גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בן 58, גבר, אקדמאי ומרוויח מעל 10 מיליון שקל בשנה: שיאני השכר בבורסה נחשפים

עלות שכרם הכוללת של 20 שיאני השכר הישראלים בבורסה קפצה ב־2024 ל־370 מיליון שקל, וגם השנה כמחצית מהתגמול מורכב ממניות ● מיהו שיאן השכר שכבר שנים שומר על המקום הראשון, איך נדחקו מהרשימה המנכ"לים של יצחק תשובה, ומה כדאי ללמוד כדי להפוך לשיאן שכר? ● וגם: הנשים שנעלמו

בצלאל מכליס, איציק וייץ, הראל ויזל, דוד פתאל, ברק עילם / צילום: אסף שילה ישראל סאן, אלעד גוטמן, כדיה לוי, שלומי יוסף
בצלאל מכליס, איציק וייץ, הראל ויזל, דוד פתאל, ברק עילם / צילום: אסף שילה ישראל סאן, אלעד גוטמן, כדיה לוי, שלומי יוסף

המנהלים הבכירים בחברות הנסחרות בבורסה בתל אביב יזכרו את 2024 לא רק בתור השנה שבה שוק המניות הישראלי זינק, למרות מלחמת "חרבות ברזל", אלא גם ככזו שבה הם המשיכו ליהנות מתגמולים גבוהים במיוחד.

הישראלית שזינקה בוול סטריט לשיא כל הזמנים
מס היסף החדש: מי חייב לשלם, ומי זכו לפטור?

מבדיקת גלובס עולה כי 20 שיאני השכר בחברות הגדולות בבורסה, הנכללות במדד ת"א 125, זכו אשתקד לתגמולים בעלות כוללת של כמעט חצי מיליארד שקל (496 מיליון שקל). מדובר בירידה של כ־4% ביחס ל־20 השיאנים שנכללו ברשימה בשנת 2023. אבל כמעט מחצית מהמנהלים ברשימת השיאנים (8 במספר) הם זרים המשמשים בתפקידים בכירים בשתי חברות דואליות גדולות - טבע ונייס. כש"מנקים" מהרשימה את אותם בכירים ונותרים עם 20 השיאנים בעלי דרכון ישראלי, מתקבל שכר מצרפי של כ־370 מיליון שקל אשר מהווה עלייה של יותר מ־13% ביחס לשכרם של "השיאנים הישראלים" בשנת 2023.

קווים לדמותו של שיאן השכר הישראלי

סף הכניסה לרשימת 20 השיאנים ישראלים עומד על 10 מיליון שקל - גבוה ב־3 מיליון שקל בהשוואה לשנה שעברה. השכר החציוני שלהם הוא 14 מיליון שקל, כאשר הרכיב ההוני היווה 42% מעלות השכר הכוללת שלהם, נמוך מאשר בשנה שעברה (53%).

שיאן השכר של הבורסה בתל אביב ב־2024 הוא המנכ"ל הפורש של חברת הטכנולוגיה נייס, ברק עילם, עם תגמול שנתי בעלות של 87 מיליון שקל ואחריו מנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס (57.4 מיליון שקל). מבין המנהלים הישראלים, הבאים בתור לאחר עילם הם מנכ"ל חברת ה־IT מטריקס מוטי גוטמן, סמנכ"ל הכספים של טבע אלי כליף, המנכ"ל הפורש של קבוצת עזריאלי אייל חנקין ומנכ"ל אלביט מערכות בצלאל מכליס - כולם עם שכר שנתי בעלות של 20 מיליון שקל ומעלה.

עוד עולה מבדיקת גלובס כי הגיל הממוצע של שיאני השכר עומד על 58 שנה - מהם שניים בני 73 וארבעה בני פחות מ־50. כל השיאנים ברשימה הם גברים. אין אפילו אישה אחת. באשר לוותק: משך הזמן החציוני שבו עובדים אותם מנהלים בחברות עומד על 12 שנה, והממוצע על 13 שנים.

כמעט מחצית מאותם בכירים הם בעלי תואר ראשון בלבד (הרוב למדו כלכלה או הנדסה), וכ־43% גם בעלי תואר שני (בעיקר במנהל עסקים). לאחד מתוכם השכלה תיכונית בלבד. ונרחיב עליו בהמשך.

יש דבר כזה שכר גבוה מדי?

