גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצרה הכפולה של ארקיע: נותרה מחוץ לטרמינל 1 ותשלם יותר על אבטחה

ארקיע, ששולטת בקו לאילת, חותכת בחצי את תדירות הטיסות ● את האצבע המאשימה היא מפנה לקיצוץ תקציבי הביטחון וסירוב משרד התחבורה להעביר את הפעילות הבינלאומית שלה לטרמינל 1 בנתב"ג ● כעת החברה החליטה לעתור נגד רשות שדות התעופה

מטוס ארקיע בנתב''ג / צילום: Shutterstock
מטוס ארקיע בנתב''ג / צילום: Shutterstock

חברת הלואו קוסט הישראלית ארקיע החליטה בשבוע שעבר להקטין את תדירות הטיסות לאילת, מהלך שעורר זעם רב בקרב תושבי אילת והדרום. נכון להיום ארקיע מפעילה 70% מהטיסות לאילת, בין 6-8 טיסות שבועיות, שיקוצצו ל-3־4 טיסות בשבוע. "מדובר בפגיעה אנושה בעיר אילת ובתושביה", הגיב ראש עיריית אילת אלי לנקרי. "זו החלטה הרסנית שתפגע באופן ישיר בתושבי אילת, שכבר היום מתמודדים עם ניתוק תחבורתי בלתי נסבל ממרכז הארץ".

חברת התעופה הישראלית שמציעה כרטיסים בפחות מ-100 דולר
3,400 טיסות בוטלו: שביתה רחבה משתקת את התנועה האווירית בגרמניה

אלי לנקרי, ראש עיריית אילת / צילום: עידן גרוס

מאחורי ההחלטה של ארקיע עומדים שיקולים כלכליים, לאחר שתי מכות חזקות שקיבלה במהלך השבוע שעבר. הראשונה היא החלטת הממשלה לקצץ את תקציב הביטחון של כלל חברות התעופה הישראליות (כולל אל על, ישראייר, ארקיע ואייר חיפה), לפיה יפחת שיעור השתתפות המדינה בהדרגה במהלך השנים הקרובות. שנית, בקשת החברה להעביר את הפעילות הבינלאומית שלה לטרמינל 1 לצורך חיסכון בהוצאות סורבה על־ידי משרד התחבורה.

מדינת ישראל מנהלת מאז שנות ה־70 את מערך אבטחת התעופה של טיסות ישראליות מחו"ל לישראל באמצעות אל על, כאשר האבטחה מבוצעת בפיקוח שב"כ ומיושמת באופן קבוע בכל טיסה של חברות התעופה המקומיות. בארקיע זעמו על ההחלטה לקצץ במימון, שתביא לזינוק של פי שלושה באחוז ההשתתפות המוטל עליה כיום, ותקשה עליה להתחרות עם חברות התעופה הזרות שאינן נושאות בהוצאות ביטחון דומות בטיסות בינלאומיות.

ארקיע טוענת כי "נוצרת עדיפות לחברות הזרות"

במכתב ששיגר מנכ"ל ארקיע עוז ברלוביץ' לראש עיריית אילת, הוא כתב כי "טיסות פנים־ארציות לאילת הן פחות כלכליות באופן משמעותי מטיסות בינלאומיות", ולכן הוחלט בארקיע לנתב את המטוסים ליעדים רווחיים יותר.

באותו המכתב ציין ברלוביץ' כי אחד הצעדים המידיים שמשרד התחבורה יכול לנקוט כדי לצמצם את הפגיעה בארקיע ולהחזיר את הטיסות לשדה התעופה רמון, הוא ריכוז פעילותה של החברה בנתב"ג בטרמינל 1 - אלא שבמשרד סירבו לבקשה.

שדה התעופה רמון / צילום: Shutterstock

נכון להיום, ארקיע מפעילה טיסות משני הטרמינלים במקביל - טיסות בינלאומיות מטרמינל 3 וטיסות פנים־ארציות מטרמינל 1. פיצול זה מייקר משמעותית את הוצאות התפעול של החברה, שכן הוא מחייב מערך כפול של שירותים ומשאבים, מה שמונע ממנה להציע מחירים תחרותיים יותר.

