אחת המשפחות החזקות במגזר העסקי בישראל בדרך לטלטלה: קבוצת האחים נקש, שלה היו שותפים ב-50 השנים האחרונות האחים אבי, ג'ו ורפי נקש, צפויה להתחיל בקרוב בתהליך לפירוק השותפות בישראל - כך נודע לגלובס.
המהלך צפוי להשפיע, בין היתר, על החזקות הקבוצה בחברת התעופה ארקיע, ברשת המלונות אורכידאה ובקבוצת אמפא, שבבעלותה נמל אילת, ואשר מתוכננת לצאת להנפקה בבורסה.
● מנכ"ל הבורסה: "אני לא מבין למה חברות ההייטק הישראליות לא נסחרות בתל אביב"
● ניתוח | אלטשולר שחם מאבד את השליטה בשוק הגמל, ומיטב מסתמן כיורש
קבוצת נקש מוחזקת על-ידי נאמנות שבשליטת אבי נקש, המחזיקה בשליש מהקבוצה; נאמנות אוליב, המחזיקה בשיעור דומה; ונאמנויות של ג'ו ורפי נקש. הקבוצה כוללת שורה ארוכה של חברות פרטיות ושותפויות, המחזיקות בנכסים המרכזיים של הקבוצה.
פירוק השותפות צפוי אפוא להיות תהליך מורכב, ובשלב זה עדיין לא ברור איזו צורה הוא ילבש. הפירוק לא אמור לחול על ההחזקות המשותפות בחו"ל, ובקבוצה מקווים כי הפירוק יתבצע תוך הסכמות וללא צורך בהתערבות בית המשפט מעבר לנושאים הפרוצדורליים.
"אנחנו שניים מול אחד"
ברקע ההיפרדות הדרמטית מצויה המחלוקת הנמשכת בין האחים לגבי העסקת אבי חורמרו, ששימש כמנהל בכיר בחברות הקבוצה בישראל. בעוד שאבי נקש מוביל מאבק משפטי נגדו בטענה כי נטל לעצמו זכויות במיליונים מהקבוצה, ג'ו ורפי נקש אינם שותפים לביקורת על המנכ"ל לשעבר. באחרונה התנהל במיאמי הליך גישור בין האחים שנועד לסיים את המחלוקת, אך הוא כשל.
במאי 2024 הגישה הנאמנות של אבי נקש לבית המשפט בקשה לנהל תביעה נגזרת נגד חורמרו. נקש טען כי חורמרו, ששימש לאורך שנים כמנכ"ל וכיו"ר הדירקטוריון בחברות הקבוצה, נטל לעצמו זכויות בהיקפים של "עשרות (אם לא מאות) מיליוני שקלים" מחברות הקבוצה. עוד טען נקש כי חורמרו ביצע עסקאות עם חברות בקבוצה ללא האישורים הנדרשים, וכי פעל בניגוד עניינים.
חורמרו טען כי כל פעולותיו בוצעו כחוק ובאישור האחים נקש. עורך דינו אמר כי מדובר ב"טענות סרק מופרכות", וכי התנהלות חורמרו הייתה "מקצועית וללא רבב".
ג'ו ורפי נקש לא היו שותפים לטענות של אבי נגד המנכ"ל הוותיק, ואחד האחים אף אישר לגלובס כי "אנחנו שניים מול אחד. חורמרו עשה עבודה נפלאה".
פשרה מול חורמרו
ביולי נחתמה פשרה בין קבוצת נקש ובין חורמרו, שלפיה חורמרו יעביר לקבוצה 5 מיליון שקל ויישאר בתפקידיו עד ינואר 2025. לאחר מכן תוכל הקבוצה לסיים את העסקתו. חורמרו יעביר חלק מזכויותיו בתאגידים לקבוצה, וישמור אצלו זכויות אחרות. עוד סוכם כי אמפא - חברת ההחזקות שבשליטת קבוצת נקש ושלומי פוגל - תרכוש את החזקות חורמרו (3%) בחברת אמפא ישראל 2016, והוא יעביר את מחצית התמורה לקבוצת נקש.
למרות הפשרה, אבי נקש ביקש להמשיך בתביעה ואף קיבל אישור מהשופטת מיכל אגמון-גונן להעלות את הסכום שתבע ממיליונים בודדים ל-65 מיליון שקל. לדבריו, מהסכם הפשרה נלמד "על זכויות נוספות שנטל לעצמו חורמרו בתאגידים נוספים, ועל החלטת גורמים בקבוצת נקש להותיר בידיו סכומי כסף וזכויות המהווים חלק גדול ממה שגזל".
חורמרו טען כי נקש מבקש לטרפד את הסכם הפשרה למרות שידע על המגעים לחתימתו. חברות בקבוצה שניהל, ובהן מלון ימית ומלון אורכידאה, טענו נגד הבקשה של נאמנות נקש כי לא מדובר ב"בקשה אמיתית שמטרתה לבחון את טובת החברות, אלא בסכסוך משפחתי אישי שהמבקשת מציגה כהליך משפטי".
באחרונה ביקש חורמרו מבית המשפט לסלק את התביעה על הסף.