שכר גבוה לא בהכרח משליך ישירות על ביצועי המנכ"ל. ודוגמה לכך ניתן למצוא במערכת הבנקאית. משנת 2017, שכר מנכ"לי הבנקים מוגבל על פי חוק לעד פי 35 מזה של מקבל השכר הנמוך בחברה. מחקר של בנק ישראל, שיצא בשנה שעברה, מצא כי לא נרשמה ירידה בביצועי הבנקים בשנים שעברו מאז נכנס החוק לתוקף, אם כי התחלופה שלהם התגברה. פערי השכר בבנקים הצטמצמו, ויש שיאמרו שהם אף הפכו יעילים יותר, כי מראש הם נכנסים לתפקיד על מנת להפגין ביצועים שישמשו מקפצה לכיסא הבא.

אז האם שכר שנתי של 10־87 מיליון שקל זה לא יותר מדי? בעבר גל סטאל, יו"ר ובעלים של חברת הייעוץ אנטרופי, שלו ניסיון רב באישור חבילות תגמול לבכירים, חשב שכן. אבל כיום, הוא מודה ששינה את דעתו: "פעם הייתי קפדן ובעד להגביל את שכר הבכירים. אבל שיניתי גישה כי העולם השתנה לגמרי, אנחנו בעולם משוגע. בעלי המניות והדירקטוריון צריכים יציבות בהנהלה. אם אתה שט בים סוער, לפחות שהקפטן יהיה אחד שאתה אומר 'אני נמצא בידיים טובות' ומוכן לשלם מה שצריך כדי שיביא אותנו לחוף מבטחים.

"בגלל השינויים בעולם, היום לא הייתי מגביל שכר של מנכ"ל טוב שמצליח לתת ערך. אם הייתי דירקטור בהנהלה של חברה ואני יודע שיש לי מנכ"ל עם יכולות גבוהות שיודע לקרוא את התמונה ולממש זאת כמו שצריך - הייתי עושה הכל כדי לשמר אותו, וזה גם לא משנה מה הגיל שלו".

המנכ"ל שלקח יותר מחצי מיליארד שקל

עלות שכר הבכירים מורכבת משלושה רכיבים מרכזיים: שכר חודשי ותוספות נלוות, מענקים שונים הנגזרים מעמידה ביעדים, וכן תגמול הוני - בדרך כלל אופציות או מניות חסומות של החברה, שאינן בכסף מזומן ונועדו לתמרץ את הבכיר לטווח הארוך.

התגמול ההוני מהווה רכיב מכריע של יותר מ־80% אצל שיאן השכר לשנת 2024, ברק עילם מנייס . מניית החברה רשמה אשתקד תשואה שלילית של 14%, על רקע פרישתו של עילם וגם על רקע אכזבה מתוצאות החברה, כשמתחילת השנה הנוכחית היא ממשיכה לאבד גובה. עילם, שצמח בנייס ועבד בה במשך כל הקריירה המקצועית שלו, צבר בעשור האחרון תגמולים בעלות מדהימה של יותר מחצי מיליארד שקל.

סגנו של עילם מבין הישראלים הוא כאמור מוטי גוטמן, מנכ"ל ענקית ה־IT מטריקס עם שכר בעלות של 23.7 מיליון שקל. גוטמן הוא אחד המנהלים השכירים הוותיקים ביותר בבורסה, והוא מנהל את מטריקס מאז שנת 2000. בין השנים 2014 ל־2025 עלות השכר שלו הצטברה ל־115 מיליון שקל.

את המקום השלישי ברשימה תופס אלי כליף, סמנכ"ל הכספים של טבע , ששכרו זינק ב־25% לסכום של 22.8 מיליון שקל. כליף הגיע לטבע לפני שבע שנים וקודם לכן היה סמנכ"ל כספים של חברת הטכנולוגיה Flex ועבד בפירמת רואי החשבון דלויט. בשנת 2024 זינקה מניית טבע ב־112% (אך מתחילת השנה הנוכחית איבדה כבר קרוב ל־40%).

מיד אחריו, אייל חנקין, מנכ"ל חברת עזריאלי הפורש, שעבר לנהל את תחום הדאטה־סנטרס של חברת הנדל"ן המניב הגדולה בישראל. חנקין נהנה משכר בעלות של 22.4 מיליון שקל והמניה זינקה ב־2024 ב־31%.