בעקבות הסירוב של משרד התחבורה, בארקיע הגישו עתירה מינהלית נגד רשות שדות התעופה ונגד שרת התחבורה מירי רגב, בה הצביעו על מספר כשלים בקריטריונים הנהוגים כיום עבור חברות הפועלות מטרמינל 1 בנתב"ג. לטענת ארקיע, מדובר בקריטריונים שנקבעו לפני עשור ואינם משקפים את השינויים בענף התעופה, וכן מעניקים עדיפות לחברות תעופה זרות כמו ריינאייר ואיזי ג'ט, הפועלות באופן בלעדי מטרמינל 1, בעוד שהיא נאלצת לפצל את פעילותה בין שני טרמינלים.

הפיצול בין הטרמינלים עולה מיליונים בשנה

עד כמה משמעותי הדבר עבור ארקיע? לפי העתירה, פיצול הפעילות בין טרמינל 1 לטרמינל 3 גורם לעלויות נוספות שלפי הערכות מגיעות למיליוני דולרים בשנה. זאת מכיוון שהצורך בהפעלת צוותי קרקע ואוויר בשני טרמינלים במקביל, גורם לתשלום כפול על שירותים תפעוליים כמו כבודה, צ'ק־אין ושירותי קרקע. כמו כן, תשלום האגרות בטרמינל 3 גבוה יותר בהשוואה לטרמינל 1 ומוביל לעלויות תפעוליות גבוהות יותר - שבתורן מתגלגלות לנוסעים.

באשר למסים והאגרות, מדובר בפער של כ־18.5 דולר עבור כל נוסע. בטרמינל 1 מס הנמל עומד על פחות מ־14 דולר, ואגרת הסבלות היא 3.6 דולר לנוסע - בעוד שבטרמינל 3 מס הנמל מתקרב ל־30 דולר, ואגרת הסבלות היא כמעט 6 דולר לנוסע. בסך־הכול ארקיע טוענת כאמור כי הסכומים מגיעים למיליוני דולרים מדי שנה בעקבות הפיצול בין הטרמינלים.

מנכ"ל ארקיע ברלוביץ' אומר כי "בתקופות קשות, כשהשמיים התרוקנו מטיסות זרות, ארקיע נשארה כדי לשמור על חיבור אווירי לישראל, ואף לבקשת שרת התחבורה פתחה קו תעופה לניו יורק. כעת היא דורשת יחס הוגן ושוויוני. הפיצול בין הטרמינלים יוצר נטל כבד ובלתי מוצדק, ואנו מצפים ממשרד התחבורה לתקן את העיוות הזה במהרה".

עוז ברלוביץ', מנכ''ל חברת התעופה 'ארקיע' / צילום: שי יחזקאל

נזכיר כי ארקיע, כמו חברות תעופה ישראליות נוספות, שמרה על פעילות יציבה לאורך המלחמה, אך זכורה גם לשלילה בתקופות חירום שבמהלכן גבתה מחירים אסטרונומיים לטיסות מקפריסין ומיוון מישראלים שנותרו תקועים בעקבות גל ביטולי הטיסות. מעט לפני ראש השנה, בעיצומו של גל ביטולים, ארקיע גבתה יותר מ־800 דולר עבור כרטיס לכיוון אחד מאתונה לישראל, מה שעורר ביקורת ציבורית רבה.

גורם בכיר בענף התעופה סבור כי למרות טענות ארקיע, "אין אפשרות להפעיל יותר מטוסים בטרמינל 1 בשל מגבלות גודל ותפעול. אי־אפשר להטיס משם את הטיסות שלה לארה"ב. כמו כן, בעבר ארקיע קיבלה אפשרויות להגדלת פעילותה בטרמינל, אך לא ניצלה אותן. לא נהוג לבצע תיעדוף בין חברות תעופה. כמו חברות תעופה אחרות שפועלות גם מטרמינל 1, גם ארקיע פועלת בשני הטרמינלים. היא לא חריגה במובן הזה".

עוד כתבות

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר