גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החברה הביטחונית שפרחה בחסות המלחמה ובינתיים רק הולכת ומסתבכת

החברה הביטחונית פרחה בחסות המלחמה, אך לאחרונה המדינה ביטלה הסכם גדול מולה כי לא עמדה בזמנים ● במקביל, ההכנסות צונחות, ההפסד מעמיק והמניה בטלטלה ● בכירים לשעבר בחברה: "המנכ"ל רועי דגני סטוריטלר כריזמטי שנהג להציג יכולות שלא קיימות בפועל" ● אירודרום הגיבה כי "לא מחפשים אשמים, רק איך להשתפר" - ומספר שעות לאחר מכן דגני התפטר

הודיע על התפטרותו. המייסד והמנכ''ל רועי דגני / צילום: איל יצהר
הודיע על התפטרותו. המייסד והמנכ''ל רועי דגני / צילום: איל יצהר

בימים שבהם החברות הביטחוניות נחשבות ל"סחורה חמה" בישראל, אירודרום בולטת בכותרות דווקא בהקשר שלילי. החברה, בראשות המנכ"ל רועי דגני, הודיעה באיחור ניכר על ביטול עסקת כטב"מים עם משרד הביטחון בשל אי עמידה במועדי אספקה, וזאת לאחר החלפות תכופות של סמנכ"לים ודירקטורים. מניית החברה, שבשיא המלחמה הצליחה לשלש את שוויה, שינתה כיוון בחדות ומתחילת השנה צללה בקרוב ל־40%.

השבוע בתעשיות הביטחוניות | המדינה שמצטרפת לשוק הסוער עם מל"ט מתאבד חדש
המומחה שטוען: זו התוכנית של טראמפ מאחורי התקיפות בעזה

בראיונות עם גורמים בכירים לשעבר בחברה, נחשפת תמונה מטרידה של ניהול בעייתי, של אדם כריזמטי ובעל חזון, אך כזה ש"מציג יכולות שלאו דווקא יש לחברה בפועל" ו"מבטיח יותר ממה שהיא יכולה לעמוד בו".

כחמש שעות לאחר קבלת התגובה מדגני ואירודרום, שמובאת בסוף הכתבה, התפרסמה באתר הבורסה הודעת ההתפטרות של המנכ"ל. "מיום הקמת החברה לפני כ־11 שנים, היה לי הכבוד לנהל אותה", כתב דגני. "במהלך תקופה משמעותית זו חווינו הישגים רבים לצד אתגרים לא מבוטלים". עוד הוסיף שהוא "משוכנע כי באמצעות ניהול נכון ומקצועי ניתן יהיה להאיץ את קצב צמיחתה של החברה". דגני ימשיך לכהן כמנכ"ל עד ל־1 באפריל (או מאוחר יותר אם יידרש) וכן ישמור על מקומו בדירקטוריון.

מה עומד מאחורי הטלטלות של החברה שעשויה הייתה להיות להבטחה גדולה בתחום, ולאן מועדות פניה?

שני ביטולי עסקאות בתוך שנה אחת

תחילת שרשרת האירועים בהחלטת ועדת המכרזים במשרד הביטחון באוקטובר האחרון לבחור באירודרום לרכש כטב"מים בסך 73.6 מיליון שקל. ב־26 בפברואר, הודיעה החברה כי בעקבות שיחות שנערכו מול הלקוח הממשלתי, היא מעריכה שבכוונתו "להודיע על צמצום היקף ההזמנה", אחת מבין חמש הזמנות מטעמו.

כבר ב־2 במרץ הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לאישור תובענה בסך כ־9 מיליון שקל כייצוגית כנגד החברה, הדירקטורים ודירקטור לשעבר. בבקשה נטען כי אירודרום הפרה חובות דיווח וגילוי מכוח חוק ניירות ערך וכן נהגה ברשלנות מאחר שלא עדכנה כי עומדת לרשות הלקוח הזכות לצמצם את היקף ההזמנה.

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

השבוע החברה דיווחה רשמית לבורסה כי "על כוונת הלקוח להודיע לחברה על צמצום היקף ההזמנה, כולה או רובה", וזאת "לאור טענתו לפיה החברה לא עמדה במועדי האספקה החוזיים". מינהל הרכש במשרד הביטחון לא שש לבצע פעולות שכאלו, אך ועדת המכרזים החליטה לפעול כך הפעם בשל עיכוב של חודשים באספקות הכטב"מים. בה בעת, התקיים שיח שוטף בין הצדדים שבו ניכר כי אף שצה"ל זקוק לציוד, התשובות מאירודרום לגבי אי העמידה בזמנים לא משביעות רצון.

ביטול בתעשיות הביטחוניות הוא אירוע חריג, אבל באירודרום זו פעם שנייה בתוך שנה: באפריל אשתקד דיווחה כי לקוח שרכש ממנה בעסקה בסך כ־3.1 מיליון שקל החליט לשנות את תנאי התשלום, ולכן החברה החליטה לבטל את העסקה. השלכות הביטול ניכרו בתוצאות החברה, שמפרסמת דוחות פעם בחצי שנה. במחצית הראשונה של 2024 רשמה אירודרום הכנסות של 6.6 מיליון שקל - נפילה של 51% ביחס למחצית הראשונה ב־2023, וההפסד גדל פי שלושה ל־5.7 מיליון שקל. לצורך השוואה, את שנת 2023 כולה סיימה עם הכנסות בהיקף של כ־34 מיליון שקל והפסד של כחצי מיליון שקל.

מה שלא פחות משמעותי מביטול העסקה של משרד הביטחון, זה העיכוב המשמעותי בדיווח על החלטת ועדת המכרזים - שהתקבלה ב־4 במרץ אך דווחה למשקיעים רק ב־16 במרץ. בהודעת אירודרום נטען כי החלטת הוועדה הגיעה אליה "ללא סכום נקוב בהודעה ונייר הזמנה מעודכן", וכי ההזמנה המעודכנת התקבלה אצלה רק ב־13 במרץ "לאור תקלה טכנית בגישת החברה למערכת".

כשלה בתחום החקלאות ועברה להפעלת מל"טים

אירודרום נוסדה ב־2014 על ידי דגני עם עוד שלושה שותפים. את דריסת הרגל בתחום טבע דגני בעת שירותו בצה"ל כמפעיל מל"ט מדגם הרמס 450. לאחר השחרור עבד בחברת אירונאוטיקס כמטיס, מדריך, וכן במחלקת הניסויים של החברה.

אירודרום החלה את דרכה בתור ספקית שירותים של אלביט בנושא ניסויים והטסה. כעבור כשלוש שנים, ניסתה להיכנס לתחום החקלאות. "זה היה פלופ", אומר עובד לשעבר בחברה. החברות בתחום המיכון החקלאי לא ראו בנושא פוטנציאל וסירבו לשלם עבור כלי ה־VTOL (המראה ונחיתה אנכית) שפיתחו באירודרום, וכלל מצלמות יום־לילה לצרכי ביטחון ומצלמה מולטיספקטרלית לצרכים חקלאיים.

אירודרום החליטה להתמקד במתן שירותים לחברות הביטחוניות הגדולות - כמו דומות רבות. בניגוד לחקלאות, בתחום מתן שירותי הפעלות מל"טים החברה ידעה הצלחות. בעשור הקודם למשל, כך נודע לגלובס, סיפקה שירותי הפעלה ברואנדה עבור חברת "מטאור איירוספייס" שהקים מנכ"ל התעשייה האווירית לשעבר, יצחק ניסן, לאחר סיום תפקידו. החברה לקחה חלק משמעותי גם במסגרת טייסת "ברון אדום" של חיל האוויר הישראלי: גרמניה החליטה לחכור מישראל שבעה מל"טים מדגם "איתן" של התעשייה אווירית תמורת כ־900 מיליון אירו. במסגרת זאת, תע"א בחרה באירודרום כספקית משנה שתבצע הפעלות ותעביר הכשרות לגרמנים.

החברה הפכה לציבורית כשהפעילות שלה מוזגה ב־2020 לחברת אפליי, שהפכה לשלד בורסאי. לקראת עסקת המיזוג הוערך שוויה של אירודרום ב־50 מיליון שקל, ובתוך כשנה נסקה לכ־373 מיליון שקל בינואר 2021 - עלייה של יותר מ־600%. אולם, מאז חלה ירידה משמעותית וכיום שווי השוק שלה בבורסה בתל אביב הוא כ־39 מיליון שקל. זאת לאחר עלייה של 4% שרשמה בפתיחת המסחר ביום חמישי לאחר התפטרות דגני.

"במשך תקופה ארוכה, הכסף המזומן שהיה לרועי בחברה, היה גדול משוויה", מציין העובד לשעבר בחברה. "הוא גייס בשווי גדול משום שרועי הוא אחד האנשים הכי כריזמטיים שראיתי. הוא יודע להעביר את המסר, ולכן בפעמים רבות מציג יכולות שלאו דווקא יש לחברה בפועל. ייתכן כי זה מה שהשתקף כעת עם משרד הביטחון".

כמו רבות מהחברות הביטחוניות המקומיות, גם אירודרום פרחה בתקופת המלחמה, ומנייתה טיפסה מאז 7 באוקטובר בכ־37%. עם זאת, היא הציגה בדרך תנודתיות קיצונית במיוחד עם לא מעט ימי מסחר שהסתיימו בירידות או עליות בשיעורים דו־ספרתיים. "אירודרום היא חברה מלאה באנשים טובים שבאים וחושבים שהמקום הוא משהו אחד, ולומדים אחרת. כל אחד על בשרו", מספרת בכירה לשעבר בחברה. "האנשים שם מקסימים, אבל זהו פרק בחיי שאני רוצה לשכוח".

את הקשיים של אירודרום רואים כאמור בדוחותיה, שמציגים הכנסות מצטמקות והפסד שהולך ומעמיק. מבט לפעילויות החברה מגלה החלטות תמוהות בהתחשב במצב הפיננסי שלה. בחודש שעבר למשל דיווחה על מזכר עקרונות לא מחייב לרכישת חברה אמריקאית בתחום הכטב"מים בתמורה למזומן והחלפת מניות. אירודרום מיועדת לשלם כ־40%-45% במזומן מתוך שווי חברה של 32 מיליון דולר - סכום שנכון להיום גבוה יותר משווי אירודרום עצמה. באשר לכך מסרה החברה לגלובס כי היא "פועלת להמשך מימוש העסקה ותעדכן בהתאם".

בספטמבר האחרון כתב דגני מכתב לבעלי המניות, שבו ציין שישנם "הישגים שאינם בהכרח משתקפים במלואם בדוחות הכספיים". לדבריו, "אני וצוות ההנהלה מודעים לחשיבות העליונה של הטיפול בירידה בהכנסות, ואנו פועלים בשקיפות מלאה, בנחישות ובמאמץ מתמיד לשיפור התוצאות העסקיות של החברה, תוך המשך השקעה במו"פ, הקטנת הוצאות והגברת היעילות לטובת השגת תוצאות אופטימליות לבעלי המניות".

בפועל, ניכר כי הוא לא נהנה מאמון מלא בדירקטוריון, כששתי הדח"ציות מיה נצר וחנה פרי־זן הודיעו בדצמבר על התפטרותן, בשל טענות על אופן ניהול החברה ושיתוף הפעולה של המנכ"ל עם הדירקטוריון.

חזון גדול, הבטחות בשמיים וניהול אגרסיבי

בכיר לשעבר באירודרום שעבד בה כמה שנים, אומר כי חברה ציבורית צריכה להתנהל אחרת. "לדגני יש חזון. הוא רואה 12 צעדים קדימה, אבל לפעמים הקטר מתנתק מהרכבת. לעתים הוא מבטיח יותר ממה שהחברה יכולה לעמוד בו. כשהנהלה בכירה מתחלפת לעתים כה תכופות, אדם אמור לשאול את עצמו שאלות - אבל הוא לא מצליח לעשות זאת".

זה גם מה שמתאר העובד לשעבר בחברה. "אירודרום היא חברת שירותים שהיכולת שלה לעשות סקייל מוגבלת מאוד. רועי הוא 'סטוריטלר' כל־כך טוב, שלוקח את היכולת הזו כדי להציג דברים שהם לאו דווקא בני־יישום. יש לו ידע גבוה, אבל כששמעתי על מה שקרה עם משרד הביטחון, לא נפלתי מהכיסא. כשאתה כל הזמן מנסה להציג מצג מסוים, אבל יוצא שאתה לא עומד במילה, המוצר שלך לא כמו שהבטחת ואתה לא עומד בזמנים - זו התוצאה".

טענות ששבות ועולות בפי גורמים שונים שעבדו באירודרום הן לניהול כוחני במיוחד של דגני. "עובדים פחדו ממנו", מספר עובד לשעבר. "הסגנון ניהול שלו מאוד אגרסיבי. הוא דורש המון, והרבה פעמים הוא לא היה מכיל. כשתוך שנים ספורות עוזבים כמה סמנכ"לי כספים, זה מעיד על קיומה של בעיה. משהו לא תקין בתחלופה כזו של כוח אדם. רועי רואה, בעיקר, את טובתו האישית. הוא לא מהסס לפטר, ואין לו בעיה עם הדרך שבה זה יעשה. מול המטרה, לא מעניין אותו כלום. לא סתם הוא הגיע לאן שהגיע, אבל בדרך הוא משאיר אדמה חרוכה. אנשים לא רוצים לשוב לעבוד איתו".

הבכיר לשעבר מסכם כי עשה מבחינתו את המקסימום, אף שלא הכל הלך חלק. "זה הסתיים לא טוב, כמו שמסתיים עם עוד אנשים בחברה. אם זה בן אדם אחד, אז יכול לקרות, אבל זו תופעה שמראה על הבן אדם שמוביל את החברה".

אירודרום: "טענות מופרכות, פעלנו כחוק"

מאירודרום ודגני נמסר בתגובה: "הטענה הנטענת בבקשה לאישור תובענה כייצוגית מופרכת מיסודה. החברה נסמכת על יעוץ משפטי מהמשרדים הגדולים והנחשבים בישראל ובהתאם לכך פועלת לפי כל דין. טענות אלו מגיעות מתובע סדרתי באמתחתו עשרות תביעות כנגד חברות ציבוריות בישראל".

באשר לביטול העסקאות והשיהוי בדיווח על החלטת ועדת המכרזים, הגיבה החברה כי "כל ניסיון להציג את הדברים באופן הזה אינו ראוי להתייחסות רצינית, החברה נקטה משנה זהירות ודיווחה על כך עוד בטרם צמצם הלקוח את ההזמנה ואף הוסיפה הבהרות והרחבות הן במסגרת הדיווח הראשון והן במסגרת דיווח משלים מספר ימים לאחר מכן".

החברה התייחסה בתגובתה גם לטענות העובדים לשעבר בנוגע להתנהלות ולחלופה המהירה של הדירקטורים: "החברה מעסיקה עשרות עובדים והעסיקה מאות עובדים לאורך העשור האחרון. המשאב האנושי הוא אחד מהנכסים החשובים בחברה והחברה מתייחסת לכך בחשיבות הראויה. החברה מודה לדח"צים על כהונתם על אף שזו הייתה קצרה מהצפוי. איננו מחפשים אשמים, רק את הדרך להשתפר ולהיות טובים יותר בפעם הבאה".

עוד כתבות

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock, defotoberg

בעלות של מיליוני שקלים: משרד התחבורה מפקיע תחב"צ להילולה בהר מירון

משרד התחבורה מסיט רכבות ואוטובוסים לטובת מבצע ההילולה בהר מירון, שתתקיים בלילה שבין הימים חמישי ושישי בשבוע הבא ● בין היתר, תחנת כרמיאל תיסגר לשירות, ולא יופעלו רכבות בקו באר שבע-ת"א בין השעות 9:00-13:00 ● מדובר בהיערכות חריגה בהיקפה לעומת שנים קודמות

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם הממשלה, נבחר לנציב תלונות הציבור על שופטים

קולה, ששימש כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת וישב בהרכב שזיכה את רומן זדורוב, הוא הנציב הראשון שלא כיהן כשופט בבית המשפט העליון ● מאז פרישתו הביע עמדות המזוהות עם הרפורמה המשפטית וקבע כי פיטורי היועמ"שית "זה לא קץ הדמוקרטיה" ● הוא נבחר ע"י ועדה שבשליטת הקואליציה ובהתאם לחוק אשר בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירות נגדו

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: Associated Press, Nic Coury

"תזנק ב-40%": האם אנבידיה תחזור להיות הכוכבת הלוהטת בוול סטריט

לאחר פתיחת שנה עגומה, מניית אנבידיה מציגה התאוששות בחודש האחרון ● במקביל, הדיווחים כי טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים בארה"ב צפויים לתת רוח גבית למניה ● ב-FactSet מעריכים כי לאנבידיה יש פוטנציאל אפסייד עצום ● ואילו עוד מניות טכנולוגיה צפויות לעלות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הרפורמה שלא מורגשת: מה קרה להבטחה לחסוך 6,000 שקל למשפחה?

קרוב לחצי שנה חלפה מאז שרפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" נכנסה לתוקף, אבל בינתיים המחירים כמעט בכל קטגוריה רק מטפסים ● במשרד הבריאות, אחד הגופים האמונים על התוכנית, נשמעים יותר מסויגים לגבי היעד: "אם יהיו השפעות על יוקר המחיה - מבורך"

מניות השבבים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, Shutterstock

טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים שקבע ממשל ביידן

לפי דיווח בבלומברג, ההגבלות החדשות על יצוא שבבי בינה מלאכותית שקבע ביידן, שאמורות להיכנס לתוקף ב-15 במאי לא ייאכפו, ובמקומן תפותח מערכת פיקוח פשוטה יותר ● לאחר הדיווח, מניית אנבידיה עלתה ב-3.1%

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה שחותמת עם טראמפ על הסכם סחר ראשון

על פי דיווח שפורסם בניו יורק טיימס, ברטיניה צפויה להיות המדינה הראשונה לחתום על הסכם סחר עם ארה"ב ● אמש פרסם טראמפ כי יקיים היום מסיבת עיתונאים במהלכה יכריז על הסכם סחר משמעותי, אך לא פירט באשר לזהות המדינה עמה נחתם ההסכם או בנוגע לתנאיו

המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ

ותודה להודו: מה עומד מאחורי הזינוק של החברה הביטחונית בבורסת ת"א

דווקא לאחר שגייסה הון ממוסדיים בדיסקאונט של 8% על מחיר השוק, זינקה מניית יצרנית המרעומים ארית לשיא חדש ● בשוק מעריכים כי הסיבה היא העימות המתפתח בין פקיסטן להודו, שבה יש לחברה משדרות פעילות משמעותית ● גם לאלביט ותע"א פעילות נרחבת במדינה

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

חבר של ביל אקמן, האיש הטוב של עולם ההשקעות: הכירו את המיליארדר שמאחורי תרומת הענק

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות

רוני אשורי (מימין), שי כהן, רענן גבירצמן, אוולין לנדמן, קית' מורטון. הנהלת פרוטאנטקס / צילום: איל יצהר

החברה של יוצאי מלאנוקס מגייסת לפי שווי של יותר מחצי מיליארד דולר

פרוטאנטקס, שמנכ"ל אינטל העולמית נמצא בדירקטוריון שלה, מייצרת רכיב להוזלת עיבוד ה־AI ומגייסת כ־50 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל־600 מיליון דולר ● אנבידיה במו"מ לרכישת מוצריה

אליהו יוסיאן בפרסומת של מזגני טורנדו / צילום: צילום מסך

משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"

לאחר שהבעלים של מזגני טורנדו הגן על הבחירה בהשתתפות אליהו יוסיאן ואמר כי לדעתו אין סיבה להוריד את הפרסומת מהאוויר, מנכ"ל קבוצת מקאן, שאחראית על הפרסומת, הודה שהבחירה הזו דווקא הייתה טעות

גם זה קרה פה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: שלומי יוסף

תיקון בשווקים? חלק מהמשקיעים הבינו, וחלק עדיין תופסים את הראש

מה אפשר ללמוד מפסק הדין של חניון הברזל ● בהסתדרות המורים העדיפו את הוותיקים על הצעירים ● והתשואות לא התרגשו מהטלטלה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גיל לוריא, ראש תחום הטכנולוגיה בבית ההשקעות האמריקאי D.A. Davidson / צילום: DA Davidson

"הכי פחות שורי" על אנבידיה, ומאמין שגוגל צריכה להתפצל: הישראלי שהפך לכוכב בשוק האמריקאי

בעידן שבו מניית אנבידיה הפכה לדת, גיל לוריא בחר להיות כופר ● בראיון לגלובס מספר ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב–D.A. Davidson מדוע הוריד את דירוג כוכבת השבבים ל"ניטרלי" - עוד הרבה לפני המכסים של טראמפ, סוקר את התמורות בהשקעה בטכנולוגיה ומסביר מה ענקיות ההייטק צריכות לשנות בתקופה הנוכחית

''מגדלי הקצינים'' בלוד. ''זה כלי מצוין של צה''ל'' / הדמיה: 3 Dvision

צה"ל משווק דירות לאנשי קבע: כמה הן עולות ומי יכול לרכוש?

עמותות המגורים החלו לאחרונה לשווק כמעט 500 דירות בשישה פרויקטים ברחבי הארץ עבור אנשי כוחות הביטחון ● מה גובה ההנחות ומי יכול לקנות

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

האחים שקיבלו תיק השקעות לבר מצווה מגיעים לנאסד"ק אחרי שנים של דחיות

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

גן החשמל בת''א / צילום: תמר מצפי

אחרי הכישלון: עיריית תל אביב מציבה רף מינימום גבוה ל"גן החשמל"

העירייה יוצאת בניסיון נוסף לשיווק הקרקעות להקמת כ-60 דירות ● קובעת רף של כ–102 מיליון שקל, למרות שההצעות הקודמות היו נמוכות בהרבה