את החמישייה הפותחת סוגר בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל החברה הביטחונית אלביט מערכות , שהרוויח שכר בעלות של 20 מיליון שקל, עלייה של 16% (המניה זינקה ב־24% בשנת 2024 ומתחילת השנה המשיכה להתעופף בעוד 57%). מכליס הוא מהמנהלים הוותיקים, הצטרף לאלביט בשנת 1991 אחרי שהגיע לדרגת אל"מ בצה"ל, ומנהל את החברה כבר תריסר שנים.

ברשימת השיאנים ניתן למצוא, כרגיל, גם את שמו של איתמר דויטשר, המנכ"ל הוותיק של קבוצת התשתיות אלקטרה , שממשיך לככב בטבלה עם שכר בעלות של 17.7 מיליון שקל בשנה החולפת (בה זינקה המניה ב־36%).

בצמרת התברגו גם שני מנהלי סוכנויות ביטוח מקבוצת הפניקס : איציק עוז, יו"ר ומנכ"ל הפניקס סוכנויות ויו"ר הסוכנות אגם לידרים, עם שכר בעלות של 16.1 מיליון שקל, כמעט פי 4 משכרו של מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון, המוגבל בחוק שכר הבכירים. מי שנושף בעורפו של עוז הוא רן גבעון, מנכ"ל כהן גבעון סוכנויות לביטוח, עם שכר בעלות של 14.1 מיליון שקל.

הצעיר ביותר, ששכרו זינק פי 5 בשנה

הצעיר ביותר שהצליח להיכנס לתוך רשימת 20 שיאני השכר הישראלים הוא תומר ראב"ד, מנכ"ל בי־קום ויו"ר החברה הבת בזק, שעלות שכרו בגיל 40 בלבד זינקה כמעט פי 5 בשנה האחרונה ועמדה על 12 מיליון שקל - מחציתם תגמול הוני. ראב"ד היה בעבר דירקטור וסגן נשיא ברויאל בנק אוף קנדה (RBC) ובנקאי השקעות ב־UBS.

עוד צעיר ברשימה הוא אורן אלעזרא (בן 41), משנה למנכ"ל יבואנית הרכב קרסו מוטורס ואחיינו של בעל השליטה בחברת אלבר אלי אלעזרא, שנמצא במקום ה־16 ברשימה אחרי שזכה אשתקד לשכר בעלות של 10.8 מיליון שקל. אורן אלעזרא שעבד באלבר 15 שנים והגיע לתפקיד המנכ"ל חצה את הקווים לפני שלוש שנים והצטרף לקרסו מוטורס שמנייתה טסה אשתקד ב־87%.

הצעיר השלישי מתחת לגיל 50, הוא עדי ימיני (47), מנכ"ל גזית גלוב אמריקה, החברה הבת של ג'י סיטי של חיים כצמן. ימיני שהצטרף לחברה לפני 15 שנה שימש כראש המטה של כצמן ואחר כך כסמנכ"ל הכספים ובשנה האחרונה השתכר ב־10.1 מיליון שקל (נועל את רשימת 20 השיאנים הישראלים).

מקום אחד מעליו נמצא מאור דואק (48), מנכ"ל חברת מניף הפועלת בהעמדת מימון ליזמים בענף הנדל"ן (הלוואות מזנין) עם שכר בעלות שנשארה יציבה בשנים האחרונות - 10.3 מיליון שקל, כמעט כולו בכסף מזומן. דואק, הוא המנהל היחיד ברשימת שיאני השכר שהחברה בניהולו שאינה נסחרת במדד ת"א 125. הוא מקדים שורה ארוכה של בכירים בחברות גדולות ורווחיות ממנה בהרבה, בין השאר מנהלי הבנקים וקבוצות הביטוח הגדולות, שכפופים לחוק שכר הבכירים, ומרוויחים פחות ממחצית שכרו.

לאיזה בכיר אין השכלה גבוהה?

מהצד השני של המתרס נמצאים שני שיאנים בני יותר מ־70 - איציק וייץ מנכ"ל קרסו מוטורס, שעלות שכרו הגיעה בשנה האחרונה ל־13.7 מיליון שקל ואיתן בר זאב, יו"ר חברת הקניונים ביג, עם שכר של 13.1 מיליון שקל. השניים פעילים בחברות הללו כבר במשך כבר 20 שנה.

עוד שני שיאנים שמתקרבים לגיל 70 הם אבי יעקובוביץ ודוד פתאל. יעקובוביץ פרש לאחרונה מתפקידו כמנכ"ל חברת הנדל"ן המניב גב ים ועלות שכרו עמדה אשתקד על 11.4 מיליון שקל, כולל פיצויי פרישה. פתאל המוביל מזה 27 שנה את חברת המלונאות שנושאת את שמו, זכה לתמולים בהיקף של 10.3 מיליון שקל (המניה זינקה ב־31%).

בין שיאני השכר בבורסה ניתן למצוא גם בכיר אחד ללא השכלה גבוהה. מדובר בהראל ויזל, מנכ"ל קבוצת רשתות האופנה פוקס ואחד מבעליה, שזכה אשתקד לעלות שכר כוללת של 14.1 מיליון שקל (כולל בחברה הבת ריטיילורס - בה הוא משמש כיו"ר).

סטאל מאנטרופי אומר כי: "הוא דוגמה למנכ"ל יוצא מן הכלל. הוא מנכ"ל ותיק (25 שנה, נ"א) שמקדם את החברה שלו בצורה טובה בתוך האתגרים. בעולם העסקים הנוכחי אני פחות מאמין בתואר אקדמי בתפקיד ניהולי. מנכ"ל טוב זה מנכ"ל שמוכיח בפועל את העבודה שלו".

מניות: כמעט חצי מהתגמול הכולל

מפילוח עלות השכר של שיאני השכר הישראלים, עולה כי בחלוקה פנימית בין רכיבי התגמול עמד חלק המשכורת הקבועה על 18% בלבד, בעוד המענקים היוו 28% והתגמול ההוני היה הגבוה ביותר - 42% מעלות השכר הכוללת. זאת לעומת חלוקה של 19% לשכר, 25% למענקים ו־56% לתגמול ההוני בשנת 2023.

מטרת התגמול ההוני היא להתאים ככל האפשר את האינטרס של המנכ"ל לאינטרס של בעלי המניות. אם הוא יצעיד את החברה לביצועים טובים - המניה תעלה - והמנכ"ל ירוויח יותר. יתרון נוסף הוא שלא מדובר בהוצאה ת זרימית עבור החברה, אלא חשבונאית בלבד.

הדומיננטיות של הרכיב ההוני בעלות השכר בולטת בעיקר בחברות הטכנולוגיה, אך לא רק. כך, אצל כל חמשת הבכירים בנייס ובראשם עילם הרכיב ההוני היווה כ־80% מעלות השכר, אצל טבע מדובר על כ־60% מתגמול הבכירים, בפריון 67%, באורמת 65%, בנקסט ויז'ן, חילן ואחרות עומד חלקו של רכיב זה על 50%.

"תגמול הוני 'מיישר' את האינטרס של המנהל עם זה של בעלי המניות, כך שהוא לא ירצה לקחת הרפתקאות על חשבונם" מסביר גורם בכיר בשוק. אלא שלדבריו, "בעוד שברכיבי השכר ה'רגילים' הנטייה היא לשמרנות ולהוצאת כספים מבוקרת, בתחום ההוני (מניות ואופציות) ההקפדה יותר רופפת והמנכ"ל יכול בקלות לקבל תגמול הוני נדיב מאוד… אחר כך, מנהלים אחרים רואים את השכר הגבוה ואומרים לעצמם שגם הם רוצים העלאה וכך נוצר מירוץ שכר כלפי מעלה".

המנכ"לים של תשובה יצאו מהרשימה

מי שאיבדו את מקומם ברשימת שיאני השכר השנה בשנת 2024 הם צמד מנהלים בכירים בקבוצת דלק של יצחק תשובה: גלעד מאירסון, יו"ר חברת חיפושי הנפט והגז איתקה ששכרו צלל ב־66% והסתכם "רק" ב־7.1 מיליון שקל (21 מיליון שקל אשתקד) ויוסי אבו, מנכ"ל שותפות הגז ניו־מד אנרג'י שהתגמול לו זכה ירד ב־51% והסתכם ב־8.9 מיליון שקל "בלבד" (בהשוואה ל־18 מיליון שקל בשנה שעברה).

עוד כתבות

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

המתנה שקיבלו בבר מצווה סללה לאחים אסיא את הדרך להנפקת ענק בנאסד"ק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

קומפלקס City Atlantic בים המלח / צילום: 3Dblender

בהשקעה של 800 מיליון שקל: פרויקט הענק החדש בים המלח

​קבוצת ברקליס מקימה ליד חוף הפטריות בים המלח קומפלקס תיירות ענק שייקרא City Atlantic, ויתפרס על פני 110 אלף מ"ר ● השטח נרכש ב-2019, והפרויקט הוא חלק מתנופת הפיתוח באזור שבין עין בוקק לנווה זוהר ● ענקית הסייבר Tenable חנכה השבוע את משרדיה בבניין Landmark TLV, המנכ"ל "נתקע" בארה"ב לאחר שטיסתו בוטלה ● אירועים ומינויים

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

המדינה שנחשבה תומכת של ישראל וכעת יוצאת נגדנו

שר החוץ ההולנדי הודיע במכתב רשמי לאחראית על יחסי החוץ של האיחוד האירופי כי הולנד תסרב לקדם את היחסים עם ישראל מעתה והלאה ותדרוש לדון אם היא נשארה מחויבת לעקרונות החוק הבינלאומי ● האיחוד הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל, עם סחר שנתי של יותר מ-50 מיליארד אירו

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה שחותמת עם טראמפ על הסכם סחר ראשון

על פי דיווח שפורסם בניו יורק טיימס, ברטיניה צפויה להיות המדינה הראשונה לחתום על הסכם סחר עם ארה"ב ● אמש פרסם טראמפ כי יקיים היום מסיבת עיתונאים במהלכה יכריז על הסכם סחר משמעותי, אך לא פירט באשר לזהות המדינה עמה נחתם ההסכם או בנוגע לתנאיו

הפגנת חרדים / צילום: ap, Maya Hitij

אי-תעסוקת החרדים: כמה זה עולה לכלכלה הישראלית?

מה שהתחיל ככותרת על עלות אי־ההשתלבות החרדית בשוק העבודה, התלהט לכדי ויכוח על הדרך הנכונה לחשב אותה ● ניסיון ליישב בין העמדות העלה שהרבה תלוי בשאלה ששואלים ● וגם: האם הגיע הזמן לעדכן את התחזית לגבי האוכלוסייה החרדית?

דגל ברה''מ על בניין הרייכסטאג / צילום: יבגני חאלדיי

ברה"מ לא ניצחה לבדה את גרמניה הנאצית בחזית המזרח. מי עזר לה?

מי ניצח את גרמניה הנאצית בחזית המזרחית? ברית המועצות, אבל לא בלי עזרה מערבית

יירוטים / צילום: Shutterstock, Shimon Gabai

בעקבות שיגור מתימן: אזעקות הופעלו במרכז, בשרון ובאזור ירושלים

אזעקות הופעלו במרכז ובירושלים, יורט טיל אחד על ידי מערכת חץ ● סמל ישי אליקים אורבך וסמ"ר ים פריד נפלו בדרום הרצועה ● שני קצינים ושני לוחמים נוספים נפצעו קשה ופונו לבית החולים, משפחותיהם עודכנו ● משפחתו של החטוף תמיר נמרודי: אין מידע חדש - הוא עודנו מוגדר כחי ● לבקשת טראמפ: שגריר ארה"ב בישראל הודיע על התנעת תהליך הזרמת הסיוע לעזה ● 59 חטופים - 581 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

השבוע בעולם / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Thomas Padilla, Shutterstock, רויטרס, goodgoodgood.com

פקיסטן מאיימת על הודו במלחמה גרעינית, ואיך למצוא ׳חיים מלאים׳ ב-8 חודשים

הימין גואה באירופה, אבל השמאל באוסטרליה והמרכז בקנדה גילו נוסחת ניצחון: אנטי טראמפ ● הצוללות שקוריאה רוצה למכור ב־24 מיליארד דולר ● שר ההגנה הפקיסטני אומר שהודו מתנהגת כמו נתניהו ומאיים במלחמה גרעינית ● דאג "מת לשרת" ● ארבעה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אחרי צרפת: המדינה האירופית שצפויה להכיר במדינה פלסטינית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמהוהפעם: הארגון המסתורי שאמור לנהל את הסיוע ההומניטרי בעזה, הנזק שספגה נושאת המטוסים האמריקאית בים האדום ובלגיה תומכת בהכרה במדינה פלסטינית ● כותרות העיתונים בעולם

המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ

ותודה להודו: מה עומד מאחורי הזינוק של החברה הביטחונית בבורסת ת"א

דווקא לאחר שגייסה הון ממוסדיים בדיסקאונט של 8% על מחיר השוק, זינקה מניית יצרנית המרעומים ארית לשיא חדש ● בשוק מעריכים כי הסיבה היא העימות המתפתח בין פקיסטן להודו, שבה יש לחברה משדרות פעילות משמעותית ● גם לאלביט ותע"א פעילות נרחבת במדינה

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

חבר של ביל אקמן, האיש הטוב של עולם ההשקעות: הכירו את המיליארדר שמאחורי תרומת הענק

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הרפורמה שלא מורגשת: מה קרה להבטחה לחסוך 6,000 שקל למשפחה?

קרוב לחצי שנה חלפה מאז שרפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" נכנסה לתוקף, אבל בינתיים המחירים כמעט בכל קטגוריה רק מטפסים ● במשרד הבריאות, אחד הגופים האמונים על התוכנית, נשמעים יותר מסויגים לגבי היעד: "אם יהיו השפעות על יוקר המחיה - מבורך"

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

אילוסטרציה: Shutterstock

התחרות של המותגים היא על 6 שעות מדיה ביום. כך הם יוכלו לנצח

צפייה בטלוויזיה, גלישה ברשתות החברתיות ובאינטרנט לצד האזנה למוזיקה - כל אלה מתכנסים כיום לשש שעות בממוצע של צריכת מדיה, שבהן למפרסמים יש הזדמנות להגיע לכיס של הצרכנים ● הדוח השנתי של חברת הייעוץ דלויט מציע כיצד לעשות את זה

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

"יוכל לשמש לתקיפה באיראן": חשיפת גלובס מעוררת סערה בעולם

המשא ומתן בין ישראל לארה"ב על רכישת טילי שיוט מסוג JASSM, שנחשף בגלובס השבוע, מכה גלים בתקשורת העולמית ● רבים מכלי התקשורת בתחום התעשיות הביטחוניות הבליטו את יתרונותיהם של הטילים בתקיפת יעדים ארוכי־טווח, וציינו באופן ספציפי כי הם עשויים לשמש את ישראל לתקיפה באיראן

המנהיג העליון של קוריאה הצפונית, קים ג'ונג־און, בוחן את טנק צ'אונמה־2 / צילום: Reuters, KCNA

מעתיקה מישראל? קוריאה הצפונית חשפה טנק עם דמיון חריג למערכת של אלביט

בשבת האחרונה חשפו בפיונגיאנג תמונות של גרסת הטנק החדשה מתוצרתם, צ'אונמה־2, שפותח באופן מקומי ● בחינה עמוקה של התמונות שביצע צוות אתר "ארמי רקוגנישן" מצאה באחד מחלקיו של הטנק דמיון חריג למערכת "חץ דורבן" של אלביט ● הנדסה הפוכה מהווה שיטה נפוצה בשוק הביטחוני, במיוחד במדינות בעלות יכולות טכנולוגיות נמוכות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

טראמפ הקפיץ את וול סטריט ואת הביטקוין; סולאראדג' זינקה ב-24%, סטרטסיס ב-14%

בורסות אירופה ננעלו בעליות ● טראמפ הודיע על הסכם סחר עם בריטניה ואמר: "רוצו לקנות מניות" ● מוקדם יותר טראמפ כינה את פאוול "אידיוט, אין לו מושג", לאחר שהותיר את הריבית על כנה ● הישראליות שזינקו, וזו שנפלה ● מניית המחשוב הקוונטי שזינקה ב-50% ● בואינג זינקה לאחר ההבטחה שהסכם הסחר עם בריטניה כולל רכישה של מטוסי החברה ● תשומת הלב תופנה בסופ"ש לשיחות הסחר בין סין לארה"ב

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

יבקר הפעם רק במדינות המפרץ. נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ חוזר למזרח התיכון - וישראל כבר לא בראש סדרי העדיפויות

נשיא ארה"ב פותח את סבב ביקוריו במדינות האזור - ללא עצירה בישראל ● במוקד הביקור: ערב הסעודית, אם כי המלחמה בעזה מעמידה בספק את הסיכויים לנורמליזציה בינה לבין ישראל שטראמפ שואף לקדם ● האם הוא יקדם את מסדרון הסחר שיכול לשנות את פני המזרח התיכון, ואיך הסכם הגרעין עם איראן עלול להצית מרוץ חימוש אזורי