יחידת ההשתתפות של שותפות חיפושי הנפט נאוויטס פטרוליום זינקה ביום ראשון בכ־8% ומשלימה עלייה של מעל ל־130% מתחילת השנה, לאחר שזו הודיעה על האצת פיתוח מאגר הנפט העיקרי שלה - שננדואה שבמפרץ מקסיקו. בעקבות תוכנית הפיתוח המורחבת, התזרים המהוון של נאוויטס מפרויקט שננדואה עלה בכ־11% ל־3.9 מיליארד דולר (מהוון).
● גם שנה בצמרת התשואות לא עזרה לאטשולר שחם להפסיק לאבד לקוחות
● מי עדן מחליפה בעלות בפעם השלישית. זו חברת המשקאות שצפויה להרוויח מכך
נאוויטס, שמוביל גדעון תדמור, מחפשת ומפיקה נפט בצפון אמריקה. השותפות נוסדה ב־2016 על ידי תדמור, המשמש בה כיו"ר. נאוויטס, לאחר הזינוק היומי נסחרת לפי שווי של 7.5 מיליארד שקל, המקנה להחזקותיו של תדמור (11% מהון השותפות), שווי של מעל 800 מיליון שקל.
לאחר עלייה מטאורית של 380% בשלוש שנים, מתקרב שווי השוק של נאוויטס לזה של קבוצת דלק של יצחק תשובה, העומד על כ־8.5 מיליארד שקל (על נאוויטס לעלות בקצת יותר מ־10% כדי להגיע לשווי זה). זאת, למרות שקבוצת דלק פועלת בהיקפים גדולים בהרבה, וגם מרוויחה לאין שיעור יותר מנאוויטס.

בכיר לשעבר בתחום החיפושים אצל תשובה
תדמור (61), נחשב בעבר לגורם הבכיר בתחום חיפושי הגז בקבוצת דלק, שם כיהן בתפקידי מפתח בחברות ובשותפויות האנרגיה של הקבוצה. טרם פרש מהקבוצה ב־2016 לטובת הקמתה של נאוויטס, הוא שימש כיו"ר דלק קידוחים (כיום ניו-מד).
עוד קודם לכן כיהן כמנכ"ל דלק אנרגיה, החברה הבת של קבוצת דלק שחלשה על שותפויות הקבוצה. במהלך שנות כהונתו בדלק הפך תדמור מזוהה עם תגליות הגז הגדולות של הקבוצה - "ים תטיס", "תמר" ו"לוויתן". בעת עזיבתו את קבוצת דלק הוערך שווי התגמולים להם זכה תדמור במהלך שנותיו בקבוצה של תשובה הסתכם במאות מיליוני שקלים.
המאגר שיניב לתדמור מאות מיליוני דולרים
מאגר הנפט העיקרי של נאוויטס כיום הוא כאמור שננדואה, שפוטנציאל ההפקה בו עבור השותפות (חלקה 49% מהמאגר) עומד על 211 מיליון חביות נפט. את המאגר רכשה השותפות ב"מחיר מציאה" של פחות מ־2 מיליון דולר בשנים 2018־2020, והוא צפוי להתחיל להפיק נפט ברבעון השני של 2025. בנאוויטס מעריכים כי המאגר צפוי להניב לה הכנסות של כ־700 מיליון דולר ב־2025 וסכום כפול מכך בשנה שלאחר מכן.
בהודעתה הנוכחית דיווחה כאמור נאוויטס על הרחבה נוספת של הפעילות במאגר, שתכלול קידוח של שתי בארות הפקה נוספות והתקנה של משאבה תת ימית להגברת קצב זרימת הפקת הנפט בו. לפי מצגת של השותפות, בשנה הבאה יעמוד קצב ההפקה היומי בשננדואה על 80 אלף חביות נפט ביום, כשבהמשך יגדל כושר ההפקה במאגר לכ־120 אלף חביות ביום לקראת סוף שנת 2027 ויורחב ל־140 אלף חביות בעתיד הרחוק יותר.
הרחבת ההפקה במאגר נועדה לתת מענה להיקפי הפקה נוספים מהבארות החדשות, ומפרויקטים נוספים, להם מתקן ההפקה של שננדואה ישמש כנקודת חיבור אזורית (HUB). מתקן ההפקה של שננדואה ישמש את מאגר הנפט מוניומנט הסמוך לו (כ־27 קילומטר דרומית לשננדואה), שבו מחזיקה נאוויטס בכ־29%. כמו כן הוא יסייע למאגר הנפט יוקטן צפון (שננדואה דרום), שבו מחזיקה נאוויטס בכ־42% מהזכויות.
האופטימיות של המשקיעים מוצדקת?
הדוחות הכספיים של נאוויטס עדיין לא מסבירים את האופטימיות העצומה של המשקיעים, והיא נעוצה בהערכות לגידול דרמטי בהפקת הנפט משננדואה בשנים הבאות. את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה נאוויטס עם הכנסות של 59 מיליון דולר, שחיקה של 15% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, שנבעה מירידה מההכנסות מהפקה (בשדות דנברי ופרויקט בקסקין שבצפון אמריקה) וכן מירידה במחיר הממוצע של חבית נפט. הרווח הנקי של השותפות נפל בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה ב־63% ל־15 מיליון דולר.
נאוויטס הציגה בשיחת ועידה עם משקיעים את מנוע הצמיחה העתידי שלה לשנים הקרובות: תגלית בשם סי ליון בדרום אמריקה (סמוך לאיי פוקלנד, לא הרחק מארגנטינה). זו התגלית הרביעית בגודלה בעולם שהינה כשירה להשקעה ופיתוח (FID), טענה הנהלת נאוויטס בשיחה. טרם כניסתה של נאוויטס כשותפה בתגלית בוצעו כבר 20 קידוחי חיפוש בהשקעה כוללת של 1.3 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.