית הרזה במיוחד הולבשה בחולצה ועליונית ללא מחשוף, חצאית ארוכה וצנועה, נעלי התעמלות ופאת קארה על הראש. רק הפנים וכפות הידיים היו חשופות ונראו כמעט - אבל רק כמעט - אנושיות. הרובוטית עמדה במקום, דיברה וביצעה תנועות שונות, כולל כאלה שרמזו שכבר אין לה כוח לקהל. דיווה נולדה.

המושג הכי פופולרי

בכל ביתן כמעט אפשר היה לראות שתי אותיות גדולות, AI, כאילו בלי מושג הקסם הזה אין כניסה לאירוע. כך, למשל, גלקסי הציגו משקפי מציאות רבודה עם AI ופקודות קוליות שעדיין לא יצא לשוק ונמצא בשלבי פיתוח. שיאומי הציגה רכב אוטונומי לגמרי שנטען תוך 10 דקות לנסיעה של 200 ק"מ, מרושת עם 11 מצלמות ובעיקר מחובר לבית החכם באמצעות בינה מלאכותית.

הטלפון של honor מציע מצלמה שמספקת זום פי 100, אבל אם בחרתם יותר מפי 39, תצטרכו ללחוץ על כפתור AI שיתקן וידייק את התמונה. וכמובן, איך אפשר בלי סוכני בינה מלאכותית שהציגו חברות רבות, בהן גם אמדוקס הישראלית.

"ראינו בתערוכה שלושה טרנדים בולטים של AI", אומר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes. "הראשון הוא שימוש פרסונלי, כלומר לצרכים אישיים. השני הוא רשתות שמאפשרות זיהוי תקלות בזמן אמת או מראש, ולא רק בתחום הסייבר; והשלישי הוא שירות לקוחות פיזי ודיגיטלי.

מנכ''ל פלאפון, אילן סיגל / צילום: רמי זרנגר

"היום חבר'ה צעירים לא רוצים לעבוד בעולם השירותי, וזה מייצר לחברות בעיה מאוד גדולה - בארץ, למשל, יש תחלופת עובדים של יותר מ-100% בשנה. ה-AI נותן לזה פתרונות, מקו-פיילוט שעוזר לנציג ועד הסוכן המלא. להערכתי תוך שנתיים יהיו אחמ"שים שיישבו מול דשבורד ענק ודרכו ינהלו את צבא הבוטים". 

*** גילוי מלא: הכותבת הייתה אורחת פלאפון בכנס MWC בברצלונה

עוד כתבות

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, וזו שנופלת ב-40%

אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● מחירי הנפט מזנקים, הדולר מתחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שהן ימשיכו בהמשך השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"