טלפון ללא מטען ומחשב מרובה מסכים: שלושה חידושים מתערוכת הסלולר

בתערוכת המובייל הגדולה בעולם, MWC, הוצגו פתרונות המבוססים על אנרגיה מתחדשת, כמו סמארטפונים שנטענים בשמש • השאלה היא האם ענקיות הטכנולוגיה יאמצו את החידושים

הטלפון המתקפל עם שלושה חלקים של סמסונג / צילום: גלית חתן
הטלפון המתקפל עם שלושה חלקים של סמסונג / צילום: גלית חתן

אחת החרדות הגדולות של המאה ה-21 היא להישאר עם אחוזי סוללה בודדים בטלפון הסלולרי, או להיתקע עם לפטופ שעומד לשבוק חיים, כי לא נמצאה עבורו נקודת חשמל זמינה. המחשבה המטרידה שלא נהיה מחוברים לעולם, מייצרת סוג של fomo, פחד מהחמצה, אבל אולי לא לעוד זמן רב.

להדליק את האור מהמיטה: הכירו את הבית החכם 
חברת הפארמה שנסוגה והניסוי שכמעט הרס הכול: הדרך לאקזיט הביומד הגדול 

בתערוכת הסלולר MWC, שנפתחה השבוע בברצלונה, הוצגו מספר פתרונות לבעיה. המותג הסיני Infinix פיתח סמארטפון עם גב סולארי שנטען באמצעות השמש, וגם קייס שפועל בצורה דומה. לפי החברה, שמצהירה כי היא "שמה דגש על אנרגיה נקייה", מדובר בתאים סולאריים דקים וזולים יותר מתאי סיליקון סולאריים רגילים.

במילים אחרות, טכנולוגיה בת-קיימא בתעשיית הסלולר זו כבר לא מילה גסה, אם כי עדיין לא הבון-טון. וגם אם ייקח זמן עד ליישום מלא בשטח, ולהצטרפות של מתחרות שייצרו מגמה, מדובר בצעדים ראשונים חיוביים. בישראל, השמשית לרוב, זה יכול להיות יעיל במיוחד, אך כמובן שניתן יהיה עדיין לטעון את הטלפון בטעינת חשמל רגילה.

גם חברת לנובו הציגה את הפרשנות הסולארית שלה - מחשב נייד בשם Yoga, שכל חלקו העליון הוא למעשה משטח סולארי שנטען באמצעות השמש. לפי נציג החברה בכנס, תוך 20 דקות של טעינת שמש מתקבלת שעת עבודה של המחשב, ובשעה של טעינה - קרוב לשלוש שעות שימוש. לא בטוח שיום שלם בשמש מספיק לטעינה מלאה, וגם לעוצמת האור יש השפעה על קצב ההטענה, אבל העיקרון ברור.

עוד אין תג מחיר

במקרה של יום מעונן - כמו שקורה לא מעט באירופה, למשל - אפשר עדיין להטעין את המחשב באמצעות כבל רגיל המחובר לחשמל. זה כמובן יהיה מהיר יותר, אך פחות ידידותי לכדור הארץ. המחשב שוקל פחות מ-2 ק"ג והעיצוב אלגנטי ומרשים יחסית. הבעיה היחידה היא שמדובר בדגם קונספט, כלומר ייקח זמן עד שהוא ייצא לשוק בייצור מסחרי, וגם אין לו עדיין תג מחיר.

"כמדי שנה, הכנס מושך אליו את הפיתוחים החדשים בעולם המובייל, והשנה אנחנו רואים סמארטפונים ומחשבים עם פאנלים סולאריים לטעינה מהשמש", אומר דרור בהט, סמנכ"ל השיווק של פלאפון.

"למרות החשיבות הרבה של פיתוחים ירוקים ומבוססי אנרגיה מתחדשת, נושא שמדובר ומוצג כאן יותר הוא פריסת הדור החמישי בעולם, פיתוח ליבות רשת עצמאיות וכמובן שילוב הבינה המלאכותית בסלולר.

עוד מוקדם להגיד אם פיתוחים סולאריים הם טרנד שיסחוף אחריו את כל חברות הטכנולוגיה הגדולות, או רק גימיק חולף. המחשב שמציגה כאן בכנס לנובו הוא אולי צעד בכיוון הנכון, אך עדיין רק טיפה בים".

מחשב מקופל ו־3 מסכים

לנובו הציגה בכנס גם מחשב מתקפל שמחולק לשלושה מסכים, ומאפשר עבודה גמישה ונוחה. במקום לדלג בין חלונות, הכול פתוח מול העיניים וזמין לאצבעות, כמו בטלפון. ה-ThinkBook מגיע עם מסכי OLED, וסביבת עבודה היברידית שנשלטת בידי בינה מלאכותית, על מנת לשדרג את חוויית המשתמש ולהגדיל את היעילות שלו.

שלושה מסכים יש גם לאייפדים ולטלפונים של סמסונג - אבל בתערוכה בלט במיוחד הטלפון שמתקפל לשלושה חלקים, כמו כנפיים שסוגרות על גוף, ועל שום גמישותו זכה לשם Flex S. סמסונג אינה הראשונה להציג את היכולות הללו, אבל כשהיא מצטרפת, יש בכך איתות לשוק כולו.

מכשיר סלולרי מעניין נוסף שייך לחברת נוביה (nubia), שמציעה הגדלת זום באמצעות סיבוב ידני של גלגלת המורכבת על עדשה חיצונית עגולה בולטת, שמזכירה מצלמות של פעם. דגם Focus 2 ultra 5g גם מציע סנסורים של AI, שמאפשרים צילום איכותי יותר במצלמת ה-50 מגה-פיקסל, ומגיע עם 32 מגה-פיקסל במצלמה הקדמית. תג המחיר עומד על קצת פחות מ-300 אירו.

המכשיר הסלולרי של nubia. קרוב ל־300 אירו / צילום: גלית חתן
 המכשיר הסלולרי של nubia. קרוב ל־300 אירו / צילום: גלית חתן

הרכבים של שיאומי

יום לפני פתיחת הכנס, שיאומי השיקה רשמית את הסמארטפון מדגם 15 Xiaomi החדש שלה, שמתאפיין בעיקר באיכויות הצילום שלו, עם עדשות אופטיות של לייקה - ומעוצב בצורה שמזכירה מצלמה של פעם. כן, גם הוא. נוסטלגיה וקיימות עובדים חזק בתערוכה, לצד מילות הקסם "בינה מלאכותית".

אבל באירוע עצמו בחרו בחברה הסינית להציג בעיקר את הרכבים החדשים מסדרת SU 7 אולטרה, שהשבוע יצאו סופסוף לשוק, ומאיצים מ-0 ל-100 קמ"ש ב-1.98 שניות. לפי פרסומים, 15 אלף דגמי יוקרה כבר הוזמנו, במחיר שעומד על קרוב ל-73 אלף דולר. גם אורקל הציגה חידושי רכב, כולל AI, ולצידה חברות נוספות. העיקר למשוך את תשומת הלב, כשמסביבך מאות מתחרים וקרוב ל-3,000 חברות שמציגות את פיתוחיהן.

קרוב ל75 אלף דולר. SU 7 אולטרה של שיאומי / צילום: גלית חתן
 קרוב ל75 אלף דולר. SU 7 אולטרה של שיאומי / צילום: גלית חתן

הכותבת היתה אורחת פלאפון בכנס MWC בברצלונה