חצי שנה נוספת בתפקיד ו-5 מיליון שקל: הפשרה בין קבוצת נקש למנכ"ל הוותיק

אבי נקש, המחזיק עם אחיו בקבוצה, תבע את המנכ"ל אבי חורמרו ביוני, בטענה כי נטל לעצמו זכויות יתר • כעת נחתמה פשרה מול הקבוצה, אך האח התובע מתנגד והעלה את הסכום ל־65 מיליון שקל

מימין: אבי נקש ואבי חורמרו / צילומים: אביב חופי, רוני שיצר
מימין: אבי נקש ואבי חורמרו / צילומים: אביב חופי, רוני שיצר

הסכם פשרה שנחתם בין קבוצת נקש, המחזיקה בארקיע ובנכסי נדל"ן, לבין המנכ"ל אבי חורמרו, חושף את הטלטלה שעוברת הקבוצה. ביוני נחשף בגלובס כי אבי נקש הגיש בקשה לנהל תביעה נגזרת (תביעה שמגיש דירקטור או בעל מניות בשם החברה בגין נזק שנגרם לה אך היא נמנעת מלתבוע) נגד חורמרו. לטענת נקש, המנכ"ל נטל לעצמו זכויות בהיקפים של "עשרות (אם לא מאות) מיליוני שקלים" מחברות הקבוצה. עוד טען נקש כי חורמרו ביצע עסקאות עם חברות בקבוצה ללא אישורים, וכי פעל בניגוד עניינים. חורמרו הכחיש.

גדעון תדמור היה יד ימינו של יצחק תשובה. היום הוא נושף בעורפו
מי עדן מחליפה בעלות בפעם השלישית. זו החברה שתרוויח מכך

במסגרת התביעה שהגיש, טען נקש כי בעודו ממתין לתגובה לטענותיו מהחברות שניהל חורמרו, נודע לו כי החברה השולטת בקבוצת נקש "מצויה בשלבים מתקדמים של משא־ומתן" להסכם פשרה עם חורמרו. כעת נודע כי אומנם נחתם הסכם פשרה בין סאב טרמינל החזקות, חברה המחזיקה באמצעות שרשור בתאגידים בקבוצת נקש, לבין חורמרו. ההסכם נועד להכנס לתוקף ביולי האחרון.

תנאי הפשרה

לפי ההסכם, שצורף לתגובה שהגישו לבית המשפט חברות בקבוצת נקש (בהן מלון אורכידאה ומלון ימית), עלו טענות לפיהן חורמרו לא שילם עבור החזקות שרכש בתאגידים של הקבוצה ולא החזיר הלוואות. קבוצת נקש הזמינה שלוש בדיקות בנושא: האחת מפירמת ראיית החשבון בייקר טילי, השנייה מ־BDO והשלישית ממשרד רו"ח ברלב.

לעמדת חורמרו, כל פעולותיו בוצעו תוך פיקוח וקבלת אישורים מנציגי קבוצת נקש.

בפשרה סוכם כי חורמרו יעביר לקבוצת נקש 5 מיליון שקל ויישאר בתפקידיו למשך 6 חודשים (עד לינואר). לאחר מועד זה תוכל הקבוצה לסיים את העסקתו. חורמרו יעביר חלק מזכויותיו בתאגידים לקבוצה וישמור אצלו זכויות אחרות.

עבור העסקתו ישתכר חורמרו 200 אלף שקל בחודש. מי שאמורה לשאת בעלות שכרו היא אמפא, חברת ההחזקות שבשליטת קבוצת נקש ושלומי פוגל. באחרונה פורסם כי אמפא מיועדת להנפקה בתחילת 2025 ומהסכם הפשרה עולה כי דירקטוריון הקבוצה יורכב משלושה נציגים של קבוצת נקש ומשלושה נציגים של פוגל. אמפא תרכוש את החזקות חורמרו (3%) בחברת אמפא ישראל 2016, והוא יעביר את מחצית התמורה לקבוצת נקש.

רכיבים נוספים בהסכם הפשרה עוסקים בבקשה לתביעה נגזרת שהגיש אבי נקש נגד חורמרו, ובתוך כך חושפים את עומק המחלוקת שעורר ההליך בקרב שלושת האחים. לפי הפשרה, קבוצת נקש תתנגד לתביעה שהגיש אבי נקש "מטעמים משפטיים וטכניים". קבוצת נקש וחורמרו מעניקים זה לזה פטור מכל טענה או תביעה, וזאת מבלי להכיר באחריות כלשהי, אך חורמרו רשאי לנהל הליכים מול אבי נקש והחברות שבבעלותו. אם יוגשו תביעות בניגוד לסעיף הפטור, הצדדים ישפו זה את זה על הוצאותיהם. הדבר יחול גם לגבי התביעה הנגזרת שיזם אבי נקש.

סאב טרמינל, החברה החתומה מול חורמרו על הפשרה, מסכימה כי ההסכם מחייב את כל קבוצת נקש. לפי ההסכם, החברה תאשר פנימית את הפשרה באמצעות קבלת ההסכמה של שני שלישים מבעלי מניותיה - הסדר הרומז, לכאורה, לכך שהאחים רפי וג'ו נקש יוכלו לאשר את הפשרה בניגוד לעמדת אבי נקש. הדברים מגיעים בהמשך לפרסום בגלובס ביוני, לפיו אחד האחים אישר כי "אנחנו שניים מול אחד. חורמרו עשה עבודה נפלאה".

סכום התביעה זינק

מסמכים שהוגשו לבית המשפט מלמדים כי הפרשה טרם הסתיימה. מתגובתו של חורמרו עולה כי בחודש שעבר ביקש אבי נקש לתקן את כתב התביעה ולהעמידו על סכום של כ־65 מיליון שקל. זאת, לעומת סכום של "מעל 2.5 מיליון שקל" בבקשה המקורית.

עורכי דינו של חורמרו מתנגדים לתיקון ומסבירים כי נקש לקח חלק במגעים לפשרה. השופטת מיכל אגמון־גונן מבית המשפט הכלכלי בתל אביב, אשר בפניה מתנהל התיק, תידרש להכריע במחלוקת.

פניית גלובס לתגובה מחורמרו ובאי־כוחו, מאבי נקש ומאחד מהאחים נקש לא נענתה עד לפרסום הידיעה.