גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דרמה ברשת 13: המנכ"ל הודיע כי ירכוש את הערוץ עם "קבוצת משקיעים"

הרכישה תבוצע בהובלת מנכ"ל רשת 13 אמיליאנו קלמזוק, יחד עם קבוצת משקיעים ישראליים ובינלאומיים מתחומים שונים ● הנהלת החברה, בהובלת המנכ"ל, תחזיק 74% ממניות החברה, כאשר בידי הבעלים הנוכחי לן בלווטניק ו-WBD יישארו 26% מהמניות

אמיליאנו קלמזוק, מנכ''ל רשת 13 / צילום: יח''צ
אמיליאנו קלמזוק, מנכ''ל רשת 13 / צילום: יח''צ

הנהלת רשת 13, אקסס ו-WBD סיכמו על רכישת השליטה בחברה. הנהלת החברה, בהובלת המנכ"ל אמיליאנו קלמזוק, תחזיק 74% ממניות החברה, ובידי הבעלים הנוכחי בלווטניק ו-WBD יישארו 26% מהחברה.

על־פי ההודעה לעיתונות, לאחר שש שנים של תמיכה ברשת, אקסס ובעל המניות בלווטניק הסכימו על מכירת מניות הרוב בחברה. הרכישה תבוצע בהובלת מנכ"ל רשת 13, אמיליאנו קלמזוק, יחד עם קבוצת משקיעים ישראליים ובינלאומיים מתחומים שונים, בהם המדיה, הבידור והטכנולוגיה.

"בור ללא תחתית": עופר ינאי תובע 16 מיליון שקל מרשת ולן בלווטניק
המחקר שמגלה כמה חברות מוציאות כדי לגרום לכם להקליק על פרסומות
בלעדי | הבור של רשת 13: בשנה החולפת הפסיד הערוץ בכל חודש 12-14 מיליון שקל

על־פי ההודעה, התוכנית כוללת מתן אפשרות לעובדים לקחת חלק בבעלות בחברה, באמצעות אופציות לרכישת המניות, והיא תצא לפועל במהלך 2025. עוד נכתב כי רשת 13 מתכננת להתחיל בתהליך ארגון מחדש, במטרה לשוב לרווחיות בשנת 2026.

לגלובס נודע כי מדובר במזכר הבנות בין הצדדים, ועדיין לא מדובר בהסכם חתום. לפי שעה לא ידוע מה סכום העסקה. לפי שעה, היו"ר נדב טופולסקי, אקסס ו-WBD צפויים להישאר בשותפות ב-26% שנותרו.

"ההנהלה וכל עובדי רשת וחדשות 13 מביעים תודה והערכה לבעלי המניות, ובמיוחד למר לן בלווטניק, על תמיכתו בחברה במהלך תקופות משבר, ובכלל, ועל האמון שנתן בהנהלה ובצוות העובדים לקראת השלב הבא הצפוי לחברה", נכתב בהודעה.

עוד נכתב כי "ההנהלה מוקירה ומודה לעובדי רשת וחדשות 13 על מקצועיותם, מסירותם ותרומתם יוצאת הדופן לאורך השנים. העבודה הקשה של כל אחד ואחת מהם היוו את הבסיס להצלחת הערוץ, והם מהווים עמוד תווך ביציבות ובצמיחת החברה".

ברשת 13 הופתעו מהמהלך

על־פי מידע שהגיע לגלובס, במשרדי רשת 13 הופתעו לשמוע על המהלך הזה, שלא היה ידוע לרבים בחברה. על־פי גורמים ששוחחו עם גלובס, מנכ"ל החברה קלמזוק נפגש בשבועות האחרונים עם משקיעים במטרה להזרים כסף לחברה - זאת לאחר שבלווטניק לא הסכים לעשות זאת. המהלך הזה הבשיל לכדי המהלך שמדווח כעת: "קבוצת משקיעים" שרוכשת את החברה.

למעשה, המהלך של המנכ"ל קלמזוק היה לשמור את הכוח בידיים. הוא ידע שאם ניר צוק יצליח במהלך רכישת הערוץ, הוא מתכנן למנות כמנכ"ל את אבי בן טל, מי שבעבר מנכ"ל את הערוץ, והוא זה שניהל את המשא־ומתן עבור צוק. אז במהלך שלקח זמן ופגישות רבות, קלמזוק הצליח להוביל קבוצת משקיעים שזהותם אינה ידועה, כדי לרכוש בעצמו את הערוץ.

נזכיר כי בשבוע שעבר דווח כי עופר ינאי תובע את רשת 13 בסך 15 מיליון שקל, זאת לאחר שלא החזירו לו את סכומי ההשקעה שלו כשרצה להיכנס כמשקיע ברשת 13. במסגרת תביעה זו, נחשף גם עומק הבור של רשת 13 מאז המיזוג לערוץ 10. כך לדוגמה, בשנת 2019 ההכנסות עמדו על 437 מיליון שקל, וההפסד התפעולי תזרימי עמד על 85 מיליון שקל. בשנת 2024 ההכנסות עמדו על 372 מיליון שקל, אבל ההפסד התפעולי תזרימי עמד על 118 מיליון שקל. מדובר בנתונים מאוד לא מחמיאים לערוץ 13 ולמי שעומד בראשה בשנתיים האחרונות.

עם זאת, העסקה בין ינאי לרשת 13 התקיימה בספטמבר, ולא בסוף השנה. על־פי גורמים הבקיאים בפרטים, הפסדי רשת 13 לשנת 2024 עומדים על כמעט 200 מיליון שקל.

בסביבת קלמזוק לא מוכנים להגיד מי הם המשקיעים המדוברים, אבל ממידע שהגיע לגלובס עולה כי מדובר במשקיעים שהתעניינו בעבר בערוץ, אשר נמצאים בתחום המדיה, ויש להם עניין עסקי. לפי ההערכות, לאחר שההסכם עצמו ייחתם וייצא לדרך, הפרטים על המשקיעים יפורסמו.

התגובות בשוק מעורבות

גורמים בשוק מתדרכים לטובת המהלך של בלווטניק וקלמזוק. הטענה היא שקלמזוק מכיר את הבעיות של רשת 13 מבפנים בתור המנכ"ל, והוא רוצה לעשות את השינוי הזה. אותם גורמים מסבירים כי הערוץ "חולה" - מצב שנוצר בעיקר כיוון שאין בעל בית, וכיוון שישנם אנשים בבורד שלא החליפו אותם שנים על גבי שנים. לכן, המהלך נועד כדי לארגן את החברה מחדש.

מנגד, גורמים אחרים מותחים ביקורת קשה מאוד על המהלך, ובעיקר על קלמזוק. בשנה האחרונה הערוץ חווה טלטלות בזמן ניהולו, ויש מי שמטיל ספק במהלך - בטח לאחר הביקורת, אפילו מהבית, שהייתה עליו בימים האחרונים, כפי שדווח בתקשורת.

הביקורת המרכזית נגד קלמזוק בתקופת ניהולו היה מינויה של יוליה שמאלוב־ברקוביץ' למנכ"לית חברת חדשות 13. המינוי הזה נתקל בהתנגדות חריפה של ועד העובדים, בהובלתו של היו"ר מתן חודורוב, מה שהצליח לבלום את המינוי.

לאחר מכן, דירקטוריון חדשות 13 לא הצליח להסכים על מינוי של מנכ"ל קבע, מה שהוביל לפנייה של הרשות השנייה, על כך שטלי בן עובדיה מונתה כמינוי זמני. כעת היא זו שפועלת כמנכ"לית זמנית בחברת החדשות; לצד זאת, שני הדירקטורים, יפעת בן חי שגב ואברהם נתן, מתחו ביקורת על ההתנהלות שלה, למרות שרק עברה שנה.

במכתב שמנכ"ל רשת קלמזוק שלח לעובדים אחרי פרסום הדיווחים נכתב: "היום חתמתי על הסכם עם בעלי המניות של רשת 13 לרכישת מניות רוב בחברה. אומנם חלפה רק שנה מאז הגעתי לרשת 13, אך הספקתי להכירכם וללמוד מכם המון. אני מבקש לומר שאני גאה להיות חלק מהמשפחה הזו ומהדרך המשותפת שלנו. אני מאמין בפוטנציאל הגדול הקיים בחברה".

עוד נכתב כי "המצב הנוכחי שלנו מאתגר, ויידרש מאיתנו להתאגד כקבוצה אחת, על־מנת להביא את החברה במהרה ליציבות כלכלית. צפויה לנו תקופה לא קלה, אך אנו חייבים להילחם על־מנת לשמור על רשת 13 ולהצמיחה מחדש".

קלמזוק גם ציין את תרומתו של בלווטניק לרשת 13: "לן בלווטניק היה עוגן חשוב לחברה וסיפק לנו תמיכה משמעותית במהלך כל העשור האחרון. הוא תמך בנו בנדיבות רבה והיה שם בשבילנו במהלך המשברים והאתגרים. אנו חייבים לו המון על התמיכה בנו ועל כך שהוא ממשיך להאמין בנו ונשאר מעורב כבעל מניות.

"במטרה להמשיך ולשפר את רשת 13, צפויים לנו שינויים בהמשך. אני בטוח שעתיד חיובי ומבטיח לפנינו! לרשת 13 יש תרומה אדירה לשוק התקשורת בישראל, בזכות שנים רבות של עבודה קשה ואיכותית שלכם".

עוד כתבות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

תיקון והתנצלות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית